Tuinieren

Moet ik de pijlen van knoflook verwijderen

Pin
Send
Share
Send
Send


In sommige variëteiten winterknoflook worden zogenaamde shooters gevormd, die veel tuinders proberen te verwijderen in de tijd. Ze zijn ontworpen voor zaadrijping. In de toekomst zal het mogelijk zijn zaad van de bloeiwijzen te verzamelen. Maar veel tuinders stellen zich niet ten doel om zaden te verzamelen. Bovendien zorgt de vorming van pijlen ervoor dat knoflook veel kracht krijgt. Daarom, om de opbrengst van hun genomen om te breken te verhogen. Hieruit volgt de vraag: wanneer moet ik de pijlen in winterknoflook verwijderen?

Waarom moet ik de pijlen in knoflook afsnijden

Wintervariëteiten van knoflook zijn volledig rijp tegen midden juli. De pijlen verschijnen ergens in de eerste week van juni op de planten, meteen nadat alle veren zijn gevormd. Pijlen bevinden zich in het midden van de hals van de bol. Vanwege deze regeling worden alle nuttige stoffen naar haar gestuurd. Zo vervult de plant zijn biologische rol - de vorming van zaden.

Dit hele proces vereist veel verschillende mineralen. Aanvankelijk geeft de plant alle kracht aan de vorming van de pijl zelf, en stuurt dan alle resterende op de vorming van zaden. Hieruit volgt dat de noodzaak om pijlen van knoflook te plukken nodig is, zelfs voordat de plant begint te bloeien. Alleen op deze manier is het mogelijk om de noodzakelijke voedingsstoffen voor de groei van het fruit te behouden.

Ten eerste vertraagt ​​knoflook met pijlen de groei aanzienlijk en moeten rijpe vruchten een paar weken langer wachten. En ten tweede is de opbrengst sterk verminderd. Van het verwachte aantal fruit zal slechts een derde worden verzameld. Ervaren tuiniers merkten op dat zodra de pijlen verschijnen, de planten onmiddellijk vertragen in de groei.

Waarschuwing! Men hoeft alleen ongewenste scheuten te verwijderen, omdat knoflook onmiddellijk kracht krijgt en opnieuw actief begint te groeien en in omvang toeneemt.

Haast je niet om absoluut alle pijlen van planten te verwijderen. Sommige tuinders bepalen met hun hulp of rijpe knoflook of niet. Een gebarsten bol geeft aan dat er al vruchten kunnen worden geoogst. Planten met nog overgebleven pijlen kunnen in de toekomst worden achtergelaten om zaden te verzamelen voor zaaien.

Wanneer te verwijderen

Er zijn 2 meest voorkomende meningen over wanneer het het beste is om pijlen van knoflook te plukken. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Dus we zullen ze elk afzonderlijk bekijken:

  1. Snijd ongewenste scheuten af ​​direct nadat ze verschijnen. Aan de ene kant zorgt deze methode ervoor dat het uiterlijk van de pijl de groei en ontwikkeling van de bol niet beïnvloedt. Maar tegelijkertijd zal de ontsnapping spoedig weer ontkiemen en zal de procedure opnieuw moeten worden uitgevoerd. Het is mogelijk dat gedurende de gehele vegetatieve periode het werk meer dan eens moet worden herhaald.
  2. Breek de pijlen kunnen zijn nadat ze beginnen te krullen. In dit geval ontkiemt de scheut niet precies, omdat het gewoon niet genoeg tijd heeft voordat de oogst begint. Tijdens de groei heeft de pijl echter de tijd om een ​​grote hoeveelheid voedingsstoffen te selecteren.

Zoals je kunt zien, is het erg moeilijk om de perfecte tijd te kiezen om de shoots te verwijderen. Toch is het gebruikelijk om de pijlen op dat moment te scheuren, toen ze nog geen tijd hadden gehad om meer dan 15 cm lang te worden. Gedurende zo'n periode zullen ze geen sterke schade aan de groei van de plant veroorzaken. Bovendien is de kans op hernieuwde kieming lager.

Uit het bovenstaande is één ding duidelijk dat het nodig is pijlen van knoflook te plukken. En hoe u het precies gaat doen, hangt van u af. Sommige kunnen shoots verschillende keren per seizoen verwijderen, anderen halen praktisch gevormde pijlen weg.

Het is belangrijk! Het belangrijkste is om te voorkomen dat de knoflook bloeit. In dit geval kunt u geen goede oogst verwachten.

Hoe af te breken

Om precies te zeggen hoe je scheuten afbreekt is onmogelijk. U kunt eenvoudig een gemakkelijke manier voor uzelf kiezen. In dit geval mag u de scheuten in geen geval uittrekken, omdat dit de steel zelf kan beschadigen. In eerste instantie lijkt het erop dat de plant niet wordt aangetast. Maar weldra begint de stengel geel en droog te worden.

Waarschuwing! Bij het uittrekken van de pijlen kun je de hele plant met de wortel eruit scheuren.

De beste optie zou zijn om simpelweg de ontsnapping aan de basis af te knijpen of te breken. Sommige tuiniers beweren dat vanwege een ongelijkmatige uitval in dit geval de plant voor een lange tijd zal genezen. Degenen die dit een serieus probleem vinden, kunnen speciale tuingereedschap gebruiken. Bijvoorbeeld voor deze doeleinden snoeischaar of tuinschaar. Niet doen zonder speciaal gereedschap in het geval dat de pijlen tijd hadden om te verstijven. Terwijl jonge scheuten gemakkelijk worden afgesneden, zelfs met een keukenmes.

Het beste is om de scheuten 's morgens op een zonnige dag te verwijderen. Vervolgens kan de plaats van de snede de hele dag volledig drogen. Snijd de shoot niet helemaal aan de basis, maar iets hoger (ongeveer 1 cm). Dit wordt gedaan om de stengel zelf niet te beschadigen.

Waarschuwing! Pijltjes op afstand die bij het koken worden gebruikt voor het bereiden van veel gerechten en conservering.

conclusie

Nu is er zeker niemand die nog steeds twijfelt of ongewenste scheuten van knoflook moeten worden verwijderd. Zoals u kunt zien, vertragen de pijlen alleen de groei en ontwikkeling van de vrucht. Velen verwijderen de scheuten met de hand, iemand die zo'n reiniging uitvoert, gebeurt alleen met behulp van speciaal gereedschap. Het belangrijkste is om de scheuten op tijd te verwijderen, anders verliest het knoflookbed niet alleen zijn aantrekkelijke uiterlijk, maar brengt het niet de verwachte oogst. Hieronder kunt u ook kennis maken met de video, die laat zien hoe deze procedure wordt uitgevoerd door sommige tuinders.

Pin
Send
Share
Send
Send