Recepten

Recept voor pompoen kaviaar met tomaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Kaviaar "overzee" is al vele decennia populair onder de mensen en vanwege zijn smaak en bruikbaarheid en vanwege zijn veelzijdigheid in gebruik. Het is immers heel goed mogelijk om het als een bijgerecht en als een zelfstandig gerecht te gebruiken. Het is ook perfect als een snelle snack, en zelfs kinderen vinden het leuk, die niet altijd van gezonde groenten houden, zoals het.

Er zijn veel manieren om squashkaviaar te bereiden, en tomatenpuree wordt meestal gebruikt in het basisrecept. Maar pompoen kaviaar met tomaten, geplukt in zijn tuin, kan niet worden vergeleken met de aankoop van tomatenpuree. Inderdaad, de laatste jaren laat de kwaliteit van de winkelproducten te wensen over, en als je groenten in je omgeving laat groeien, dan is het van hen dat je de lekkerste en gezondste voorbereidingen voor de winter voor je gezin moet bereiden, waarbij je ze maximaal gebruikt.

Basisrecept

De volgende ingrediënten zijn altijd de basis van heerlijke squashkaviaar:

 • Middelgrote squash - 3-4 stukjes;
 • Wortelen - 1 groot of 2 medium;
 • Uien - 1 grote ui of verschillende kleine;
 • Rijpe tomaten - 2-3 stukjes;
 • Plantaardige olie - 2-3 eetl. lepels;
 • Zout, suiker, kruiden - naar uw smaak.
Waarschuwing! Natuurlijk is deze hoeveelheid alleen voldoende om een ​​paar porties te bereiden.

Om squashkaviaar met tomaten te bereiden voor de winter, moet je het aantal ingrediënten minstens 2-3 keer verhogen, en misschien meer, afhankelijk van de eetlust van je gezin.

Omdat tomaten de nodige scherpte en pikantheid van pompoenkaviaar geven, als je natuurlijk niet dol bent op hete pepers, moet je daar speciale aandacht aan schenken. Tomaten moeten voor het koken uit de tomaten worden gehaald. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de tomaten te laten koken met kokend water. Na het verwijderen van de schil, worden de tomaten gesneden in stukjes van elke vorm en grootte en op een klein vuur in een koekenpan geplaatst met plantaardige olie die eerder aan de kook is gebracht. De hele tomatenmassa wordt gestoofd totdat deze min of meer homogeen wordt. Het sap in het proces van blussen moet verdampen en de massa zal relatief dik en stroperig worden. De resulterende tomatenpuree wordt opzij gelegd en verwerkt in andere groenten.

Pompoenen moeten worden gepeld en geschild als ze volwassen genoeg zijn. Vrij jonge courgettes hoeven alleen goed gewassen te worden en hun stengel af te snijden.

Tip! Wees niet bang om volgroeide grote squash te gebruiken voor kaviaar - hun vlees zal het gerecht een extra rijkdom aan smaak geven.

Het is alleen nodig om ze te reinigen van harde schil en zaden in de vrucht.

Uien en wortels worden ook geschild en alle groenten worden in kleine blokjes gesneden. Verhit in een diepe koekenpan de olie tot witte rook verschijnt en bak de uien erin tot een doorschijnende staat, en dan de wortels totdat het goudbruin is.

Courgette gebakken in een aparte pan. Als je grote hoeveelheden kaviaar kookt, is het beter om in kleine porties in een enkele laag te roosteren. De smaak van het eindproduct zal aanzienlijk verbeteren. Maar op de figuur zullen veel roosteringen niet op de beste manier worden weerspiegeld. Daarom, als elke calorie je dierbaar is, dan is de beste optie om courgette te bakken, in lange stukjes te snijden, in een oven of grill. Na het bakken kan courgette geplet worden met een mes, of met een mixer of een vleesmolen.

Wanneer alle groenten, inclusief courgette, worden gebakken of gebakken, kunnen ze worden gemengd in een grote diepe kom met een dikke bodem. Het is noodzakelijk om de pompoenkaviaar in deze vorm te doven tot een verdikking - het kan 40 minuten tot anderhalf uur duren. Een half uur na het begin van het stoven, moet je verse tomatentomaten toevoegen die eerder zijn bereid.

Fijn gehakte kruiden (dille, peterselie, koriander, selderij), kruiden (zwarte peper en pimentbes), knoflook, evenals zout en suiker worden ongeveer 5-10 minuten vóór het einde van het roosteren toegevoegd.

Nog hete kaviaar wordt op gesteriliseerde potten gelegd en gedurende 30 minuten gesteriliseerd - potten van een halve liter en 45-50 minuten - liter.

Tip! Als je wilt doen zonder sterilisatie, dan is het voor het bewaren van de pompoenkaviaar voor de winter noodzakelijk om azijn toe te voegen.

Azijn 9% wordt meestal toegevoegd aan het einde van de quenching. Bij die hoeveelheid, die werd aangegeven aan het begin van het recept, is genoeg 1 eetlepel azijn. Je kunt ook azijn toevoegen in een hoeveelheid van iets minder dan één theelepel aan elke literpot net voor het centrifugeren. Maar merk op dat de toevoeging van azijn nog steeds enigszins de smaak van de afgewerkte schaal verandert. Daarom, voordat u grote porties maakt, moet u eerst proberen wat er als gevolg hiervan gebeurt.

Andere interessante recepten en supplementen

Alle basisprincipes voor het maken van squash-kaviaar zijn uiteengezet in het vorige hoofdstuk, maar voor de volledigheid worden veel andere ingrediënten vaak toegevoegd aan squash-kaviaar.

De meest interessante en heerlijke supplementen zijn witte wortels. Ze bestaan ​​meestal uit pastinaak, peterseliewortel en wortel van selderij. Om een ​​verfijnde smaak en aroma van de paddenstoel te geven, worden witte wortels grondig gemalen en geroosterd tot ze zacht worden voordat ze aan kaviaar worden toegevoegd. Ze hebben heel weinig nodig - per 1 kg courgette wordt niet meer dan 50 gram wortels in de totale massa genomen.

Maar ze hebben een unieke invloed op de smaak van de kaviaar, maar ze krijgen zelfs in onze tijd niet zo gemakkelijk. De gemakkelijkste manier om ze zelf te kweken, vooral omdat ze een geweldige smaakmaker zijn voor vele eerste, tweede gangen en voorbereidingen voor de winter.

Het past goed bij courgette en geeft kaviaar een verfijnde smaak met zoete paprika. Meestal worden de vruchten vrijgemaakt van stengels en zaadkamers, in stukjes gesneden en in een pan gebakken of in de oven gebakken. Daarna worden ze gemengd met de rest van de groenten.

Het is belangrijk! De hoeveelheid paprika die wordt toegevoegd aan pompoenkaviaar is ongeveer 1 peper voor elke kilo courgette.

Een goede toevoeging aan kaviaar van courgette en aubergine zal dienen. Ze versterken de champignonsmaak en geven het een extra delicatesse. Aubergines kunnen enkele uren worden gepeld en in zout water worden gedrenkt om de bitterheid weg te nemen. Maar de meeste moderne auberginesoorten hebben deze procedures niet nodig. Als u twijfelt, kunt u een deel van het fruit met de schil proberen voordat u gaat snijden. Aubergine is vrij eetbaar rauw. In ieder geval, voordat u ze toevoegt aan pompoenkaviaar, moeten aubergines in kleine stukjes worden gebakken of in de oven worden gebakken tot ze zacht worden. Je kunt ze zelfs in twee helften bakken, maar na afkoeling moeten ze worden gemalen met een mes, een vleesmolen of in een blender. Pas daarna worden de aubergines gemengd met de rest van de groenten.

LET OP! Meestal, als aubergines worden genoemd in het recept van pompoenkaviaar met tomaten, is hun aantal gelijk aan het aantal courgettes dat wordt gebruikt om de schotel te bereiden.

Recepten met moderne keukenapparatuur

Even goede squashkaviaar wordt zowel in een multikoker als met behulp van aerogrill verkregen. Dit laatste is vooral goed voor het pasteuriseren van het eindproduct.

Squash in kaviaar

Het aantal uitgangsproducten voor de productie van pompoenkaviaar met tomaten is hetzelfde voor beide recepten:

 • Pompoenen - 3 kg;
 • Paprika - 1 kg;
 • Wortelen - 1 kg;
 • Ui - 1 kg;
 • Rijpe tomaten - 1,5 kg;
 • Plantaardige olie - 100 ml;
 • Zout, suiker, kruiden en specerijen - naar smaak.

Alle groenten worden in kleine blokjes gesneden. De olie wordt in een slow cooker gegoten, de "baking" -modus wordt 40 minuten ingesteld en gesneden wortels, uien en paprika's worden in een kom gelegd. Na 20 minuten worden er gehakte tomaten aan toegevoegd.

Voeg aan het eind suiker, zout, kruiden toe, meng goed en doe het in een aparte kom.

Zet het slowcooker twee uur in de "Quenching" -modus en leg de gesneden courgette in de kom. Nadat de pieptoon klinkt, moet je alle groenten mengen en ze hakken. Daarna worden ze opnieuw neergelegd in de multikoker. De geëxposeerde modus "bakken" en squash kaviaar wordt gekookt tot het dik wordt.

Na het einde van het koken wordt de ree in blikken gelegd, gesteriliseerd en op de gebruikelijke manier opgerold.

Heteluchtoven voor het koken van squashkaviaar

Voor de bereiding worden dezelfde ingrediënten gebruikt in dezelfde verhouding als in het vorige recept, plus nog eens 9% azijn.

Squash, peper en tomaten in grote stukken gesneden. Courgette bak in de verwarmingsmodus 250 graden gedurende 10 minuten. Voeg vervolgens paprika's en tomaten toe en bak nog eens 10 minuten. Na afkoeling een schil van tomaten en courgettes te verwijderen.

Bak geschilde en gehakte uien met wortels apart tot ze goudbruin zijn.

Combineer alle groenten samen en hak met een blender tot puree. Voeg kruiden, zout en suiker toe en meng goed. Doe de eieren in gesteriliseerde glazen potten en plaats ze in de convectieoven zonder deksel. Zet de temperatuur gedurende 30 minuten op ongeveer 180 °.

Onmiddellijk na de piep, wordt een halve theelepel azijn toegevoegd aan elke pot en worden de potten opgerold met deksels.

Als u squashkaviaar hebt gesteriliseerd of bereid met azijn, kunt u deze bij kamertemperatuur bewaren. Om de smaak te behouden, is het alleen nodig dat de opslagplaats donker is.

Pin
Send
Share
Send
Send