Recepten

Zout de peterselie voor de winter

Pin
Send
Share
Send
Send


Dankzij de technische vooruitgang bevriezen velen nu de greens en vinden deze methode de handigste. Sommigen geven echter niet de oude beproefde methoden op en plukken nog steeds peterselie en andere groenten volgens de recepten van mijn grootmoeder. Hieronder ziet u enkele opties om peterselie voor de winter te maken. Als het goed is bereid, zal de bereiding lang blijven staan ​​en elke schotel goed aanvullen.

Hoe peterselie correct in te pikken

Voor opslag van kruiden passen banken van elke grootte. Maar de handigste manier is om kleine containers te gebruiken om snel een open blik te gebruiken. Zo heeft de smaakmaker geen tijd om te verwennen. Direct na het openen komt er lucht in de bus, zodat het niet mogelijk is om een ​​open container gedurende lange tijd op te slaan.

De hoeveelheid ingemaakte peterselie wordt door de gastvrouw zelf bepaald. Het belangrijkste is om rekening te houden met bepaalde verhoudingen. In geen geval is het onmogelijk om ze te breken, omdat hierdoor de staaf niet kan worden gepickt en snel zal verslechteren. In het klassieke recept zouden verse kruiden 5 keer meer moeten zijn dan zout. Zout voor dergelijke blanco's wordt het grootste gekozen. Vanwege de fijne zoutmix kan het niet worden gepekeld. Het zal heel vervelend zijn als het verkeerd gekozen zout ervoor zorgt dat de greens bederven.

Het is belangrijk! Kies gewoon niet-gejodeerd zout.

De klassieke manier van zouten

Om peterselie te maken, hebben we de volgende ingrediënten nodig:

  • een kilogram peterselie;
  • 0,2 kg keuken met grof zout.

Ga vervolgens verder met de voorbereiding van het werkstuk. Peterselie wordt grondig gewassen en gesorteerd. Het is noodzakelijk om alle beschadigde en trage bladeren te verwijderen. Vervolgens worden alle geschikte takjes gedroogd op een papier of wafeldoek.

Waarschuwing! Op de bladeren mag geen vocht achterblijven, omdat hierdoor geen zout kan werken. Zo'n draai zal heel snel bederven.

Daarna worden alle bladeren gesneden en gerafeld met het voorbereide zout. Pulp enigszins verkreukelde handen. Het belangrijkste is dat het zout gelijkmatig over alle stukken wordt verdeeld. Het is tijd om de blikjes te vullen met kruiden. De pulp wordt in containers gegoten en lichtjes gestampt. Het is niet nodig om de pot tot het einde te vullen. Hierboven moet u een beetje ruimte achterlaten, die in de toekomst gevuld zal worden met geselecteerde sap. Voor naden met behulp van conventionele nylon hoezen. Ze sluiten de banken dicht en sturen ze naar opslag op een koude plaats.

Ingelegde peterselie takjes

Voor dit recept moeten we alleen de zachte jonge twijgen peterselie selecteren. Ruwe stelen zullen dat niet doen. Snijcomponenten zijn niet nodig, ze zullen als een geheel worden geoogst. In dit geval mogen de takken niet te lang en weelderig zijn. Deze takken zijn verdeeld in kleinere. Zoutkristallen moeten goed worden verdeeld tussen hen. Sommige huisvrouwen geven de voorkeur aan het steriliseren van de potten voor dit werkstuk, terwijl anderen gewoon kokend water over de containers gieten. In principe is een te zorgvuldige warmtebehandeling niet nodig, omdat de afdichtingen in een koude ruimte worden opgeslagen. Daarom kunt u eenvoudig de banken met behulp van speciaal gereedschap wassen en vervolgens met gekookt water verbranden.

Het is belangrijk! Bij het gebruik van containers moeten ze al helemaal droog zijn.

Er zijn 2 opties voor het bereiden van gezouten peterselie. Het is handiger voor een huisvrouw om takjes te mengen met zout in een grote bak en pas dan de groente op de blikken te strooien. Anderen vullen de potten eerst met takjes en vallen dan in elk zout in slaap en mengen zich grondig. Het belangrijkste is dat de zoutkorrels gelijkmatig verdeeld kunnen worden. Als je het niet prettig vindt om het in een pot te doen, gebruik dan beter een grote kom.

Vervolgens worden de blikjes bedekt met plastic deksels en worden de blanks in een kelder of een andere koude plaats geplaatst. Deze roll-in geeft niet alleen een geurige geur en smaak aan gerechten, maar dient ook als een uitstekende tafeldecoratie. Veel huisvrouwen maken 2 opties om te oogsten. Ze gebruiken gehakte peterselie om te koken en gezouten takjes voor decoratie.

Ingemaakte peterselie met dille

Zoals bekend wordt peterselie vaak gebruikt met dille. We bieden de mogelijkheid om deze greens op een verrukkelijke manier te bereiden. Iedereen kan zelf bepalen hoeveel peterselie en dille te zetten. Het is acceptabel dat een of ander ingrediënt de overhand heeft. Vergeet dat niet, het belangrijkste - de juiste verhoudingen. Op 1 kg groen is het goed voor minstens 200 gram zout.

Dus we beschrijven het recept, dat evenveel ingrediënten bevat. We hebben nodig:

  • een halve kilo dille;
  • een halve kilo peterselie;
  • 200 gram keuken grof zout.

Bereide en gezeefde kruiden worden in een vergiet gegooid en onder koud stromend water gewassen. De procedure kan verschillende keren worden herhaald. Vervolgens worden de bladeren gedroogd op papieren handdoeken of servetten. Nu kunt u de bladeren op elke gewenste manier doorknippen. Het maakt niet uit hoe groot of klein de greens zullen zijn.

Alle peterselie en dille worden in een grote kom of pan geplaatst, dan wordt zout daar toegevoegd en wordt het preparaat grondig met de hand gemengd. Banken en afdekkingen voor greens worden gewassen en, indien gewenst, gesteriliseerd. Vervolgens moet je de banken verlaten zodat ze helemaal droog zijn. Alleen dan kunnen we overgaan tot het verdelen van massa in containers.

Tip! Groenen moeten worden aangedrukt en de pot tot het einde toe leeg laten staan.

Ervaren huisvrouwen kennen een ander geheim dat de houdbaarheid van de staaf kan verlengen. Op de greens moet je nog wat keukenzout gieten. Hierdoor wordt schimmelvorming voorkomen, zodat de inloop langer vers kan blijven. Vervolgens werden de banken gesloten met schone deksels en op een geschikte plaats opgeslagen.

Zout de peterselie met selderij voor de winter

Bovendien kunt u een interessante billet met selderij koken. Om dit te doen, worden alle ingrediënten in gelijke hoeveelheden (250 gram) genomen. We zullen selderij zelf, peterselie, dille en zout nodig hebben. We meten de benodigde hoeveelheid ingrediënten op de weegschaal om 750 gram groen en 250 gram zout te krijgen.

Bereid de componenten voor, zoals in de vorige recepten. Ze moeten worden gewassen en verwijder alle dikke stengels en beschadigde takken. Daarna worden ze in grote stukken gesneden (ongeveer 2 cm). Selderij wordt gewassen en in stukken van dezelfde lengte gesneden. Mee eens, zo'n naad heeft een zeer aantrekkelijk uiterlijk. Meng eerst alle greens en voeg dan zout toe en meng het werkstuk opnieuw grondig. Kruiden wordt in schone en droge potten geplaatst, grondig aangedrukt en een paar uur gelaten, zodat de staaf wordt neergeslagen en sap wordt toegelaten. Voeg zo nodig iets meer groen toe aan de potten. Vervolgens worden de containers bedekt met deksels en op een koude plaats achtergelaten.

conclusie

Ingelegde peterselie voor de winter onverdiend "een ding van het verleden." Dit is een prachtige manier om de smaak en het frisse aroma van groen de hele winter lang te behouden. Om zo'n twist te bereiden, moet je de kruiden gewoon met zout mengen en de massa over de blikken rollen. Iedereen kan deze taak aan. Bij het toevoegen van gezouten groentes aan kant-en-klaar voedsel, moet je heel voorzichtig zijn om het niet toe te voegen aan een zoute soep of een ander gerecht.

Pin
Send
Share
Send
Send