Recepten

Squash kaviaar voor de winter zonder sterilisatie

Pin
Send
Share
Send
Send


Squash-kaviaar in ons land is al meer dan een halve eeuw populair en niet zonder reden, omdat dit smakelijke en gezonde gerecht van courgette werd uitgevonden door Sovjet-technologen. In de verre Sovjettijd was courgettekaviaar een bekende delicatesse die in vrijwel elke supermarkt voor een symbolische prijs kon worden gekocht. Nu zijn de tijden veranderd. En hoewel de keuzevariatie van dit product indrukwekkend is, laten de smaakkenmerken veel te wensen over. Daarom probeert een huisvrouw dit gerecht voor de winter te bereiden, gebruikt hij verschillende recepten en gebruikt hij een verscheidenheid aan culinaire technieken en trucs om uw leven te vereenvoudigen en uw gezin te voorzien van heerlijke vitaminevoeding voor het koude seizoen.

Ervaren huisvrouwen weten dat het bij het oogsten van ingeblikt voedsel voor de winter moeilijk is om zonder sterilisatie te doen. Het helpt om kant-en-klaarmaaltijden in hun oorspronkelijke staat te houden, zodat ze niet bederven. Maar hoe kan het het leven compliceren, vooral bij warm weer. Daarom geven veel mensen er de voorkeur aan het op verschillende manieren te doen, maar doen ze zonder het voltooide gerecht te steriliseren. Squash kaviaar voor de winter zonder sterilisatie wordt op verschillende manieren bereid en deze recepten zullen in dit artikel worden besproken.

Geheimen van koken zonder sterilisatie

Dus, de meest gebruikelijke optie om kaviaar van squash te maken, echter, zoals elke groente snack voor de winter zonder sterilisatie, is om de schotelconserveermiddelen aan de natuur toe te voegen, zoals citroenzuur of azijnzuur.

Waarschuwing! Deze ingrediënten helpen de squashkaviaar zelfs heel lang te bewaren, zelfs zonder sterilisatie.

Om precies te zijn, kun je niet zonder sterilisatie doen.

De glazen potten zelf en de deksels om ze te vullen voordat ze met kaviaar worden gevuld, moeten zeker worden gesteriliseerd om te voorkomen dat de blikjes worden "afgeschoten". Dit kan op verschillende manieren worden gedaan:

 • op het fornuis;
 • in de oven;
 • in de magnetron;
 • in heteluchtoven.

Traditioneel werden banken gesteriliseerd op de vuurplaat. Om dit te doen, worden ze ofwel in een pot kokend water geplaatst gedurende 5-10 minuten (potten van een halve liter en een liter) of geplaatst op een speciale standaard geplaatst op de top van een pan met kokend water (de zogenaamde stoomsterilisatie).

Een interessante en moderne manier om blikjes in de magnetron te steriliseren. Het vereenvoudigt deze procedure enorm. In goed-gewassen kruiken, wordt het water gegoten met een laag van verscheidene centimeters en de potten water worden geplaatst in een magnetron op maximumcapaciteit. Blikken van 0,5 l en 1 l moeten gedurende 5 minuten worden gesteriliseerd. Voor grotere blikjes wordt de tijd verlengd tot 10 minuten.

Het is belangrijk! Er moet water in de blikken zitten, anders kunnen ze barsten.

Op dezelfde manier worden banken ook in aerogrill gesteriliseerd, als u dit prachtige apparaat in uw keuken hebt.

Maar de toevoeging van zuur in het werkstuk, niet iedereen kan zijn om te proeven. Als iemand niet van de smaak van kaviaar houdt, gekruid met azijn of citroenzuur, dan is er een tweede optie om kaviaar van squash te maken zonder sterilisatie. In dit geval vervangt sterilisatie de langdurige warmtebehandeling van de originele producten. Beide kookopties worden hieronder weergegeven.

Het is alleen noodzakelijk om te onthouden dat als u squashkaviaar bereidt voor opslag voor de winter zonder sterilisatie, u zich aan de volgende regels moet houden:

 • Banken en deksels moeten worden gesteriliseerd, maar niet op voorhand, maar tegelijkertijd met koken.
 • Kaviaar in banken lag alleen in hete, nog beter in kokende vorm. Om dit te doen, moet de verwarming van de afgewerkte schaal niet worden uitgeschakeld voordat de laatste bank is gevuld.
 • Gevulde potten worden onmiddellijk opgerold met gesteriliseerde deksels en ondersteboven gedraaid voor zelfsterilisatie.
 • Kant-en-klare potten moeten onmiddellijk worden ingepakt en in deze vorm worden bewaard totdat ze helemaal afkoelen. Alleen de volgende dag kunnen ze worden verplaatst naar een koele plaats zonder licht voor opslag.

Squash met zuur

Alle ingrediënten voor de productie van squashkaviaar zijn behoorlijk standaard.

 • Gewassen en geschild van de schil en zaden, indien nodig, courgette - 2 kg;
 • Gepelde wortels - 500 g;
 • Bulgaarse peper, vrij van zaadkamers en staarten - 500 g;
 • Gepelde uien - 500 g;
 • Gewassen, gebroeid met kokend water en tomaten bevrijd van de schil - 500 g;
 • Teentjes knoflook - 3 stuks;
 • Plantaardige olie - 100 ml;
 • Tafelazijn 9% - 2 el. lepels of citroenzuur - 1 theelepel;
 • Suiker - 1 eetl. lepel;
 • Zout, kruiden - naar smaak.

Squash, paprika, tomaat en wortel moeten in kleine stukjes worden gesneden. Uien snijd ze in kleine blokjes.

LET OP! Alle groenten, behalve uien en tomaten, worden door een vleesmolen gevoerd.

Een steelpan met een dikke bodem of ketel wordt genomen en, op goed verhitte olie, worden de uien gebakken tot ze goudbruin zijn. Dan worden er tomaten aan toegevoegd en het mengsel wordt nog eens 10 minuten gebakken.

De volgende stap in de pan legde de groenten neer die door een vleesmolen liepen, en met sterke verhitting werd het groentenmengsel snel aan de kook gebracht. Na het koken wordt de warmte verminderd, de resterende olie toegevoegd en de ree wordt ongeveer 40 minuten in deze vorm gestoofd. Wanneer de tijd verstrijkt, worden suiker, zout, kruiden en gehakte knoflook toegevoegd aan de kaviaar van courgette.

Na 10 minuten wordt citroenzuur of azijn toegevoegd en het mengsel wordt nog ongeveer 5 minuten verwarmd. Vervolgens moet het snel worden ontbonden in gesteriliseerde potten, bedekt met deksels en gewikkeld tot het afkoelt.

Kaviaar van pompoen zonder azijn en sterilisatie

Om kaviaar te bereiden in dit recept van 3 kg courgette, vind je:

 • Tomaten - 3000 g;
 • Wortelen - 2000;
 • Bollenui - 1000 g;
 • Knoflook - 100 g;
 • Bulgaarse peper - 500 g;
 • Appels - 500 g;
 • Plantaardige olie - 1 eetl. lepel;
 • Zout, suiker, peper en andere specerijen naar smaak.

Dit recept biedt geen mogelijkheid om groenten te roosteren. Daarom wordt alles heel eenvoudig gedaan. Geschilde groenten en fruit worden door een vleesmolen gevoerd en overgebracht naar een pan met dikke bodem. Vervolgens wordt plantaardige olie aan het plantaardige mengsel toegevoegd en wordt alles 2,5 - 3 uur op een laag vuur gestoofd, met af en toe roeren, tot de kaviaar behoorlijk dik is.

Daarna worden kruiden, zout en suiker toegevoegd, alles wordt gemengd en zonder de warmte te verwijderen, wordt de inhoud van de pan in de voorbereide gesteriliseerde potten gedaan. Kaviaar van squash voor de winter zonder sterilisatie is klaar.

Er zijn veel recepten voor de productie van squash-kaviaar. Probeer ze te kiezen die niet alleen lekker en gezond zijn, maar ook geschikt zijn volgens de bereidingsvoorwaarden.

Pin
Send
Share
Send
Send