Tuinieren

Wanneer knoflook in de herfst planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Knoflook is een gecultiveerde plant van de uifamilie. Het begon lang geleden te groeien en knoflook verscheen in het midden van Azië. Deze cultuur wordt in bijna alle landen gegeten en niet alleen de hoofden, maar ook de stengels, bladeren en bloemen worden gegeten. In Rusland is het gebruikelijk om gerechten alleen met bieslook op smaak te brengen. Deze cultuur is volkomen pretentieloos, maar om een ​​goede oogst te krijgen, moet je weten hoe je moet planten en hoe je voor de plant moet zorgen.

Uit dit artikel kunt u leren hoe u knoflook in de herfst plant, wanneer het beter is om het te doen en wat voor soort meststof voor knoflook in de herfst in de grond te maken.

Wanneer knoflook te planten

Dit gewas kan worden gekweekt als een veermethode en in de winter. Meestal wordt in het voorjaar geplant, maar vóór de winter worden gewassen vaker in tanden gekweekt.

Bol - plantenzaden rijpen in pijlen en bloemen. Als knoflookbollen in de lente worden geplant, kan een tuinman in de herfst enkele jonge hoofden verzamelen. Zulke koppen zijn nog niet volwaardig, ze zullen opnieuw geplant moeten worden, deze oogst zal pas in het volgende seizoen uitkomen.

Het is belangrijk! Het wordt aanbevolen om elke soort knoflook te vernieuwen bij het planten, dat wil zeggen elke 3-5 jaar om de zaadcultuur te planten. Dit zorgt ervoor dat de opbrengst op een hoog niveau blijft, wat bijdraagt ​​aan een toename van de grootte van de koppen.

Kortom, knoflook wordt geplant in de winter, waardoor stabiele en hoge opbrengsten worden gegarandeerd. Deze cultuur is vorstbestendig en bestand tegen zelfs de meest strenge vorst, maar het planten van knoflook in de herfst moet correct worden uitgevoerd.

Om knoflook in de herfst goed te planten, moet u eerst de datum van de aanplant bepalen. Plant een winterplant moet 2-3 weken voor het begin van deze nachtvorst. In de middelste zone van het land valt deze periode aan het einde van september, met gunstige weersomstandigheden kunt u de landing uitstellen tot half oktober.

Waarschuwing! Er zijn gevallen dat de tuinman de juiste plantdatum "miste". Het is toegestaan ​​om begin november tanden te planten, maar in dit geval zal het nodig zijn het plantgoed in de grond te verdiepen om het tegen bevriezing te beschermen.

Vóór de eerste nachtvorst moet knoflook ongeveer tien centimeter wortels bevatten, maar er mogen helemaal geen groenzadigen op zitten. Als de tanden te vroeg worden geplant, zullen ze ontkiemen - dergelijke aanplant zal onvermijdelijk bevriezen.

Te laat planten van winterknoflook kan ook leiden tot bevriezing, omdat in dit geval de kruidnagel geen tijd heeft om wortel te schieten, zal de plant worden verzwakt.

Aanplant van knoflookzaden (bollen), meestal gemaakt in april. In de lente begint het planten pas nadat sterke vorst is gepasseerd en de aarde zal ontdooien.

Waar winterwinter te planten in de herfst

Knoflook is een niet-pretentieuze oogst, het hoeft niet vaak te worden bewaterd en herhaaldelijk bevrucht tijdens het groeiseizoen, bolgewassen worden zelden ziek, ze worden niet beschadigd door insecten en ander ongedierte. En toch, om een ​​goed gewas te oogsten, is het noodzakelijk om planten op de juiste manier te laten groeien.

De site voor de herfstbeplanting wordt gekozen rekening houdend met dergelijke feiten over de cultuur:

 1. Cultuur moet worden geplant op rustende grond. Na het oogsten van het vorige gewas, zou het minstens 1,5-2 maanden moeten duren, dus kies een plaats die eind juli vrij zal blijven.
 2. Winter knoflook, zoals de lente, houdt van losse, lichte bodems met neutrale zuurgraad. Als het land op het perceel te dicht is, tijdens vorst, zal het de tanden uitsteken en zullen de landingen bevriezen. In te lichte gronden kunnen de zaden te diep worden - de tanden vallen onder de druk van de sneeuw in de grond, nadat het water is gesmolten, enzovoort.
 3. Kies bij het planten een plek die goed verlicht is door de zon, gelegen op een heuvel of op een vlak terrein. Laagland gebieden zijn vaak podtaplivayutsya in het voorjaar, er zijn meer waarschijnlijk het bevriezen van uienplanten, infectie met schimmelinfecties. Als je een volledig verlicht gebied oppakt om te planten, werkte de knoflook niet, stop je bij de halfschaduw. In dit geval is het beter om de afstand tussen de landingen te vergroten.
 4. Het is belangrijk om te overwegen, waarna je knoflook kunt planten. Om een ​​fatsoenlijk gewas te laten groeien, moet de vruchtwisseling in acht worden genomen - deze regel is van toepassing op knoflook. Het wordt aanbevolen om een ​​winter variëteit te planten naar de plaatsen waar komkommers, paprika's, aubergines, squash, pompoenen, bessenstruiken groeide in het vorige seizoen. Hij houdt niet van de knoflook in de buurt van wortelgroenten, omdat ze, net als de uiencultuur zelf, kalium nodig hebben. Bodems na aardappelen, wortels of bieten zijn bijvoorbeeld te leeg, ze zijn niet geschikt voor het planten van uienteelten. Plant ook geen gewassen na uien of dezelfde knoflook (in hetzelfde gebied kun je na 3-5 jaar een cultuur planten).
 5. Het is onmogelijk knoflook in mestaarde te verbouwen, hierdoor wordt de cultuur verbrijzeld, de koppen worden los en ongeschikt voor opslag. Uien gewassen voelen zich het beste in de grond die is bemest met mest voor vorige planten. Tegelijkertijd heeft knoflook wat meststoffen nodig, daarom wordt tijdens het planten van kruidnagels in de herfst de grond extra toegevoerd.

Tip! Als de tuinman niet de mogelijkheid heeft om de plaats van het planten van knoflook regelmatig te veranderen, moet u de groene mest gebruiken. Bijvoorbeeld, direct na het oogsten van de vorige oogst in juli, zaaien in de wikke site (siderat van de vlinderbloemigenfamilie), graaf in september de grond samen met het gras en de plantentanden daar.

Hoe knoflook in de herfst te planten

Knoflook geplant onder de winter behaagt weerstand tegen ziekte, verharding en hoge opbrengst.

Het is belangrijk om de technologie van het planten van uienteelten te observeren:

 • het land moet worden voorbereid. Direct na het oogsten van de vorige cultuur, moet de grond worden gegraven en, indien nodig, worden bemest. Meststof moet uiterlijk 1,5-2 weken vóór de geplande aanplant van de kruidnagelen worden aangebracht. Als de grond uitgeput is, kunt u compost, humus of houtas gebruiken. Deze verbanden worden op de grond aangebracht, waarna ze de aarde op een schoffelbajon opgraven. Cultuur vereist componenten zoals kalium en fosfor, dus het is de moeite waard om meststoffen te diversifiëren met superfosfaat en kaliumzout. Een oplossing van kopersulfaat helpt de grond te desinfecteren (een theelepel van deze stof wordt verdund in een emmer water).
 • Voorbereiding van het gelande materiaal. Hoofden knoflook die dit seizoen zijn geoogst, moeten worden gezeefd, geïnspecteerd en ziek, beschadigd of geïnfecteerde exemplaren worden gevonden. Plant moet de grootste en absoluut gezonde tanden zijn! Zorg ervoor dat je de moederbasis verwijdert voordat je plant, anders voorkomt het de groei van de wortels. De tanden moeten intact zijn, de huid kan er niet uit worden verwijderd. Voor het planten van knoflook in de herfst voordat de winter moet worden gedesinfecteerd materiaal. Je kunt dit op verschillende manieren doen: een paar minuten laten weken in een sterke zoutoplossing (3 eetlepels keukenzout opgelost in 5 liter water), de zaden een minuut onderzepen in een oplossing van kopersulfaat (een theelepel voor een emmer water), onderdompelen in een sterke oplossing van kaliumpermanganaat (ongeveer twaalf uur) ). Een beter betaalbaar alternatief voor deze middelen is een alkalische oplossing van houtas. Het wordt op deze manier bereid: 0,4 kg as wordt opgelost in twee liter water, geroerd en in brand gestoken, het mengsel moet 30 minuten koken. De tanden worden alleen in de oplossing gedrenkt als deze volledig is afgekoeld.
Waarschuwing! Als de grond op het terrein niet los is, is het aan te bevelen om turf in de grond te zetten voordat u knoflook gaat graven en opgraven.

Plantgoed voor knoflook

Het is moeilijk voor beginnende tuiniers om te beslissen hoe diep knoflook moet worden geplant, hoeveel ruimte er tussen de rijen en tussen de kruidnagels zelf moet worden gelaten. Antwoorden zijn hieronder te vinden:

 • grote tanden worden geplant in groeven met een diepte van ongeveer 20 cm. De afstand tussen de tanden is 12-15 cm.
 • Kleine tanden dieper worden met 10-15 cm, er moet minimaal 8 cm tussen aangrenzende tanden blijven.
 • Knoflook wordt eroverheen gestrooid met droge grond, de laag moet ongeveer 2-3 cm zijn.
 • Tussen de rijen moet minimaal 25-30 cm overblijven. Het is handiger om met knoflook te werken, dat met tussenpozen van een meter wordt geplant.
 • Om te voorkomen dat Zubkov in de grond rot, wordt het aanbevolen om in de groeven grof rivierzand, een laag van ongeveer 1,5 cm, te gieten.
 • Het is niet nodig om de tanden naar de bodem van de groef te duwen, dit kan de grond verdichten, het zal moeilijk worden voor de wortels om er doorheen te breken.
 • Als het land op het perceel te droog is, kunt u het water geven. Maar ze doen het voordat ze knoflook planten, en niet erna.
 • Boven de landing, zorg ervoor dat u mulch om voortijdige kieming van de tanden te voorkomen en ze te beschermen tegen bevriezing. Als mulch kunt u zaagsel, turf, humus, herfstbladeren, twijgjes en meer gebruiken. Een laag mulch is ongeveer twee centimeter.

Het is belangrijk! Als de regio wordt gedomineerd door sneeuwloze winters, moet winterknoflook bedekt zijn met dakbedekking of folie. Wanneer sneeuw valt, wordt de schuilplaats verwijderd.

Winter plantenverzorging

Het is heel eenvoudig om voor uienteelten te zorgen:

 • verwijder onderdak in de lente en verwijder mulch uit de bedden;
 • bemest het planten met stikstofhoudende meststoffen wanneer het eerste groen op de bedden verschijnt;
 • het is noodzakelijk om de cultuur in de actieve fase overvloedig water te geven, wanneer de hoofden groeien, wordt de hoeveelheid water aanzienlijk verminderd;
 • eind juni moeten pijlen worden verwijderd totdat ze langer zijn dan tien centimeter;
 • wanneer de onderste bladeren geel worden, wordt het gewas geoogst. Meestal wordt het winterras geoogst eind juli of begin augustus.

Zaai de uien goed en oogst een goede oogst aan onmisbare specerijen!

Details over hoe je knoflook in de herfst video-instructies plant:

Pin
Send
Share
Send
Send