Recepten

Kaukasische adzhika: een recept voor de winter

Pin
Send
Share
Send
Send


De Kaukasische keuken is opmerkelijk voor een breed scala aan gebruikte kruiden, evenals de scherpte van gekookte gerechten. Kaukasische adzhika is geen uitzondering. Het is vermeldenswaard dat u in het recept niet de gebruikelijke tomaten, wortels of niet-scherpsmakende pepers zult vinden. Want adzhiki komen uit de bergen, ze zijn niet verplicht. De belangrijkste componenten zijn verschillende kruiden, evenals zout.

Recept nummer 1 adzhika Kaukasische branden

Om adjika voor het Kaukasische recept te bereiden, hebben we de volgende ingrediënten nodig: imeretinsky-saffraan, zeer hete pepers, knoflook, korianderzaden en -groenten, hop-suneli, wijnazijn, walnoten en zout.

Zoals je kunt zien in de lijst, bevat de compositie veel scherpe en scherpe ingrediënten.

We beginnen met koken vanaf de voorbereidingsfase. Alle greens en paprika's moeten grondig worden afgespoeld onder stromend water, schoongemaakt van zaden. Zoals elke voorbereiding op de winter, heeft adjika goed gewassen en gedroogde ingrediënten nodig.

Snijd peper fijn genoeg. Walnoten worden gemalen in een vijzel of in een koffiemolen. Het zou een soort stof moeten maken.

We sturen alle componenten van de toekomstige adzhika naar de container die van tevoren is voorbereid. Als u hop - suneli - niet hebt gevonden, kunt u kruiden verzamelen die afzonderlijk in de samenstelling zijn opgenomen. Meestal is het saffraan, marjolein, koriander, peterselie, tijm, laurier, basilicum, hysop, dille, munt, fenegriek. Ze worden ongeveer evenveel gemengd en rode peper toegevoegd. De hoeveelheid rode peper mag niet meer dan 3% van het gehele mengsel bedragen.

Als laatste in dit recept worden zout en azijn toegevoegd. Adjika is klaar! Het is een geweldige aanvulling op elk vleesgerecht.

Recept nummer 2

Het tweede recept voor Kaukasische adzhika verschilt van een kleiner aantal gebruikte kruiden en specerijen. Om jezelf en je geliefden te verwennen met deze pittige snack, bereid je de volgende ingrediënten voor: voor 1 kg rode peper moet je een pond knoflook en koriander, basilicum en dille in elke hoeveelheid nemen, evenals een glas zout.

Ter voorbereiding op de winter zal adjika voor dit recept hard moeten werken. Op het moment van koken kan het recept het langst worden toegeschreven.

Neem eerst de peper en vul hem met wat water, vergeet niet om hem vooraf schoon te maken. Ongeveer 4 uur zal hij doorweekt zijn. Gedurende deze tijd moet u het water 2-3 keer verversen.

Terwijl de peper wordt bereid, schil de knoflook. Volgende - de beurt aan groen. Het is noodzakelijk om te spoelen en te drogen.

We nemen de vleesmolen (het is mogelijk om de blender te vervangen), we sturen alle componenten ernaar toe. Meng het een paar minuten goed. Voor opslag heeft adzhika een koude ruimte nodig - het kan een koelkast of een kelder zijn.

Recept nummer 3 Adjika "thermonucleair"

Deze voorbereiding op de winter is goed omdat de kooktijd tot een minimum wordt beperkt. Je hoeft niet veel groenten te wassen en schoon te maken, omdat ze simpelweg niet in het recept worden gebruikt.

Voor Kaukasische snacks hebben we vertrouwde ingrediënten nodig:

 • Peper - hoe scherper, hoe beter - 1 kg.
 • Koriander, basilicum, dille - elke groene goede bundel.
 • Knoflook - 1,5 kg.
 • Zout (het is beter om groot te kiezen) - 0,5 eetl.
 • Gemalen koriander - 2 theel.

Als je al andere adjika-recepten hebt bestudeerd, ben je waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat het proces van hun bereiding erg op elkaar lijkt. Dat is het echt. Ze verschillen alleen in het aantal binnenkomende componenten. Voorbereiding voor de winter van dergelijke snacks is precies hetzelfde als in het vorige recept.

Recept №4 adjika Kaukasisch met Bulgaarse peper

Ongetwijfeld hebben onze huisvrouwen de originele adzhiki van het Kaukasische recept enigszins aangepast. We houden van wat minder pittige gerechten. Daarom, om de smaak minder te verbranden, begonnen veel gastvrouwen paprika aan de samenstelling van de snack toe te voegen. Hiermee bedierven ze het recept helemaal niet, het werd niet minder smakelijk en interessant. Dit is een van de meest voorbereide wintervellen.

We hebben de volgende producten nodig:

 • Hete peper - 200 gr.
 • Paprika - 900 - 1000 gr.
 • Tomaten - 1 kg.
 • Knoflook - 300 gr.
 • Zout en suiker naar smaak.
 • Azijn 9% - 300 gr.

Uit een gegeven hoeveelheid producten worden ongeveer 8 pond liter blikjes heerlijke wintermagneten verkregen.

Kookproces:

 1. Mijn en snijd in grote stukken alle groenten.
 2. In de vleesmolen, vermaal alle ingrediënten, de laatste sla de hete peper over. Wanneer u met dit product werkt, moet u uiterst voorzichtig zijn. Probeer bij het hanteren van hete peper het gezicht niet aan te raken, vooral de ogen. Als dit gebeurt, spoel het gebied grondig met koud water.
 3. In de enamelware-mix een paar minuten het resulterende plantaardige mengsel.
 4. Voeg zout, suiker toe, meng alles opnieuw.
 5. De laatste azijn leggen.
 6. Ongeveer 12 uur geven de massa om zich te vestigen en te genieten van de smaken. Dan kan het worden aangelegd op de oevers.

Een paar tips om adzhika thuis te koken

Zoals elke bewaring vereist adjika zorgvuldig bereide gerechten. Besteed speciale aandacht aan de bereiding van blikjes - was ze grondig en stoom ze. Steriliseer de behoefte en de dop. Alleen in dit geval wordt de wintertraktatie niet bedekt met schimmel en zal niet verslechteren.

Groenen worden ook grondig gewassen. Het is beter om dit niet met de hele bundel te doen, maar laat het een tijdje in koud water weken en spoel het vervolgens in een vergiet.

Sommige gastvrouwen hakken de knoflook fijn met een mes. Als je de voorkeur geeft aan een meer homogene massa, zonder harde knobbels, dan kun je het overslaan door een vleesmolen.

Zout kiest een grote, steen. Fijn zout is niet geschikt voor adzhika.

Een belangrijk detail van koken - meng zo goed mogelijk alle ingrediënten. Heb geen spijt van het tijd en moeite.

Zorg ervoor dat u uw Kaukasische recept-voorgerechten verrast. Hij zal ongetwijfeld naar hun smaak hebben.

Pin
Send
Share
Send
Send