Recepten

De beste recepten adjika peterselie

Alle kruiden zijn rijk aan vitamines. Geen wonder dat er in veel landen een traditie is om ze te gebruiken voor elke maaltijd, en altijd vers. Onder alle vertegenwoordigers van greens - peterselie is een recordhouder voor nuttige eigenschappen. De unieke samenstelling van vitaminen en mineralen van dit kruidige gras maakt het onmisbaar in het dagmenu. Een kleine calorie en de aanwezigheid van bijna alle vitaminen in aanzienlijke hoeveelheden - de belangrijkste voordelen. Vitamine C zit er 3 keer meer in dan in citroenen en vitamine A is veel meer dan in wortels. Een zeer hoog gehalte aan kalium en calcium maakt het zeer nuttig voor oedeem van welke aard dan ook en problemen met tanden. Er moet voor worden gezorgd dat alleen vrouwen in een interessante positie worden behandeld. Het verhoogt de toon van de baarmoeder.

Dit nuttige kruid moet dagelijks worden geconsumeerd. In het voorjaar, de zomer en de herfst zijn er geen problemen mee. Natuurlijk kun je in het koude seizoen peterselie in de winkel kopen. Maar zal het nuttig zijn? Om greens in kassen te laten groeien, wordt het grondig gevoed met meststoffen, wat bijdraagt ​​aan de ophoping van schadelijke nitraten. En de prijs ervan in de winterbeten. Daarom is de beste manier om het voor te bereiden op het hoogtepunt van het seizoen. Veel gedroogde peterselie voor de winter. Het is goed om de eerste gerechten te bereiden en als een pittig additief in de tweede, maar in de winter wil je verse groenten. Het is in deze vorm dat het kan worden gebotst. Het is perfect bewaard als onderdeel van adjika. Dit is een traditioneel Kaukasisch gerecht dat vastzit in het onze. Recepten adjika peterselie voor de winter veel. De belangrijkste componenten - groen, hete pepers, knoflook. Elk supplement maakt dit gerecht origineel en kan de smaak sterk veranderen.

Groene adzhika

Dit is praktisch een klassiek recept. Door paprika toe te voegen, wordt het oogsten nog meer vitamine. Een pasteuze staat zal toestaan ​​om een ​​dergelijk gerecht te gebruiken in de vorm van een saus voor vlees of vis, en als een spread op de broodjes.

Voor de voorbereiding ervan is vereist:

 • peterselie - 1 kg;
 • Dille groen - 400 g;
 • paprika - 2 kg;
 • hete peper - 16 stuks;
 • knoflook - 400 g;
 • azijn 9% - 200 ml;
 • zout - 4 el. lepels;
 • suiker - 8 el. lepels.

Het maken van deze heerlijke kruiden is heel eenvoudig. We gaan, mijn groenten.

Waarschuwing! Het moet heel voorzichtig worden gewassen, want we zullen ingeblikt voedsel niet koken of steriliseren. Veiligheid zorgt voor een grote hoeveelheid hete peper en knoflook.

Fijn gehakte groenen worden naar de mengkom gestuurd en hakken goed. Gewassen paprika is vrij van zaden, snijd, voeg toe aan de greens, blijf hakken. Bereid knoflook en hete peper.

Tip! Als je wilt dat adjika pittiger is, kunnen de zaden van hete peper niet worden verwijderd.

Maal de groenen met knoflook en hete pepers tot een staat van aardappelpuree. Nu adjika moet worden gekruid met azijn, zout en suiker. Meng de adjika na grondig mengen in droge steriele potten. Gewalste potten worden het best bewaard in de koelkast.

Het volgende recept is vrij veel bladeren van selderij. En de bladeren van mierikswortel zullen niet alleen pittigheid toevoegen, maar ook toestaan ​​dat peterselie adjika lange tijd wordt bewaard.

Adjika met mierikswortelbladeren

De specifieke geur en smaak van selderij houdt niet van alles. Maar de voordelen ervan zijn enorm. In combinatie met de pittige smaak van mierikswortelblaadjes en veel knoflook, evenals hete peper, is deze pittige smaak perfect voor vlees.

Om het te bereiden heb je nodig:

 • bladeren van peterselie en selderie - elk 1 kg; de stengels in dit recept worden niet gebruikt;
 • hete peper - 600 g;
 • knoflook - 200 g;
 • dille - 200 g;
 • mierikswortel bladeren - 20 stuks;

Zout en 9% azijn gekruid naar smaak.

Grind grondig gewassen greens met behulp van een vleesmolen of blender.

Tip! Voor adzhika was smakelijk, groenen moeten fris en geurig zijn.

Knoflook en hete peper koken. Maal een blender en voeg toe aan de greens.

Om zo'n hoeveelheid hete peper te bereiden, moet je rubberen handschoenen dragen, anders kun je gewoon je handen verbranden.

Breng de greens op smaak met zout, meng goed. We maken er een nis in, voegen een beetje azijn toe, mengen het en zorgen ervoor dat het smaakt. Als hij tevreden is met ons, kun je, nadat je een pot groen hebt aangezet, oprollen voor winterconsumptie of in de koelkast zetten en direct na het koken eten. Bewaar het werkstuk op een koele plaats.

Het volgende recept gebruikt niet de bladeren, maar de wortels van mierikswortel. De scherpte van kruiden in dit geval neemt toe en de veiligheid verbetert. Paprika en tomaten, toegevoegd aan peterselie adjika voor de winter, breiden het bereik aanzienlijk uit. Deze saus kan niet alleen worden geserveerd met vlees, maar ook met groenten, pasta, boekweit, rijst.

Adjika met tomaten en mierikswortel

Voor de voorbereiding hebben we nodig:

 • takjes peterselie en dille - 4 grote trossen;
 • knoflook - 480 g;
 • mierikswortel root - 6 stuks;
 • Bulgaarse peper - 20 stuks;
 • hete peper - 40 st.;
 • rode tomaten - 4 kg;
 • zout en rietsuiker - 8 el. lepel.

Azijn wordt naar smaak toegevoegd. De hoeveelheid is afhankelijk van de rijpheid en de zoetheid van tomaten.

Groenen en mierikswortel goed wassen, drogen, door een vleesmolen met een klein mondstuk scrollen.

Waarschuwing! Om niet te huilen en de mierikswortel te verdraaien, kun je een plastic zak op de vleesmolen plaatsen, wat een versnipperde wortel is.

Knoflook en beide soorten paprika's worden geschild, ook gemalen met behulp van een vleesmolen. Doe hetzelfde met tomaten. Meng alle groenten, voeg zout, suiker toe, voeg naar smaak toe met azijn en verpak in droge steriele potten. Ze kunnen worden afgesloten met plastic hoezen. Deze peterselie-adjika moet in de koelkast worden bewaard.

Als tomaten om welke reden dan ook niet worden gebruikt, kan een dergelijke bereiding worden gedaan met tomatenpuree. Het heeft een rijkere smaak.

Peterselie Adjika met tomatenpuree

Veel suiker en tomatenpuree zal het een uitgesproken smaak geven en een aanzienlijke hoeveelheid knoflook zal niet laten bederven.

Om deze voorbereiding voor te bereiden hebben we nodig:

 • peterselie - 0,5 kg;
 • knoflook - 225 g;
 • Bulgaarse peper - 0,5 kg;
 • dikke tomatenpuree - 1 kg;
 • plantaardige olie - 300 ml;
 • suiker - 90 g;
 • zouten - 100 g;
 • gemalen hete peper - 3 theel.

Was de kruiden, gepelde knoflook en paprika. Maal groenten in een vleesmolen of met een blender. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed. Verspreid dergelijke adjika op steriele potten en verzegeld met plastic doppen. Bewaar het product alleen in de koelkast.

Tip! Bereid niet veel adjika voor dit recept. Lange tijd wordt het niet opgeslagen.

Heerlijke en gezonde peterselie adjika met verschillende additieven zal uw menu verrijken. In de winter zal het helpen om te gaan met een tekort aan vitamines. En het unieke aroma van groen zal u herinneren aan warme zomerdagen.