Recepten

Bulgaarse lecho voor de winter van tomatenpuree

Pin
Send
Share
Send
Send


Tijdens de oogstperiode in de winter heeft elke gastvrouw een item gemarkeerd met "cook leko". Meer populaire gerechten voor conservering bestaan ​​niet. Gebruik voor de bereiding groenten die op voorraad zijn. Op dit moment zijn er al behoorlijk wat methoden om te koken. Bovendien kan een reeks componenten aanzienlijk variëren. Als het klassieke recept is gemaakt van peper, zijn moderne varianten van lecho van toepassing op courgette, aubergine, komkommer. Elke huisvrouw heeft haar eigen 'signature' recept voor lecho. Sommige vereisen veel tijd om te koken, dus ze worden niet altijd populair. Op dit moment gewaardeerde knuppels met minimale tijdskosten.

Gebruik tomatensaus om een ​​traditionele lecho voor de winter te maken. En om een ​​kwaliteitssaus te maken, moet je een groot deel van de dag doorbrengen. Tenslotte hebben tomaten voor saus het volgende nodig:

 • wassen;
 • gesneden;
 • draai in een vleesmolen, maal door een zeef of vermaal in een mixer;
 • Kook het tomatensap tot de gewenste consistentie.

Het is het laatste item dat niet geschikt is voor moderne hostesses voor de duur ervan. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe opties om het koken van smakelijke lecho minder belastend te maken. Het recept van lecho met tomatenpuree, tomatensap of ketchup wordt als het meest geschikt beschouwd, terwijl de heerlijke smaak van het gerecht behouden blijft.

De nuances van het moderne recept

Kooklecho van paprika met tomatenpuree is eenvoudig, maar het proces vereist kennis van een aantal functies. De nadruk moet liggen op de kwaliteit van de tomatenpuree. De smaak van de klaargemaakte groentesalade hangt ervan af. Wat te zoeken?

Over de kwaliteit van de pasta. Maak eerst en vooral kennis met de samenstelling ervan. Optimaal bevat het ingrediënt geen chemicaliën - conserveermiddelen, kleurstoffen, additieven voor verdikking.

Het beste van alles, als de tomatenpuree van sommige tomaten is zonder suiker en zout. Maar als dat niet is gevonden, past u de hoeveelheid van deze componenten naar smaak aan, zonder naar het recept te kijken.

Zorg ervoor dat je de smaak van tomatenbereide pasta proeft voordat je het in lecho doet. Het beïnvloedt de kwaliteit van plantaardige lecho met tomatenpuree meer dan andere componenten. Daarom, als u de kwaliteit van het product niet waardeert, gebruik het dan niet in de lege ruimte.

Alvorens aan lecho toe te voegen, wordt de pasta verdund met water tot een semi-vloeibare toestand. De normale verhouding van componenten is 1: 2 of met een goede ketchup-dichtheid van 1: 3.

Vervolgens wordt het ingrediënt 5-7 minuten gekookt, eventueel met toevoeging van kruiden en smaakmakers.

Wanneer je in het recept van lecho met tomatenpuree de groenten moet voor-braden en dan de saus schenkt, is het handig om zelfgemaakte tomatensap te nemen.

Ketchup is als pasta-vervanger een beetje duurder, maar geeft de vertrouwde salade een eigenaardige smaak.

Voordelige eigenschappen van tomatenpuree voor lecho - recept met het gebruik ervan vereist geen sterilisatie van het eindproduct. Alleen deksels en glaswerk moeten worden gesteriliseerd.

Voedsel set en kookproces

Veel mensen willen de beroemde Bulgaarse lecho bereiden.

Om je favoriete gerecht te proeven, moet je per kilo zoete paprika bereiden:

 • 250 gram tomatenpasta van hoge kwaliteit;
 • 250 ml gezuiverd water;
 • 15 g zout;
 • 75 g suiker;
 • 100 ml plantaardige olie;
 • 50 ml tafelazijn (9%).

Bereid de potten en deksels voor het starten van de bereiding - was ze grondig en steriliseer ze. Dit kan op de gebruikelijke manier worden gedaan boven kokend water en gedroogd. Er is een alternatief - roosteren in de oven gedurende 20 minuten.

Het is belangrijk! Het plaatsen van de potten voor sterilisatie moet in een koude oven zijn.

Begin met koken. Neem voor lecho met tomatenpuree de vlezige rijpe pepers. Kleur en grootte doen er niet toe. Peper, was goed, verwijder de stelen, tussenschotten en zaden. Om de zaden eruit te houden, tikt u op de peperkorrels met de platte kant van het mes. Snijd nu in stukjes van de vorm die u wilt - strepen, plakjes, vierkanten.

Kook de saus. Meng om dit te doen met watertomaatopslagpasta in een grote container. Dik - verdunnen in een verhouding van 1: 1, als de pasta vloeibaarder is, dan volstaat het om 1: 2 water te nemen.

Voeg plantaardige suiker en zout toe. Probeer de saus naar smaak, om de lecho niet te overzout met tomatenpuree. Roer het mengsel goed door en laat koken.

Doop de plakjes peper in een kokende saus, kook het mengsel en kook gedurende 25 minuten.

Het blijft om azijn toe te voegen en de massa opnieuw gedurende 5 minuten te koken.

En verspreid nu de hete, geurige peperschotel met tomatenpuree in steriel glaswerk, rol de deksels op. Banken, op aanraden van de koks, keren zich om en worden warm. Na afkoeling overbrengen naar een plaats voor winterstalling.

Recepten met de toevoeging van andere groenten

Letcho met tomatenpuree voor de winter wordt vaak gekookt met uien en wortels.

Deze salade heeft een rijkere smaak. Vanwege de verhoogde hoeveelheid ingrediënten zullen meer tomatenpuree, suiker en zout nodig zijn.

Voor één kilo vlezige perchin moet je het volgende nemen:

 • 400 gram groenten - uien en wortelen;
 • 5-6 teentjes knoflook (op smaak gebracht);
 • 500 gram tomatenpuree;
 • 50 g zout en 100 g suiker;
 • 100 ml plantaardige olie;
 • 50 ml azijn.

Lecho met wortelen, uien en tomatenpuree is iets langer gaar, maar het kookproces is vergelijkbaar met de klassieke versie.

Ten eerste, steriliseer de potten en deksels op een handige manier.

Ga naar de groenten. Was, maak schoon, begin te malen.

Snijd de paprika's in grote rietjes, rasp de wortels, snijd de uien in halve ringen, gebruik knoflook of fijne rasp voor knoflook.

Eerst op de warmtebehandeling sturen uien. We gieten olie in de ketel, warm hem op en leg de ui erin. We warmen 5 minuten op.

Waarschuwing! Uien hoeven niet te braden.

Voeg wortels toe aan de ketel en laat ze 10 minuten pruttelen met de uien. Voeg aan het einde van het stoven groenten knoflook en Bulgaarse peper toe.

Maak tegelijkertijd de pasta klaar. Meng het met water, zout, suiker en giet het in een ketel met groenten.

Dooftijd - 40 minuten. Wanneer er 5 minuten vóór het einde van het proces zijn, giet azijn.

Verdeel na verloop van tijd het hete heerlijke mengsel in potten, kalefateren en isoleren. Als het koel is, verwijdert u de deken en bewaart u deze.

Varianten met ongebruikelijke componenten voor lecho

Populairder is lecho met tomatenpuree, waarvan het recept rijstgraangewas bevat. Een dergelijke bereiding is voedzamer en voedzamer. Dient als een onafhankelijk tweede gerecht. Het is erg handig wanneer gasten plotseling aankomen of lunchen op de weg nodig hebben.

Voor 1 kg Bulgaarse peper zal genoeg zijn:

 • 250 gram rijstgraangewas;
 • 1 kg uien en wortelen;
 • 1 kopje suiker;
 • 1 liter tomatenpuree (u kunt zelfgemaakte saus gebruiken);
 • 0,5 liter plantaardige olie;
 • 3 eetlepels zout;
 • 100 ml azijn.

Alle groenten moeten goed worden gewassen en vervolgens worden gehakt. Peper in dit recept, snijd groot, wortels op een grove rasp, hak ui in halve ringen.

Doe alle ingrediënten in een keer in de pan, kook 50 minuten na het koken. Roer regelmatig de hete massa en vergeet de voorzorgsmaatregelen niet. Voeg na het quenchen azijn toe en kook nog 5 minuten.

Vouw hete blikken in, rol op met kwaliteit, dek af met een warme deken. Zodra het mengsel volledig is afgekoeld, verwijdert u de deken en verwijdert u de lecho met rijst in de kelder.

Gastvrouw op de notitie

Zelfs in het klassieke recept kun je veilig je favoriete kruiden of knoflook toevoegen. Doe kruiden en specerijen in tomatensaus, kook een beetje en voeg dan groenten toe. Goed gecombineerd met Bulgaarse lecho, piment, kruidnagel, laurier. Als je dille of peterselie wilt zetten, is het het beste om dit 10 minuten voor het einde van het stoven te doen.

Kies voor het koken van lecho alleen kwaliteitsproducten. In dit geval kunt u er zeker van zijn dat de winteroogst bestand is tegen de gewenste houdbaarheid.

Zorg ervoor dat u de vaat en de kappen steriliseert, zodat de verbruikte inspanning niet verloren gaat. Vanwege het gebrek aan steriliteit van gerechten, gaat lecho snel achteruit en is hij niet geschikt voor voedsel.

Kooktijd controle op hun verzoeken. Als je lente-paprika in lecho nodig hebt, probeer het dan niet te verteren.

Pin
Send
Share
Send
Send