Tuinieren

Druiven Augustinus

Pin
Send
Share
Send
Send


Deze hybride druivensoort heeft veel namen. Oorspronkelijk uit Bulgarije, hebben we het bekend als Phenomenon of Augustine. U kunt aan het licentienummer voldoen - V 25/20. Zijn ouders zijn variëteiten van Villar-Blanc en Pleven, en daarom wordt Pleven soms stabiel genoemd. Van Pleven nam hij weerstand tegen ziekten en Villars Blanc bood weerstand tegen ongunstige omstandigheden.

Waarschuwing! Ondanks de zuidelijke oorsprong zijn Augustin-druiven heel geschikt voor de teelt in het binnenland en zelfs in Siberië.

Kenmerkende variëteit

Om erachter te komen wat hij goed is, zullen we de beschrijving van het druivenras Augustine in meer detail bestuderen.

 • Dit is de eetvorm van druiven;
 • heeft een grote bos met een gewicht tot 800 g, met goede zorg en nog veel meer;
 • bos los, matig dicht, soms met een vleugel. Deze clusterstructuur draagt ​​bij aan hun ventilatie en vermindert daarom de kans op ziekte. Clusters zijn niet gevoelig voor polka, bessen hebben dezelfde grootte;
 • het gemiddelde gewicht van een bes is maximaal 8 g, in de middelste rijstrook en in Siberië kunnen dergelijke bessen grote worden genoemd. Er zitten maximaal 6 stenen in, de schil is niet hard, hij is gemakkelijk te eten;
 • bes van langwerpige ovale vorm en mooie amber-gele kleur, heeft een aangenaam aroma, hoopt veel suiker op bij elk weer - tot 20%, de bessen worden goed getransporteerd, zonder hun commerciële kwaliteiten te verliezen;
 • de smaak van de bessen is eenvoudig, maar harmonieus zonder nootmuskaat;
 • De roodbruine wijnstok heeft een groot groeivermogen, zodat hij kan worden gebruikt in een tuinhuisjescultuur. Een mooi blad is bijna niet ontleed, de vorm is bijna rond;
 • Augustinus is gevoelig voor overbelasting van het gewas, dus het aantal borstels moet worden genormaliseerd, zodat er niet meer dan één te ontsnappen is;
 • is bestand tegen temperaturen tot -24 graden, maar niet voor lange tijd, dus het is beter om het niet achter te laten voor de winter;
 • Augustinus druiven rijpen in een vroeg stadium, van bloei tot rijping moet 115 tot 120 dagen duren, daarom, met het vroege begin van warmte in de lente kan het worden verzameld in augustus;
 • borstels kunnen na het rijpen tot 2 weken wachten op de collectie zonder hun consumentenkwaliteiten te verliezen.

Wijnbouwers noemen het druivenras Augustinus vaak een werkpaard. En om een ​​goede reden. Pretentieloosheid, weerstand tegen belangrijke ziekten van de druiven en gewoon een verbazingwekkende opbrengst (in termen van particuliere boerderijen - tot 60 kg van een struik) maken dit ras een graag geziene gast in elke wijngaard. En als je hieraan toevoegt de aangename smaak van zoete bessen, goede rijping van wijnstokken, uitstekende overleving van zaailingen en uitstekende beworteling van stekken, is het duidelijk dat hij weinig concurrenten zal hebben.

De kenmerken en de beschrijving van de Augustinus-druivensoort zouden onvolledig zijn, om maar te zwijgen van de tekortkomingen:

 • bij langdurige hoge vochtigheid kunnen bessen barsten;
 • botten in de bessen zijn vrij groot;
 • aangezien het ras een tafel is, is het niet erg geschikt voor het maken van fruit en bessenwijn;
 • meer dan 15 dagen om clusters op de struiken te houden wordt niet aanbevolen, anders zullen de bessen beginnen af ​​te brokkelen.

Deze tekortkomingen interfereren niet met de telers om met succes de Augustinus-druivensoort te laten groeien in wijngaarden die ver van de zuidelijke omstandigheden liggen, hun beoordelingen over deze variëteit zijn zeer goed.

Om een ​​volledig beeld te hebben van Augustinus, kijk naar zijn foto.

Om het fenomeen alles te tonen waar het toe in staat is, is het noodzakelijk om het op de juiste manier te planten, op tijd te knippen en in te korten, te bemesten, kortom alle noodzakelijke regels van landbouwtechniek te volgen. Overweeg alles op volgorde.

reproduktie

Elke manier is geschikt voor hem. Als je sneller een oogst wilt hebben, koop dan een kant-en-klare twee jaar oude druivensap Augustinus.

Waarschuwing! Koop zaailingen moeten in bewezen kwekerijen zijn.

Stekken van jaarlijkse scheuten kunnen worden geroot of geënt op de geselecteerde voorraad. Deze methode is goedkoop genoeg en met ervaring ongecompliceerd.

Bij het massale enten en bewortelen van stekken is het beter om een ​​speciale snijarm te gebruiken met verwarming in het onderste gedeelte.

Je kunt druivenzaden zaaien na twee maanden van stratificatie. De beste tijd voor zaaien op de middelste rijstrook is het eerste decennium van juni.

Waarschuwing! Druiven vermenigvuldigd op deze manier, begint vruchten te dragen gedurende 4-5 jaar.

Zaailingen uit pitten zijn beter aangepast aan de omgevingsomstandigheden, maar vaker herhalen ze de ouderlijke kwaliteiten niet.

Als je al een struik van het fenomeen hebt, en je wilt het vermenigvuldigen - dit is eenvoudig te doen door prikopav-ontsnapping aan de veer. Tegen de volgende lente zal het klaar zijn voor onafhankelijke vegetatie.

landing

Druiven Augustine houdt van vrij vruchtbare en vochtige grond. De site moet de hele dag door de zon worden verlicht, zelfs een kleine schaduwwerking zal zowel de opbrengst als de rijping beïnvloeden.

Tip! In de middelste rijstrook en in Siberië heeft de lente het planten van druiven de voorkeur, zodat de zaailingen de tijd hebben om sterker te worden gedurende de zomer.

Druiven worden gevoed door middel van hielwortels, bedauwde oppervlakwortels zijn ook belangrijk, maar ze kunnen gemakkelijk sterven in strenge winters, dus de grafkuilen moeten minstens 80 cm diep zijn. Zorgen voor kunstmest is niet veel waard. Twee emmers vruchtbare grond gemengd met 300 gram superfosfaat en dezelfde hoeveelheid kaliumzout volstaan.

Waarschuwing! Vergeet niet om een ​​laag drainage naar de bodem van de put te gieten, bijvoorbeeld geplette steen van 10 cm dikte.

Als een plantgoed is geplant, is het onmogelijk om de wortelhals te begraven, het is beter om het geroerde snijwerk te planten om het dieper te maken, zodat de hielwortels niet meer tegen vorst kunnen.

Tijdens het planten, graaf een stuk asbestpijp met een kleine diameter naast de struik - het is handig om de druiven erdoor te voeren, op voorwaarde dat het voldoende diep genoeg is.

Geplante planten moeten worden bewaterd en doen het elke week totdat het wortel schiet, vooral bij droog weer.

Top dressing

In het eerste jaar van Augustinus druiven genoeg voedsel, die hij ontving tijdens het planten. Pas in het najaar moet de struik besprenkeld worden met een laag humus van 20 cm dik aan de basis.Het doel van deze procedure is tweeledig: het is een goede isolatie voor de wortels in de winter en een topdressing die in het vroege voorjaar begint te werken.

Vervolgens worden Augustinus-druiven driemaal per seizoen gevoerd: in het voorjaar met de stikstofvoorraad, een paar weken voor de bloei met het overwicht van superfosfaat en met het begin van rijpende bessen - alleen potas en fosfor. Toepassingstarieven worden altijd met meststoffen op de verpakking vermeld. Druiven Augustine reageert dankbaar op meststoffen met complexe meststoffen met sporenelementen.

watering

Augustijnedruiven zijn behoorlijk droogtetolerant, maar hebben nog water nodig, vooral als het al lange tijd niet regent. De irrigatiesnelheid is afhankelijk van de ouderdom van de struik en het type aarde. De grootste behoefte aan vocht in druiven tijdens de periode van de lente groei en bloei.

Een struik vormen

Zonder deze procedure kun je enorm veel scheuten en een magere oogst krijgen. Om dit te voorkomen, moet je de regels van formirovka in alle stadia van het groeiseizoen van druiven volgen.

In het eerste jaar na het planten, vormen de struiken niet zo dat ze voldoende scheuten laten groeien tot de winter.

In de toekomst wordt de struik gevormd volgens het gekozen schema, rekening houdend met het feit dat de wijnstok van Augustinus in de herfst moet worden gesneden, met behoud van 6 tot 12 gaten. Hun aantal hangt af van het gekozen vormingsschema.

Waarschuwing! Ervaren wijnbouwers adviseren niet om de wijnstok in de lente te snoeien zonder extreme noodzaak, de wijnstok kan gewoon zonder sap komen en sterven.

In de zomer komt de formatie neer op het knijpen van de stiefzonen. Omdat het fenomeen druiven rijk zijn aan oogst, moeten 5-6 bladeren boven elke borstel worden achtergelaten. De stappen van de tweede orde kunnen beter worden verwijderd om de struik niet dikker te maken. Aan het einde van de zomer wordt het jagen van scheuten uitgevoerd, d.w.z. het knellen van hun toppen voor een betere rijping van de wijnstok.

Door het snoeien van de druiven moet creatief worden benaderd, gezien de kenmerken van elke struik.

Onderdak druifstruiken voor de winter

Waar winters ijzig zijn zonder dat deze techniek onmisbaar is. Er zijn veel manieren van beschutting, elke teler kiest voor zichzelf de meest handige en efficiënte. Het is belangrijk dat onder de beschutting niet alleen warm, maar ook droog is, dan zullen de druiven niet verschrompelen.

Augustijnedruiven zijn een uitstekende keuze voor diegenen die net beginnen aan zo'n opwindende activiteit als wijnbouw, omdat ervaren wijnbouwers al minstens één struik van deze prachtige variëteit hebben.

beoordelingen

Victor, 32, Mr. Rudnya Ik wilde al heel lang deelnemen aan de wijnbouw, literatuur lezen, maar was bang dat er in ons klimaat geen succes zou zijn in deze kwestie. Op het forum adviseerden wijnbouwers om met Augustine te beginnen. Ik plantte het en verloor het niet - een jaar later probeerde ik de eerste bessen. Dit jaar zal ik andere variëteiten planten.

Mikhail, 40 jaar oud, Nevel. Het klimaat is hier behoorlijk streng, de winter kan een beetje besneeuwd zijn, en soms kan het erg koud zijn zonder sneeuw. Ik selecteerde soorten die bestand zijn tegen vorst voor mijn wijngaard, maar alleen de bessen waren te klein. Ik plantte Augustinus en moest hem in ieder geval bedekken, maar de bessen waren groot en zoet. Zeer tevreden.

Pin
Send
Share
Send
Send