Recepten

Zucchini lecho voor de winter: recepten

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel huisvrouwen zijn dol op courgette, omdat ze gemakkelijk te bereiden zijn en gecombineerd kunnen worden met een groot aantal andere ingrediënten. Courgettes hebben zelf een neutrale smaak. Hierdoor absorberen ze gemakkelijk het aroma en de smaak van andere componenten van het gerecht. Deze groenten kunnen op verschillende manieren worden gekookt. Meestal zijn ze gefrituurd, gestoofd en gebakken. Maar ervaren huisvrouwen weten dat courgette ook heel origineel en smakelijk kan worden bereid voor de winter. Ze worden gezouten en maken een verscheidenheid aan salades. Nu bekijken we de opties van het koken van lecho van courgette voor de winter. Zo'n blank zal niemand onverschillig laten.

Geheimen van koken courgette lecho

Voordat je begint, moet je enkele subtiliteiten leren om een ​​smakelijke lecho te bereiden:

 1. Oude vruchten voor het maken van lecho voor de winter zullen niet werken. Het is beter om jonge courgettes te nemen, die niet meer dan 150 gram wegen. Ze moeten een vrij dunne huid hebben, evenals zacht en zacht vlees. Vruchten met zaden voor het oogsten zullen ook niet werken. Als u groenten uit uw tuin gebruikt, kunt u deze het beste direct voor het koken verzamelen. En degenen die courgette op de markt of in de winkel kopen, moeten op hun uiterlijk letten. Vers fruit mag geen gebreken vertonen.
 2. Het recept voor koken met lecso-courgette verschilt niet veel van de klassieke lecho van paprika's en tomaten. De lijst met ingrediënten omvat ook tomaten, paprika's, knoflook, wortelen en uien. Hiervoor zijn geen voortreffelijke specerijen nodig. Het beste van alles is dat dit gerecht zout, zwarte peper, suiker, tafelazijn en laurierblaadjes aanvult.
 3. Verplicht ingrediënt is tafelazijn. Hij voedt de smakeloze courgette met een uitgesproken smaak en werkt ook als conserveermiddel.
 4. Vergeet niet dat het lecho is - geen kaviaar van courgette, maar iets dat op een salade lijkt. De groenten hoeven dus niet erg gehakt te worden, zodat het gerecht geen pap wordt. Courgette genomen om in blokjes of dunne plakjes te snijden. De breedte van elk stuk moet van 50 mm tot 1,5 cm zijn.
 5. Maar toch moet in het gerecht aanwezig zijn en vloeibare ingrediënten. Om dit te doen, moet u de tomaten met een vleesmolen of fijne rasp hakken. Je kunt ook een blender gebruiken. Sommige huisvrouwen geven er de voorkeur aan om een ​​rasp te gebruiken. Dit is natuurlijk de langste weg, maar zo blijft de hele schil geraspt en valt niet in de schaal. Maar u kunt de schil vooraf van de vrucht verwijderen en ze vervolgens met een blender hakken.
 6. Om te slagen, heeft de vloeibare massa van de staaf alleen vlezige en sappige tomaten nodig. Velen passeren ze door een zeef zodat de massa zo homogeen mogelijk is. Dankzij deze methode valt de schil bovendien niet in de afgewerkte schaal. Als je niet zoveel tijd hebt, kun je de tomaten vooraf schillen. Om dit te doen, wordt de bereide vrucht een paar minuten ondergedompeld in kokend water. Daarna worden ze eruit gehaald en onmiddellijk onder een stroom koud water geplaatst. Dankzij dergelijke procedures is de schil heel gemakkelijk te scheiden.
 7. Het aantal paprika's in de afgewerkte schaal mag niet de overhand hebben. Nog steeds, het belangrijkste ingrediënt zijn courgette. Elke Bulgaarse peper zal het doen, maar het is beter om rood fruit te gebruiken. Ze geven het gerecht een mooiere en felle kleur.
 8. Onze grootmoeders steriliseerden altijd lecho. Nu bereiden moderne huisvrouwen zorgvuldiger alle ingrediënten voor de afwas, zodat je kunt doen zonder sterilisatie. Het belangrijkste is om alle ingrediënten grondig te wassen. Daarnaast is het nodig om alle potten en deksels grondig te spoelen, waarna ze worden gekookt of een tijdje in een voorverwarmde oven worden gezet.

Courgette lecho voor de winter

Benodigde componenten:

 • 2 kg courgette;
 • 600 g wortelen;
 • 1 kg rode paprika;
 • 600 g uien;
 • 3 kg rijpe rode tomaten;
 • 3 el. l. suiker;
 • 2 el. l. zout;
 • 4 el. l. tafelazijn;
 • 140 ml plantaardige olie.

Laten we nu eens kijken hoe je lecho kunt maken van courgette, tomaten en peper. De eerste stap is om alle gerechten klaar te maken. Banken kunnen absoluut elke maat kiezen. Maar ervaren huisvrouwen raden aan om exact liter-containers te gebruiken. In dergelijke gerechten blijft de staaf langer heet, zodat pasteurisatie plaatsvindt.

Waarschuwing! Eerst worden de banken gewassen met behulp van soda en vervolgens gespoeld met heet water.

De voorbereiding van de tanks houdt daar niet op. Na zo'n grondige wasbeurt, is het ook nodig om de vaat te steriliseren. Elke gastvrouw maakt er een vertrouwde manier van maken. Toen spreidden de banken zich over het voorbereide handdoekgat naar beneden.

Tomaten worden eerst voorbereid. Ze worden grondig gewassen, in tweeën gehakt en snijden de plaats af waar de stengel met de tomaat in verbinding staat. Vervolgens worden de tomaten gemalen met een vleesmolen of een ander apparaat. De resulterende massa wordt in een voorbereide pan gegoten en langzaam aangestoken. In deze vorm worden de tomaten 20 minuten gekookt.

Het is belangrijk! In plaats van tomaten kun je tomatenpuree van hoge kwaliteit gebruiken. Vóór gebruik moet de pasta worden verdund met water, zodat het qua consistentie op een dik sap lijkt.

Ondertussen, terwijl het eerste ingrediënt op het vuur ligt, kunt u uien bereiden. Het moet worden schoongemaakt, gewassen in koud water en in stroken of halve ringen worden gesneden. Was, schil en hak de peper fijn. Vergeet niet dat de stukjes niet te klein moeten zijn. Groente kan in blokjes of rietjes gesneden worden. Wortelen worden ook schoongemaakt, gewassen en geraspt op een middelgrote rasp. Maar het is mogelijk om de groente in rietjes te snijden. Nu kunt u doorgaan naar het belangrijkste ingrediënt. Het eerste ding courgette verwijderen van de stengel. Vervolgens worden de vruchten gewassen en gepeld, indien nodig.

Het is belangrijk! Als de groenten jong zijn, kan de schil eraf gehaald worden.

Verder wordt elke courgette gesneden in 4 stukken langs de vrucht en elk wordt in plakjes gesneden. Al deze tijd is het nodig om de tomaten te observeren, die op het fornuis worden gekookt. In 20 minuten komt de massa een beetje naar beneden. Nu voegt het suiker, zout en plantaardige olie toe volgens het recept. Daarna worden geraspte wortelen in een pan geplaatst en grondig gemengd. In deze vorm moet de massa 5 minuten worden gestoofd.

Na de tijd worden uien aan de pan toegevoegd en worden de groenten opnieuw gedurende 5 minuten gestoofd. Vervolgens worden om de vijf minuten peper en courgette aan het gerecht toegevoegd. Van tijd tot tijd heel veel opschudding. Nu moet het gerecht ongeveer 30 minuten worden gestoofd.

Als de resterende bereidingstijd 5 minuten is, moet u tafelazijn in het preparaat gieten. Nadat de tijd is verstreken, wordt het vuur uitgeschakeld en beginnen ze meteen met het gieten van lecho in voorbereide potten. De containers worden gesloten met gesteriliseerde deksels en omgekeerd. Hierna moet het werkstuk worden afgedekt met een warme deken en in deze vorm worden gelaten totdat de leco volledig is afgekoeld. Verder wordt lecho met courgette en peper voor de winter in een kelder of andere koele kamer geplaatst.

Tip! Naast de voorgestelde ingrediënten, kunt u uw favoriete greens toevoegen aan squash lecho.

Veel huisvrouwen koken smakelijke lecho van courgette met peterselie of dille. Ook zij moeten grondig worden gewassen, met een mes worden gehakt en 10 minuten voor het koken worden toegevoegd aan lecho. Gedurende deze tijd zal de plano alle smaak en smaak absorberen. Ook kan elke huisvrouw het aantal ingrediënten naar eigen inzicht en smaak veranderen.

conclusie

Natuurlijk zijn er verschillende recepten voor squash-lecho uit de winter. Maar meestal wordt dit gerecht bereid met paprika, tomaten en wortels. Dit recept voor leucca courgette wordt als de beste beschouwd. Elke gastvrouw kan extra ingrediënten kiezen die de smaak van de staaf alleen maar beter maken. Peper en courgette lecho is een heerlijk gerecht dat al vele jaren erg populair is. Probeer minstens één keer te koken en het wordt je jaarlijkse traditie.

Pin
Send
Share
Send
Send