Recepten

Recept voor Red Pickled Cabbage with Beets

Pin
Send
Share
Send
Send


Ingelegde kool met bietenplakjes is een uitstekende snack voor snelle consumptie en voorbereiding op de winter.

Het belangrijkste voordeel dat dit recept onderscheidt, is het gemak van voorbereiding. Gemarineerde kool met bieten kan elke beginnende gastvrouw. Het is erg snel voorbereid. 1-2 dagen is genoeg om een ​​hartige snack op tafel te hebben.

Hoe de voorbereidende fase uit te voeren

Laten we beginnen met de verpakking. Als je niet de mogelijkheid hebt om grote hoeveelheden spaties op te slaan, zou dit je niet moeten stoppen. Gemarineerde kool met bieten kan worden gemaakt als dat nodig is en in de hoeveelheid die nodig is. De belangrijkste vereiste voor de afwas - het moet een deksel hebben. Daarom zijn potten, potten en blikjes geschikt - alles wat bij de hand is. Nog een voordeel. De vaat hoeft niet gesteriliseerd te worden! Goed reinigen en drogen. Alles, de container is klaar voor het verwerken van het beitsen van kool met bieten.

Kool. Het kiezen van koppen van late rassen met een goed uiterlijk. Koolvorken moeten vlak zijn, vrij van beschadiging en tekenen van rotting of ziekte. Late groenten tijdens het beitsen blijven sappig en knapperig, wat erg belangrijk is in ons geval. Ook is de hoeveelheid vitaminen in de hoofden, gesneden in het late najaar, veel meer dan in de vroege rassen.

Bieten voor snacks verdienen ook de voorkeur om late variëteiten te nemen. Zo'n wortelgewas is zoeter en sappiger, daarnaast heeft het een meer verzadigde kleur.

De overige ingrediënten zijn kruiden en marinade water.

Elk recept voor gemarineerde rode bietensnacks onderscheidt zich door enkele details of extra componenten. Daarom zullen we, om de mogelijkheid te hebben om te kiezen, kennis maken met de meest populaire opties. Laten we beginnen met een eenvoudige en snelle methode om gebeitst kool met bieten te koken.

Gemarineerde fastfoodvoorgerecht

Met dit recept kunt u 1 dag heerlijke kool met marinade bereiden. Maak eerst de groenten klaar:

 • 2 kg witte kool;
 • 1 stuk bieten;
 • 0,5 hoofden van knoflook.

Om de marinade te bereiden, hebben we nodig:

 • water - 1 liter;
 • 3 eetlepels kristalsuiker en grof zout;
 • laurierblad - 1 stuk;
 • Tafelazijn - 0,5 kopjes;
 • zwarte peper erwten - 10 stks.

De meest succesvolle container om te marineren - een glazen pot van drie liter. Het is handig om in de koelkast te bewaren, als er geen kelder is.

Snijd de kool in grote stukken. Het kunnen stroken zijn, maar handiger vierkanten.

Het is belangrijk! Versnipperd hoofd voor het beitsen met bieten is het niet waard - de snack zal smakeloos blijken te zijn.

Bieten gesneden in stokken of rietjes. Deze groente kan worden geplet op een rasp met grote gaten.

Knoflook versnipperen strepen.

Meng de groenten en doe er een pot in.

Naar de marinade gaan.

In een glazuurpan water koken met kruiden, zout en suiker gedurende 10 minuten.

Daarna verwijderen we de paprika en het laurierblad met een schuimspaan en voegen we azijn toe aan de marinade.

Maak de marinade een beetje klaar. Het moet warm blijven, maar iets afkoelen. Als de kool wordt overgoten met kokende samenstelling, dan zal, als de beweging onvoorzichtig is, het water op de pot vallen en zal het barsten. Maar als je alles voorzichtig doet en geleidelijk kokend water giet, zodat de bank de tijd krijgt om op te warmen, dan kun je de marinade niet afkoelen.

Giet nu de groenten en laat het aperitief afkoelen. Sluit na afkoeling de pot met een plastic deksel en breng de kool en bieten over naar de koelkast.

Het is klaar voor gebruik in een dag.

Optie oogstkool voor de winter in grote brokken

Net als in het vorige recept hebben we groenten en marinade nodig. Gemarineerde kool met bieten voor de winter wordt meestal bereid met de toevoeging van azijn. Maar velen geven er de voorkeur aan om het niet in blanco's te gebruiken. U kunt dit conserveermiddel vervangen door citroenzuur, dat onmiddellijk aan de pot wordt toegevoegd, en niet aan de marinade. Bij een inhoud van 3 liter is genoeg een theelepel zuur.

Gerolde kool met bieten voor de winter in grote brokken. Het is erg handig. Ten eerste kan het snel worden gesneden. Ten tweede blijft het knapperig gedurende de gehele houdbaarheid. En ten derde zijn de stukjes prachtige rode tinten, waardoor de snack een heel feestelijk uiterlijk krijgt.

Bereid groenten voor:

 • kool - één grote koolkop (2 kg);
 • rode bieten en wortels - met 1 wortel;
 • knoflook - 1 kop.

Neem voor de marinade de componenten in dezelfde hoeveelheid als aangegeven in de vorige versie. Maar dit recept heeft een verschil. We moeten 1 eetlepel plantaardige olie blokkeren voor elke fles snack.

We beginnen met marineren:

We laten de kool van de bovenste blaadjes los en snijden het hoofd in twee helften. Dan is elke helft nog eens 8 delen.

Wortelen met bieten gesneden in plakjes of blokjes. Rasp shred is niet nodig - verloor de ongewone gerechten.

Knoflook gesneden platen. Het is niet aan te raden om door de pers te drukken, de smaak zal zwak voelbaar zijn.

Meng alle groenten in een grote kom, zodat de kool gelijkmatig gekleurd is.

Banken voor de winteroptie kunnen beter gesteriliseerd of gestoomd worden in een magnetron en bedekken het deksel met kokend water.

We stoppen de groenten in potten zonder aanstampen. U kunt een beetje drukken voor het gemak.

Marinade kook 5-7 minuten en giet de kool. Voeg azijn toe aan het einde van het koken. Als je citroenzuur gebruikt, vallen we in glazen potten in slaap voordat de marinade wordt gegoten.

We rollen de deksels op en verwijderen de zuurkool en bieten voor opslag. Het is klaar in 2 dagen, dus één pot voor een monster kan worden geopend.

Kool met Koreaanse bieten

Voor liefhebbers van gematigd smakelijke, pittige en originele snacks is er een recept voor gebeitst kool met Koreaanse bieten. Dit gerecht is zeer delicaat en aromatisch, met een aangename kruidige smaak.

Naast de gebruikelijke set groenten en kruiden (zie vorig recept), hebben we kruidnagelknoppen (3 stuks), komijn (1 snuifje) en 0,5 kopjes azijn nodig.

Snijd in blokjeskop, verwijder te dikke delen en de steel.

Wortelen en mijn bieten en hak op een grove rasp.

Knijp knoflook door een pers.

Combineer alle groenten in dezelfde container en meng.

Zet alle specerijen, zout en suiker in water en breng aan de kook. Kook gedurende 3-5 minuten.

Vul de groenten met hete marinade, zet de druk op de top.

Het is belangrijk! Je moet de salade niet te hard aandrukken, zodat de marinade niet naar buiten komt.

Onze kool zal over een dag klaar zijn. Zo'n snack kan gedaan worden in de winter en de zomer, om vrienden thuis en in de natuur te behandelen. Kool met rode bieten, gemarineerd in het Koreaans - een uitstekende aanvulling op vleesgerechten, aardappelpuree, allerlei warme lekkernijen.

Probeer op welke manier dan ook kool met bieten te marineren en geniet van de hartige smaak van een mooie salade.

Pin
Send
Share
Send
Send