Tuinieren

Tomatoes Canopus: beschrijving, foto, beoordelingen

Pin
Send
Share
Send
Send


De naam van een tomatenras kan veel vertellen over de ideeën die zijn makers, plantenveredelaars, erin hebben gestopt. Canopus is een van de grootste en meest significante sterren aan de hemel, die op de tweede plaats staat in helderheid tussen alle sterren zichtbaar van de aarde na Sirius (natuurlijk niet meegerekend de zon). Tomaat Canopus, te oordelen naar zijn kenmerken in de beschrijving van het ras, neemt ook ver weg van de laatste plaats in de schijnbaar eindeloze wereld van tomaten in zijn diversiteit.

Deze tomaat is in staat om landbouwers te interesseren en te ervaren, dankzij de opbrengstindicatoren en de beginnende zomerbewoners vanwege de eenvoud in de zorg en weerstand tegen vele ziekten en plagen.

Rasbeschrijving

Tomatenras Kanopus werd ongeveer 20 jaar geleden geboren dankzij de inspanningen van wetenschappers-fokkers van het Instituut voor Cytologie en Genetica, die onder de jurisdictie van de Siberische afdeling van de Russische Academie van Wetenschappen valt. Wetenschappers in het onderzoekscentrum van dit instituut hebben vele interessante variëteiten van groenten en vooral tomaten ontwikkeld, die bijzonder resistent zijn tegen de grillen van het weer en de verschillende manifestaties van pathogene organismen.

Aangezien de variëteit Canopus uit Siberië komt, meer bepaald uit Novosibirsk, is hij het meest geschikt voor de teelt in de moeilijke omstandigheden van de zomer in Siberië, maar ook voor alle regio's met vergelijkbare klimatologische omstandigheden. In andere regio's van Rusland werd de Canopus-tomaat echter ook gewaardeerd en groeit deze graag in kasomstandigheden en op gewone bedden in de volle grond.

Overigens is deze variëteit aan tomaten in 2000 in het nationale register van fokprestaties van Rusland geregistreerd en aanbevolen voor teelt in het hele land, met name in open bodemomstandigheden.

Zaden van het ras Kanopus zijn te koop of rechtstreeks van de fabrikant (SIBNIIRS) of in pakketten van zaadbedrijven die zich voornamelijk buiten de Oeral bevinden - "Seeds of Altai", "Ural summer resident", "Agros", "Plasma seeds".

Tomatenplanten Canopus zijn bepalend omdat ze een beperkte groei hebben. Wanneer gekweekt in buitenomstandigheden, hoeven ze niet te worden gestak of te vormen.

Waarschuwing! Wanneer gekweekt in kasomstandigheden, kan de Canopus-tomaat het beste worden gevormd in twee stelen - dit kan leiden tot het verkrijgen van het maximale effect, zowel qua opbrengst als qua grootte van tomaten en qua rijping.

De kousenband kan nodig zijn, omdat een heel groot aantal tomaten op de struiken wordt vastgebonden, en onder hun gewicht kunnen de struiken op de grond vallen en zelfs breken. Bovendien vergemakkelijkt de kousenband van takken, en soms fruit, de oogst vaak enorm. Maar met een groot aantal struiken in industriële teelt is het mogelijk om zonder kousenband te doen. In dit geval moeten de tomaten mogelijk direct uit de grond worden gehaald.

Canopus-tomatenstruiken zijn relatief compact van grootte en bereiken slechts 50-60 cm hoog, waardoor ze gemakkelijk in de vroegste perioden op de bedden kunnen worden geplant, gedurende de eerste paar weken met bogen met niet-geweven materiaal of folie.

Canopus-heesters hebben een gemiddelde blad- en vertakking. Laat de traditionele vorm van tomaat, donkergroene kleur.

Een eenvoudige bloeiwijze wordt alleen gevormd na 7-8 bladeren, later worden ze ofwel door een of twee bladeren gelegd.

Als we het hebben over de rijpingstijd, dan hoort de variëteit Canopus tot de tomaten van het midden van de rijping - de vegetatieve periode, beginnend vanaf het moment van verschijnen van volledige scheuten, is ongeveer 115-120 dagen.

Qua opbrengst hoort de Canopus-tomaat terecht bij de kampioenen in de tomatenwereld. Geen wonder dat dit ras al snel de aandacht trok van boeren en degenen die tomaten proberen te telen, vooral voor de verkoop. Gemiddeld is de opbrengst per vierkante meter 3-3,5 kg tomaten van professionele kwaliteit. Maar met goede zorg, kan hetzelfde aantal vruchten worden verkregen uit één struik, en tegelijkertijd verzamelen ze tot 5-6 kg tomaten van uitstekende kwaliteit van een vierkante meter.

De variëteit Canopus onderscheidt zich bovendien door genetische immuniteit voor het tabaksmozaïekvirus en goede resistentie tegen Phytophthora en verschillende soorten bacteriële vlekken. Volgens de ervaring en beoordelingen van het kweken van verschillende plagen van de insectenwereld, wordt het ook omzeild.

Het is belangrijk! Originators merken de weerstand van deze tomaat tegen droge omstandigheden op, waardoor de teelt aantrekkelijk is voor zuidelijke regio's.

En natuurlijk moet de variëteit aan tomaten van de Siberische selectie relatief gemakkelijk bestand zijn tegen verschillende soorten natuurrampen, wat heel waar is voor tomaten Canopus.

Kenmerken van tomaten

Tomaat Canopus behoort, volgens de door de maker aangegeven eigenschappen, tot een relatief zeldzaam type - het heeft vrij lange, langwerpige of bijna ovale vruchten. Het is waar dat de vorm van de vrucht sterk kan variëren in verschillende groeiomstandigheden. De allereerste of grootste tomaten op de struiken hebben vaak een meer traditionele afgevlakte vorm. Het gladde oppervlak van de vrucht kan veranderen en enigszins gevouwen worden aan de basis van de stengel.

Meestal is de gemiddelde grootte van de vrucht klein, het gewicht van een tomaat kan variëren van 110 tot 180 gram. Maar met het gebruik van speciale cultivatiemethoden (formatie in een stengel, constant knijpen en, natuurlijk, het leveren van de maximale hoeveelheid zonlicht en voldoende voedsel), kunnen vruchten van deze tomaten met een gewicht tot 400 gram, of zelfs meer, worden verkregen.

De kleur van Canopus-tomaten in het stadium van technische volwassenheid is groen met een uitgesproken donkergroene vlek in het gebied van de stengel. Volledig gerijpt tomaten verschillen in felle rode kleur.

Elke tomaat heeft meer dan 4 zaadnesten, de schil is vrij dicht, het vlees is elastisch, vlezig, met voldoende sap.

Tomaten Canopus onderscheiden zich door goede smaakeigenschappen, iemand is er blij mee, anderen beschouwen ze als gewoon en zelfs zuur. In ieder geval is de smaak, evenals de grootte van het fruit, grotendeels afhankelijk van de groeiomstandigheden en kwantiteit, evenals de kwaliteit van de voedingsstoffen die worden geïntroduceerd.

LET OP! Maar de producenten van landbouwproducten waardeerden ten volle het goede behoud van tomaten van dit ras en hun hoge geschiktheid voor transport over aanzienlijke afstanden.

Tot de bestemming behoren Canopus-tomaten tot het universele type. Ze zijn goed voor zomerse salades, ze maken prachtige tomatenproducten zoals ketchup, adjika, sap. En dankzij de relatief kleine grootte van de meeste vruchten, zijn ze geweldig voor augurken en augurken.

Voor- en nadelen

De meeste tuinders waarderen de volgende positieve eigenschappen:

  • Hoge opbrengst struiken.
  • Misschien de grote omvang van de vrucht.
  • Pretentieloos in de teelt, inclusief goede vruchten die blijven steken in omstandigheden met onvoldoende hoeveelheid vocht.
  • Weerstand tegen een groot aantal ziekten en andere nadelige factoren.
  • De presentatie van tomaten, de mogelijkheid van hun langdurige opslag en transport.

Je kunt de mogelijke nadelen van tomaten Canopus niet negeren:

  • Niet de beste smaak en het beste aroma van tomaten - de meeste tuinders gebruiken ze voornamelijk voor verwerking.

Beoordelingen tuiniers

Tuiniers laten enigszins tegenstrijdige beoordelingen over Canopus-tomaten, die kunnen wijzen op ofwel het feit van herindeling, ofwel dat de kwaliteitskenmerken van tomaten nog steeds sterk afhankelijk zijn van de groeiomstandigheden.

Antonina, 52, Yaroslavl Canopus tomatenzaden werden geadviseerd in de winkel. Ik kweekte ze in een kas - ik vond ze erg leuk. Er waren veel fruit op elke struik. Ze waren heerlijk, vlezig, geurig. Ze heeft veel tomatensap voor de winter gedraaid, adjika, lecho en andere spaties gemaakt. Ja, en in salades waren ze erg goed. Het volgende jaar verzamelde ik zaden, ik zal zeker groeien uit mijn eigen zaden Valery, 32, Kuibyshev Rastili Canopus tomaat in dat jaar - hij was helemaal niet onder de indruk. Tomaten waren misschien veel, maar ze smaken helemaal niet. Uiteindelijk liet ze alles aan conservering over ... Victoria, 48 jaar oud, Magnitogorsk .Ik wil mijn indrukken van het tomatenras Canopus delen. In alle opzichten - een grote variëteit! Heesters met lage groei, tot ongeveer 50 cm, zien er geweldig uit op tuinbedden. Geen speciale formatie en knellen vereist. Ik heb net de onderste gele bladeren afgesneden, die zijn gevormd onder de eerste eierstok. Op elke struik tot 30 - 40 verschillende maten tomaten, van klein, met een gewicht van 80-100 gram, tot 250 gram. Tomaten hangen kwasten, die elk 3 tot 7 vruchten kunnen vormen. Hun smaak is zeer rijk, tomaat, zoet met een beetje zuurheid. Het vlees is erg dicht, dus tomaten zijn geschikt voor allerlei soorten blanco. Ja, en dus is hun voedsel ook heel goed mogelijk. Ik heb deze variëteit sinds 1998 gegroeid en ben nog nooit zonder oogst geweest. In de zin van ziekte of een soort van plaagproblemen ermee, ook, vooral niet. Over het algemeen heb ik het in mijn favorieten Galina, 37 jaar, Izhevsk Canopus verbouwde in 2008 tomaten. Alle kenmerken kwamen sterk overeen met die van de fabrikanten, behalve de grootte van het fruit. Ik had ze in principe 80-100 gram, het maximum bereikte 150 gram, maar niet meer. En dus zijn heerlijke tomaten overal geschikt voor, en wat nog belangrijker is, ze rijpen erg veel.

conclusie

Canopus-tomaten kunnen een waardige plaats innemen in elke verzameling, aangezien bescheidenheid en weerstand tegen ziekten goed samengaan met hun hoge opbrengst.

Bekijk de video: Indoor Cannabis Flowering Tips to Grow Dense Buds & Prevent Mildew (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send