Tuinieren

Vruchtbare variëteiten van tomaten voor open grond

Ondanks de vooruitgang van de landbouw en de opkomst van veel moderne landbouwwerktuigen en materialen, verbouwen de meeste tuinders hun groenten op gewone tuinbedden. Deze methode is eenvoudiger, sneller en vereist geen extra materiële investeringen.

Dit artikel presenteert de meest productieve variëteiten van tomaten voor open grond, beschrijft de specificiteit van dergelijke tomaten en de technologie van hun teelt.

Wat is de eigenaardigheid van productieve tomaten

Men gelooft dat met de productiviteit van de variëteit van tomaten zijn eisen groeit. Dat wil zeggen, deze tomaten zouden zogenaamd overvloediger bevrucht moeten worden, vaker worden bewaterd, beter worden beschermd tegen ziekten en plagen.

De moderne selectie is echter sterk vooruitgegaan - nu is er geen noodzaak om te kiezen tussen opbrengst en pretentieloosheid, het is realistisch om een ​​variëteit te vinden die aan deze twee criteria voldoet.

Natuurlijk hebben struiken met veel soperyvruchten tegelijkertijd meer water en voedingsstoffen nodig. Maar dit betekent niet dat ze dagelijks moeten worden bewaterd en veel vaker worden bevrucht. Gewoon door hoogrenderende tomaten water te geven, moet je de slak iets langer dan normaal boven de struik houden en een iets grotere hoeveelheid kunstmest maken.

Het is belangrijk! Om tomaten in elke regio van Rusland te laten rijpen, moet het ras behoren tot vroegrijpe of halverrijzende tomaten.

Zelfs de meest hoogproductieve tomaat met late rijping heeft eenvoudigweg geen tijd om te rijpen in een open tuin - voordat de vruchten rood worden, zullen herfstvorstjes afdalen.

Dus, als je een variëteit voor open grond kiest, moet je stilstaan ​​bij de tomaat:

 • met een kort groeiseizoen;
 • met goede duurzaamheid en het vermogen om vorst in de lente en de herfst te verdragen;
 • behandeld tegen de meest voorkomende ziekten;
 • behorende tot de selectiegroep van tomaten, specifiek gefokt voor het grondgebied van Rusland, of geacclimatiseerde buitenlandse hybriden;
 • aangepast voor het groeien in open bedden.

Er wordt aangenomen dat hybride tomaten vruchtbaarder zijn. Maar veel tuinders vieren de beste smaak van variëteitentomaten. Daarom moet u een cijfer kiezen op basis van persoonlijke voorkeuren.

"Riddle"

Deze hybride wordt beschouwd als een van de beste van vroeg rijpe tomaten voor een open bodem. Vruchten met de juiste ronde vorm zijn in verzadigde rode kleuren geverfd. Proeven van de hybride tomaat is niet slechter dan rassen vroeg rijpe tomaten.

De vroege rijpingsdata van het ras zijn 2,5 maanden na het zaaien van zaden, het is al mogelijk om te oogsten. Het gewicht van een vrucht is ongeveer 150 gram. Struiken zijn laag (ongeveer 45 cm), maar krachtig, met een groot aantal bladeren.

U hoeft geen struiken te binden - de stelen zijn dik genoeg om het gewicht van de tomaten te ondersteunen. Maar deze hybride moet regelmatig worden vastgezet, omdat er zoveel stiefzonen in de struiken zitten. Als de zijkant schiet om te rooten, zullen ze goed en snel wortel schieten. Hierdoor kunt u een extra oogst tomaten krijgen die enkele weken later rijpen dan de vruchten van de hoofdplant.

Je kunt en doet geen pasynkovanie struiken, dan zijn de tomaten een beetje kleiner.

"Anastasia"

Deze hybride tomaten worden al heel vroeg beschouwd. De plant behoort tot de determinant, maar de struiken zijn vrij hoog. Voor betere opbrengsten is het beter om een ​​struik te vormen in een of twee stengels. Zorg ervoor dat je de planten vastmaakt.

Tomatenrassen "Anastasia" zijn erg vruchtbaar - eierstokken op de struiken worden gevormd door elke twee bladeren. In elke borstel worden ongeveer 8 vruchten tegelijkertijd gevormd.

De massa van elke tomaat is ongeveer 200 gram. De vruchten zijn rood, enigszins taps toelopend naar beneden. De pulp is aromatisch en sappig, de tomaten zijn erg lekker. Met goede verzorging van elke plant kunt u 12 kg tomaten krijgen.

"Roma"

Deze hybride variëteit behoort tot de groep halverwege de seizoenstomaten. Vruchten rijpen niet erg snel, maar de tomaat heeft een hoge opbrengst en is bestand tegen externe factoren. Op elke borstel van de plant worden maximaal 20 tomaten tegelijkertijd gebonden.

De vorm van het fruit - room, geschilderde tomaten in rood. Het gemiddelde vruchtgewicht is 80-100 gram. Struiken van gemiddelde hoogte, semi-uitgespreid, standaard.

Tomaten zijn elastisch, hebben smakelijke en geurige pulp. Door het kleine formaat en de dichte schil kun je het fruit gebruiken voor het inblikken en inleggen.

"Rio de Grande"

Tomaten van deze variëteit zijn universeel - fruit is smakelijk, zowel vers als in salades, geschikt voor inblikken, beitsen, verwerken.

Struiken van gemiddelde hoogte (ongeveer 60 cm) hoeven niet te worden vastgebonden, wat de verzorging van bedden met tomaten aanzienlijk vereenvoudigt.

Vruchtvorm - room. De kleur is rood. De tomaten zelf zijn klein, het gewicht van elk is ongeveer 115 gram. Smaakvol op het hoogtepunt, tomaten zijn zoet en geurig.

"Wonder van de wereld"

Deze variëteit behoort tot de onbepaalde tomaten, waarvan de hoogte groter is dan 1 meter. Tuinders noemen de plant een citroen-liaan, omdat een tomatenstruik groeit als een liaan - hij weeft op een steun en de vruchten zijn geel gekleurd en zien eruit als kleine citroenblaadjes.

De massa van elke tomaat is van 50 tot 110 gram. De borstels die op de top van de struik groeien, kunnen tot 45 vruchten bevatten in elke bos, en de onderste borstels bestaan ​​uit maximaal 25 tomaten.

Het hoofddoel van deze hybride variëteit is conservering en beitsen.

"Tarasenko 2"

Nog een onbepaald aantal, verschillend in hoge productiviteit. Vruchten zijn gekleurd in een rood-oranje tint, verschillen in zoete pulp en dichte huid. Het gewicht van een tomaat is 60-70 gram.

Ongeveer 35 tomaten rijpen in elk cluster, wat het mogelijk maakt om een ​​goede oogst te krijgen van een middelgrote struik. Vruchten verdragen transport en kunnen lange tijd worden bewaard. Dit maakt het ras geschikt voor teelt voor verkoop.

"De Barao Yellow"

Een hybride variëteit waarvan de struiken als onbepaald worden beschouwd en een gemiddelde hoogte bereiken. De rijpingsperiode is middelmatig laat - het hele groeiseizoen is ongeveer vier maanden. Dit is lang genoeg voor de meeste regio's van Rusland, dus het is aan te raden geel De Barao geel te laten worden in het zuiden van het land. In de middelste rijstrook en in het noorden is het beter om het gewas in een kas te planten.

De vruchten zijn geschilderd in fel oranje kleur, hun vorm is ovaal, de huid is dicht. De massa van elke tomaat is ongeveer 60 gram. Door de hoge dichtheid kunnen tomaten transport en langdurige opslag tolereren.

Amur Shtamb

Een hybride met een vroege rijpingstijd - 90 dagen na het zaaien van zaden voor zaailingen verschijnen de eerste rijpe vruchten.

Struiken bereiken een kleine hoogte - maximaal 60 cm, maar tegelijkertijd worden er een groot aantal vruchten op gekweekt. De plant is bestand tegen lage temperaturen, droogte, is bestand tegen de meeste ziekten, dus de oogst van het Amur Shtamb-ras is altijd constant hoog.

Tomaten zijn klein, het gemiddelde vruchtgewicht is ongeveer 80 gram. De vorm van de vrucht is rond, de tomaten zijn rood geverfd. De smaakeigenschappen zijn hoog, de tomaten van deze hybride variëteit zijn even smakelijk vers en ingeblikt.

"Present"

Mid-season variëteit bedoeld voor de teelt in de bedden van de zuidelijke regio's. Maar zelfs in de gematigde zone van het midden van het land geeft de tomaat een hoge opbrengst.

De plant is tamelijk onpretentieus: alles wat nodig is voor de variëteit "Gift" is regelmatig water geven en een paar verbanden tijdens het groeiseizoen. Rijpe tomaten hebben de vorm van een licht afgeplatte bal, geschilderd in een felle rode tint. Smaak goed, zoals de meeste halfrijpe tomaten.

Waarschuwing! Een onderscheidend kenmerk van de cadeau-tomaten is dat ze direct uit de zaden kunnen worden gekweekt, dat wil zeggen op een zaadloze manier.

Maar dit kan alleen in de zuidelijke regio's worden gedaan met de vroege lente en de hete zomer.

"Raspberry Giant"

Deze variëteit kan niet onopgemerkt blijven. De tomaat wint in verschillende categorieën tegelijk: hij heeft vroege rijpingsvoorwaarden, een grote hoeveelheid vruchten van uitstekende smaak, levert hoge opbrengsten, wordt beschouwd als een van de meest pretentieloze variëteiten voor open grond.

De vruchten zijn geschilderd in een frambozen schaduw, hebben de vorm van een afgeplatte bal. De massa van een tomaat kan 700 gram bereiken. En elke borstel bevat tegelijkertijd ongeveer zes vruchten.

De grootte van de tomaat maakt het niet mogelijk om het in het algemeen te gebruiken voor het inblikken, maar uit deze verscheidenheid aan tomaten worden uitstekende salades verkregen, zowel vers als ingeblikt.

F1 Zoeken

Tuinders houden van deze tomaten voor bescheidenheid en tegelijkertijd uitzonderlijk smakelijk fruit. En natuurlijk behoort het ras tot de vruchtbaarste tomaten, waardoor tuiniers voldoende tomaten hebben.

De hybride is bestand tegen cold snap, is immuun voor de meeste ziekten. De struiken zijn eenvoudig bedekt met kleine rode vruchten die geweldig zijn voor beitsen en bewaren.

"Wild Rose"

Tomaat verwijst naar de vroege rijping. Het wordt beschouwd als een van de meest pretentieloze soorten, tolereert onregelmatige irrigatie, afwisselend droogte met een hoge luchtvochtigheid. Daarom is de variëteit perfect voor in de zomer verblijvende bewoners die hun sites alleen in het weekend bezoeken.

De vruchten zijn middelgroot, roze gekleurd, afgerond. Tomaten smaken zoet en sappig, met pulp op basis van suiker. Met voldoende zorg kan elke struik meer dan zes kilo tomaten verzamelen.

"Gina"

Tomaten van dit ras kunnen in elke regio van het land worden gekweekt, de samenstelling van de grond is ook niet belangrijk voor een tomaat - hij draagt ​​vruchten op verschillende bodems even goed.

Er is geen gedoe met deze tomaten: ze groeien goed onder droge omstandigheden, plotselinge temperatuurschommelingen, ze zijn niet bang voor virussen en ziektes.

Rond fruit is gekleurd in een rood-oranje tint, ze worden als erg smakelijk beschouwd.

"Pudovik"

De vertegenwoordiger van de grote vruchten tomaten, waarvan het kenmerk is een grote massa van de vrucht. De plant behoort tot de onbepaalde hoogte, de hoogte van de struik is 150 cm. Ongeveer tien tomaten worden gevormd op één plant, hun gewicht varieert van 0,2 tot 1 kg.

Variatie verwijst naar het medium in het begin - voor volledig rijpend fruit is 115 dagen nodig. Deze tomaten kunnen worden geteeld in elke regio van Rusland, zelfs in het noorden, de variëteit toont goede resultaten.

Maximaal vijf kilo fruit kan uit elke struik van deze tomaat worden verwijderd en meer dan 17 kg uit één meter grond.

Tip! Om de opbrengst van de Pudovik-variëteit verder te verhogen, worden deze tomaten aanbevolen om vaak en overvloedig te bemesten met minerale meststoffen.

"Diabolik"

Tomaat, speciaal geselecteerd voor het gematigde klimaat. Lokale weersomstandigheden tolereren daarom veel betere niet-geacclimatiseerde Nederlandse variëteiten.

De hoogte van de struiken bereikt 120 cm, de vruchten zijn rood gekleurd, hebben een middelgrote en afgeronde vorm. Een onderscheidend kenmerk van het ras is een relatief klein gewicht aan fruit. De oogst kan over lange afstanden worden vervoerd, opgeslagen, ingeblikt en gebeitst.

De variëteit "Diabolic" heeft een zeer goed vermogen om "tomaten" ziekten te tolereren en virussen te weerstaan.

"Marmande"

Deze verscheidenheid aan tomaten valt op tegen de achtergrond van een verhoogde weerstand tegen lage temperaturen. Met deze kwaliteit kunt u zaailingen 10-14 dagen eerder dan andere rassen overbrengen naar de bedden. Daarom zal de oogst van tomaten het vroegst zijn.

Een ander vermogen van tomaten - resistentie tegen schimmelziekten, waardoor het ras een hoge luchtvochtigheid kan verdragen.

Het vruchtgewicht is vrij groot - ongeveer 250 gram, de tomaten zijn erg lekker vers en salades.

Hoe tomaten in het open veld te laten groeien

Het telen van tomaten in de tuin is iets moeilijker dan in gesloten kassen. Dit komt door de thermofiele cultuur en de neiging van tomaten om verschillende schimmelziekten te krijgen. Tomaten hebben warmte en hetzelfde vocht nodig. Dit is moeilijk te bereiken in het open veld, omdat veel afhankelijk is van weersomstandigheden.

Om het "leven" van uw tomaten te vereenvoudigen en de opbrengst te verhogen, hebt u het volgende nodig:

 1. Bereken correct de tijd van het zaaien van zaden voor zaailingen en breng planten over naar de grond. Tomaten mogen niet te vroeg op de bedden worden geplant, wanneer er nog steeds een dreiging van nachtvorst is. Maar te late transplantatievoorwaarden zullen ook een slecht effect hebben op de productiviteit - de laatste tomaten hebben geen tijd om te rijpen voordat de herfst koud weer begint.
 2. De eerste twee weken na het transplanteren van tomatenzaailingen naar het bloembed, wordt het aanbevolen om de planten 's nachts met een film of een agrofiber te bedekken om ze te beschermen tegen te hoge temperatuurdalingen.
 3. Vermijd overmatige vochtigheid van de grond, het draagt ​​bij aan de infectie van planten met schimmel.
 4. Maak de aarde los tussen de rijen, zodat de wortels verzadigd raken met zuurstof.
 5. Om rijp fruit op tijd te scheuren zodat ze geen kracht uit de struik nemen en de rest van de tomaten een normale ontwikkeling geven.
 6. Behandel tomaten met speciale plagen, ziekten en virussen.
 7. Meerdere keren per seizoen om te kleden.
 8. Bind grote tomaten aan steunen, knijp de zijscheuten, beheers de verdikking en vorm van de struiken.

Deze eenvoudige regels helpen om de opbrengst van elke variëteit aan tomaten bestemd voor open grond te verhogen. Welnu, speciaal geselecteerde productieve variëteiten van tomaten voor open grond met de juiste zorg zullen ongewoon hoge opbrengsten geven, waardoor de tuinman de juiste hoeveelheid verse groenten krijgt.