Constructie

Houten zandbak met hoes + foto

Pin
Send
Share
Send
Send


De sandbox is niet alleen een plek om een ​​kind te spelen. Het beeldhouwen van paaskoekjes, het bouwen van kastelen ontwikkelt het denkvermogen en de motoriek van een kind. Moderne ouders zijn gewend om plastic zandbakken in de winkel te kopen. Dit speelgoed is echter erg duur en niet iedereen kan het betalen. Op privéterreinen zijn kinderboxen meestal gemaakt van hout, wat niet moeilijk is om alleen te doen.

De optimale plek kiezen voor een houten zandbak

De houten zandbak op de binnenplaats mag niet ver achter de gebouwen worden verborgen. Rust een plek uit waar kinderen beter kunnen spelen op de te verwachten plek. Het is raadzaam om de noordkant van de tuin te verlaten, anders zal het zand constant nat en koud zijn. Slecht als de hele dag de zandbak de zon zal verlichten. Een kind kan niet in intense hitte spelen. Maar zelfs in de schaduw kun je de speelplek niet volledig verbergen. Hier warmt het zand niet goed op.

Het is optimaal om een ​​houten zandbak voor kinderen op een halfverlichte plaats te installeren. De spreidende kroon van een grote boom zal een ideale schuilplaats worden tegen de hitte. Er kunnen echter enkele problemen zijn. Het is onmogelijk om een ​​zandbak voor kinderen onder oude en kwetsbare bomen te plaatsen vanwege de dreiging van vallende dikke takken. Van fruitplantages in het zand zullen voortdurend schadelijke insecten en rot fruit vallen.

Tip! Als er alleen een zonnige plek in de tuin is waar u een houten zandbak kunt plaatsen, maak er dan een klein schuurtje van en laat het kind bij elk weer spelen.

Bereid een plaats voor om een ​​houten kist te installeren en rust de bodem van de zandbak uit

Volgens het gebruiksvoorschrift zijn de houten zandbakken voor kinderen seizoensgebonden en het hele seizoen geopend. De eerste structuur kan zonder bodem worden gebouwd. Het volstaat om een ​​kleine houten kist te installeren voor de zomerperiode, en in de winter om het onder een afdak te verwijderen. All-season sandboxes voor kinderen worden op permanente basis geïnstalleerd. Ze blijven overwinteren, en zodat het zand uiteindelijk niet in vuil verandert, het wordt gescheiden door de bodem van de grond.

Volgens hun ontwerp vertegenwoordigen houten sandboxen die het seizoen en het hele seizoen vormen een gewone doos, meestal met een deksel. Ze worden op dezelfde manier geïnstalleerd en geproduceerd. Het verschil kan alleen het onderste apparaat zijn.

Tip! De bodem is beter te doen voor de seizoensgebonden houten zandbak. Het voorkomt het ontkiemen van onkruid in het zand en het kind graaft de grond niet op met een spatel.

Laten we naar de foto kijken, hoe ze een plaats onder een houten kist maken en de bodem uitrusten:

  • Aanvankelijk tekeningen van een houten zandbak ontwikkelen om de grootte ervan te kennen. De afmetingen van het vak op de site voeren de markup uit. Het is gemakkelijker om dit te doen met houten palen en bouwkoord. Door de markeringen met een bajonetspade aan te brengen, verwijderen ze de zompige grondlaag tot een diepte van 20 cm. Voor de houten zandbak van het hele seizoen, kunt u een grindstortplaats op de zijkanten van de kist maken, waardoor water wordt afgevoerd na regen of sneeuw. Voor deze kant van de put uitbreiden tot 30-50 cm.
  • De bodem van de uitgegraven groef wordt genivelleerd met een hark en vervolgens licht geramd. Voor het hele seizoen moet een houten zandbak drainage doen. De bodem van de put is gevuld met een laag schoon zand of gemengd met grind van 10 cm dik. Als dit een seizoensgebonden optie is, kan de bodem van de put gewoon worden opgepropt.
  • Dus besloten we dat het voor elke houten sandbox beter is om de bodem te doen. Om dit te doen, neem een ​​geotextiel en leg het op de bodem van de put. U kunt dichte, agrofibre of oude polypropyleenzakken gebruiken. Wanneer in de toekomst de houten kist op zijn vaste plaats zal worden geïnstalleerd, moet het bodemmateriaal de grenzen van de planken overschrijden.
  • Na het installeren van de doos, wordt het all-season sandboxmateriaal ingepakt, schiet dan nietjes naar de zijkanten en snij het overtollige af. De seizoensgebonden houten zandbak heeft geen gevoel van bevestiging aan de onderkant. Het materiaal wordt eenvoudigweg aan de zijkanten weggestopt en met aarde geperst.

Het is volgens dit principe dat een plaats wordt voorbereid waar een houten zandbak voor kinderen zal worden geïnstalleerd.

We lossen het probleem van het maken van de dekking op

Zelfs als ouders hun luiheid overwonnen om een ​​sandbox met hun eigen handen voor hun kind te maken, is er steeds minder behoefte aan een dekmantel van verlangen. Heeft ze het nodig? Oordeel zelf. Zand is een favoriete plaats voor tuindieren in termen van de organisatie van het toilet. Tijdens de wind zal droog zand worden uitgeblazen, en in de doos zal het verschillende brokstukken veroorzaken. Wil je niet dat het kind daarna in zo'n zand snuffelt? Dus de hoes is nodig.

Als omslag kunt u een stuk film gebruiken, maar het moet altijd 's nachts worden gedrukt met stenen of hout. Om deze procedure niet dagelijks uit te voeren, is het beter om nog een halve dag te besteden en een normale dekking te bieden voor een houten zandbak.

Het eenvoudigste model van de cover

Overweeg eerst hoe je zonder veel moeite een houten hoes kunt maken. Het ontwerp is een gewoon schild, neergeschoten van platen met een dikte van 15-20 mm. Boven de bovenklep is linoleum of film bekleed zodat regenwater niet door de openingen in het zand kan dringen. Handgrepen zijn aan beide zijden bevestigd om het schild gemakkelijk te verwijderen.

Het nadeel van dit ontwerp is dat het deksel niet zelfstandig door kinderen kan worden geopend. Zelfs van dunne platen zal het schild massief worden. Het kind kan proberen het aan de handgreep opzij te trekken, maar er bestaat gevaar voor verwonding.

Opvouwbaar hoesmodel

Als je een houten zandbak met een deksel maakt, is het beter om op het opvouwbare model te letten. De foto van het schema van een dergelijk ontwerp laat duidelijk zien hoe een gewoon schild verandert in een comfortabele bank.

Tip! Er zijn verschillende opties om een ​​opvouwbare hoes van een houten zandbak te maken.

Als de planken zijn verbonden met een rubberen band, kan een dergelijk schild worden opgerold. Het deksel van de twee helften wordt met lussen aan de tegenovergestelde houten zijden bevestigd en indien nodig worden de segmenten aan de zijkant geopend.

Als u een kinderbox van hout wilt om uw kind een echt plezier te bezorgen, moet u hem uitrusten met een opvouwbare hoes met een bank. Voor de fabricage heeft u slechts acht lussen nodig die de afzonderlijke elementen verbinden. De hoes bestaat uit twee helften, die elk drie planken bevatten. Eén ervan is hoofdlettergevoelig bevestigd aan de plank van een houten zandbak en de andere twee zijn verbonden door lussen. Beperkingen aan de buiten- en binnenzijde van de staven, dit is de ondersteuning van de rugleuning.

Voorbereiding van materiaal voor een houten zandbak

Als er desalniettemin wordt besloten om een ​​sandbox met hout in eigen handen te bouwen, moet je meteen goede randen maken. Obapoly, oude rotte spaties en ander afval voor de doos zullen niet werken. Een kind kan zich verwonden over zo'n zandbak en een splinter oppakken. Borden nemen nieuw, bij voorkeur van dennen. Populier is van korte duur en eik, lariks en ander hardhout zijn moeilijk te verwerken. Perfect gegroefd bord. De dichte verbinding van de groeven zal zanduitbarsting in de scheuren voorkomen, evenals de penetratie van regenwater.

Alle houten blanks zijn gepolijst. Het oppervlak is glad gemaakt, zonder een enkele braam. Om langer mee te gaan in het hout, is het geïmpregneerd met antiseptica. Gebruik mijnbouw en zelfs schone motoroliën kan dat niet. Het ontwerp krijgt een onaangename geur, daarnaast zal het kind constant vuile kleding maken.

Als de doos al klaar is, moet deze worden geverfd. Het is raadzaam om meerkleurige olie- of acrylverf te kiezen. De heldere zandbak zal aangenaam zijn voor het kind en krijgt een aantrekkelijk uiterlijk.

De procedure voor het maken van dozen

Alle materialen zijn dus voorbereid en het is tijd om een ​​houten sandbox te bouwen die met een deksel is bedekt met uw eigen handen. U kunt een doos maken volgens het voorgestelde schema. De planken zijn samengesteld uit twee of drie planken, zodat hun hoogte binnen 40 cm is.De optimale afmeting van de houten kist is 1,5 x 1,5 m, maar het bord is 1,8 m lang. Aan elke zijde van het werkstuk trekt 15 cm terug en een beugelzaag snijdt de groeven af . Wanneer alle platen zijn voorbereid, zullen ze de groef in de groef verbinden, zoals weergegeven in het diagram. Voor de betrouwbaarheid van de knopen gebruikt u schroefverbindingen of zelftappende schroeven.

Om de afgewerkte houten kist in de hoeken en midden van de planken spijker de poten van een bar met een doorsnede van 50x50 mm. Steunen steken uit de doos en zijn nodig om de zandbak in de grond te bevestigen.

Randafwerking

Een geassembleerde zandbak gemaakt van hout in de vorm van een vierkante doos wordt niet beschouwd als een complete constructie. Het is tijd om de omslag te onthouden. Het is te vroeg om het te repareren, maar verdere verfijning van de houten kist hangt af van het gekozen ontwerp. Als de keuze viel op een opvouwbaar deksel, hoeven de uiteinden van de zijkanten alleen maar gepolijst te worden en doen ze er niets meer mee. Na het installeren van de hoes aan de zijkanten van de doos, verdwijnen de meeste einden onder de bank.

Bij de vervaardiging van een afneembare hoes van het schild kan het kind niet zitten. Een simpele winkel maken helpt bij het afknippen van planken, plat liggen. Bovendien verbergt dit ontwerp ongemakkelijke dunne uiteinden van de doos, die het kind kan raken. Winkels zijn gemaakt van vier planken, waarvan de randen in een hoek van 45 worden afgezaagdover. Het schema van bevestigingsbanken dat op de foto wordt weergegeven.

De doos op zijn vaste plaats installeren

Na voltooiing van het werk aan het maken van de doos zou een doos met acht poten moeten krijgen, zoals op deze foto. De plaats voor de installatie is al voorbereid, maar niet helemaal. We zullen nog een paar dingen moeten doen:

  • Houten doos met benen gedaald op de voorbereide grond. En het afvalmateriaal van de bodem van de put voor de tijd die moet worden verwijderd. Rond de benen markeren op de grond ruimte voor groeven.
  • De doos wordt gereinigd in de richting waar deze met een antisepticum wordt behandeld. Houten poten zijn bedekt met bitumenmastiek. Dus, hout zal langer in de aarde blijven. Terwijl de constructie uitdroogt, worden groeven op het gemarkeerde gebied uitgegraven.
  • De diepte van elke groef moet overeenkomen met de lengte van het been, rekening houdend met het feit dat er met 10 cm dik grind wordt geschuurd Voor het graven van de groeven is het beter om een ​​tuinboor met een diameter van 80-100 mm te gebruiken.
  • Nu is het tijd om het voeringmateriaal op zijn plaats te leggen. Het stuk is groter dan een houten zandbak, dus het bedekt alle gaten. Op deze plaatsen worden nette gaten onder de poten doorgesneden, waarna een doos wordt geïnstalleerd. De randen van het materiaal worden naar de zijkanten gedraaid, waar het met grond wordt vastgemaakt of ingedrukt.
  • Een afgegraven greppel van 40-50 cm breed bleef rond de kist liggen en moest zijn bodem bedekken met zwarte agrofibre en een laag zand en grind bovenop. Door de resulterende lozing zal water rond de zandbak zich niet ophopen, en de agrofibre zal niet toestaan ​​dat onkruid groeit.

De basis van de houten zandbak is erop geïnstalleerd. Rest ons om de opvouwbare dekbank te beveiligen en je kunt beginnen met het schilderen van het product.

Zand dat de houten zandbak vult

Dus, de verf is droog, het is tijd om de doos met zand te vullen en het kind uit te nodigen naar de speeltuin. De keuze van het vulmiddel moet serieus worden benaderd. Gebruik voor zandbakken rivier- of steenzand, maar niet alles is perfect. Te fijn wit zand is praktisch niet gevormd en bij het drogen is het erg stoffig. Bij winderig weer zal de baby niet kunnen spelen, omdat zijn ogen verstopt zijn. De grijze vulstof van grijze kleur zal niet werken. Er is weinig stof van hem, maar hij beeldhouwt ook niet, en hij krabt ook de tere huid van het kind. Een andere vond geul zandoranje. Het heeft veel onzuiverheden van klei, wat bijdraagt ​​aan een goede modellering, maar het smeert de handen en kleding. Een geschikt vulmiddel is wit zand met een gelige tint, bij voorkeur middelgrote korrel.

Het is belangrijk! Overwinterd zand uit de all-season zandbak in de lente wordt gekozen om te drogen en dan vallen lagen van 7 cm terug in slaap in de doos.

De video presenteert een versie van een kinder-sandbox:

Optie interessante kinder sandbox gemaakt van hout

Vierkante houten zandbak is een klassieke optie. Als je je kind wilt verrassen en van hem een ​​echte speeltuin wilt maken, moet de vraag op een creatieve manier worden opgelost. De foto toont een sandbox-diagram in de vorm van een auto. Dit is ideaal voor een jongen. Naast het spelen in het zand, zal de jongen reizen, de auto repareren of een heleboel andere dingen verzinnen.

Dit soort entertainment kan worden gemaakt van vochtbestendig multiplex of OSB. Fragmenten van een auto worden gesneden uit vellen, waarna ze worden samengevoegd volgens het voorgestelde schema. Het voltooide ontwerp als het meest plausibele kan worden geverfd om het op een echte vrachtwagen te laten lijken.

Er zijn veel ideeën voor het maken van houten zandbakken. Hout is zeer kneedbaar en laat je wonderen verrichten.

Bekijk de video: MNM: Maaike Ouboter - Zandbak (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send