Tuinieren

Aardbeien remontantnaya: beschrijving van de variëteit, foto's, beoordelingen

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig heeft aardbeihersteller een grote verscheidenheid aan variëteiten, hoewel ze relatief recent dit soort fruit begonnen te kweken. De populariteit van remontante variëteiten is gebaseerd op hun opbrengst, de bessen van dergelijke aardbeien zijn zoet en smakelijk - op geen enkele wijze inferieur aan gewone tuinvariëteiten.

En toch zijn er enkele kenmerken van het kweken van remontante bessen. Wat zijn ze, en welke kwaliteiten van remontante aardbeien worden als de beste beschouwd, dan kun je van dit artikel leren.

Kenmerken van groeiende remontante variëteiten

De remonstrante aardbei wordt gekenmerkt door lange en verlengde vruchtvorming. Dus, als de gebruikelijke soorten aardbeien en aardbeien slechts één keer per jaar vrucht dragen, dan kunnen remontante variëteiten gedurende het zomerseizoen constant een gewas produceren, of alle bessen in twee of drie doses geven.

Het is duidelijk dat een dergelijke vruchtlichamen regeling aardbeienstruiken sterk uitput. Om een ​​goede oogst in de moestuin te krijgen, moet je een aantal regels van cultivatie van remontante variëteiten volgen:

 1. Nieuwe soorten aardbeienremontant zijn bijna net zo divers als de gebruikelijke tuinsoorten van deze bes. De hoofddivisie wordt uitgevoerd in overeenstemming met de grootte van de bessen: grote aardbeien kunnen een gewicht van 100 gram bereiken, de massa van klein fruit is slechts 5-10 gram, maar ze zijn zoeter en productiever.
 2. Om ervoor te zorgen dat planten minder uitgeput raken en de bessen na de eerste oogst niet krimpen, is het nodig regelmatig aardbeien met complexe meststoffen te voeren en deze alleen in vruchtbare grond te planten.
 3. Watergift is ook erg belangrijk voor de remontante aardbeien: de struiken worden regelmatig en overvloedig gedrenkt en het land tussen hen wordt regelmatig losgemaakt. Om te voorkomen dat de grond uitdroogt en vocht vasthoudt, wordt het aanbevolen om aardbeien met folie, hooi, zaagsel of humus te mulchen.
 4. De vroege variëteiten van remontante aardbeien beginnen al in mei met het fructificeren, de tweede oogstgolf - in juli, als de herfst warm is, zal er in september de derde oogst van bessen zijn. Natuurlijk, om van de zoete bessen te kunnen genieten is bijna het hele seizoen heel gezond. Maar dergelijke vruchtlichamen zijn een significante uitputting van de struiken, grote bessen worden snel vervangen door kleine en het gewas wordt geleidelijk armer. Om uitputting te voorkomen, adviseren ervaren tuiniers het verwijderen van bloemen die in de lente verschijnen en het verzamelen van slechts één, maar overvloedige, oogst van zoete en grote aardbeien.
 5. De teelt van remontante aardbeien is praktisch hetzelfde als de manier om gemeenschappelijke variëteiten te planten: in de lente of de herfst worden struiken geplant in de grond of in de kas. Een tuinman moet niet vergeten dat hij eerder in de herfst jonge struiken plant, hoe meer kans ze hebben om de winter goed te doorstaan. Voor broeikasvariëteiten van remontante aardbeien speelt het beplantingspatroon helemaal geen rol, omdat de vruchtvorming niet afhankelijk is van de lengte van de daglichturen. Het enige dat tuinders in dergelijke gevallen adviseren, is om de eerste scheuten met bloemen (bloemstengels) te verwijderen om de struik niet te verzwakken en het tijd te geven om zich aan te passen.
 6. Beoordelingen ervaren tuinders wijzen erop dat grote en zoeter bessen verschijnen op die struiken die een snor geven en vermenigvuldigen. Aardbeien, kweekzaden, bezusoy genaamd, zijn vruchten zijn kleiner, maar ze verschijnen gedurende het seizoen en smaken naar aardbeien.
 7. In het late najaar, vóór het begin van deze nachtvorst, is het aan te raden om aardbei-struiken te maaien en alle snorren en bladeren te verwijderen. Daarna zijn de aardbeien bedekt met vuren takken, hooi, droge bladeren of zaagsel.
Het is belangrijk! De levensduur van remontante variëteiten is slechts 1-2 jaar, terwijl sommige soorten tuinaardbeien tot wel tien jaar op één plaats kunnen groeien. Het verpotten van dergelijke aardbeien zal vaker voorkomen.

Voor de teelt van remontante aardbeien heb je geen speciale ervaring of uitgebreide kennis van landbouwtechnologie nodig: alles wat nodig is in dergelijke variëteiten is drenken, overvloedige bemesting, bescherming tegen ziekten en plagen.

Remontny variëteiten van aardbeien

Het is vrij moeilijk om de beste variëteiten van remontante aardbeien te bepalen: elk ervan heeft zijn voor- en nadelen, onderscheidende kenmerken en kenmerken. Zoals in gewone tuinaardbeien, in remontante variëteiten, vindt opdeling volgens verschillende criteria plaats:

 • aardbeiarassen voor serres of voor open grond;
 • remonthant aardbei met roze of rode vruchten of een bes van een ongewone schaduw, van een mooie vorm (zelfs variëteiten met violette aardbeien zijn bekend, of bessen met ananasaroma);
 • vroege rijpe, middelgrote of late variëteit, beginnen met vruchtlichamen op verschillende tijdstippen (van mei tot juli);
 • planten die de hele zomer fermenteren of twee tot drie keer opbrengst geven (afhankelijk van het type daglicht);
 • grootvruchtige variëteit of aardbeien met kleine, maar talrijke en zoete bessen;
 • bes, geschikt voor transport en inblikken, of de aardbei, die alleen goed is in verse vorm;
 • resistente variëteiten die bestand zijn tegen kou, hitte, plagen en ziekten, of een grillige zeldzame soort die constante aandacht vereist.

Tip! De beschrijving van een verscheidenheid aan remontante aardbeien kan vaak niet overeenkomen met wat de tuinman daadwerkelijk krijgt. Om ervoor te zorgen dat de bessen hetzelfde zijn als op de foto, moet u zorgvuldig voor de struiken zorgen en de agrotechnische regels volgen die door de zaadproducent worden aanbevolen.

Aardbei herbouwen

Deze aardbeienvariëteiten worden vaak aardbei genoemd, omdat de bessen erg op het bos lijken: klein, geurig, rijk rood, heel zoet. De vrucht van wilde soorten wordt uitgerekt voor de hele zomerperiode: er zullen altijd rode bessen op de struiken zitten, nog niet rijpe aardbeien en bloeiwijzen voor toekomstige oogst.

Waarschuwing! Als de tuinman één, maar een overvloedige oogst moet krijgen, kan hij periodiek de bloemen verwijderen die verschijnen, en zo de vruchtzetting van de reparatieaardbei regelen.

Snor, dat wil zeggen processen die wortel kunnen schieten, aardbeien met kleine vruchten doen dat niet. Daarom is de reproductie ervan alleen mogelijk door de zaadmethode - de tuinman zal zelfstandig zaailingen van aardbeien moeten kopen of verbouwen.

Ali Baba

Deze variëteit heeft lage (ongeveer 15-20 cm) verspreidende heesters met krachtige scheuten en grote bladeren. De bessen van de aardbei remontant zijn klein - slechts 3-5 gram elk, zijn geschilderd in fel rode kleur, hebben wit vlees met een sterk aroma van wilde aardbei.

Er zijn veel fruit en bloeiwijzen op de struiken, aardbeien hebben de vorm van een kegel. Honingraten zijn geïsoleerd vanwege de hoge opbrengst, verhoogde weerstand tegen ziekten en plagen, het vermogen om strenge vorst en intense hitte te doorstaan.

"Alexander"

De verfrissende aardbei van deze variëteit bevalt niet alleen met lekker fruit, maar ook met een decoratief uitzicht op struiken. Het is heel goed mogelijk om bloembedden, balkons en terrassen te versieren met zulke compacte planten met prachtige gebeeldhouwde bladeren en kleine geurende bloemen.

De plant is pretentieloos en vrij vruchtbaar. Kleine aardbeien - slechts 7 gram, maar erg zoet en geurig.

"Forest Fairy Tale"

De struiken zijn compact, van gemiddelde hoogte, met heel wat bloemstelen door het seizoen.

De bessen zijn scharlaken, hebben de vorm van een kegel, hun vlees is wit geschilderd. De smaak van zoetzure aardbeien, zeer geurig. De massa van elke vrucht is ongeveer 5 gram. Tegen het einde van het seizoen worden de bessen merkbaar kleiner en verliezen ze hun smaak. Productiviteitssoorten bovenop.

"Ruyan"

Vroeg rijpe aardbeien voor reparatie, waarvan een foto hieronder te zien is. De eerste vruchten rijpen twee weken eerder dan andere variëteiten - rond half mei.

De aardbeien zijn relatief groot (zoals voor de groep van kleinvruchtige variëteiten), rood, met zoete pulp. Je kunt "Ruyanu" leren door de uitgesproken bosgeur.

De voordelen van dit aardbeiengewicht: vroege rijping, overvloedige vruchtvorming gedurende de zomer, weerstand tegen ziekten en virussen, vorstbestendigheid, hoge opbrengst.

"Rügen"

Dessertmening van herstellende aardbeien met kleine vruchten. Het rijpen in deze variëteit is ook eerder - ongeveer een week eerder bloeiwijzen en de eerste rijpe bessen verschijnen op de struiken.

De aardbeien zijn klein, fel rood, het vlees van hun enigszins geelachtige tint, en de smaak is zeer rijk, zoet, doet denken aan aardbeien uit een bos gazon.

"Baron Solemacher"

De bessen van deze verscheidenheid aan remontante aardbeien zijn herkenbaar aan de scharlaken schaduw en convexe zaden. De vruchten zijn rond, klein - tot vier gram. Hun smaak is uitstekend, zoet, zonder zuurheid.

Kenmerkend voor deze aardbei is resistentie tegen ziekten en plagen.

Grote reparatie aardbei

Dergelijke variëteiten zijn gemakkelijk te onderscheiden door het uiterlijk en de grootte van de bessen - de massa van elke aardbei varieert van 30 tot 70 gram. Dezelfde groep bevat variëteiten met gigantisch fruit - elke aardbei op een struik kan ongeveer 100 gram wegen.

Het is duidelijk dat met dergelijke groottes van fruit, rassen behoorlijk vruchtbaar zullen zijn, omdat met de juiste verzorging van één struik het heel goed mogelijk is om meer dan een kilo rijpe bessen te verzamelen.

Deze variëteit verschilt van de vorige groep van kleinbloemige variëteiten door het type vruchtvorming: aardbeien rijpen niet rond het seizoen, maar dragen slechts twee of drie keer (afhankelijk van het klimaat in de regio).

Een teler kan eenvoudig de vrucht van grootbloemige remontante aardbeien regelen: om een ​​goede oogst van hoge kwaliteit en grote bessen te oogsten, is het noodzakelijk om de voorjaarsbloeiwijzen te verwijderen en het eerste gewas te doneren.

Het is belangrijk! Het is noodzakelijk om te begrijpen dat om een ​​kilo bessen op elke struik te rijpen, planten overvloedig gevoerd moeten worden en niet vergeten om de struiken regelmatig water te geven.

De uitputting van grootbloemige, remontante aardbeienrassen, zelfs met goede verzorging, gebeurt zeer snel - in 2-3 jaar. Om de oogst goed te houden, en de bessen - groot, wordt het zo vaak mogelijk aanbevolen om de oude struiken door nieuwe te vervangen.

De groot vruchtbare remonthant aardbei, meestal met een snor, rassen. Wortelen is vrij eenvoudig, je hoeft alleen alle scheuten te verwijderen, behalve de eerste twee of drie snorharen. Kies voor het fokken de sterkste moederstruiken, bij de overgebleven planten worden de snorharen verwijderd om ze niet nog meer te verzwakken.

"Koningin Elizabeth II"

Deze variëteit komt vrij veel voor in Rusland, omdat je met zulke aardbeien groene gebieden kunt planten en heuvelachtig terrein kunt veredelen. Struiken van dit ras zijn zeer krachtig, lang en spreidend, maar er zijn weinig bladeren op.

Maar de bessen zijn groot (70-125 gram), scharlaken, geurig en erg lekker. Maar om van zulke aardbeien te genieten kan niet lang duren - elk jaar moeten de struiken worden bijgewerkt.

Feedback over het ras "Koningin Elizabeth II"

Albina, 46 jaar, Belgorod Deze aardbei was de eerste van de remontante variëteiten die we besloten te planten op ons perceel. Jonge boompjes werden gekocht in de kinderkamer, we werden gewaarschuwd dat in het eerste jaar de oogst zwak zou zijn en de bessen - klein. We braken de eerste lentebloeiers af om de tweede oogst te verbeteren en de struiken kracht te geven voor rooten en ontwikkeling. Half juli rijpten grote bessen, die best smakelijk en zoet waren. Er waren niet veel aardbeien, maar we namen nog steeds 5-6 bessen van elke struik. Het volgende jaar heeft "Elizabeth" al een volledige oogst gegeven, evenals vele snorren. Sommigen van hen hebben we geroot, waardoor het aantal struiken op de site is toegenomen. Ik kan aanbevelen om onnodige snorharen te verwijderen om de struiken niet te verzwakken, en voor reproductie gebruik je alleen de eerste drie snorharen van verschillende struiken die speciaal zijn bestemd voor de fokkerij.

"The Temptation"

Hybride Nederlandse aardbei, waarvan de bessen een ongewone smaak hebben van nootmuskaat. Het vruchtgewicht is niet erg groot - slechts 30 gram, maar er zijn veel van dergelijke aardbeien op elke struik, ze zijn geurig en erg sappig, hoewel ze dicht vruchtvlees hebben.

Struiken zijn zo decoratief dat ze vaak worden geplant in potten en bakken, gebruikt in bloembedden en bloembedden.

Fruit "Temptation" kan van mei tot de eerste herfstvorst. Als de winter vroeg komt, moeten de bloeiwijzen en eierstokken van de laatste golf worden verwijderd.

"Diamant"

Deze variëteit is gefokt door Amerikaanse fokkers. De bessen zijn middelgroot (ongeveer 20 gram), zijn geschilderd in een felle tint rood, smakelijk en geurig.

Struiken vormen een grote snor, zodat er geen problemen zullen zijn met de weergave van aardbeien. Het ras is bestand tegen ziekten, verrast door zijn immuniteit tegen de aanvallen van spint en andere insectenplagen.

"Moskou delicatesse"

En hier is een van de binnenlandse grootbloemige variëteiten van remontante aardbeien. De struiken van deze planten zijn lang, krachtig en goed vertakt. Er staan ​​veel vruchten in de struiken en ze zijn vrij groot - 13-35 gram.

De smaak en het aroma van aardbeien lijkt op kersen. De vruchten zijn soepel en zelfs, vaak geteeld voor de verkoop.

Het ras is goed bestand tegen ziekten en kan strenge vorst zonder onderdak verdragen.

"Monterey"

Deze reparatieaardbei komt ook uit de VS. Struiken krachtig en sterk, goed lommerrijk, bezaaid met knoppen.

De bessen zijn groot - het gemiddelde gewicht is 30 gram. Geschilderd in rood, hebben een rijke smaak, aangename geur, sappig vlees. Voor een cijfer is de verhoogde productiviteit kenmerkend.

Waarschuwing! Monterey-aardbeien zijn niet ontworpen voor het klimaat in de meeste delen van Rusland, het is aan te bevelen om deze in kassen te laten groeien.

uitslagen

Reparatievarianten vereisen meer aandacht van de tuinman en meer zorg, maar de opbrengst van dergelijke aardbeien is veel hoger en verse bessen kunnen in elke maand van het warme seizoen worden gegeten.

Alleen de beste variëteiten moeten worden geselecteerd voor het planten op uw perceel, met foto's en beschrijvingen daarvan die u in dit artikel vindt.

Pin
Send
Share
Send
Send