Tuinieren

Grape Alpha

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel aandacht van wijnbouwers, behalve voor tafelvariëteiten, is technisch. Een ideale kweker voor hoveniers en bestuivers is de Alfa-druivensoort, die in veel regio's voorkomt.

De belangrijkste plaats voor de teelt in Rusland is de Kraj van Primorsky. Sinds 1937 heeft de cultuur in de regio een van de eerste plaatsen in de teelt van industriële druiven ingenomen: meer dan 800 hectare werd bezet door de teelt. De Alpha-variëteit in Noord-Amerika werd ontwikkeld met behulp van de ouderlijke soorten Riparia en Labruska. Druiven trokken aanvankelijk de aandacht van fokkers bij wilde plantenrassen. Welke eigenschappen van technische variëteiten wisten de gunst van wijnboeren te winnen? Het antwoord op deze vraag is gemakkelijk te krijgen door het lezen van de beschrijving van de variëteit, foto's en beoordelingen van de druiven "Alfa".

Belangrijkste kenmerken

Druiventelers zijn niet nieuw. Al tientallen jaren wordt het gekweekt door ervaren en beginnende tuiniers. Het vestigt de aandacht op het feit dat het perfect het koude seizoen verdraagt ​​en de pracht van de struik behoudt. Het is moeilijk om de beste tuinarchitect voor priëlen, balkons, gebouwen en de hele site te vinden. Bovendien hebben de Alfa-druiven een aangename smaak en goede sappigheid van de bessen. De volgende parameters zijn belangrijk voor tuiniers:

De looptijd van rijpend gewas. Volgens de beschrijving van het ras behoren alfadruiven tot de gemiddelde rijpingsperiode. De bessen zijn klaar om door 110-145 te plukken na het begin van het groeiseizoen. Meestal vindt de verzameling eind september plaats.

De opbrengst van Alfa-druiven is volgens tuinders 10-14 kg per plant en 150-180 centers per hectare.

De struik is krachtig en krachtig. Verschilt in de aanwezigheid van een groot aantal stepsons. Dit leidt tot verdikking van de wijnstok. Daarom is het noodzakelijk om stiefkinderen minstens 2 keer per seizoen te verwijderen. Als dit niet gebeurt, zal de dichtheid en grootte van de gron afnemen.

Klimplanten groeien tot 9 meter, het zijn grote bladeren (tot 25 cm lang). De bladeren hebben scherpe tanden, karakteristiek voor de Alpha-variëteit, aan de randen.
De clusters van Alpha zijn middelgroot, cilindrisch, het gewicht van één varieert van 150-180 g. In sommige gevallen merken tuinders de vorming van grotere exemplaren op de wijnstok op tot 250 g. Voor een technische druivensoort is dit een goede indicator. Hrona gemiddelde dichtheid.

Alfa bloeit medio juni. Op de shoot zijn er 2-3 biseksuele bloeiwijzen. Vaak gebruikt door telers als bestuiver van andere variëteiten.

Druivenbessen "Alpha" zijn rond, donkerblauw en wegen elk 2-3 g. Een zwakke waslaag wordt gevormd op de huid.

De smaak van de bessen is zeer aangenaam, nootmuskaat, maar zuur. Daarom wordt "Alpha" gebruikt om wijnen en sappen te maken.

Waarschuwing! Het enige nadeel is licht verhoogde zuurgraad. Voor degenen die van zoete druiven houden, is de variëteit "Alpha" niet van bijzonder belang.

Maar hij is niet van toepassing op tafelsoorten. Het vruchtvlees van de bessen is sappig en slijmerig, met een lichte smaak van aardbeien.

Vorstbestendigheid is het meest waardevolle kenmerk van druiven. Het wortelstelsel handhaaft perfect de temperatuur van de grond -12 ° C en de lucht tot -35 ° C. Voor deze kwaliteit is de Alpha-variëteit dol op tuinders. Het vereist geen extra onderdak, wat aanzienlijk tijd en energie bespaart in een drukke herfstperiode. Het dient ook als kwaliteitsvoorraad voor rassen met lage vorstbestendigheid.

Bestendigheid tegen schimmelinfecties. De variëteit vereist niet een groot aantal profylactische behandelingen voor infecties en constante aandacht. Maar chlorose wordt nogal vaak aangetast.

Zorg ervoor dat u snoeit op 8-10 ogen. Anders zullen Alfa-druiven de opbrengsten aanzienlijk verlagen.

In de foto druiven "Alpha":

Landingsalgoritme

De belangrijkste activiteiten die zorgen voor een goede ontwikkeling en vruchtzetting van Alfa-druiven zijn planten en verzorgen. Het eindresultaat hangt af van hoe goed ze worden uitgevoerd.
Naast hoge vorstbestendigheid vertonen alfadruiven dezelfde overlevingsgraad. Daarom wordt het ras geplant in de lente (eind maart-juni) en in de herfst (oktober-november).

Kies eerst een plaats. Het moet goed verlicht zijn en beschermd tegen de wind. De grondwaterstand is niet hoger dan 2 meter. Anders niet doen zonder drainage. Grote zuidwestkant van het gebouw.

Plantmateriaal voorbereiden. Meestal planten tuinders Alfa-druiven uit door stekjes te rooten. De kwaliteit bezit de goede eigenschap - probleemloos samenvoegen met een voorraad. Jonge boompjes verharden noodzakelijkerwijs en voeren alle aanbevolen procedures voor het stekken van stekken uit.

Kies voor het enten de wijnstokken die zich het dichtst bij de grond bevinden. Voor het planten wordt de zaailing gedrenkt in water voor een betere beworteling en wortelontwikkeling.

De te planten grond is geschikt voor elke samenstelling, maar bevrucht. Zorg ervoor dat je zand aan de grond toevoegt. Te nat de grond voor het planten van een zaailing is het niet waard, dus het evenement is niet benoemd na de regen.

Bereid putten voor. Voor vruchtbare bodems is een kubus van 80 cm voldoende, voor zand moet je dieper gaan tot 1 m. Laat een afstand van minstens 1,5 m tussen de gaten en 2 m tussen de rijen.

Het is belangrijk! Hoe groter de diepte van de put, hoe beter de Alpha-zaailingen geroot zijn. Het is noodzakelijk om te onthouden dat er in de zomer en in de lente - in de herfst - een kuil wordt klaargemaakt voor de herfstplant. De grond moet worden opgelost. Aan de onderkant is een drainagelaag geplaatst, dan humus en aarde. De laatste twee lagen zijn gemengd.

Plaats in het midden van de put een pensteun, laat de zaailing naar de wortelhals zakken, bedekt met aarde.

Een jonge druif moet worden bewaterd en gemout. De jonge plant is beschut voor de winter en heeft nog steeds niet de kracht om vorst te weerstaan. Verwacht geen oogst in het eerste jaar na het planten. Op dit moment is er nog steeds een resterende beworteling, verharding en versterking van zaailingen. Ondanks het feit dat de druiven "Alpha" volgens de beschrijving van het ras en de recensies pretentieloos zijn, moet je ervoor zorgen. Vooral in de eerste fase van ontwikkeling. Daarom is de volgende stap voor de tuinman om de druiven fatsoenlijk te verzorgen.

Zorg voor druiven

Om de Alpha-druiven in goede staat te houden en om het in de beschrijving vermelde resultaat te krijgen, moet het voldoen aan de vereisten van de agrotechnische variëteit:

Geef het water. De eerste keer dat ze een overvloedige wateroplaadirrigatie doorbrengen na het verwijderen van de veeropvang. Dit is belangrijk om te doen, vooral in die jaren dat er weinig sneeuw was in de winter en regen in de lente. In de volgende maanden worden de struiken één keer per week 's morgens vroeg of' s avonds gedrenkt. Voor één plant heb je 1-2 emmers gedestilleerd warm water nodig. Sprinklers of sprays voor deze doeleinden gebruiken niet, je moet water aan de wortels leveren. Volwassen planten verhogen de watergift, want één bosplant geeft 2-4 emmers.

Voeden. Jonge scheuten Alfa-druiven verschillen in intensieve groei. Zonder een groep kunstmeststoffen is de plant moeilijk in de eerste verantwoordelijke periode te houden. Voordat het natuurlijke proces van symbiotische voeding wordt genormaliseerd, worden de druiven gevoerd met stikstof, koolstof en kalium. Organische supplementen zijn ook geschikt:

  • infusie van vogeluitwerpselen (in goede fok);
  • kruideninfusie;
  • infusie van essenhout.

Ook gebruikte medicijnen "Biovit", "Gummy Plus", Vermishtim "," Optim-Gumus ". Ze zijn gemaakt volgens de instructies en niet eerder dan 7 dagen na de belangrijkste.

Stepchildren bijsnijden en verwijderen.

Druivenstruiken verdund gedurende de zomer. Snoeien gebeurt vakkundig op 8-10-ogen. Om evenementen over te slaan wordt niet aanbevolen, anders zijn de struiken overwoekerd.

Bescherm tegen ziekten en plagen. Schimmelbeschadigingen van het ras zijn niet verschrikkelijk. Maar de rest van de ziekten en plagen komen net zo vaak voor als bij andere soorten.

De belangrijkste plagen die de druif "Alpha" aanvallen:

  1. Vloge druif. Je kunt de vlo vernietigen met behulp van insecticiden "Karbofos" en "Fufanon".
  2. Een druivenmug. Voor druiven zijn zijn larven gevaarlijk, gallen worden gevormd op de plaats van hun introductie. Breng dezelfde insecticiden aan als tegen vlo.
  3. Druif kussen. Het is problematisch om volwassen individuen van de plaag te vernietigen, daarom wordt de lentebehandeling van de wijnstok met "Preparate 30" of "Nitrafen" uitgevoerd. Om de druiven niet opnieuw te verwerken, kan het kussen handmatig worden verwijderd. Doe het alleen maar regelmatig.
  4. Wespen. Ze houden van rijpe druiven. Het gevaar is dat Drosophila in plaatsen van schade broedt door wespen en vruchtenrot. Het gevecht wordt uitgevoerd met gearomatiseerde vallen of insecticiden.

Onder de ziekten op de druivensoorten "Alpha" zijn gevonden:

  1. Chlorosis, oidium, variëteiten van rot. Het is moeilijk om dergelijke problemen aan te pakken, dus er zijn regelmatige preventieve maatregelen nodig.
  2. Anthracnose. Sprays worden opgeslagen door "Ridomil", "Antraknol", Bordeaux-mengsel.

Voorbereiding op winterdruiven "Alpha" bevindt zich in de beschutting van de wijnstok. Ondanks de hoge vorstbestendigheid kan de wijnstok dichtbij de grond bevriezen.

beoordelingen

Tuinders beoordelingen over de variëteit zijn anders. Het hangt af van de regio en de groeiomstandigheden. Maar de meeste zijn positief. Samen met een beschrijving van het ras en de foto van druiven "Alpha".

Tatyana, VoronezhVinograd-cijfers "Alpha" helpt me om de site te versieren. Daarnaast gebruik ik het in de vorm van een transplantaat en een tuinarchitect. Bessen trekken me niet aan met hun smaak, maar de wijn komt goed uit. Ik kan geen speciale zorg bieden - ik ga zelden naar de site. Het belangrijkste ding dat ik probeer te doen verdunnen. De rest is zeer pretentieloos en vruchtbaar vinog.Pavel, Novoshakhtinsk Ik kweek Alfastruiven voor wijnbereiding. Ik heb niets om op bomen te planten, maar het past me als een bestuiver. Zorg ervoor dat u tegelijkertijd door de wijngaard sproeit tegen ziekten en plagen. Daarom stel ik geen schema op voor het verzorgen van Alpha.

Handige video voor wijnbouwers:

Bekijk de video: Review E-Liquid Alpha Grape Apple Candy Menthol By EJM IKI Vape (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send