Tuinieren

Aktara van de Coloradokever: beoordelingen

Pin
Send
Share
Send
Send


Iedereen die minstens één keer aardappelen had geplant, kreeg te maken met zo'n plaag als de Coloradokever. Dit insect is zo aangepast aan de verschillende levensomstandigheden dat zelfs veel giffen het niet kunnen overwinnen. Daarom hebben experts uit de agronomie een speciaal medicijn Aktar ontwikkeld, dat je gewas beschermt tegen permanente plagen en je in staat stelt hoogwaardige en gezonde planten te kweken.

Beschrijving en eigenschappen van het medicijn

Het unieke van Aktara is dat het niet alleen kan worden gebruikt om aardappelen te beschermen tegen de Coloradokever, maar ook aalbessen van bladluizen, maar ook tegen verschillende plagen die de groei belemmeren en rozen, orchideeën en viooltjes vernietigen. Aktara is een insecticide van het neonicotinoïde type.

Bijna een dag met dit medicijn tegen de Coloradokever, kun je deze plaag vergeten. Dus na 30 minuten na de behandeling zullen de plagen niet meer eten en de volgende dag zal hun dood plaatsvinden.

Als je de Aktara-remedie onder de wortel van de plant brengt, dan duurt de verdediging 2 maanden, als het medicijn wordt bespoten, wordt de plant 4 weken beschermd. In elk geval, op het moment dat u de planten van pijnlijke insecten redt.

In welke vorm wordt geproduceerd

Het medicijn is verkrijgbaar in verschillende vormen: vloeibaar concentraat en speciale korrels. Dus, de korrels zijn verpakt in een kleine zak in 4 g. Experts zeggen dat er voldoende zakjes zullen zijn om alle kastomaten te verwerken.

Het suspensieconcentraat is verkrijgbaar in ampullen van 1,2 ml en in flessen van 9 ml. Een dergelijke verpakking is handig voor het verwerken van kamerplanten of kleine zomerhuisjes.

Voor bedrijven die zich bezighouden met de teelt van landbouwproducten, wordt speciale verpakking geproduceerd in 250 g.

Hoe een remedie tegen ongedierte te gebruiken

Betekent dat Aktara van de coloradokever, waarvan de gebruiksaanwijzing vrij eenvoudig is, niet alleen tuiniers-amateurs heeft, maar ook serieuze experts in de landbouwsector.

Waarschuwing! Het belangrijkste punt is om de verwerking op tijd te starten.

Simpel gezegd: zodra er ongedierte op de planten te vinden is, opent u de verpakking onmiddellijk en gaat u verder met de verwerking.

Kies een dag zonder wind en zie ook de weersvoorspelling zodat het niet regent. Sproeien wordt 's morgens en' s avonds uitgevoerd. Kies een goede spuitmachine zodat deze niet crasht en niet verstopt is. Aan het einde van het werk wordt het spuittoestel gewassen met veel water.

Het is dus nodig om een ​​oplossing voor te bereiden, doe dit alleen in de open ruimte. In 1 liter warm water, verdun 4 g zak van het medicijn. De werkvloeistof wordt exact in de spuit zelf voorbereid, die met water is gevuld. Als u aardappels strooit, dan moet u 150-200 ml van het product toevoegen, als krenten worden verwerkt, dan 250 ml, heeft u 600 ml nodig voor de bloemculturen.

Met het medicijn Aktara krijg je veel voordelen:

  • bescherming tegen meer dan 100 plagen;
  • actieve penetratie door de bladeren. Het medicijn wordt na 2 uur geabsorbeerd en de regen heeft geen tijd om de bescherming af te wassen;
  • komt praktisch niet door de vruchten zelf;
  • het middel kan met andere geneesmiddelen worden gemengd en aan de meststof worden toegevoegd. Het geneesmiddel is alleen incompatibel met op alkali gebaseerde producten;
  • activeert de ontwikkeling van het wortelstelsel;
  • het medicijn is onschadelijk voor insectenroofdieren die zich voeden met ongedierte.

Maar belangrijker nog, het is bescherming tegen de coloradokever. Aktara is een betrouwbare tool die uw oogst beschermt tegen onverwachte gasten.

Deskundigen raden ook aan het medicijn af te wisselen met andere beschermingsmiddelen, zodat sommige soorten plagen geen resistentie tegen het medicijn ontwikkelen.

[Get_colorado]

Recensies van Aktare betekent spreken over de betrouwbaarheid en langdurig effect. Het wordt ook gebruikt voor het planten, het dompelen van knollen of bollen in de oplossing. Experts zeggen dat je niet bang kunt zijn voor een overdosis aan schadelijke stoffen, omdat het medicijn in slechts 60 dagen volledig is ontbonden.

Deskundigen merken echter op dat het medicijn matig gevaarlijk is voor mensen en een toxiciteit van klasse III heeft. Dit wijst erop dat u bij het werken met het gereedschap handschoenen en een masker moet gebruiken, evenals speciale kleding die u na elke behandeling wast. Daarnaast moet u ook alle gereedschappen wassen die tijdens het werk waren betrokken, evenals de noodzaak om te douchen en uw tanden te poetsen.

Tip! Als u van plan bent om binnenbloemen of andere planten te verwerken, moeten ze in de lucht worden gehaald.

Het volgende punt is ook van toepassing op veiligheidsmaatregelen: om vergiftiging of accidentele inname van het medicijn in de maag te voorkomen, gebruik geen verschillende voedselcontainers of gebruikelijke containers voor het bewaren van voedsel of water om het te verdunnen.

Merk ook op dat, ondanks het feit dat Aktara geen specifiek gevaar oplevert voor vogels, vissen en regenwormen, het toch ongewenst is om de restanten in de buurt van waterlichamen of schone bronnen te gieten. Het medicijn is echter schadelijk voor bijen, dus worden ze slechts 5-6 dagen na de behandeling van planten vrijgegeven. Talrijke reviews over het medicijn geven ook aan dat het onmogelijk is om vee te lopen op het perceel dat met Aktar is behandeld, en je moet ook zorgen dat de substantie niet in hun voer komt.

beoordelingen

Aktar wordt aanbevolen door ervaren tuinders en ervaren agronomen:

Dmitry, 68, in de buurt van Moskou Ik gebruik Aktar alleen om de coloradokever te bevechten. Ze hebben zich al aan alles aangepast, niets neemt ze. Maar deze tool toonde zich van de beste kant. Mijn aardappelen zijn nu altijd veilig en gezond. Nou en zo maar op kleinigheden worden soms een bes en bloemen besproeid. Alleen moet je altijd voorzichtig zijn, van tevoren uniformen voorbereiden: handschoenen zijn verplicht, een masker, je kunt maskeren. Medicijnen moeten worden opgelost en kunnen worden gebruikt. En een mooie dag, kies ervoor om dat te doen zonder de wind, de put en de regen, zoals het zal. Aktara wordt in principe snel geabsorbeerd, dus de regens zijn niet verschrikkelijk.Larisa, 34 jaar oud, Krasnodar Territory Aktara redde praktisch orchideeën van een zekere dood. Voordien kon geen enkel medicijn het hoofd bieden, omdat er veel plagen zijn en het effect van het medicijn kort is. Alleen de reviews hebben mijn keuze beïnvloed, nu raad ik het aan. De tool heeft een langdurig effect, het heeft al deze vreselijke insecten die letterlijk mijn mooie bloemen aten vernietigd Helena, 38 jaar, Tomsk Ik gebruik Aktar al meerdere jaren op rij. Mooi ding, ontdekte het ooit voor haar beoordelingen. Ik spuit aardappels in het land en bloemen zijn gepot. Ik breng ze meestal naar het huisje en daar ben ik al bezig met alle procedures. En tussen haakjes, deze substantie is genoeg en de prijs is betaalbaar. Ik ben tevreden.

Bekijk de video: De Wonderlijke Wereld van Gumball. De beoordelingen. Cartoon Network (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send