Tuinieren

Moordenaar - een remedie voor de coloradokever

Pin
Send
Share
Send
Send


De coloradokever beschadigt aardappelaanplantingen en kan zich verspreiden naar andere culturen. Het meest effectief zijn chemicaliën die bedoeld zijn om insecten te doden. Een van deze gereedschappen is de moordenaar van de coloradokever. De actieve ingrediënten van het medicijn hebben een verlammend effect op plaagorganismen.

Met het naleven van veiligheidsmaatregelen kun je de Colorado-kevers voor een lange periode kwijt. Chemicaliën mogen geen interactie hebben met voedsel en vloeistoffen.

Beschrijving van de coloradokever

Coloradokever is een van de gevaarlijkste ongedierte in de tuin. Dit is een vertegenwoordiger van de familie bladkevers, geïmporteerd uit Colorado en werd wijdverspreid in Eurazië. In Rusland verscheen de Coloradokever in de jaren veertig van de twintigste eeuw.

Pest is gemakkelijk herkenbaar aan de karakteristieke kleur van zwart en geel. De grootte van de kever is niet meer dan 12 mm. Het lichaam van het insect is ovaal, met strepen op de rug en zwarte vlekken op het hoofd. De larven van de kever zijn grijs of zwart en geel.

Het is belangrijk! De levenscyclus van de coloradokever is een jaar. Sommige mensen leven maximaal 3 jaar.

De Colorado-aardappelkever brengt de winter door op een diepte van maximaal 0,3 m. Als de grond zandig is, dringt het plaagtje door tot een diepte van 0,5 m. Dan sterft de populatie niet tijdens de vorst. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en neerslag valt de Coloradokever in mei of een paar weken eerder aan de oppervlakte.

Door de ontwikkelde vleugels van de Coloradokever kan het lange vluchten maken. Doorgaans verschijnt het ongedierte van naburige locaties of als gevolg van massale migratie.

Schade van de coloradokever

Het wijfje van de coloradokever van het vroege voorjaar tot het begin van de herfst legt eieren op het onderste deel van de bladeren van planten. 2-3 generaties kevers kunnen tijdens de zomer verschijnen.

De larven beginnen binnen 5 tot 14 dagen te broeden, wat grotendeels afhangt van de temperatuur. Larven ondergaan verschillende stadia van ontwikkeling. Tijdens deze periode hebben ze intensieve voeding nodig, dus ze eten intensief de bovenste delen van de scheuten op.

Dan gaan de larven naar de grond, waar de verpopping en vorming van het volwassen individu plaatsvindt. De coloradokever voedt zich met planten gedurende een periode van maximaal 20 dagen. In de hitte van de insecten vliegen op zoek naar een bron van voedsel. Als gevolg hiervan is het gebied van hun nederzetting enkele tientallen kilometers.

Het is belangrijk! De coloradokever voedt zich op toppen van solanaceae, maar wordt meestal aangetroffen op aardappelplantages.

Pest kan worden gevonden op aubergines, paprika's, tomaten. Insect toont activiteit van april tot het einde van het zomerseizoen. Als de aardappelbladeren onvoldoende zijn gevormd, verplaatst de kever zich naar andere culturen.

Het is belangrijk! Het grootste gevaar zijn de larven van de kever. Eén persoon kan maximaal 6 cm2 gebladerte per dag eten.

In het voorjaar eet de Coloradokever jonge scheuten, in het midden van de zomer schakelt hij over op bloeiwijzen. Aan het einde van het seizoen worden de onderste delen van de aardappel aangetast.

Kenmerken van het medicijn

De moordenaar is een medicijn van complexe actie, in staat om met verschillende plagen om te gaan. De tool is geschikt voor het verwerken van aanplant van de coloradokever, witte vlieg, teken en bladluizen.

Het is belangrijk! Moordenaar komt in de vorm van een concentraat, dat wordt verdund in water. Het medicijn wordt verkocht in glazen ampullen van 1,3 ml of flessen van 10 ml.

De middelen zijn bedoeld voor de verwerking van aardappelen, groenten en fruit en bessenculturen. Het is toegestaan ​​om het te gebruiken in een open grond, en ook in kassen en andere gesloten ontwerpen.

[Get_colorado]

Vergeleken met andere middelen van de coloradokever heeft de moordenaar de volgende voordelen:

 • vernietigt insecten in korte tijd;
 • heeft geen fytotoxisch effect;
 • behoudt eigenschappen wanneer blootgesteld aan regen;
 • niet verslavend bij insecten;
 • kan bij warm weer worden gebruikt;
 • effectief in alle stadia van de ontwikkeling van de coloradokever (eieren, larven en volwassenen).

Actieve ingrediënten

De samenstelling van de drug Killer omvat de volgende stoffen:

 • cypermethrin in de hoeveelheid van 50 g per liter;
 • chloorpyrifos in een dosering van 500 g per liter.

Cypermethrin is een chemische substantie die bestaat uit 8 isomeren. Elk van hen heeft een bepaald effect op insecten. De combinatie van deze componenten heeft een verwoestend effect op de Coloradokever.

De stof infecteert het zenuwstelsel van plagen als gevolg van contact-intestinale effecten. Als gevolg hiervan houdt het leven van de coloradokever op en sterft het insect.

Het is belangrijk! Cypermethrin vertoont maximale activiteit gedurende de eerste dagen na gebruik.

De effectiviteit ervan blijft een maand lang hoog. De stof behoudt zijn eigenschappen onder invloed van de zon en hoge temperaturen.

Chloorpyrifos is schadelijk voor de larven van de coloradokever. Wanneer ingenomen, verlamt de stof het en veroorzaakt de dood. Chloorpyrifos beïnvloedt de coloradokever via het ademhalingssysteem.

Chloorpyrifos is bestand tegen omgevingsfactoren. De activiteit van dit onderdeel kan 70 dagen duren. In de grond wordt de stof maximaal 4 maanden bewaard.

Vanwege het complexe effect van actieve stoffen, is de impact zowel op de larven als op de volwaardige personen. Daarom heeft het medicijn een snelle actie en behoudt het zijn eigenschappen voor een lange tijd onder invloed van externe factoren.

Moordenaar vernietigt de Coloradokever binnen 2 dagen. Het beschermende effect duurt drie weken.

Verwerkingstijd

De moordenaar wordt op twee manieren gebruikt:

 • aardappelknollen worden verwerkt vóór het planten;
 • Sproeien van struiken tijdens het groeiseizoen van planten.

Aardappelknollen worden voorafgaand aan het planten verwerkt. Om dit te doen, worden ze besproeid met een oplossing op basis van het medicijn. Dan worden de knollen gemengd.

Tijdens het groeiseizoen mag een eenmalige bewerking worden gehouden. Tegelijkertijd worden ze geleid door de oogsttijd. Het is niet toegestaan ​​om 45 dagen te werken en in minder tijd voor het oogsten van aardappelen.

Het is belangrijk! De moordenaar is niet compatibel met preparaten op basis van koper en alkalische insecticiden.

Kies voor spuiten 's ochtends of' s avonds wanneer er geen directe blootstelling aan de zon is. De behandeling wordt niet uitgevoerd met sterke wind en neerslag.

Verbruikscijfers

Bij het gebruik van de moordenaar worden de verhoudingen van de stof strikt in acht genomen. Het medicijn wordt niet in zuivere vorm gebruikt, op basis van de bereiding ervan.

Het is belangrijk! Eén flacon van 1,3 ml heeft 8 liter water nodig. De resulterende oplossing wordt gebruikt om 100 vierkante meter te verwerken. m aardappels planten.

Het verbruik van een stof hangt af van de verwerkingsmethode. Als u plantgoed wilt inpakken, moet 0,5 ml van het medicijn 10 ml zijn. De aangegeven hoeveelheid is voldoende voor het verwerken van 25 kg knollen.

Veiligheidsmaatregelen

Bij het uitvoeren van werkzaamheden, is het noodzakelijk om de voorgeschreven voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

 • Voer alle acties uit volgens de instructies. In de verplichte aanvulling op het geneesmiddel aangegeven de dosering, bijwerkingen, opslag regels, combinatie met andere middelen.
 • Observeer de vastgestelde verhoudingen. Als de dosering van het medicijn minder is, heeft de remedie voor de coloradokever niet het gewenste effect. Het overschrijden van de norm van een stof kan schade toebrengen aan mensen, dieren en aanplant zelf.
 • Gebruik geen medicijnen die zijn opgeslagen in strijd met de regels. U dient ook af te zien van het gebruik van fondsen waarvan de houdbaarheid al is verstreken.
 • Verdun de moordenaar voor gebruik. Opslag van het medicijn is gevaarlijk voor het milieu. Als u de oplossing verlaat, neemt de effectiviteit ervan na verloop van tijd aanzienlijk af.
 • Het gebruik van beschermende uitrusting voor het ademhalingssysteem, het gezichtsvermogen, de huid. Voor dit doel worden maskers, handschoenen en beschermende pakken gebruikt.
 • Als de stof in contact komt met de huid, wordt het contactoppervlak met water gewassen. Als uw ogen of spijsvertering beschadigd zijn, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.
 • Tijdens het werk is het verboden om te roken, eten en vloeistoffen te eten.
 • Wanneer de verwerking niet naar kinderen en dieren zou moeten gaan.
 • Na voltooiing van het werk worden het pak en de rest van de beschermende uitrusting behandeld om de residuen van het preparaat te verwijderen.
 • Als de oplossing niet volledig wordt gebruikt, is het verboden het in de riolering te gieten of op de site achter te laten. Overblijfselen betekent beter om te begraven in de woestenij.

Basic-analogen

 • Destro. Effectieve remedie voor de Coloradokever, die in suspensie wordt geproduceerd. Actieve componenten zijn gericht op het neutraliseren van de activiteit van het zenuwstelsel. Het medicijn begint binnen 24 uur te werken en blijft nog 20 dagen actief. Vernietiging wordt niet vernietigd bij hoge of lage temperaturen.
 • Prestige. Middelen voor het verwerken van aardappelknollen voor het planten. Na 50 dagen worden de actieve ingrediënten afgebroken tot niet-toxische bestanddelen. Om de Coloradokever te elimineren, wordt een werkoplossing op aardappelen voorbereid.
 • Akhtar. Het medicijn heeft een enterische contactactie. De componenten komen in het lichaam van de coloradokever en beginnen na een paar uur te werken. Aktara behoudt eigenschappen bij alle temperaturen, heeft een zuinig verbruik en een langdurig effect.
 • Commander. Laag giftig insecticide, dat het mogelijk maakt om ongedierte te verwijderen tijdens hun massadistributie. Het medicijn verdraagt ​​koeling en wordt niet door de regen weggespoeld. Om het gewenste resultaat te bereiken, volstaat één behandeling per seizoen.
 • Iskra. Het medicijn is verkrijgbaar in tabletten, die worden verdund met water om een ​​oplossing te verkrijgen. Middelen raken in insecten op de contact- of darmweg. Het effect van het medicijn houdt 2 weken aan. De verwerking gebeurt door het besproeien van aardappelplantages. Vonken hebben een matige toxiciteit.
 • Intavir. Het medicijn in de vorm van tabletten, effectief handelend tegen de coloradokevers. De actie begint de eerste dag en duurt 2 weken. De verwerking gebeurt door spuiten. Toegestaan ​​om de procedure twee keer per seizoen uit te voeren.

conclusie

Het medicijn Killer is een insecticide dat verschillende soorten plagen in de tuin aankan. De tool wordt gebruikt om de coloradokever te bestrijden. Deze plaag begint activiteit aan het begin van de lente te vertonen, tijdens de zomer eet hij aardappeltoppen en andere planten. Als u niet tijdig actie onderneemt, neemt de opbrengst van aardappelen af.

Gebruik de moordenaar moet in strikte overeenstemming zijn met de instructies. Bij het werken met de oplossing gebruikte remedies. Zorg ervoor dat u de voorgeschreven dosering volgt. Aardappelverwerking vindt plaats in twee fasen. Voor het planten is het medicijn gedesinfecteerde knollen. Tijdens het groeiseizoen van aardappelen is een enkele bespuiting voldoende. De impact wordt uitgevoerd in elk stadium van de ontwikkeling van het insect.

Bekijk de video: Hoe ruikt de dood? (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send