Tuinieren

Nuttige eigenschappen van Blackberry

Pin
Send
Share
Send
Send


Hoewel bramen vaak de naaste verwant van framboos worden genoemd, weten mensen meestal minder over de eigenschappen ervan, hoewel in veel gebieden het regelmatig gebruik ervan een veel sterker effect op de gezondheid kan hebben.

Samenstelling en calorieën

Volgens de samenstelling kan een bes die onopvallend is eerder een levend pakhuis blijken te zijn van de meest bruikbare stoffen.

Het bevat tot 5% van verschillende natuurlijke suikers (glucose, fructose, sucrose).

De zure smaak van de bessen geeft de aanwezigheid van een verscheidenheid aan organische zuren (wijnsteenzuur, appelzuur, citroenzuur, blokzuur, salicylzuur).

Waarschuwing! 12% van alle vetten in de bessen zit in de botten van bramen.

Ze bevatten ook veel pectine, vezels, fenolverbindingen, flavonolen, antioxidanten, tannines en aromatische stoffen, glycosiden, anthocyanines. Het gehalte aan vitamines en mineralen in bramenbessen is zo gevarieerd dat je niet zonder een tafel kunt.

Dus, 100 gram bramen bevat:

De naam van de vitamine of het mineraal

Gewicht in mg

Geschatte dagelijkse inname,%

Beta-caroteen

0,096

retinol

17

C, ascorbinezuur voor dat

15

23

B1, thiamine

0,01

0,7

B2, riboflavine

0,05

2,8

B4, choline

8,5

B5, Pantothenic tot dat

0,27

B6, pyridoxine

0,03

B9, folic to-that

24

PP of B3, nicotine daarvoor

0,5

E, tocoferol

1,2

8

K, phylloquinon

19,6

17

kalium

161,2

8

magnesium

20

7

calcium

29

3

fosfor

22

4

natrium

0,9

mangaan

0,7

ijzer

0,7

5

koperen

0,16

zink

0,5

selenium

0,3

En ook nikkel, vanadium, molybdeen, titanium, barium, chroom.

Het is al duidelijk dat in de bramenbessen bijna het gehele periodieke systeem is vertegenwoordigd, en al deze mineralen en vitamines een belangrijke rol spelen in de normale levensondersteuning van het menselijk lichaam.

Maar het is ook belangrijk om de voedingswaarde van deze bessen in te denken:

Naam van de voedingsstof

Gewicht in gram ten opzichte van 100 gram bessen

eiwit

1,4

vetten

0,4

koolhydraten

4,3

cellulose

2,9

water

88

Sahara

4,8

Organische zuren

2

as

0,6

Omega-3 vetzuren

0,09

Omega-6

0,2

Daarnaast bevat de bramen weinig calorieën, wat veel kan aantrekken. 100 gram van de bessen bevatten slechts 32 tot 34 kcal. En aangezien een bes gemiddeld 2 gram weegt, is de energiewaarde van een braambes ongeveer 0,6-0,7 kcal.

De voordelen en gevaren van tuinbraambessen voor de menselijke gezondheid

Zelfs in de oudheid gebruikten veel artsen en genezers alle delen van de braamstruik actief om een ​​verscheidenheid aan kwalen te behandelen. Jonge bladeren werden gekauwd om het tandvlees te versterken, jonge scheuten werden gebruikt voor bloeden en diarree, en zelfs langdurige zweren en etterende wonden werden genezen met het sap van de bessen.

De moderne geneeskunde maakt ook actief gebruik van zowel bovengrondse als ondergrondse blackberry-organen voor de behandeling en bevordering van de menselijke gezondheid. Het is gebleken dat de vruchten en andere delen van de tuinbraambes de volgende effecten op het menselijk lichaam kunnen hebben:

 • versterkend middel
 • Verfrissend en stimulerend voor de immuunkrachten van het lichaam
 • verzachtend
 • Hemostatische en wondgenezing
 • Ontstekingsremmend
 • Diarree en diuretica
 • Samentrekkend.

Vanwege het rijkste vitamine-mineralencomplex in braambessen, zal het regelmatige gebruik ervan het menselijk lichaam met alle noodzakelijke elementen volledig verzadigen en de immuniteit herstellen. Dientengevolge zal fysieke en emotionele vermoeidheid verdwijnen, en in het laagseizoen en in de winter zal het risico op virale infecties afnemen.

Als plotseling de ziekte u al verrast heeft, dan zal het vanwege de ontstekingsremmende en koortswerende eigenschappen van Blackberry, met verschillende verkoudheden, SARS, bronchitis, faryngitis en keelpijn, snelle hulp bieden, dorst lessen tijdens koorts, verzwakte hoofdpijn en gewrichtspijn.

Gunstige effecten van bessen en spijsverteringsprocessen. Door de secretoire activiteit van het spijsverteringsstelsel te vergroten, wordt de maagactiviteit vergemakkelijkt en wordt het darmkanaal vrijgemaakt van stagnatie.

Waarschuwing! Volledig gerijpte bessen zijn goed te gebruiken als laxeermiddel, terwijl de onrijpe braambessen integendeel worden gebruikt om diarree te behandelen, omdat ze een fixerend effect hebben.

Bovendien kan de braam het werk van de lever en de nieren vergemakkelijken, stenen uit de overeenkomstige organen verwijderen, de uitstroom van gal versnellen, ontstekingen in de organen van het urogenitaal stelsel verlichten en de seksuele functie ondersteunen. Pectines die zich in de bessen bevinden, kunnen de verwijdering van zouten van zware metalen, radioactieve stoffen en andere toxinen uit het lichaam versnellen.

Fenolverbindingen en andere stoffen versterken de hartspier, maken de wanden van bloedvaten elastisch en maken ze strakker. Aldus worden de vaten gezuiverd van cholesterol en wordt de mogelijkheid van cardiovasculaire ziekten verminderd.

Bramen kunnen ook de neuronen van de hersenen stimuleren, waardoor het zijn activiteit activeert, het geheugen verbetert. Bovendien draagt ​​regelmatig gebruik van bessen bij aan de ontwikkeling van rode bloedcellen, verbetert de bloedopbouw.

Luteïne, een onderdeel van bramenbessen, beschermt samen met vitamine A en anthocyanines de ogen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen en aan leeftijd gerelateerde veranderingen.

In de moderne wereld zijn de gunstige effecten van alle delen van deze bessen op het menselijke zenuwstelsel erg belangrijk. Het helpt de destructieve effecten van verschillende stress te verminderen.

Beren bessen tijdens de verwerking nuttige eigenschappen?

Blackberry-bessen beginnen traditioneel vanaf het einde van juli te rijpen. Daarom heb je de hele maand augustus en september de gelegenheid om verse bessen te eten, waarin alle nuttige stoffen maximaal worden vertegenwoordigd en alle helende eigenschappen worden bewaard.

Helaas kunnen bramen, zoals frambozen, niet worden toegeschreven aan producten met een lange houdbaarheid. In een gewone koelkast, vers, net geplukt uit een struik, kunnen intacte bessen niet langer dan 4-5 dagen worden bewaard. Als u de vruchten in het koelvak bewaart, waar de temperatuur rond de 0 ° wordt gehouden, dan kunnen ze maximaal 3 weken worden bewaard.

Het is belangrijk! Bij het plukken van de bessen, probeer ze uit de struik te scheuren samen met de stengel, anders zullen ze snel aarzelen, vloeien en ongeschikt worden voor opslag.

Rijpe bramen hebben een rijke zwarte kleur met een lichte roodachtige tint.

Om de bessen lang te bewaren en ervan te kunnen genieten, worden ze niet alleen aan het einde van de zomer, maar ook in de winter-lenteperiode onderworpen aan verschillende behandelingen. Helaas verwijdert een verwerking sommige van de voedingsstoffen en vermindert de waarde van bessen, dus is het raadzaam om zoveel mogelijk verse bramen te eten, vooral omdat gezonde mensen ze met weinig of geen beperkingen kunnen gebruiken.

De voordelen van Blackberry Jam

Traditioneel maken braambessen compotes, bereiden jam en confituur voor. Helaas verdwijnen de meeste vitaminen tijdens de hittebehandeling onherstelbaar, maar toch kan bramenjam de helende effecten behouden. Als het goed is voorbereid, bevat het in vet oplosbare vitaminen A, E en K, evenals in water oplosbare vitamines van groep B en vitamine PP.

LET OP! Opgemerkt moet worden dat vitaminen B2 en A kunnen worden vernietigd in het licht, daarom is klaar braambessenjam en alle andere bereidingen zijn opgeslagen in een donkere plaats.

Bovendien blijven pectinen, cellulose en fenolische verbindingen vrijwel onveranderd in bramenjam.

Mineralen worden opgeslagen op ongeveer de helft van hun oorspronkelijke inhoud.

Maar voor degenen die niet houden van het braden van zwarte bessen, is het gebruik van Blackberry Jam de beste uitweg.

Het kan helpen bij de behandeling van verkoudheid en problemen met druk, het werk van bloedvaten en het hart.

Wat het caloriegehalte van blackberry-blanks betreft, bevat 100 g blackberry-jam al 270 tot 390 kcal. Blackberry siroop is meestal minder hoog in calorieën - het bevat slechts ongeveer 210 kcal.

Welke eigenschappen worden behouden bij het invriezen van bessen

Natuurlijk is het niet voor niets dat het invriezen van bessen de laatste jaren zo populair is geweest, omdat het toestaat bijna alle helende eigenschappen van bessen te behouden. Er moet alleen rekening mee worden gehouden dat bij het herhalen van de processen van invriezen en ontdooien de nuttige stoffen elke keer verdwijnen. Daarom moeten de bessen bevriezen in kleine porties, zodat ze in één keer volledig kunnen worden gebruikt.

De houdbaarheid van bessen die op deze manier zijn geoogst, wordt verlengd tot 12 maanden. Maar het caloriegehalte van bevroren bessen stijgt licht tot 62-64 kcal.

Gedroogde Blackberry

Een andere alternatieve manier om alle nuttige stoffen in braambessen te behouden, is ze te drogen. Goed gedroogde bramen verschillen niet van hun gunstige eigenschappen van hun verse tegenhangers. Het is alleen belangrijk dat de droogtemperatuur niet hoger is dan 40-50 °, daarom is het beter om voor dit doel niet een oven, maar speciale droogeenheden te gebruiken.

Nuttige eigenschappen van bramen en contra-indicaties voor mannen

Bessen en andere delen van de braambessenstruik zijn handig voor mannen op elke leeftijd. Bij jonge mensen dragen ze bij aan een verhoogd uithoudingsvermogen en versterken ze het seksuele systeem.

Degenen die zich bezighouden met sporten of zware lichamelijke arbeid, zullen zeker het hoge kaliumgehalte in de bessen waarderen. Omdat kalium spierpijn na inspanning kan neutraliseren. En andere stoffen zullen ontstekingen in de gewrichten voorkomen.

Blackberry is handig om te gebruiken met weinig of geen beperkingen voor diegenen die vatbaar zijn voor diabetes of al ziek zijn.

Het eten van bessen kan dienen als een goede preventie in het voorkomen van prostaatkanker. Daarnaast wordt een afkooksel van de groene delen van de bes gebruikt voor urolithiasis.

Tip! Vooral het gebruik ervan is nuttig voor de operatie, als het type stenen in de organen onbekend is.

In volwassenheid vermindert regelmatige consumptie van bramen het risico op beroertes en hartaanvallen aanzienlijk.

Wat is nuttige blackberry voor vrouwen

Voor de vrouwelijke helft van de mensheid lijken bramenbessen speciaal gemaakt om de doorgang van vele noodzakelijke levenscycli te verzachten en te vergemakkelijken.

Met de opname van bramen in uw dieet na een tijdje hormonale balans normaliseert, stabiliseert tijdens de menstruatiecyclus, vermindert de symptomen van premenstrueel syndroom.

Thee gemaakt van gedroogde bramen kan de onaangename symptomen van de menopauze verlichten. En in het geval van ernstige schendingen, is het gebruik van het volgende kruidenmengsel in de vorm van thee zeer effectief gedurende 10 dagen:

 • 25 g blackberry bladeren
 • 20 g bosbessengeur
 • 15 g moeras
 • 20 g moederveld gras
 • 10 g meidoorn bessen en bloemen.

Deze mengeling kan vrouwen genezen en vullen met levensenergie, zelfs in de meest hopeloze situaties.

De onschatbare voordelen van bramen zijn ook dat ze de vettigheid van de huid kunnen verminderen, de poriën niet zo duidelijk maken, de huid van het gezicht verjongen, het haar herstellen.

Blackberry-afkooksels en infusies kunnen helpen bij problemen met de nieren en urinewegorganen.

De voordelen van bessen tijdens de zwangerschap

Van de vele gezonde producten van de natuur is Blackberry niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Dit komt alleen de ontwikkeling van de baby en zijn moeder ten goede.

Immers, een bes rijk aan vitamines en verschillende enzymen (inclusief die welke een analogon van foliumzuur bevatten) zal het veilige verloop van de zwangerschap ondersteunen en de moeder en het kind beschermen tegen de mogelijke schadelijke effecten van verschillende toxines.

Vanwege het hoge gehalte aan voedingsvezels zullen bramen handig zijn voor diegenen die last hebben van obstipatie.

Is het mogelijk om braambessen te eten tijdens de lactatie

Beperkingen op het eten van bramen door moeder tijdens de borstvoeding kunnen alleen van toepassing zijn op de allereerste maanden van het leven van een baby. Maar al, vanaf de derde of vierde maand van borstvoeding, kun je een paar bessen veroorloven. Als er geen negatieve reacties worden waargenomen bij de moeder of de baby, kunt u veilig bramen opnemen in uw wekelijkse dieet.

Wat is nuttige blackberry voor kinderen

Over het algemeen veroorzaakt het gebruik van blackberry meestal geen allergische reacties bij kinderen. Verschillende bessen, vooral verse, kunnen al op de leeftijd van 4-5 maanden worden aangeboden aan het kind om te testen.

Als alles goed gaat, voeg dan vanaf 6-7 maanden, indien mogelijk, gezonde bramen toe aan het dieet van de baby.

Ze versterken immers de beschermende functies van het lichaam van het kind, helpen de vorming van een stabiel zenuwstelsel, dienen om bloedarmoede en jodiumtekort te voorkomen.

Bovendien is het in de eerste jaren van het leven van een kind moeilijk om de voordelen van bessen in de strijd tegen verschillende darminfecties en diarree te overschatten.

De voordelen van het gebruik van braambessen voor de oudere generatie

De rijke compositie, die beroemd is vanwege Blackberry, kan helpen bij het activeren van de activiteit van het hele brein, verbetert het geheugen, bestrijdt atherosclerose.

De bessen bevatten ook antioxidanten, die het verouderingsproces kunnen vertragen en rimpels van tevoren kunnen voorkomen. De aanwezigheid van magnesium, calcium en fosfor helpt bij de bestrijding van osteoporose.

Welke ziekten kunnen Blackberry worden gebruikt

Blackberry is nuttig voor bijna iedereen, maar het gebruik ervan is vooral bedoeld voor mensen met de volgende medische aandoeningen:

 • Diabetes (verlaagt de bloedsuikerspiegel)
 • Problemen met het maagdarmkanaal. Wanneer een maagzweer beter is om niet de bessen te eten, en het sap ervan te drinken.
 • Cardio -
 • Oncologie (stopt de groei van tumoren, vermindert het risico van hun vorming)
 • Ziekten van het zenuwstelsel
 • Gewrichtsziekten
 • Gynaecologische ziekten
 • Oogaandoeningen, waaronder leeftijdsgebonden visusstoornissen
 • atherosclerose
 • Sommige problemen met de nieren en urinewegen
 • Hypertensie (verlaagt de bloeddruk)
 • Bloedarmoede, bloedarmoede
 • Catarrale ziektes
 • Stomatitis en orale ontstekingen

Als u ziektes heeft, moet u weigeren bessen te nemen

Ondanks de grote voordelen die bramenbessen met zich meebrengen, is het de moeite waard om ze niet te gebruiken voor de volgende ziekten:

 • Acute pancreatitis
 • Periodes van acute ulcera, gastritis, colitis
 • Diabetes mellitus - ernstige vormen
 • Ziekten van het excretiesysteem in de acute stroomperiode

Normen voor het eten van bramen

Kleine kinderen en vrouwen die borstvoeding geven, zouden bramen voor 2-3 bessen moeten gaan eten en de optimale norm voor hen is om 2-3 keer per week bessen te eten voor 100 gram.

Zwangere vrouwen mogen elke dag braambessen eten van 100-200 g per keer.

Voor alle andere speciale regels in het gebruik van deze nuttige bessen is niet geïnstalleerd, ga uit van de behoeften van je lichaam. Maar houd er rekening mee dat het in alle opzichten wenselijk is om aan de maatregel te voldoen en niet zelfs een braambes te veel te eten, wat alleen maar voordeel oplevert.

Het is belangrijk! In aanwezigheid van ziekten zoals maagzweren, gastritis en verhoogde zuurgraad, moet u niet meer dan 80 gram bessen per dag gebruiken.

Voor de behandeling van bramen moet worden geleid door de juiste receptenregels. Om het immuunsysteem te versterken, drinken ze bijvoorbeeld dagelijks een derde deel van een glas bramensap.

De voordelen van bosbraambessen

Bosbraambes in zijn samenstelling is praktisch niet verschillend van tuinvormen. Traditioneel wordt alleen de hele plant gebruikt: van de wortels tot de bessen, terwijl de tuinbraambes hoofdzakelijk bessen en bladeren gebruikt.

De voordelen van bramenbessen kunnen ook zijn dat ze:

 • Cure bloeden tandvlees
 • Geneest zweren en zweren
 • Verwijder het zout met jicht
 • Schone neurose, slapeloosheid
 • Elimineer heesheid en kortademigheid

De onbetwiste voordelen van blackberry-bladeren

Blackberry-bladeren hebben een niet minder waardevolle en rijke samenstelling dan bessen, dus de voordelen van het gebruik ervan zijn niet klein. Veel tannines (tot 20%), flavonoïden, leukoantocyanines, mineralen, aminozuren en vitaminen, waaronder ascorbinezuur, zijn te vinden in de bladeren.

Drinken uit de bladeren heeft een gunstig effect op polyartritis, hernia, osteochondrose en andere gewrichtsaandoeningen.

Wel, het helpt ook om huidproblemen te behandelen - dermatitis, eczeem, huiduitslag, en elimineert zelfs de effecten van blauwe plekken. Een groep geplette bladeren helpt bijna elke zweer of wond genezen.

Infusie van bladeren wordt gebruikt voor problemen met het spijsverteringsstelsel.

Bereid het op deze manier voor: 2 eetlepels gedroogde bramenblaadjes giet 400 ml kokend water en laat 3 uur trekken in een thermosfles. Neem het in 3 tot 4 keer per dag 100 ml 20 minuten voor de maaltijd in.

Vaak zijn, evenals bessen, infusies van de bladeren nuttig voor verschillende schendingen van de menstruatie.

Breng ze aan voor de behandeling van spataderen, metabolisme, bloedarmoede, avitominoza en stomatitis.

Om het mondwater tijdens stomatitis 4 eetlepels bladeren te bereiden, giet je 400 ml kokend water, laat het 30 minuten staan ​​en zeef.

Blackberry Leaf-thee

Zeer nuttig voor de algemene versterking van de zelfgemaakte thee van jonge braambessenbladeren volgens het volgende recept. Narvite zo veel mogelijk jonge blackberry bladeren (het is beter om dit te doen aan het einde van mei, onmiddellijk na hun bloei). Voeg indien mogelijk de helft van het totale aantal frambozenblaadjes toe.

Meng het mengsel, laat het opdienen en pureer het vervolgens met een deegroller, besprenkel het met water en hang het in een natuurlijke stof op een warme, maar niet heldere plek. Tijdens deze periode zal er gisting plaatsvinden en zullen de bladeren er aantrekkelijk uitzien, vergelijkbaar met een bloemengeur.

Daarna worden de bladeren snel gedroogd in een droger bij een lage temperatuur.

Храните чай обязательно в плотно закрытой банке.

Польза ежевичного сока

Пользу ежевичного сока, особенно выжатого из свежих ягод, трудно переоценить. Он помогает при лихорадочных состояниях, ослабляет головную боль. Effectief bij vrouwelijke ziekten en alle problemen die samenhangen met de spijsvertering.

Het heeft een kalmerend effect. 50-70 ml bramensap, dronken elke dag een maand lang, zal veel van de bovenstaande problemen helpen oplossen.

Tip! Als je je keel uitspoelt met warm vers braambessensap, dan is het goed voor acute faryngitis, keelpijn en heesheid. Je kunt het ook in kleine slokjes drinken.

Contra-indicaties voor het gebruik van precies hetzelfde als bij het gebruik van bramen.

De genezende eigenschappen van braamstelen

Blackberry stengels brengen bijna dezelfde voordelen als de bladeren, gebruiken ze alleen minder handig en ze hebben iets minder sap.

Van neurotische ziekten zal de volgende infusie helpen. Verzamel ongeveer 50-100 gram jonge blackberry-scheuten met bladeren, hak ze fijn. Neem twee eetlepels van de resulterende kruiden, giet er 500 ml kokend water over, verwarm gedurende 20 minuten in een waterbad. Koel af, filtreer en neem 50 ml driemaal daags gedurende twee weken.

Diabetici om de suikerconcentratie in het bloed te verlagen, zullen zo'n drankje nuttig vinden. Een theelepel gekneusde stelen en braambessenbladeren koken gedurende 10-15 minuten in 200 ml water, koel, zeef en drink gedurende de dag. De volgende keer is het beter om een ​​fris drankje te bereiden.

Effecten van bramenwortels op het lichaam

Blackberry-wortels worden meestal in de herfst geoogst. Gebruik ze als een afkooksel. Een afkooksel van de wortels kan profiteren:

 • Als een diureticum voor waterzucht
 • Bij het splijten en verwijderen van stenen en zand uit de nieren
 • Bij de behandeling van ziekten van de keel en mondholte
 • Bij de behandeling van ascites
 • Met ontsteking van de bovenste luchtwegen en pulmonaire bloedingen.

In het laatste geval wordt de bouillon op de volgende manier bereid. 20 g gemalen droge bramenwortels (of wortels met bladeren) giet 200 ml kokend water, verwarm gedurende 20 minuten, laat gedurende 3 uur intrekken, filter en voeg dan gekookt water toe om het initiële volume te krijgen. Gebruik 3 eetlepels voor de maaltijd 3-4 keer per dag.

Blackberry-dieet

Vanwege het lage caloriegehalte van bramen, wordt het vaak gebruikt in verschillende diëten voor gewichtsverlies.

U kunt verschillende recepten gebruiken die hieronder worden voorgesteld:

Recept nummer 1

 • Voor het ontbijt - 250 g bessen + groene thee of mineraalwater
 • Voor de lunch - een glas vers geperst fruit of bessensap
 • Voor de lunch - groentesoep, lichte salade, vis of kip met rijst, boekweit of groenten
 • Voor snack - 250 g bessen
 • Voor het avondeten - groenten

Duur van het dieet - van 2 weken tot 2 maanden.

Recept nummer 2

 • 1 maaltijd: magere kwark + 100 g bessen
 • 2 maaltijden: 200 g verse bessen
 • 3 maaltijden: gekookte rijst met groenten + mager vlees
 • 4 maaltijden: Blackberry-smoothies
 • 5 maaltijden: 100 g bessen en 250 ml yoghurt

Blackberry koken

Van Blackberry kun je veel heerlijke gerechten bereiden, het is het best te combineren met meel en kwarkproducten.

Populaire kwarkbraadpan met bessen, braambessen, gelei, gelei en puree bessen. Voor de winter meestal geoogste bramenjam, jam, compote, maar ook wijn, cognac en siroop.

Bramen in cosmetica

Regelmatig gebruik van bramen verbetert het uiterlijk van huid, nagels en haar.

Maar je kunt ook een gezichtsmasker maken van de bessen.

Het is belangrijk! Onthoud dat voordat u het masker aanbrengt, u eerst een test moet uitvoeren voor de mogelijke manifestatie van een allergische reactie. Hiertoe past u een uitstrijkje van het masker op het gebied van de nek toe, niet waarneembaar voor een nieuwsgierig oog, en wacht u 5-10 minuten.

Ongeveer 40 gram bessen, puree, voeg 15 g zure room en 12 ml honing toe. Roer grondig om het mengsel volledig homogeen te maken. Verspreid het masker op het gezicht, de hals en de borst en laat het een half uur staan. Na het einde afspoelen met warm water.

Schade en contra-indicaties voor het ontvangen van Blackberry

Er zijn geen strikte contra-indicaties voor het ontvangen van Blackberry. Het is alleen nodig om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze bes tijdens de exacerbatie van bepaalde hierboven genoemde ziekten.

Bovendien, in zeldzame gevallen, maar een allergische reactie kan voorkomen bij de Blackberry. Probeer daarom, als je het voor de eerste keer probeert, de hoeveelheid besmette bessen niet te misbruiken.

Er moet voor worden gezorgd en mensen met lage bloeddruk - geniet ervan met mate.

conclusie

Bramen zijn een unieke bes, waarvan de voordelen onbetwistbaar zijn voor het organisme. Bovendien kan het helpen bij het genezen van vele ziekten en het verlichten van verschillende pijnlijke aandoeningen.

Bekijk de video: Het model-, product- en serienummer vinden op uw HP-product (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send