Recepten

De beste recepten voor horloder voor de winter

Waarschijnlijk kent iedereen dergelijke acuut brandende planten zoals knoflook en mierikswortel. Zij waren het die de basis vormden van een horloder, omdat een gerecht met een soortgelijke naam gewoon pittig moet zijn. Maar gorloder is ook pittig en zelfs zoetig - het hangt allemaal af van het soort recept dat wordt gebruikt om het te maken. En er zijn veel recepten voor een horloder - hij is tenslotte het Russische equivalent van de Abchaz adjika en de Frans-Engelse ketchup. Geen wonder dat het vaak adzhika-gorloder wordt genoemd, of ketchup-gorloder, afhankelijk van welke ingrediënten de overhand hebben in het recept.

Hoe een horloder te maken

Op zichzelf stelde gorloder heel eenvoudig voor. Het heeft twee hoofdvariëteiten: rauw en gekookt.

Ruwe gorloder is erg handig voor het menselijk lichaam en wordt voorbereid door simpelweg alle benodigde componenten te malen en te mengen. Aan het eind worden zout en kruiden aan de schaal toegevoegd en deze moet enkele uren tot meerdere dagen blijven staan, zodat alle ingrediënten perfect met elkaar mengen en in de winter kunnen worden bewaard.

Tip! Bij langdurige infusie tot 2-4 dagen moet de horloder periodiek worden geroerd om overtollige gassen te verwijderen.

Pas na een paar dagen wordt de horloder op kleine steriele potten gelegd, zodat u in de winter kunt genieten van een snack-saus. Bewaar ruwe horloder zonder azijn alleen in de koelkast toe te voegen.

Er zijn ook recepten voor het bewaren van een horloder voor de winter met koken, evenals het toevoegen van azijn of zonnebloemolie.

Hoe heerlijke horloder te koken - handige tips voor gastvrouwen

Pittige snacks gemaakt van brandende groenten trekken niet tevergeefs huisvrouwen aan - ze kunnen immers niet alleen de eetlust verhogen, smaakpapillen ontwaken, maar hebben ook een gunstig effect op de immuniteit en beschermen het lichaam tegen verschillende infecties. Maar om het gerecht smakelijk te maken en goed te houden in de winter, zijn er een aantal nuances die beginnende gastvrouwen kunnen helpen.

Selectie en bereiding van ingrediënten

Het meest traditionele onderdeel van recepten voor de productie van hormonegrade zijn tomaten, omdat ze de smaak van kruiden verzachten, verrijken met een verscheidenheid aan nuttige substanties, het een aantrekkelijke kleur geven. Daarom is de tomatengorloder erg rijk, smakelijk en geurig.

Tomaten is het raadzaam om vlezige rassen te kiezen, omdat een grote hoeveelheid vloeistof verzuring van de gorlodera kan veroorzaken. Als er echter niets is om uit te kiezen, dan wordt in dit geval bij het hakken van de tomaten een deel van het tomatensap verwijderd om voor andere doeleinden te worden gebruikt.

De kwaliteit van gorlodera neemt aanzienlijk toe als u fruit zonder vel gebruikt. Het kan gemakkelijk worden verwijderd uit tomaten met behulp van de volgende methode: groenten worden eerst uitgegoten met kokend water gedurende een paar minuten, en dan worden ze overgebracht naar ijswater. Dan is de schil gemakkelijk te verwijderen.

Knoflook is een van de essentiële ingrediënten voor recepten voor het bereiden van horloder voor de winter. Om geen problemen te ondervinden bij het schoonmaken van knoflook, is het nodig om het in tanden te demonteren en een paar uur in koud water te weken. Dan kan de huid gemakkelijk en snel worden verwijderd. Als een recept een grote hoeveelheid knoflook gebruikt, worden de gescheiden kruidnagels in een glazen pot geplaatst, afgesloten met een deksel en wordt de pot gedurende enkele minuten intensief geschud. De schillen pellen af ​​en de geschilde plakjes worden uit de pot verwijderd.

Als mierikswortel wordt gebruikt in het recept van een horloder voor de winter, heeft het de voorkeur om kruiden te bereiden in de herfst-winterperiode. Aangezien het de wortelstokken zijn die na rijp worden uitgegraven, hebben ze de maximale helende kracht, evenals een krachtige smaak en aroma.

Waarschuwing! Om mierikswortel te hakken veroorzaakt niet veel problemen voor de slijmvliezen, wordt het aangeraden om het licht te bevriezen voor de ingreep.

Wanneer u hete peper gebruikt in een recept voor de winter, onthoud dan dat de belangrijkste scherpte in de zaden zit. Daarom, als het belangrijk is om een ​​snack bijzonder warm te maken, dan wordt de peper in zijn geheel geplet. Anders is het beter om de zaden te verwijderen voordat je groenten hakt.

Productie nuances

Om een ​​gelijkmatig afgeveegde massa groenten voor een horroder te verkrijgen, is het gebruikelijk om een ​​verscheidenheid aan keukenapparatuur te gebruiken: een vleesmolen, een keukenmachine, een blender, een sapcentrifuge. Je kunt natuurlijk goed opschieten met de rasp, maar met grote hoeveelheden van deze methode van het malen van groenten zal het zeer onproductief zijn.

Om de slijmvliezen van het gezicht verder te beschermen tegen irritatie veroorzaakt door mierikswortel, plaatst u een plastic zak op de uitlaat van de vleesmolen en bevestigt u deze stevig aan het apparaat. Na voltooiing van het proces van het hakken van mierikswortelpakket goed gesloten en gebruikt om toe te voegen aan het plantaardige mengsel in de laatste beurt.

Mierikswortel kan worden gekenmerkt door harde en ruwe vezels.

Tip! Om ervoor te zorgen dat keukenassistenten het slijpen gemakkelijk kunnen verwerken, is het raadzaam om de wortelstokken in kleine stukjes voor te snijden.

In elk geval is het raadzaam om de mierikswortelwortelstokken als laatste te rafelen, omdat deze meestal de gaten van de vleesmolen of andere apparaten verstoppen.

De geur van knoflook en mierikswortel wordt verwijderd uit de huid van de handen, als ze worden voorgespoeld in water met zout. Het is vooral effectief om aromatische etherische olie aan water toe te voegen.

Het is de hoeveelheid mierikswortel en knoflook die wordt toegevoegd aan het recept van een horloder die de duur van de bewaring van de smaak bepaalt. Houd hier rekening mee als u de houdbaarheid van de horloder voor de winter wilt verlengen.

Als u tijdens het koken het recept gebruikt om gorlodera te koken, is het het beste om de draaiende blikken ondersteboven onder een deken af ​​te koelen.

Kenmerken behoud gorlodera

Er zijn verschillende trucjes om een ​​kalfsvlees van een tomaat te houden zonder te koken voor de winter.

 • Een cirkel is uit papier gesneden zodat deze strak onder de kap past. Week een cirkel met wodka of alcohol, plaats het onder het deksel en bedek met een glorodarpot.
 • Evenzo kan het deksel van binnenuit gemist worden met een dikke laag mosterd.
 • Terwijl hij de horloder over de blikjes spreidt, blijft er een kleine ruimte over, die wordt ingeschonken met een paar eetlepels plantaardige olie.

Hoe maak je een tomaten gorloder met knoflook

Gorloder voor de winter van tomaten is het gemakkelijkste en traditionele recept voor het maken van snacks thuis.

ingrediënten:

 • 1 kg tomaat
 • 150 g gepelde knoflook
 • 2 tl. zout
 • 2 tl. suiker
 • 1 theelepel zwarte peper
 • ½ theelepel rode peper

Voorbereiding van gorloder voor dit recept zo eenvoudig mogelijk.

 1. Alle gepelde groenten worden door een vleesmolen gevoerd.
 2. Voeg specerijen en smaakmakers toe.
 3. Roer en laat enige tijd staan.
 4. Vouw in kleine, droge, gesteriliseerde potten.
 5. Bewaar in de koelkast of in de winter op het balkon.

Gorloder voor de winter zonder sterilisatie

Dit recept van een horloder voor de winter staat bekend om zijn zachte smaak, daarom is het meer geschikt voor de vrouwelijke helft van de mensheid. Maar dankzij de rijke samenstelling en langdurige opslag is het ook populair bij mannen.

ingrediënten:

 • 3 kg tomaten;
 • 1 kg appels;
 • 1 kg wortelen;
 • 1 kg paprika;
 • 550 g knoflook;
 • 5 peulen hete pepers;
 • 50 g zout;
 • 40 g suiker;
 • 30 gram 9% azijn;
 • 200 g geraffineerde plantaardige olie.

voorbereiding:

 1. Alle groenten, behalve knoflook, worden gewassen en in een pot gehakt.
 2. Vervolgens worden ze op het vuur geplaatst, verwarmd tot koken en ongeveer 40 minuten op matig vuur gekookt.
 3. Het resulterende schuim wordt periodiek verwijderd met een schuimspaan.
 4. Knoflook wordt apart gemalen en na deze tijd wordt het samen met suiker en zout aan het mengsel van kookgroente toegevoegd.
 5. Voeg ten slotte olie en azijn toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook.
 6. Leg op steriele potten en opgerold voor opslag voor de winter.

Recept van horloder met mierikswortel, om niet te gisten

De toevoeging van mierikswortel aan horloder naast smaak, aroma en genezing zorgt voor extra bescherming van het werkstuk voor de winter. En de appels geven de snack een lichte, fruitige toets.

LET OP! Het is beter om appels zoetzure of zelfs zure variëteiten te gebruiken.

ingrediënten:

 • 3 kg tomaten;
 • 300 g mierikswortel;
 • 1,5 kg appels;
 • 800 g knoflook;
 • Zout naar smaak.

Je kunt een horloder heel snel klaarmaken met dit recept:

 1. Bij appels en tomaten is het wenselijk om de korst te verwijderen, in stukjes te snijden, de kern van de appels met zaden te verwijderen.
 2. Mierikswortel en knoflookschil en dikke ruwe korst.
 3. Mierikswortel in kleine stukjes gesneden.
 4. Maal met een vleesmolen alles in de volgende volgorde: tomaten, appels, knoflook en laatste - mierikswortel.
 5. Alle componenten mengen, zout toevoegen.
 6. Dring aan voor een half uur en probeer het opnieuw.
 7. Voeg desgewenst suiker en meer zout toe.
 8. Als het voorgerecht onmiddellijk niet erg pittig lijkt, haast je dan niet om knoflook of mierikswortel toe te voegen - de kruidigheid gaat pas na een paar dagen volledig open.
 9. Verspreid op droge blikken en bewaar op een koele plaats.

Recept voor horloder zonder knoflook (tomaten en mierikswortel met peper)

Als iemand zich schaamt voor de geur van knoflook in een gorylodera, dan is er een recept om deze snack voor de winter te maken zonder knoflook. Naast mierikswortel geeft hete peper scherpte aan de boom.

ingrediënten:

 • 3 kg tomaten;
 • 300 g mierikswortel-wortelstokken;
 • 3 hete pepers;
 • 1 kg paprika;
 • 50 gram zeezout.

voorbereiding:

 1. Alle groenten worden schoongemaakt van onnodige details.
 2. Maal met een vleesmolen.
 3. Gemengd met de toevoeging van zout.
 4. De toekomstige horloder wordt op een koele plaats gedurende meerdere dagen toegediend met af en toe roeren.
 5. Verspreid over kleine steriele potten en bewaar in een kelder of koelkast (kan in de winter op het balkon worden bewaard met bevriezing).

Recept van horloder van tomatenknoflook en mierikswortel

Dit recept voor de winter is de erfgenaam van de beroemde tkemali-saus, omdat het is bereid met de toevoeging van pruimen of kersenpruim, maar in aanwezigheid van mierikswortel.

ingrediënten:

 • 1 kg tomaten;
 • 1 kg pruimen of rode pruim;
 • 400 g knoflook;
 • 200 g mierikswortel;
 • 50 g zout;
 • 100 g suiker;
 • 50 g appelciderazijn.

Koken gorloder voor dit recept is eenvoudig, en het is perfect voor kebab en andere vleesgerechten.

 1. Pruimen vrij van zaden, en tomaten van de plaats van bevestiging aan de stengel.
 2. Mierikswortel geschild en knoflook van de schil.
 3. Verpletterde pruimen en tomaten en op het fornuis geplaatst.
 4. Na het koken het schuim verwijderen en de groente- en fruitmassa gedurende 15 minuten koken, zout en suiker toevoegen.
 5. Laat het mengsel afkoelen, op dat moment worden knoflook en mierikswortel fijngehakt.
 6. Voeg ze samen met azijn toe aan afgekoelde pruimen en tomaten.
 7. Gorloder gemengd en op steriele potten gelegd.
 8. In de winter op een koele plaats of op het balkon.

Gorloder voor de winter zonder mierikswortel - pittig

Dit recept van een horloder zonder mierikswortel voor de winter boeit met het gemak van de bereiding, en ook met als resultaat dat de saus met het aantrekkelijke aroma van kruiden en specerijen wordt verkregen. Volgens zijn smaak en aroma lijkt het vooral op traditionele ketchup.

ingrediënten:

 • 1 kg tomaten;
 • 300 g knoflook;
 • 30 gram zout;
 • 30 gram suiker;
 • Koriander, basilicum, curry - een lepel mengsel in een droge vorm;
 • Op een snufje gemalen zwart en piment;
 • 2 asterisk kruidnagels.

voorbereiding:

 1. Volgens het recept kun je zowel verse als gedroogde kruiden gebruiken.
 2. Als pittige kruiden en specerijen in een droge vorm worden gebruikt, moeten ze allemaal worden geplet voordat ze in een koffiemolen worden gebruikt.
 3. Als verse kruiden worden gebruikt, worden ze gemalen met een vleesmolen samen met tomaten en knoflook.
 4. Alle componenten in een gebroken staat moeten worden vermengd met de toevoeging van zout en suiker.
 5. Het mengsel wordt een paar uur met een infuus toegediend, waarna het in steriele containers wordt gelegd.
 6. Bewaren in de koelkast.
Waarschuwing! Als er al geen ruimte in de koelkast is, wordt een horloder met dit recept voorbereid op de winter met voorgekookte gehakte tomaten gedurende een uur.

Garloder met knoflook zonder te koken

Gorloder, gemaakt volgens de winter volgens dit recept, wordt opmerkelijk opgeslagen vanwege het grote gehalte aan knoflook en hete peper. In plaats van tomaten wordt zoete paprika gebruikt, bij voorkeur in verschillende kleuren, maar rode peper moet aanwezig zijn.

ingrediënten:

 • 1 kg Bulgaarse paprika;
 • 300 g hete pepers;
 • 300 g gepelde knoflook;
 • Zout naar smaak.

De voorbereidingsmethode voor de winter is nooit eenvoudiger:

 1. Gratis paprika's van zaden en staarten en knoflook - van schubben.
 2. Draai alle groenten door een vleesmolen.
 3. Meng alles goed, voeg zout toe.
 4. Verspreid over banken, bewaar op een koele plaats.

conclusie

Er zijn veel recepten voor horloder voor de winter. Zelfs degenen die om verschillende redenen niet kunnen tolereren, knoflook, tomaat of mierikswortel, kunnen een geschikte optie voor de bereiding vinden.