Tuinieren

Komkommers in de kas: de vorming van het struikenschema

Pin
Send
Share
Send
Send


De vorming van komkommers in de kas, het patroon van het geven van een bepaalde vorm aan de struik en de controle over de groei van de scheuten zijn allemaal elementen van de zorg voor de meest populaire groenteplant. Komkommer is een snelgroeiende liaan. Om een ​​goede oogst te krijgen, is het noodzakelijk om de groei van scheuten constant in de juiste richting te sturen, om de plant aan te moedigen krachten te concentreren op het rijpen van fruit.

Vorming van komkommerwijnstokken

De komkommerstruik is een jaarlijkse wijnstok die onder gunstige omstandigheden in staat is om zeer lange en vertakte scheuten te ontwikkelen. Dit kan goed zijn voor de vochtige tropen, maar waar het groeiseizoen 6-7 maanden duurt, is groene massa niet altijd nodig.

De vorming van komkommers in een polycarbonaatkas is de optimalisatie van de structuur van de gehele liaan om de opbrengst te verhogen.

Om komkommers niet in de bladeren te laten gaan, maar om zo actief mogelijk te bloeien en vrucht te dragen, moet je deze regels volgen:

 1. Verwijder periodiek alles wat niet werkt voor het gewas.
 2. Plaatsing van struiken moet zo rationeel mogelijk zijn.
 3. Komkommers in een broeikas gemaakt van polycarbonaat kunnen alleen een goede oogst geven als ze langs het traliewerk slepen.
 4. Met behulp van een rationeel schema van het knijpen en snoeien van komkommerstruik gegeven de gewenste richting van groei in verband met de vereisten van licht, vertakking en groeirestrictie.

Allereerst is het nodig om bladeren te verwijderen die in diepe schaduw zijn - ze voeren niet volledig fotosynthese uit, maar nemen tegelijkertijd water en minerale stoffen. De onderste bladeren kunnen ook worden verwijderd; bladeren en scheuten beginnen te verwelken en worden geel. Tenslotte worden snorren en mannelijke bloemen vaak gecategoriseerd als overbodig en onnodig. Deze vraag is controversieel, maar verdient aandacht.

De meest rationele plaatsing van de struiken betekent dat de vorming van komkommers in een polycarbonaatkas in grote mate afhangt van de overvloed aan zonlicht en de duur van de impact op alle delen van de komkommerwijnstok. De formatie van de struik moet zo worden uitgevoerd dat maximale verlichting wordt bereikt met een minimum aan bezette ruimte.

Tip! Het creëren van een verticale ondersteuning vormt de basis voor de optimale vorming van een struik.

Trellis kan alleen worden weggelaten als er een overmaat aan ruimte en tijdelijk gebruik van het land is.

De vorming van een komkommerplaag is dus een reeks maatregelen om overmaat te verwijderen en de plaatsing van de scheuten ten opzichte van de lichtbron te optimaliseren. Al het andere heeft het karakter van secundaire actie.

Regels voor snoeien en knijpen

Het fundamentele verschil tussen snoeien en knijpen is het radicale effect. In het eerste geval hebben we het over het verwijderen van een deel van de gesel, bladeren, fruit, bloemen en snorharen. In de tweede - meestal op het verwijderen van het punt van groei op de belangrijkste of zijdelingse ontsnapping. Snoeien en knijpen zijn de belangrijkste methoden om een ​​struik te vormen.

Het schema van knippen en knijpen bestaat uit de implementatie van de volgende acties:

 1. Bij het verschijnen van de eerste 6 blaadjes moet je de top van de shoot afknijpen. Dit stimuleert de plant tot extra vertakking, wat de productiviteit verhoogt. Als de tijd verloren gaat en de wijnstokken al groot zijn, dan is knijpen zinloos - het zal alleen maar leiden tot groeiremming.
 2. Verwijder overtollige snorharen en mannelijke bloemen. Als je de strategie hebt gekozen om alle wimperextensions zorgvuldig handmatig te binden, moet de snor natuurlijk worden afgesneden. U moet echter niet alle mannelijke bloemen verwijderen - stuifmeel moet ergens vandaan worden gehaald om vrouwelijke bloemen te bevruchten.
 3. Sommige bladeren van komkommers in de kas moeten worden verwijderd.
 4. Als je komkommers niet verlaat op zaden, verwijder dan onmiddellijk alle overrijpe vruchten. Als ze blijven rijpen, nemen ze de grondstoffen over.

De strategie voor de vorming van komkommers in een broeikas van polycarbonaat hangt af van uw wens, ideeën over de haalbaarheid en kenmerken van het ontwerp van de kas. Dit komt met name door de toegestane lengte van de plaag. Als de wijnstok te lang is, kan deze worden doorgesneden of gebogen, waardoor de holtes van de onderste verdiepingen van het hekwerk worden opgevuld.

Optimalisatie van plaatsing van lianen in de ruimte

Om te begrijpen hoe komkommers op de juiste manier kunnen worden gevormd, is het niet nodig om te focussen op alomtegenwoordig snoeien en knijpen. Soms moet je toestaan ​​dat de plant iets heeft dat op het eerste gezicht overbodig is. Het gaat over een snor. Het kweken van komkommers met een snor kan niet alleen acceptabel, maar zelfs heilzaam zijn. Het hangt allemaal af van de door u gekozen strategie om de struiken in de kas te plaatsen.

De aan- of afwezigheid van een snor maakt zijn eigen aanpassingen aan het proces van het vormen van komkommerstruiken. Ongeacht hoe u besluit om wijnstokken te laten groeien, u moet echter deze regels volgen:

 1. Een keer per 3 dagen moet je de positie van de scheuten controleren en de drop-down zwepen vastbinden.
 2. Met dezelfde regelmaat, wikkel je de ontsnapping rond het touw in wijzerzin. Immers, dit is wat een wijnstok doet in natuurlijke omstandigheden. De bovenkant van elke shoot moet gratis zijn, want hier bevindt zich het groeipunt. Draaien gebeurt met behulp van dat deel van de shoot, dat ongeveer 5 cm onder de top ligt.
 3. Wanneer we zwepen met een snor vormen, is het proces tegelijkertijd vereenvoudigd en gecompliceerd. Tijdens de periode van actieve groei, zullen de wijnstokken zich met behulp van een snor vormen, zich actief vastklampend aan alles dat omhoog komt. Dit is echter alleen goed als de landing voldoende schaars is en het traliewerk goed gevuld is met dikke draadweefsels. Anders zul je op een dag merken dat alles verstrikt en verward is.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen antwoord op de vraag hoe komkommers in een kas kunnen worden gevormd. Het is aan de tuinier om te beslissen hoe komkommers groeien, met of zonder een snor, schaars of zo dik mogelijk, met lange en complexe trellis of enkele twijnen. Het is echter zeer wenselijk om de basisregels te kennen voor de vorming van komkommers in een broeikas van polycarbonaat, die de ervaring van meer dan één generatie boeren hebben geabsorbeerd.

Bekijk de video: 7 miljoen komkommers per jaar (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send