Tuinieren

Hoe groene tomaten te bewaren, zodat ze thuis rood kleuren

Het grootste deel van ons land bevindt zich in de streek van risicovolle landbouw. Hitteminnende gewassen zoals paprika's, aubergines en tomaten geven zelden de oogst van rijp fruit af. Meestal moet je onrijpe en soms volledig groene tomaten schieten. Doorgewinterde hoveniers raden aan het fruit in de rijpheid van de blanken te verwijderen, zonder te wachten op volledige roodheid, zodat de planten meer kracht hebben voor verdere vruchtvorming. Een speciaal geval is de enorme ziekte van de late aardappelziekte. De schadelijke schimmel kan het gewas binnen enkele dagen vernietigen. De tomaten die uit dergelijke struiken worden gehaald, zullen hoogstwaarschijnlijk ziek zijn.

Tomaten rijpen met tekenen van phytophthora

Groene tomaten verzameld van zieke struiken, geplaatst in een plastic doos met gaten, bijvoorbeeld van onder de vrucht en werpen een paar minuten met heet water met een temperatuur van ongeveer 60 graden, gedroogd en vertrokken om te rijpen. Ze moeten dagelijks worden gecontroleerd en de zieke worden verwijderd.

Met een beetje schade kun je tomaten gebruiken om salades te maken. Recepten spaties met hen veel.

Om ervoor te zorgen dat de tomaten goed worden bewaard en volledig zijn gerijpt, moet je ze goed en tijdig uit de struik plukken.

Hoe tomaten te schieten

 • Tijdens het seizoen moet de oogst systematisch plaatsvinden, ongeveer eens per 5 dagen, en vaker bij warm weer.
 • Snijd tomaten met een schaar.

  Dit moet heel voorzichtig gebeuren. De minste schade zal leiden tot een snelle achteruitgang van de tomaat.
 • De oogsttijd is ochtend tot de tomaten door de zon worden verwarmd. Ze moeten droog zijn zonder dauwdruppels. Het is niet nodig om de stengel van tomaten te verwijderen, om het fruit niet per ongeluk te verwonden. Tomaten worden beter geserveerd met stelen.
 • Lage temperaturen schaden fruit, waardoor ze rotten. Als de nachttemperatuur in het open veld dichtbij plus 5 graden is - wordt het tijd om alle groene tomaten te schieten.
 • In de kas is de temperatuurlimiet hoger - plus 9 graden.

Hoe groene tomaten thuis rijpen

Er zijn verschillende beproefde methoden. De optimale temperatuur voor het rijpen is van 13 tot 15 graden, de luchtvochtigheid moet op 80% worden gehouden.

Waarschuwing! Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de tomaten rijpen, maar hun kwaliteit zal verslechteren omdat ze veel water verliezen en niet langer elastisch zijn.

Methoden voor het rijpen van tomaten

traditioneel

Geselecteerde tomaten van gemiddelde en grote omvang worden in 2-3 lagen in een container opgemaakt, bijvoorbeeld in dozen of manden. Om condensatie te voorkomen, verschuiven tomaten met zacht papier of doorgezaagd met zaagsel. Rood geworden tomaten worden gekozen, verwend worden verwijderd. Voer daartoe regelmatig een controle uit van containers met tomaten.

In de struiken

In de schuur of een andere aangepaste, maar altijd warme kamer, worden struiken tomaten, gescheurd vanaf het bed omhoog, opgehangen aan de wortels. Voedingsstoffen zullen van de wortels naar de bovenkant van de stengel stromen, wat bijdraagt ​​aan het verschijnen van rood fruit, maar niet alleen. Kleine tomaten zullen zwaarder worden en groter worden.

Je kunt het anders - prikopat struiken in een geschikte warme kamer, met behoud van een kleine vochtigheid in de zone van de wortels. Het effect van deze methode zal niet slechter zijn dan de vorige.

Tip! Voor een betere rijping worden struiken uitgegraven met een klomp aarde.

In een stapel

Met een groot aantal tomatenstruiken snijd ze bij de wortel en leg ze op een stapel. Om ze te plaatsen, zijn tops nodig naar het centrum. De hoogte is niet meer dan 60 cm. We verwarmen de stapel met rieten matten. Om rode vruchten te controleren en te verzamelen, voeren we om de paar dagen een audit uit van de stapel, waarbij we kiezen voor warm weer.

Als u een temperatuur van ongeveer 15 graden en een luchtvochtigheid van ongeveer 80% handhaaft, zal de volledige rijping van tomaten maximaal 40 dagen duren. Maar er zijn manieren om dit proces te versnellen zonder de kwaliteit van de tomaten te verliezen. Hoe kunnen ze sneller blozen?

Hoe om het rijpen te versnellen

Om dit te doen, moeten ze de juiste voorwaarden creëren. Hoe het goed te doen? Tomaten, vooral de blanke rijpheid, rijpen sneller in warmte en met toegang tot licht. Daarom is de beste manier om ze op de vensterbank te plaatsen, waar het zonlicht valt. Daar blozen ze goed.

Waarschuwing! Het is niet raadzaam om tomaten van verschillende graden van rijpheid samen te mengen. Het beste resultaat wordt verkregen als ze van tevoren zijn gesorteerd.

Het is bekend dat tomaten goed worden verdragen in de aanwezigheid van ethyleengas. Het onderscheidt zich door alle rijpe groenten en fruit. Om de concentratie van ethyleen in de zone van rijpende groene tomaten te verhogen, kan dit op de volgende manieren:

 • leg ze een paar volledig rood geworden tomaten, de rest van de tomaten rijpt sneller;
 • voeg een paar rijpe bananen of rode appels toe aan groene tomaten, het zal hen ook toelaten om eerder te rijpen;
 • injecteer 0,5 ml wodka in elke tomaat; ethyleen wordt afgegeven uit ethylalcohol in een groene tomaat; de vraag waar de injectie moet worden gegeven, kan worden beantwoord - het beste van alles in de regio van de stengel.
Tip! Ervaren tuinders worden geadviseerd om onvolgroeide tomaten te bedekken met een rode lap. Hierop blozen ze beter.

Heel vaak hebben tuinders de neiging niet te versnellen, maar om de rijping van tomaten te vertragen, om hun consumptie te verlengen.

Tip! Dit kan het beste worden gedaan met laatrijpe variëteiten die specifiek zijn ontworpen voor opslag.

Hoe de rijping van tomaten thuis te vertragen

 • Om tomaten te verwijderen, moet dit alleen groen zijn, maar als ze de grootte hebben die overeenkomt met de variëteit.
 • Bewaar dozen met fruit in een goed geventileerde ruimte en zonder toegang tot licht.
 • De temperatuur voor volledig groen fruit is ongeveer 12 graden, voor bruine - ongeveer 6 graden en voor roze - zelfs minder, ongeveer 2 graden.
 • Sorteer en pluk rijpe tomaten vaak en regelmatig.
 • In de kamer waar de vruchten liggen, moet je de vochtigheid controleren, deze mag niet hoger zijn dan 85%, een te lage luchtvochtigheid is ook slecht, de vruchten drogen eenvoudigweg uit.

Als de oogst van tomaten geen tijd had om op de wijnstok te rijpen, raak dan niet van slag. Een deel van de tomaten kan worden klaargemaakt om te worden verwerkt en de rest kan worden gerijpt en aan passende voorwaarden worden onderworpen. Gerijpte tomaten verschillen niet veel van smaak en nuttige eigenschappen van die die op de wijnstok rijpen. Nou, serretomaten zijn niet vergelijkbaar met hen.

Bekijk de video: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor (Februari 2020).

Загрузка...