Constructie

Verwerking van kassen van phytophthora in de herfst

Behandeling van ziekten is het belangrijkste proces bij de voorbereiding van de winter op de kas. Om een ​​broeikas van phytophthora in de herfst te verwerken is erg belangrijk om het volgende jaar een volledig gewas te krijgen, niet beschadigd door ziektes. U kunt dergelijke bewerkingen op verschillende manieren uitvoeren, maar er zijn basisregels die moeten worden gevolgd.

Tekenen van phytophthora uiterlijk in de kas

Phytophthora is een gevaarlijke ziekte die veel gekweekte planten, meestal solanaceous, treft. Zorg voor de kas in de herfst na de late bacterievuur vergt serieuze inspanningen om ernstige complicaties voor de toekomstige oogst te voorkomen. Na het oogsten worden sporen van phytophthora opgeslagen in de bovenste delen van de bodem, waar ze met succes het winterseizoen tot het volgende seizoen kunnen overleven. De eerste tekenen van deze schimmelziekte zijn het verschijnen van bruine vlekken op de bladeren van gekweekte planten, evenals witte bloei bij hoge luchtvochtigheid binnenshuis.

Als je de ziekte niet bevecht, kan phytophthora volledig tomaten, aardappelen en veel andere planten oogsten. Daarom is de verwerking van de kas na phytophthora in de herfst van groot belang om alle geschillen die in een besloten ruimte bestaan, alsook op de structuur en in de bodem te vernietigen.

Wat is gevaarlijk deze ziekte

De schimmel phytophthora breidt zich uiteindelijk uit naar het hele gewas. Bladeren worden geleidelijk bruin, droog en krullen. Als de tuinman het gewas gaat bewaren, haalt hij vaak groene tomaten uit de struiken en legt deze bij het rijpen. In feite helpt dit niet, omdat de tomaten in de doos ook besmet zijn met de schimmel, zoals andere vruchten. Als u de ruimte in de herfst niet verwerkt, zal het volgende gewas ook het mycelium van de schimmel verspreiden en zal de opbrengst aanzienlijk dalen, tot volledige vernietiging.

Hoe een kas te bewerken na phytophtoras in het najaar

Voorbereiding op het nieuwe seizoen vindt direct na de oogst plaats. U kunt speciale chemicaliën hanteren, evenals biologische agentia en temperatuurregimes. U kunt beide voorgestelde hulpmiddelen afzonderlijk gebruiken en een complex effect toepassen. Bodembehandeling van phytophtoras in de herfst van de kas is noodzakelijk in de vorm van een hele reeks maatregelen om de ziekte te bestrijden en te voorkomen.

Hoe om te gaan met bacterievuur in de kas in de herfst met chemicaliën

Allereerst is het noodzakelijk om de ingesloten ruimte goed te prepareren na de oogst. Pas na de bereiding kunt u chemicaliën gebruiken om de schimmel te bestrijden. Voor chemische verwerking moet worden gebruikt:

  • gehydrateerde kalk;
  • bleekmiddel;
  • geconcentreerde oplossing van blauw vitriol;
  • zwavel schijven;
  • chemisch fungicide.

Elk van de gepresenteerde preparaten wordt aanbevolen om correct te worden gebruikt om de kas voor de winter van phytophthora te verwerken:

  1. Zwaveldegassing. Voerde speciale schijven uit: "Klimaat", "Fas", evenals "Vulkaan". In detail beschreven in de instructies over het gebruik van deze schijven.
  2. Kopersulfaat moet worden verdund in de verhouding van 100-150 gram per 10 liter water. Verwerk vervolgens met de compositie alle plaatsen waar pathogene microflora wordt waargenomen en er is een infectiegevaar.
  3. Gebroken kalk. Meng 4 kg verse limoen met 0,5 kg kopersulfaat en 10 liter water. Om de hele kas wit te maken, inclusief metselwerk en alle plaatsen waar pathogene flora kan ontstaan.
  4. Bleach. Er wordt een oplossing gemaakt van 1 kg droge stof per 10 liter water. Sta er een uur lang op en spuit de hele kamer door.

Naast alle bekende oplossingen worden verschillende universele fungiciden met succes gebruikt. Ze worden strikt gebruikt volgens de instructies die zijn bijgevoegd bij het fungicide te koop. De meest voorkomende methode is grondbewerking in de kas in de herfst met fytosporine.

Hoe de kas te behandelen na phytophthora in de herfst met biologische preparaten

Biologische fungiciden kunnen worden gebruikt om kleine ruimtes te behandelen. Deze medicijnen zijn gebaseerd op het natuurlijke vermogen om pathogenen te onderdrukken. Maar deze medicijnen hebben hun eigen conditie - ze werken alleen bij een temperatuur van 12-14 ° C boven nul.

De volgende medicijnen worden het meest gebruikt:

  • "Trihodermin";
  • "Baktofiton";
  • "Fitosporin".

De behandeling bestaat uit het oplossen van het preparaat, volgens de instructies, de hele kamer wordt besproeid met water en deze oplossing. Na 14 dagen wordt het sproeien herhaald.

Grondbewerking in de kas in de herfst van phytophthora

De beste optie voor de behandeling van de bodem is de verandering ervan. Dit bedrijf is lastig, maar het verlicht de schimmel volledig en voor meerdere jaren. Zeer geschikt voor kleine ruimtes.

Om een ​​dergelijke procedure uit te voeren, jaarlijks, soms 2 keer per jaar, 20 cm aarde verwijderen, breng het naar een speciaal voorbereide site. Het mengt de aarde met droge bladeren en voegt ook compost toe. Elke laag van deze blanco moet worden doorzocht met speciale oplossingen, bijvoorbeeld "Trihoplant". Deze grond kan na 2 jaar opnieuw in een kas worden gebruikt. Alleen hij zal een veel groter gewas geven en bevat geen pathogene microflora.

En het helpt ook om sideratov, bijvoorbeeld, witte mosterd in de herfst vóór de winter te zaaien. In de lente zal mosterd opkomen en in één seizoen de hele aarde in de kas desinfecteren, omdat het alle pathogene microflora zal onderdrukken.

De verwerking van een polycarbonaatkas in de herfst van phytophtoras omvat drenken met een felroze oplossing van kaliumpermanganaat, gevolgd door het opgraven van de grond op een schoppenbajonet en het planten van siderats.

Temperatuurbeheersingsmethode van Phytophthora in de kas

Net als veel andere soorten kan de phytophtora-schimmel alleen leven in strikt gedefinieerde temperatuurregimes. Daarom is het, om van de pathogene microflora af te komen, noodzakelijk om het temperatuurregime in de kas radicaal te veranderen.

Na het oogsten bij het begin van de vorst en bij koud weer, wordt het aanbevolen om de broeikas te bevrijden van sporen door bevriezing. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de kasruimte voor meerdere dagen te openen bij de laagst mogelijke temperaturen. Als sneeuw valt, wordt het aanbevolen om het van het oppervlak van de bodem te verwijderen, omdat zoösporen kunnen overleven onder een laagje sneeuw en actiever worden in de lente.

Evenals pathogene microflora verdraagt ​​niet goed en temperaturen boven 35 ° C. In het najaar van een dergelijke temperatuur voor de kas niet creëren, en daarom goed om te gaan met kokend water.

Hoe kom je in de herfst af van phytophthora in de kas: een reeks maatregelen

Om hun oogst in het volgende jaar volledig te beschermen, adviseren experts om de kas tot de herfst te behandelen met een reeks maatregelen. Maak eerst, na het oogsten, de aarde klaar. Eerst moet je alle bovenkanten, oud gebladerte, evenals gebroken structuren, overblijfselen van touw verwijderen, die de planten vastbonden.

Daarna wordt, afhankelijk van het materiaal waaruit de kamer is gemaakt, desinfectie uitgevoerd. Zwaveltrekkingen, gehydrateerde kalk en andere desinfectiemethoden kunnen worden gebruikt.

Het doet geen pijn om de kas in de herfst te behandelen met fytosporine, vooral als de infectie grootschalig was.

Zorgen voor een broeikas in de herfst na de late bacterievuur is uitstekend als je winkel fungiciden op de grond toevoegt, maar je moet strikt de instructies en alle verhoudingen volgen om de persoon niet te schaden. Alle spuitprocedures moeten worden uitgevoerd in een ademmasker om te voorkomen dat giftige chemicaliën in de luchtwegen terechtkomen.

Preventieve maatregelen tegen phytophtoras in de kas

Er zijn enkele regels, waarmee het mogelijk is om besmetting met het latente gewas in de kas te voorkomen:

  • Plant gecultiveerde planten niet te dik;
  • het wordt aanbevolen om de grond te mulchen;
  • struiken moeten worden vastgebonden zonder te mislukken;
  • schone stiefkinderen en extra bladeren.

Met inachtneming van alle noodzakelijke preventieve maatregelen, evenals met het creëren van het juiste microklimaat, zal de tuinman het uiterlijk van pathologie en gewasbeschadiging kunnen voorkomen.

conclusie

In de herfst een broeikas van phytophtoras verwerken is een belangrijke en noodzakelijke oefening, vooral als er dit seizoen tekenen zijn van besmetting in de kas. De verwerking kan worden uitgevoerd met behulp van chemicaliën, biologische fungiciden en temperatuurregimes. De verwerking van de kas van phytophthora in de herfst is goed te zien in de video, dus zelfs een beginnende tuinman kan het aan.

Bekijk de video: Geen hongersnood want er zijn aardappelen genoeg (Februari 2020).

Загрузка...