Tuinieren

Hoe is basilicum nuttig voor het menselijk lichaam?

Pin
Send
Share
Send
Send


Het thuisland van gemeenschappelijke basilicum wordt beschouwd als Afrika. Maar de echte oorsprong is onbekend, omdat basilicum enkele eeuwen voor onze jaartelling werd gegeten. Er is een versie die soldaten van Alexander van Macedonië hem naar Europa hebben gebracht. Peper wist dat in die tijd nog niet. Maar zoete basilicum vermengd met andere kruiden verving met succes het ontbrekende kruid.

Hoe ziet basilicum eruit

De basilicafamilie omvat meer dan één soort, maar in gesprek bedoelen ze gewoonlijk alleen geurige basilicum. Dit is het belangrijkste kruid dat in voedsel wordt gebruikt. Paarse (magenta), rode of groene gearomatiseerde basilicum worden veel minder vaak genoemd, hoewel ze ook worden gebruikt bij het koken of voor het decoreren van een gerecht.

Geurige basilicum heeft andere namen:

 • gewone;
 • tuin;
 • kamfer.

Deze plant heeft het laatste voorvoegsel gekregen voor een hoog gehalte aan essentiële oliën, waaronder kamfer.

beschrijving

De basilicum is een gewoon vertakkend wortelsysteem dat zich heel dicht bij het oppervlak bevindt. 4-zijdige stam 50-70 cm lang, met veel bladeren, die worden gebruikt bij het koken. Bladeren met korte bladstelen, langwerpig-eivormig. Op de randen van zeldzame tanden. De plant is volledig, inclusief de bladeren, steel en kelk, bedekt met haren. Bloemen kunnen wit of lichtroze zijn. Soms paars. Groei uit de sinussen van de apicale bladeren. Donkerbruin fruit, noten zijn erg klein: het gewicht van 1000 zaden is 0,5-0,8 g. Het kiemkracht wordt 4-5 jaar bewaard.

Wat is Regana

De etymologie van het woord "basilicum" is niet betrouwbaar bekend. Andere populaire namen voor deze plant:

 • geurige korenbloemen;
 • Rayhon;
 • Rean;
 • Regan;
 • Reyhan.

De eerste naam is logisch vanuit het oogpunt van de Russisch sprekende consument, maar de andere woorden kwamen duidelijk uit andere talen. De verschillen tussen basilicum en regan bestaan ​​dus niet.

Het is belangrijk! Van alle soorten ragana zijn slechts een paar soorten basilicum eetbaar.

Het verschil tussen basilicumgroen en paars

Groene basilicum verschilt van violet doordat het eerst de voorkeur heeft om in Europese landen te worden gegeten. In de CIS lijkt het meer op de paarse versie. Sommigen geloven dat paarse basilicum een ​​meer uitgesproken smaak en geur heeft. Andere tuiniers hebben de tegenovergestelde mening.

De gewoonte om extra-curatieve eigenschappen toe te kennen aan een ongebruikelijke kleur heeft ertoe geleid dat paarse basilicum iets bedacht dat hij nog nooit heeft gehad. De situatie is ongeveer hetzelfde als bij het aanbreken van het uiterlijk van kippeneieren met bruine schelpen. Destijds geloofde men dat dergelijke eieren voordeliger zijn dan blanken. Toen begon de mode te dalen.

De situatie is vergelijkbaar met de paarse basilicumplant: de voordelen zijn er, maar de schade kan veel groter zijn. In Europa is elke basilicum op zijn hoede en de paarse soort wordt alleen voor Rusland verbouwd. Deze houding van Europeanen tegenover de specerijen is gerechtvaardigd: de plant kan kwik accumuleren. En de paarse versie accumuleert zijn maximale hoeveelheid, zelfs wanneer hij op hetzelfde bed met groen is gekweekt.

Verschillen basilicum rood en groen

Rode variëteiten bestaan ​​niet in de natuur. Dus, vrijelijk de namen van bloemen aanpakken, de paars / paarse variëteit van planten genoemd. Terwijl de plant jong is, zijn de bladeren groen van kleur. Met de leeftijd nemen ze kleur op. Daarom, of paarse basilicum rood of paars zal zijn, hangt alleen af ​​van de leeftijd.

Wat is het verschil tussen oregano en basilicum

De modieuze buitenlandse naam "oregano" verbergt eronder ... oregano. Beide planten hebben maar één ding gemeen: ze worden gebruikt als specerijen.

marjolein

basilicum

Familie yasnotkovye

Rod Oríganum

Genus cimum

Alleen meerjarige planten

Zowel meerjarige als jaarlijkse planten zijn aanwezig.

Weinig verspreid als een tuin gewas

Gegroeid als een tuin gewas

Fris, bijna nooit gebruikt, behalve voor afkooksels

Wordt vaak gebruikt in verse salades

In staat om vorst tot 15 graden te dragen

Zuidelijke thermofiele planten die geen vorst verdragen

Geneeskrachtige helende eigenschappen worden officieel erkend.

Genezende eigenschappen bestaan ​​alleen in de traditionele geneeskunde en advertentiebeschrijvingen.

Geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties van basilicumgroen

Het officiële medicijn weet niets van de medicinale eigenschappen van een plant van welke aard dan ook. Daarom kunnen we alleen maar praten over het gebruik van deze plant in volksrecepten. In de volksgeneeskunde wordt deze nogal prikkelende en smerige smaak van het kruid bijna als een wondermiddel gebruikt.

Het is belangrijk! Elke specerij in grote hoeveelheden is giftig.

Dit verklaart de specifieke en scherpe smaak en geur van een van de kruiden. Tijdens het evolutieproces hebben kruidplanten deze methode ontwikkeld om niet door dieren te worden gegeten. Maar een bepaald "dier" verscheen, noemde deze planten specerijen en begon ze actief op te eten. En zelfs aanvragen voor behandeling.

Ziekten waarvoor infusie wordt gebruikt:

 • pyelitis;
 • colitis;
 • kinkhoest
 • gastritis;
 • neurose;
 • bronchiale astma;
 • darm- en lever koliek;
 • winderigheid;
 • lage bloeddruk;
 • gebrek aan eetlust;
 • ontsteking van de nieren;
 • blaasontsteking;
 • verkoudheid;
 • loopneus;
 • keelpijn;
 • stomatitis;
 • koorts.

De lijst met ziekten die zijn genezen door de infusie van deze plant alleen, geeft aan dat deze op zijn best een placebo-effect heeft. In het slechtste geval gaat de ziekte het chronische stadium in. De bouillon wordt uitwendig gebruikt als een verdovingsmiddel voor kiespijn en stomatitis, en wordt ook gebruikt voor lotions voor moeilijk genezende wonden.

Het is belangrijk! Zelfs eenvoudig water kan de laatste functie vervullen, waardoor de ontlading niet uitdroogt en pus vrijelijk uit de wond kan stromen.

In al deze gevallen zal een poging om te genezen met basilicum waarschijnlijk meer schade toebrengen. Vanwege het hoge gehalte aan kwik kan vergiftiging een reactie van het lichaam zijn bij het gebruik van kruiden. Er zijn echte contra-indicaties die zelfs de traditionele geneeskunde herkent.

Basilicum sap

Er is geen schade aan basilicum sap, maar het voordeel is ongeveer hetzelfde als van weegbree blad. In de volksgeneeskunde maken planten lotions van eczeem en moeilijke helende wonden. Het wordt ook gebruikt bij ontstekingen in het middenoor.

Wanneer je basilicum niet kunt eten

Net als peper irriteert basilicum in grote hoeveelheden verschillende organen. Het kan niet worden gebruikt bij de volgende ziekten:

 • ischemie;
 • tromboflebitis;
 • hartinfarct;
 • hypertensie;
 • diabetes.

Met dergelijke contra-indicaties is basilicum geen nutteloos en giftig kruid. Een grote hoeveelheid essentiële oliën kan echt helpen bij het elimineren van de symptomen van de ziekte.

Basil voordelen

Met alle twijfels van de plant als een wondermiddel voor alle ziekten, bestaan ​​de voordelen van basilicum voor het menselijk lichaam echt. Aromatische olie wordt vaker gebruikt, hoewel een verse plant kan worden gebruikt voor baden. Basilicum geeft olie en maakt de huid zachter. Daarom wordt het vaak gebruikt in schoonheidssalons voor de bereiding van aromatische baden.

Kamferolie, ook aanwezig in de plant, wordt gebruikt als een algemene tonic om het centrale zenuwstelsel te behouden, in strijd met de bloedsomloop en ademhalingsmoeilijkheden.

Het is belangrijk! Na het drogen verdampt een aanzienlijke hoeveelheid aromatische oliën.

Nuttige eigenschappen van basilicum en contra-indicaties voor vrouwen

Verse planten bevatten veel vitamines, die een positief effect op het vrouwelijk lichaam zouden moeten hebben. Ook gelooft de traditionele geneeskunde dat deze plant de afscheiding van moedermelk verhoogt.

Maar de officiële geneeskunde is zeker dat niet alleen zwangere vrouwen, maar ook vrouwen in de vruchtbare leeftijd in het algemeen geen producten met een hoog gehalte aan kwik mogen eten. Deze producten omvatten niet alleen langlevende tonijn, maar ook basilicum. Maar om in bad te liggen met een paar druppels olie is nuttig voor elke vrouw.

Nuttige eigenschappen van basilicum en contra-indicaties voor mannen

Vanuit het oogpunt van puur mannelijke kwaliteiten is basilicum nutteloos gras. Afrodisiacum is dat niet. In andere gevallen kunt u de bovenstaande ziekten opnemen. Die mannen die last hebben van hypertensie, basilicum mogen niet worden geconsumeerd.

Hoe groene basilicum te eten

Bij het eten van kruiden moet je onthouden dat het een kruiden- en niet een eetbare tuinoogst is. Vanwege het hoge gehalte aan kwik in de plant, moet het lichaam geleerd worden om deze plant geleidelijk te gebruiken. Een volwassene moet beginnen met 1 blad. Kinderen geven een halve blad. De maximale enkele dosis van deze plant is 3 bladeren voor een volwassene. Ze zijn fijn verkruimeld in een salade of andere gerechten. In combinatie met rozemarijn kun je een peperige geur krijgen, en basilicum met bonenkruid maakt het gerecht scherper van smaak. Maar specerijen kunnen niet worden misbruikt.

kruiderij

Gedroogde basilicum is een veel voorkomende smaakmaker voor verschillende gerechten. Wordt vaak gebruikt in sets speciale mixen voor verschillende gerechten. Maar droge basilicum verliest een aanzienlijk deel van aromatische oliën en wordt bijna niet gevoeld in de schaal.

salade

Voeg in dit gerecht fijngehakte verse basilicumblaadjes toe. Ze zullen de smaak van de salade benadrukken en het specerijen geven. Maar het is belangrijk om het niet te overdrijven met deze specerij.

thee

Thee met basilicum kan van 2 soorten zijn: gewone thee met een kruidenblad of een drankje gemaakt van alleen kruiden. In het laatste geval wordt een warme drank een afkooksel genoemd.

Een warm drankje verwarmt goed na de vorst buiten, maar als je zomerlimonade moet maken, verandert het recept een beetje. Om dorst beter te lessen, wordt citroen toegevoegd aan de bouillon of thee. De drank wordt gekoeld en gedronken.

Basilicum voor gewichtsverlies

Noch een verse plant, noch gedroogde kruiden voor gewichtsverlies gebruiken niet. De bevolking van Thailand gelooft dat de drank uit de zaden van basilicum gunstige eigenschappen heeft en gewichtsverlies bevordert. De bereiding van de drank is eenvoudig. Als om een ​​of andere reden de plant in de tuin is gebloeid en de bladeren niet langer als smaakmaker kunnen worden gebruikt, wordt de positie met zaden aangepast.

Verzamel ze precies in de bloeiwijzen. Nadat de bloeiwijzen hun kleur hebben verloren en binnenin zwarte zaden zichtbaar worden, worden de bloemstelen volledig afgesneden en binnenshuis gedroogd. Als je de zaden in de tuin laat, zullen veel van hen verloren gaan.

Basil Seed Drink

Gebruik voor deze doeleinden meestal citroen-basilicumzaden. Een glas drinken heeft 1 theelepel nodig. zaden. Ze zijn koud water gegoten. Er wordt aangenomen dat koolzuurhoudend beter is, maar zolang de zaden opzwellen, zal veel van het kooldioxide verdampen, en koolzuurhoudende limonade zal nog steeds niet werken.

Zaden staan ​​erop 30 minuten. Noten zijn bedekt met een beschermende film, die in die tijd geleiachtig wordt. Citroen en ijs worden aan de drank toegevoegd. Je kunt honing toevoegen, maar het is om te proeven.

Is het mogelijk om gewicht te verliezen met behulp van zo'n drankje, een betwistbaar punt. Er kan maar één ding vol vertrouwen worden beweerd: als je ontbijt met basilicumzaaddranken, de hele dag hard werkt en 's avonds een handvol rijst hebt, zal je afvallen.

Basilicum in cosmetologie voor het gezicht

Het hoge gehalte aan essentiële oliën maakt basilicum tot een zeer effectief middel om de huid van het gezicht te verbeteren. Een afkooksel van de bladeren verwijdert goed de ontsteking van de huid van het gezicht. Het masker van verse gemalen bladeren maakt de huid wit. Basil reinigt ook de huid van mee-eters, acne en zwarte vlekken.

Het is belangrijk! Nog niet zo lang geleden werd wit lood gebruikt om de huid witter te maken, wat leidde tot ernstige vergiftiging en zelfs de dood.

Hoe basilicum groen te laten groeien

Zoete basilicum wordt vaak als groente gekweekt. Dit is een eenvoudige installatie. Het groeit goed op de vensterbanken en in het open veld. Hoewel het gras door beplanting in de noordelijke regio's niet uitgroeit tot een grote struik, blijft het ongeveer 20 cm hoog.

Zaailingen worden in maart op zaailingen geplant. Het is beter om ze in afzonderlijke containers te plaatsen, omdat de plant zachtaardig is en zeer slecht wordt getolereerd.

Geplant in de volle grond wanneer de nachttemperatuur hoger is dan + 10 ° C. In de kas kun je eerder landen.

Het is belangrijk! Geplant naast tomaten basilicum schrikt ongedierte van tomaten.

De te planten grond moet vruchtbaar zijn. Maar dan is de zorg voor de plant in het zorgvuldig verwijderen van onkruid en water geven.

Hoe groene basilicum bloeit

De plant bloeit in juni en augustus. Het grootste deel van de bloemen verschijnt in juli. Van de boezems van de apicale bladeren gooit de plant bloemstelen weg, waarop zich tweevleugelige bloemen ontwikkelen. De onderste lob van de bloem is teruggebogen en langer dan de anderen. De resterende 4 worden aan elkaar gesplitst en vormen de bovenlip. Corolla buisvormig.

Bloemen worden verzameld in 6-10 stukken in kransen van onregelmatige vorm. Dientengevolge, bloemen zitten op de piek in verschillende "verdiepingen". Deze vorm van bloeien vergemakkelijkt in grote mate het verzamelen van zaden voor een drankje of verder zaaien. Zaden hoeven niet te worden verzameld, het volstaat om het hele aartje te snijden en schudt de noten vervolgens onder gunstige omstandigheden op een schone, lichtgekleurde stof.

conclusie

Basilicum kan worden gegeten en kan dat ook zijn. Het is belangrijk om alleen aan de maat te voldoen, zodat het voedsel een smaaktint krijgt en niet vergif wordt.

Bekijk de video: Hoe Een Slechte Ademhaling Te Stoppen In Slechts 5 Minuten (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send