Tuinieren

Berberisinatie (Berberis thunbergii inspiratie)

Pin
Send
Share
Send
Send


Dwergstruik Berberis Thunberg "Inspiratie" gemaakt door hybridisatie in de Tsjechische Republiek. Vorstbestendige cultuur verspreidde zich snel over het grondgebied van de Russische Federatie. Berberis Thunberg verdraagt ​​droge zomer-, schaduwrijke gebieden, weinig veeleisende zorg. Gebruikt bij het ontwerp van het gebied.

Beschrijving van Berberisfamilie Inspiratie

Dit is een relatief nieuw type berberis, die speciaal is gemaakt voor landschapsontwerp. Vanwege het hoge gehalte aan alkaloïden zijn de vruchten van de plant bitter en daarom worden ze niet voor gastronomische doeleinden gebruikt. Berberisboom Thunberg overblijvende variëteit, verwijzend naar bladverliezende soorten. Hij bereikt een hoogte van 55 cm, vormt een kroon in de vorm van een cirkel met een diameter van maximaal 70 cm. De bloei begint in mei.

Berberis "Inspiratie" is een plant met een langzaam groeiseizoen, de toename voor het seizoen is ongeveer 10 cm en leidt tot de cultivars van vorstbestendigheid. Breng temperatuurdaling veilig over naar - 250 C. Het winters onder de sneeuw zonder extra onderdak. Als het seizoen niet sneeuwt, is bevriezen van het bovenste gedeelte van de jonge scheuten mogelijk, die in de zomer volledig worden hersteld.

Een voldoende hoeveelheid ultraviolette straling staat garant voor de aantrekkelijkheid van de Thunberg struik "Inspiration". Op plaatsen met schaduw vertraagt ​​de fotosynthese, wat zich uit in de sierlijkheid van de kroon. Het verandert van kleur naar monochroom, donkerder afgewisseld met groene fragmenten.

Beschrijving van de berberis Thunberg "Inspiration" (getoond op de foto):

 1. Dunne takken van een struik groeien verticaal. De kroon is dicht, compact, vrijwel zonder openingen, bolvormig. Jonge groei van heldere bordeauxrode kleur met een glanzend oppervlak. Oudere scheuten zijn donkerder met een bruine tint.
 2. Bekijk Tunberg "Inspiratie" is een veelgevraagd ontwerp bij ontwerpers vanwege de kleur van de struik. Op een berberis zijn er bladeren met witte, rode, paarse stippen op een lichtroze achtergrond. De bladeren zijn klein, spatelvormig, 1,2 cm groot, afgerond van boven, vernauwd aan de onderkant, stevig bevestigd, blijven op de plant na de herfstvorst.
 3. Het geblaf van de Berberisfamilie "Thunberg" is zwak, de ruggengraat is kort (tot 0,5 cm), eenvoudig.
 4. Cultuur bloeit rijkelijk helder gele bloemen, verzameld in bloeiwijzen van 4 stuks, of een enkele bloei op de scheuten. De variëteit is een honingplant, vereist geen kruisbestuiving.
 5. Bessen van berberis Tunberg langwerpig, groen in het stadium van technische rijpheid, na rijping zijn geschilderd in heldere bordeauxrode kleur. Goed gefixeerd op de stengel, niet uit de struik vallen tot de lente, vanwege de overvloed aan bessen, ziet de berberis van Thunberg er spectaculair uit tegen de achtergrond van sneeuw.
Waarschuwing! Berberis "Inspiratie" groeit drie jaar, pas daarna begint hij te bloeien en vrucht te dragen. Het eindpunt van groei bereikt op de leeftijd van vijf.

Berberis Inspiratie in landschapsontwerp

Dwerg sierheesters worden op de voorgrond gebruikt in verschillende samenstellingen. Gebruikt als een enkele plant, of in combinatie met hogere soorten berberis. Geplant in een groep, voor de vorming van grenzen. Het belangrijkste gebruik van de fabriek is persoonlijke percelen, het voorste gedeelte van administratieve gebouwen, bloembedden in recreatieparken. De berberis van Thunberg, een dwergsoort, wordt gebruikt om:

 • grenzen langs het tuinpad;
 • voorste achtergrond rabatok;
 • nadruk in het midden van het bloembed;
 • watergebied beperkingen;
 • Rotstuin-composities;
 • Concentreer aandacht bij de stenen in rotsarena's.
Tip! Bij het ontwerp van de site wordt de kleur van het landschap gegeven door de berberis van Thunberg, geplant naast het groene buxus.

Vaak gebruikt van berberis tot heester-houtachtige samenstelling. Combineer "Inspiratie" met naaldbomen. Geteeld als een haag. Variëteit Thunberg vatbaar voor snoeien, vormen een hek van verschillende vormen.

Planten en verzorgen

Barberry "Inspiration" tolereert een temperatuurdaling, dus wordt het gekweekt in Siberië, de Oeral en het gehele grondgebied van het Europese deel van de Russische Federatie. De sierlijkheid van de kroon wordt niet beïnvloed door de terugkeer van de vorst, de berberisbloem verliest geen bloemen, respectievelijk door herfstfruit. De "Inspiration" -variëteit van Thunberg kan lange tijd vocht verdragen, is niet bang voor hoge temperaturen, deze eigenschap maakt de Berberisfamilie een frequente gast in de achtertuin van zuiderlingen. De plant is pretentieloos in landbouwtechnologie.

Voorbereiding van zaailingen en aanplant gebied

Om de Berberisap Thunberg te landen wordt "Inspiratie" genomen in de lente, wanneer de grond volledig opwarmt, in gebieden met een gematigd klimaat ongeveer halverwege mei, in het zuiden - in april. De methode van herfstbeplanting wordt zelden gebruikt. Een plek voor cultuur is zonnig gekozen, bij goed licht is de kleur van de struik rijk. De fotosynthese wordt niet beïnvloed door tijdelijke schaduw. Met een tekort aan ultraviolet berberis zal decoratieve verliezen.

Cultuur groeit goed met een gebrek aan vocht, een teveel kan leiden tot de dood van de plant. Het wortelsysteem op het berberisf oppervlak, langdurige wateroverlast leidt tot rotting van de wortel. Het landingsgebied wordt bepaald op een vlakke of verhoogde plaats, moerassige laaglanden zijn niet geschikt. Een belangrijke vereiste is de afwezigheid van dicht stromend grondwater. Berberis "Inspiratie" verdraagt ​​de effecten van de noordenwind niet, de struik wordt aanbevolen aan de zuid- of oostkant te plaatsen.

De grond moet goed gedraineerd, licht zuur of neutraal zijn. De plant voelt comfortabel aan op zandbodem, kan ook op leem groeien. De plot is voorbereid in het najaar. De zure grond wordt geneutraliseerd met dolomietmeel of kalk. In het voorjaar zal de grond geschikt zijn voor het planten van berberis. Turf wordt toegevoegd aan de zwarte aarde. Plantmateriaal dat twee jaar oud is. Zaailingen worden geselecteerd met drie processen, met een gladde schors van donkerrode kleur, zonder schade. De centrale wortel moet goed ontwikkeld zijn, zonder droge gebieden, een vezelachtig systeem zonder mechanische schade.

Waarschuwing! Voor het planten wordt de wortel gedesinfecteerd in een oplossing van mangaan of een fungicide, geplaatst gedurende 1,5 uur in een middel dat de wortelgroei stimuleert.

Landingsregels

Bij het vormen van een haag wordt de berberis van Thunberg in een greppel geplaatst. Maak voor een enkele landing een groef. Bereid een vruchtbaar mengsel van gelijke delen, organische stof, turf, geel zand. De diepte van de put is 45 cm, de breedte is 30 cm. Als het planten een haag vormt, worden er 4 planten op een meter geplaatst. Bij het planten van Berberisfamilie "Inspiratie" als arabesk, moet de afstand tussen de rijen 50 cm zijn. Algoritme van acties:

 1. Ze graven een gat, 25 cm voorbereide grond wordt op de bodem gestort.
 2. Berberis ingesteld in het midden, verspreid op de bodem van de putwortels.
 3. Jong boompje valt in slaap op de grond en laat de wortelhals op het oppervlak achter.
 4. Water de wortel met superfosfaat verdund in water.
Het is belangrijk! In het voorjaar wordt de radicale cirkel verkruimeld met organische stof of turf, in de herfst zaagsel, dennennaalden of droge bladeren.

Water geven en voeden

Variatie "Inspiratie" Thunberg - droogtebestendige plant. Als het in de zomer periodiek regent, regenen de barberries niet. In droge droge zomers irrigeren ze het gewas vroeg in de ochtend of na zonsondergang. Jonge zaailingen moeten ten minste vier keer per maand gedurende het hele seizoen worden besproeid.

Op vruchtbare bodems wordt topdressing uitgevoerd in de lente voordat blad bloeit met stikstofbevattende middelen. Gebruik na de bloei organische, fosfaat- en kaliummeststoffen. Na het stoppen van de sapstroom wordt de struik overvloedig gedrenkt.

snoeien

Na de landing wordt de berberis van Thunberg doormidden gesneden, gedurende de zomer vormt de cultuur een bolvormige kroon. In het tweede jaar van het groeiseizoen worden zwakke scheuten, door vorst aangetaste takken verwijderd en geeft het kapsel de gewenste vorm aan de struik. Daaropvolgende jaren is het snoeien van laaggroeiende struiken niet nodig. Begin juni, om een ​​esthetisch uiterlijk te geven, wordt sanitaire reiniging uitgevoerd.

Voorbereiding op de winter

In de afwezigheid van sneeuw in gebieden met een koud klimaat, is de struik bedekt met vuren takken of droge bladeren. Berberis "Inspiration" overwintert met succes onder de sneeuwlaag. Een vereiste is het mulchen van de wortelcirkel met een laag zaagsel (tot 10 cm).

reproduktie

De berberis van Thunberg wordt op verschillende manieren op de site gepropageerd. De generatieve methode wordt zeer zelden gebruikt, omdat dit werk arbeidsintensief en tijdrovend is. Zaadontkieming is zwak en geeft niet de juiste hoeveelheid plantmateriaal. Het voordeel van generatieve teelt is de hoge weerstand van de plant tegen infecties. Berberis Thunberg op een tijdelijk bed wordt twee jaar, de derde wordt bepaald op een permanente locatie. Deze methode wordt toegepast in kwekerijen voor broedculturen voor commerciële doeleinden.

Aanvaardbare methoden voor tuinders:

 1. De verdeling van de moederlijke struik. Ten minste vier sterke trunks en een uitgebreid wortelstelsel zijn op elk onderdeel achtergelaten.
 2. Gelaagdheid. Laat de onderste foto vallen. Eind augustus vormen de fruitknoppen de wortel, snijden de zaailingen, planten in de tuin waar ze een jaar groeien en plaatsen het vervolgens op het perceel.
 3. Snijden van het jaarlijkse proces. Het materiaal wordt op een tijdelijke plaats afgedekt. Een jaar later is een soort "inspiratie" van Thunberg klaar voor de fokkerij.

De kweek na overdracht is goed geacclimatiseerd, zeer zelden overlijden jonge jonge boompjes.

Ziekten en plagen

Thunberg's Inspiration wordt niet beschouwd als een duurzame soort die bestand is tegen schimmelinfecties. Meest getroffen:

 • bacteriële kanker;
 • necrose van de cortex;
 • bacteriose;
 • echte meeldauw.

Verwerkte variëteit Tunberg "Inspiration" -fungiciden: "Skor", "Maxim", "Horus".

Parasitisch op de spint en bladluis. Van ongedierte ontdoen insecticiden: "Aktellik", "Angio", "Aktara". In de preventieve volgorde in de lente berberisbes gespoten Bordeaux vloeistof.

conclusie

Berberis Thunberg "Inspiration" - dwergvormige sierheester. Bladverliezende cultuur trekt landschapsontwerpers aan met exotische kroonkleuren. De cultuur is pretentieloos in landbouwtechnologie, tolereert lage temperaturen. Gebruikt om randen, hagen, composities op de voorgrond te maken.

Pin
Send
Share
Send
Send