Tuinieren

Barberry Thunberg Erect (Berberis thunbergii Erecta)

Pin
Send
Share
Send
Send


De moderne inrichting van de huistuin wordt aangevuld door unieke planten die er thuis uitspringen. De foto en beschrijving van de Berberisfamilie komt volledig overeen met de geometrische elegantie van de bushlijnen in het echte leven. Voor de datsja is de plant pretentieloos en benadrukt hij perfect de verticale compositie van het tuinontwerp. De strengheid van de lijnen en de compactheid van de planten trekken amateur-tuinders, landbouwkundigen en ook landschapsontwerpers aan.

Beschrijving van Barberry Erect

Een plant uit de familie Barberry. Japan en China worden beschouwd als het thuisland van deze variëteit. De struik groeit op een kolonovidny manier, heeft de originele vorm. Het voordeel onder de familieleden is een verandering in de kleur van de bladeren gedurende de gehele periode van groei en bloei van de struik. Thunberg heeft analogen in de vorm van rassen Harlequin en Red Chief.

De hoogte van Erect bereikt 1,5-2 m, de diameter van de struik is ongeveer 1 m. Het blad is helder groen, dichter bij de herfst verandert de kleur in fel oranje of rood. Voor het eerste jaar groeit de plant met 10-15 cm. De groei van een struik is afhankelijk van de beschikbaarheid van voedingsstoffen in de bodem. De bloeiende Berberisfamilie van Thunberg Erect is van mei tot juni met felgele talrijke bloemen die zijn verzameld in kleine trossen.

Verscheidenheid aan Berberisap Thunberg Erect groeit goed in de zon en in halfschaduw. De plant groeit op de bodem met elke zuurgraad, bestand tegen vorst en droogte. Een redelijk vochtige grond is wenselijk voor een goede groei. Na de bloei strijken struiken met fel rood fruit. Het gewas rijpt in september en de bessen worden pas bij vorst besprenkeld. Fruit kan gedroogd worden gegeten. De struik is gemakkelijk te maaien, deze neemt tijdens de groei de gewenste vorm aan.

Het is belangrijk! De variëteit van Berberisap Thunberg Erect verdraagt ​​geen hoog bodemvocht en klimaat. Het planten is ontworpen voor 4 klimaatzones van de strook van Rusland.

Berberis Erekta in tuinontwerp

Met de aanwezigheid van berberisstruiken krijgt het landschapsontwerp van de tuin de compleetheid van het beeld. Het aantal kleuren groeit voortdurend door het kruisen van variëteiten. Groenblijvende struiken benadrukken een minimalistisch landschap en het planten van struiken op een rij breidt de tuin visueel uit. De plant is goed te combineren met andere laagblijvende heesters. In een bloembed met bloemen neemt de berberis van Thunberg Erect een dominante positie in vanwege de kleur en grootte, daarom worden niet meer dan 3 struiken aanbevolen voor het planten op een bloembed.

Netelige variëteiten worden geplant rond de omtrek van het hek, wat extra bescherming biedt tegen knaagdieren. Variatie Erekta heeft een gedenkwaardige kleur, dus de aanwezigheid in de tuin met een voorkeur voor het oosterse thema is niet overbodig. Overmatige zitplaatsen van de berberis in de tuin zorgen ervoor dat het er vol uitziet. De plant met variërende kleur wordt gebruikt om het landschap te egaliseren in de vorm van een stuk of groep zitplaatsen.

Voor de noordelijke regio's van Rusland ontwikkelden agronomen vorstbestendige rassen die ook een hoog bodemvocht tolereren:

  • Korean;
  • gehele;
  • Ottawa.

In andere regio's voor landschapsontwerp gebruik ik klassieke en berberiservariëteiten die hierboven zijn opgesomd. Ook zijn er opties voor ontwerpprojecten, waarbij het landschap volledig is bedekt met struikenrassen Tunberg Erect.

Het planten en verzorgen van de berberis van Thunberg Erect

De planttijd van de berberis hangt af van wat de plant eigenaar plant. Het is beter om zaailingen van Erecte-heesters in de lente te planten, zaaizaden zijn nodig in het vroege najaar. Voor de herfst passen de zaden zich aan het klimaat aan en zullen de vorst goed doorstaan. Grond voor beplanting moet worden ontsmet, vermengd met kunstmestcompost of mest.

Tip! Het is noodzakelijk om de zuurgraad van de grond te kennen.

Hoge zuurgraad van de bodem wordt verminderd door vermenging van kalk of klei. Het gebrek aan zuurgraad heeft geen invloed op de groei van de plant.

Voorbereiding van zaailingen en aanplant gebied

Thunberg Erect zaailingen voor het planten in de groei moet niet minder zijn dan 5-7 cm. Met dergelijke parameters, heeft de plant al een sterk wortelstelsel, waardoor de plant zowel in de herfst als in het vroege voorjaar geplant kan worden. Voor het planten wordt de berberis geïnspecteerd op beschadiging, deuken op stelen, verdorde of roestige bladeren. Het is noodzakelijk om zieke zaailingen onmiddellijk te verwijderen, omdat andere struiken geïnfecteerd kunnen raken. Jonge boompjes op berberisfamilie Erect:

Ook zaailingen bewaterd met groeistimulans gedurende 2-3 dagen voor het planten. In dit geval zal de plant goed groeien, zelfs zonder vermenging van meststoffen in de grond. Grond om te planten moet goed verlicht zijn door de zon of halfschaduw hebben. Landing op een zonnige plaats moet gepaard gaan met tijdige watergift. Heesters worden geplant met enkele zaailingen op een afstand van 1 tot 2 m. De site wordt vrijgemaakt van onkruid, opgegraven op het niveau van een bajonetspade.

Tip! Voor heggen worden struiken op een rij op een afstand van 50-70 cm geplant, want bij deze manier van omheining worden stekelige plantenrassen gebruikt.

Landingsregels

Voor het planten wordt de grond vermengd met zand, compost en humus. De grond moet los, maar niet zacht zijn. Het berten van de berberis gebeurt in enkele gaten, die 15 cm diep worden uitgegraven. Aan de onderkant wordt fijn grind gestort, zodat de wortels meer ruimte krijgen om te groeien. Zaailingen kunnen van de grond worden schoongemaakt of worden geplant samen met de grond waarin de berberis van Thunberg Erect groeide.

Water geven en voeden

De eerste bewatering gebeurt onmiddellijk na het planten. Berberis Thunberg Erect verdraagt ​​geen zeer vochtige grond, daarom wordt elke 3-4 dagen water gegeven. Het eerste jaar van water geven moet op het juiste moment plaatsvinden, hoewel het beter is om de toestand van bodemvocht en water alleen te bewaken als het echt nodig is.

Top dressing doen micro-elementen in het eerste jaar van het leven. In de daaropvolgende jaren worden stikstofmeststoffen toegevoegd voor een goede groei. In het vroege voorjaar voeden ze zich met superfosfaten. Erecta zal de winter overleven met weinig schade als er kalium- of ureumoplossing aan de grond wordt toegevoegd.

snoeien

Primair snoeien gebeurt in de late herfst: verwijder beschadigde en droge scheuten. Droge takken van Thunberg Erect worden gekenmerkt door een lichtbruine kleur. Na twee jaar van groei is de opgerichte berberis verdund. Met het begin van de lente snoeien van oude scheuten op het niveau van 3-4 cm van de basis van de wortels is gedaan. Bij een haag is snoeien gemakkelijker omdat de scheuten van de plant naar boven gericht zijn.

Voorbereiding op de winter

Aan de hand van de beschrijving is Thunberg Erect Berberisfamilie een winterharde plant, maar voor de winter is de struik voorbereid als een normale boom. Zodra de luchttemperatuur daalt tot - 3-5 ° C, is de berberis bedekt met vuren takken, zeildoek of gewikkeld met een doek. Sommige tuinders snoeien de struiken volledig en sprenkelen ze met droog zaagsel of bladeren. Ook verzameld in een bundel kale takken en vastgebonden met een touw, vervolgens omwikkeld met een dikke doek. Buiten zijn de voet van de struiken bedekt met dennentakken. Bij het begin van de lente worden de schuilplaatsen verwijderd, het snoeien gebeurt 3-4 dagen na het verwijderen van de hoes. Dus de berberis went snel aan het klimaat.

reproduktie

Thunberg Erect berberisnoot variëteiten worden vermeerderd door:

  • zaden, die zijn opgenomen in de bessen;
  • jonge stekken die overblijven na snoeien in de winter;
  • geroote scheuten;
  • scheiding van de struik bij het zaaien.

Zaden worden geoogst in de late herfst, gedroogd en geplant in enkele potten. Dus de plant groeit voor het begin van de lente. Zaden worden geplant tot een diepte van 3-4 cm. Stekken na het snoeien worden in water geplaatst totdat de eerste wortels verschijnen. Het planten van stekken van Berberisaproducten in natte grond. Boven de wortels, graaf een gat waarin een tak of een getrimd stuk wordt ingebracht. Sprenkel daarna elke 3-5 dagen met aarde en water. De geadopteerde kraan wordt sterk en groeit parallel met de rest van de stengels van de berberis Erect. Struik gedeeld bij verplanten naar een nieuwe locatie. Eén struik kan in 3-4 delen worden verdeeld, maar het is noodzakelijk om de integriteit van het wortelsysteem van de berberis te bewaken.

Ziekten en plagen

Berberis Thunberg Erect is vatbaar voor bladroest. Na het planten wordt de plant behandeld met een oplossing van verdund kaliumpermanganaat of chemicaliën. De echte meeldauw infecteert de plant, dus bij de eerste tekenen van de ziekte is de struik volledig verwoest. Van de echte meeldauw wordt de plant behandeld met een verdunde oplossing van zwavel.

Berberis wordt vaak aangevallen door bladluizen. In het vroege voorjaar en de zomer worden de Tunberg Erekta-struiken besproeid met tabakstof.

conclusie

De foto en beschrijving van Berberisfamilie Erect dragen niet bij aan de volledige perfectie van deze plant. Struik zonder pretentie om te verzorgen, zaailingen kosten tuinders in de minimumprijs. Vaak gefokte rechtopstaande heesters om het landschapsontwerp op één lijn te brengen. Berberis zorgt voor een balans in de combinatie van planten van verschillende hoogte en kleur.

Bekijk de video: BARBERRY. Berberis thunbergii. A very thorny plant an really hard to remove! here's why! (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send