Tuinieren

Peer abt Vettel

Pin
Send
Share
Send
Send


Gefokt door Franse fokkers, is abt Vettel-peer populair geworden sinds het einde van de 19e eeuw. De variëteit verspreidde zich snel langs de Middellandse Zeekust, dankzij de smaak. Vruchten goed in warme, vochtige klimaten. Daarom gekweekt in industriële plantages in het zuiden van Spanje, Italië, Frankrijk. Om deze variëteit in de Russische regio te laten groeien, moet u de voorwaarden kennen voor een succesvolle groei.

Beschrijving van de peer Abt Fetel

Russische tuinders hebben grote interesse getoond in het tuinieren van Franse kwekers voor de uitstekende kwaliteit van het fruit en een goed aanpassingsvermogen in de nieuwe plaats. Beschrijving van de perenvariëteit Abbot Fetel en zijn imago op de foto zullen beginnende tuinders helpen hem niet te verwarren met andere leden van de familie Rozanov:

 • de boom is middelgroot en bereikt een hoogte van 3-4 m;
 • de kroon is breed, piramidaal, met dicht gebladerte;
 • bladeren zijn groot, lichtgroen van kleur;
 • stelen groeien in een hoek van 400-450, met verdere afwijking van de horizontale positie;
 • de vruchten zijn langwerpig, groot, licht van kleur met roze kant aan de zonnige kant.

Als de peren rijpen, moet u ervoor zorgen dat ze hun takken niet afbreken met hun gewicht en, indien nodig, de kousenband uitvoeren. Vooral gaat het om jonge bomen met dunne scheuten.

De belangrijkste vruchtvorming vindt plaats in het 8e jaar. Een verscheidenheid aan peren Abbot Vettel kan gedurende twee decennia een gewas produceren.

Het wordt beschouwd als een resistente plant voor dergelijke ongunstige omstandigheden zoals:

 • koud - tolereert koud tot ongeveer -170C;
 • insecten en schimmelziekten;
 • het drogen van de grond.

De peer is zelfvruchtbaar - hij bestrooit zichzelf. Daarom is het niet nodig om extra bestuivers in de buurt te planten. Door tuiniers werd echter opgemerkt dat de buurt van andere perenvariëteiten een gunstig effect heeft op de opbrengst van de variëteit Abbat Vettel.

LET OP! Peren dragen in de herfst fruit. Fruit wordt 1,5 tot 2 weken geoogst voordat ze volledig rijp zijn, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd.

Kenmerken van de vruchten van peer Abbot Vettel

Als je de aanbevolen regels van de agrotechnologie voor peren volgt, kun je 3-4 jaar na het planten begin september al het eerste gewas schieten. Bewezen perenvariëteiten Abt Vettel heeft een uitstekende smaak en is rijk aan vitaminesamenstelling.

Het fruit is erg gewild vanwege het smakelijke uiterlijk:

 • langwerpig, tot 20 cm lang, tot 8 cm in diameter en 200-250 g in gewicht;
 • fijngekleurde, geelachtig groene kleur met een roze zijde wanneer deze rijp is;
 • het vlees is vaak wit, maar het is ook crèmekleurig, sappig en zoet van smaak met een aangenaam delicaat aroma.

In de fase van volledige rijping kan een boom lang hangen. Bij het verwijderen van het fruit moet proberen ze niet te beschadigen. Peren worden in de koelkast bewaard bij een temperatuur niet hoger dan +50C. Vóór de opslag mogen de vruchten enkele dagen rusten in een droge ruimte.

De smaak en textuur van de vruchten van Abbot Vettel laten je toe ze vers te gebruiken of te koken:

 • compotes;
 • jams;
 • jam;
 • marmelade;
 • sappen.

Voors en tegensoorten

Degenen die denken aan het kweken van Abbet Veltelpeer in hun gebied, moeten weten dat deze cultivar meer voordelen dan nadelen heeft. Gedurende verschillende eeuwen hebben de positieve eigenschappen ervan het niet alleen mogelijk gemaakt om de variëteit te behouden, maar ook om het teeltgebied uit te breiden. De belangrijkste voordelen van de variëteit:

 • zoet sappig vlees;
 • full-trade jurk;
 • goede veiligheid tijdens transport;
 • lange houdbaarheid;
 • droogtetolerantie;
 • zelfbestuiving van bloemen;
 • weerstand tegen ziekten en plagen.

Nadelen een beetje. Russische tuinders wijzen op de belangrijkste: slechte vorstbestendigheid. Al rond de -200Omdat de boom kan bevriezen en de lente niet herboren wordt. Daarom moet dit ras in de koude regio's van Rusland bedekt zijn voor het begin van de vorst. Een ander nadeel is de gemiddelde opbrengst. Deze indicator varieert echter sterk onder verschillende groeiomstandigheden.

Optimale omstandigheden voor groei

Hoge opbrengst hangt af van de samenstelling van de grond. Voor een peer moet hij licht en vruchtbaar zijn. Ras Abt Vettel groeit niet op aarde met een hoge zuurgraad en geeft de voorkeur aan neutraal. Om de toestand van de grond in evenwicht te brengen, graven ze het gebied op en voegen er kalk- of houtas aan toe.

Abnormaal voor peer Abbot Vettel wordt overwogen wortels te overwinnen. Daarom is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het grondwater in het gebied dieper dan 3 m gaat. Het perengebied moet open zijn voor de zon. Zonne-verlichting is essentieel voor een heerlijke, rijke oogst.

Planten en verzorgen van abt Vettel

Abt Vettel-peer wordt geplant in de lente of de herfst. Het meest gunstig is de herfstplanting. De zaailing moet 1-1,5 jaar oud zijn. Als het wortelstelsel open is, moet je ervoor zorgen dat het gezond is. Bladeren en scheuten mogen ook geen sporen van ziekten en verwelking hebben.

Een grote invloed op het gewas hebben een landingsplaats, de toestand van de zaailing en, in de toekomst, de nodige zorg voor het gewas:

 • regelmatige voeding;
 • nodige water geven;
 • maatregelen ter bescherming tegen ziekten en knaagdieren;
 • de grond losmaken;
 • bodemmulchen;
 • witwassen van de kofferbak.

Een goede voorbereiding op de winter is van bijzonder belang voor de regio's van Rusland met koude winters, omdat de peer Abt Vettel kan overlijden bij strenge vorst.

Landingsregels

Om pootgoed van peren te planten, is abt Vettel beter in de tuin naast de appelbomen. Als het planten in rijen wordt uitgevoerd, moet de afstand tussen de bomen in de rij ten minste 5 m bedragen en tussen de rijen - 6 m. De plaats moet goed worden verlicht door de zon en bij voorkeur zonder tocht.

Jonge boompjes inspecteren, verwijderen droge wortels en verwerken deze met een mengsel van klei en as in een verhouding van 1: 2. Als het wortelstelsel gesloten is, wordt de zaailing samen met een aardse bal in een gat geplaatst. Na de voorbereiding van de site en de zaailingen worden overgedragen aan de plant zelf:

 1. Graaf een gat van ongeveer 0,8 m diep en 1,0 m breed.
 2. Giet een klein beetje aarde in een gat om een ​​heuvel te maken.
 3. Een jonge boom wordt op een heuvel geplaatst en de wortels worden verspreid.
 4. Vul de put met aarde tot het niveau van de site.
 5. Een beetje stevig aangedrukt rond de kofferbak.
 6. Maak het gat en giet overvloedig water.
 7. Mulch pristvolny cirkel.

Onderaan de nek van een perenboom zaailing Abt Vettel moet boven het maaiveld zijn. Het is raadzaam om een ​​steun bij de stam te installeren en er een jonge boom aan vast te maken.

Water geven en voeden

Ondanks het feit dat de abt Fetel van peer tot droogte-resistente gewassen behoort, moet hij water geven, vooral tijdens de groeiperiode en rijping van fruit. Een reeds gegroeide boom kan minder vaak worden bewaterd. Na elke irrigatie, wordt het aanbevolen om de grond los te maken om de bodem te verrijken met zuurstof en onkruid te vernietigen.

Voor goede vruchtvorming is topdressing van de Abt Fetel-variëteit gedurende het groeiseizoen noodzakelijk. Wil je een rijke oogst krijgen, dan kun je de plant niet verlaten zonder extra voeding. In het najaar, vóór de winterrust, worden mest, turf en humus in de bijna-grondcirkel gebracht. Voeg in het voorjaar stikstof (ureum 50 g per emmer water), potas, fosfaatmeststoffen toe.

snoeien

Peer abt Vettel vormt onafhankelijk een kroon en heeft geen decoratieve snoei nodig. De cultuur voert één keer per jaar in het voorjaar sanitaire voorzieningen uit om de boom te bevrijden van de zieke, gedroogde en onnodige takken.

De stelen van abt Vettel groeien bijna verticaal omhoog. Zodat dit niet interfereert met de vruchten, worden de takken soms kunstmatig gekanteld naar een horizontale positie, waardoor onnodige en onvruchtbare worden verwijderd.

Tip! Afgesneden gebieden moeten worden behandeld met tuinbaryl om wonden sneller te genezen. Deze tool kan kant en klaar kopen of het zelf doen.

witkalk

Om bescherming tegen zonnebrand, vorst, ongedierte en knaagdieren te bieden, is de stam van de abt Vettel-kwaliteit 2-3 keer per jaar kalk. De procedure moet in het voorjaar worden uitgevoerd nadat de sneeuw is gesmolten en in de herfst voor beschutting voor de winter. In de zomer van het bleken van vat naar wil en behoefte.

De oplossing voor whitewashing kan in de winkel worden gekocht of onafhankelijk worden gemaakt. Meng 1,5 kg klei met 2 kg limoen in 1 emmer water. De volwassen plant is wit geworden naar de lagere takken en het wordt aanbevolen om de zaailing volledig te bedekken.

Voorbereiding op de winter

Samen met de introductie van meststoffen uit de herfst, vóór de winterslaap, moet elke boom goed worden bewaterd. De vorm van de schuilplaats is afhankelijk van de nachtvorst die optreedt in de winter. Men moet niet vergeten dat de peer Abt Vettel geen winterharde cultuur is.

Volgens beoordelingen op internet moet een perenabot Vettel in de buitenwijken voor de winter bedekt worden met spintakken of sneeuw. Je kunt ook bouwisolatiematerialen, jute en film gebruiken.

Het is belangrijk! In het voorjaar komt tijdens de bloei soms bloeivorst voor. Om de toekomstige oogst te beschermen, wordt rook toegepast en een goed bewaterde cirkel met bijna-stam.

produktiviteit

De eerste vruchten in de zuidelijke landen rijpen begin september. Vruchtpeer abt Fetel jaarlijks ongeveer 20 jaar. Het oogstniveau verwijst naar het gemiddelde, maar wordt gecompenseerd door de smaak en de grote omvang van het fruit.

Tuinders raden aan om de oogst te rantsoeneren, net als bij de vruchten op hoog niveau. In het eerste jaar moet u tot de helft van de eierstok verwijderen.

Calorie-peer Abt Vettel

Vruchtenpar Abot Fetel kan met vertrouwen worden gebruikt voor verschillende lossingsdiëten vanwege hun lage caloriegehalte. De vruchten zijn rijk aan verschillende vitaminen, micro-elementen en vezels. Het lage zuurgehalte maakt peren zoeter van smaak dan appels, hoewel het suikergehalte lager is. Daarom is de calorische waarde slechts 48 kcal per 100 g van een smakelijke zoete vrucht.

Ziekten en plagen

De verscheidenheid van peren Abt Vettel is resistent tegen verschillende vormen van schimmelziekten en insectenplagen. Voor preventie met het begin van de lente en voorafgaand aan het begin van de actieve sapstroom, wordt de hele boom bespoten met fungiciden tegen korst.

Beoordelingen over peer Abbot Fetel

Andrey Ivanovich Malichev, 56 jaar, Podolsk Ik ken deze variëteit, maar tot nu toe alleen als een consument. Toen ik in Spanje rustte, probeerde ik in augustus veel dingen, en ook abt Fetel-peer. Vond het leuk. De schil is erg dun en het vlees is lekker. Er is zelfs een geur. Nu denk ik misschien om het te planten. Als de oogst klein is, zoals ze zeggen, dan is ons gezin nog steeds genoeg, niet te koop. Maar als onze zon niet genoeg is of de aarde niet aangenaam is, dan zal het jammer zijn om een ​​boom te zijn. Marina Y. Smolyar, 52, Serpukhov Mijn vriend plantte 8 van dergelijke bomen 2 van haar bomen op haar datsja. Ik begrijp dat ze niet veel werk in hen heeft geïnvesteerd, niet over hen klaagde. Groei zoals ander fruit. We vallen, deze peren recht uit de boom die we plukken en eten. Niet om te zeggen dat een ding heerlijk is, maar een normale foetus. Het vertrekt niet voor opslag. Maar aan de andere kant maakt ze heerlijke compotes van halve peren. Alleen voor compotes is het nodig om de vruchten vroeg te verwijderen en voor jam - laat de vruchten later goed rijpen.

conclusie

Peer abt Vettel gefokt voor een warm klimaat. Daarom wordt de variëteit aanbevolen voor de zuidelijke regio's van Rusland. Alleen conventionele agrotechnische zorg is nodig. Als er een wens is om deze boom in de regio te planten met een koude winter, dan is het noodzakelijk om maatregelen uit te voeren voor een zorgvuldige beschutting voor de winter. Dan is er een kans om te genieten van zijn smakelijke fruit in de herfst.

Bekijk de video: F1 2016 mit Lenkrad ohne Mic. (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send