Tuinieren

Pear Children's: beschrijving, foto's, beoordelingen

Pin
Send
Share
Send
Send


De smaak van peer is al sinds de kindertijd bekend. Eerder werd peer beschouwd als een zuidvrucht, maar dankzij het werk van fokkers kan het nu worden geteeld in regio's met een onstabiel klimaat. Deze variëteiten omvatten peren uit de vroege kindertijd. Beschrijving van de variëteit, foto's, beoordelingen van de perenkwekerij zal het mogelijk maken om niet te worden verward in de keuze en om gemakkelijk een boom te laten groeien in de regio Moskou, Centraal- en Centraal-Rusland.

Beschrijving perenrassen voor kinderen

De kinderpeer werd ontwikkeld door Sovjetwetenschappers als resultaat van de kruising van interspecifieke hybride nr. 8 met de vroege rijpe variëteit van Dushes.

Afgaande op de beoordelingen van tuinders, is perenkwekerij een vroege rijperij. De vruchten beginnen te gieten van half juli tot eind augustus. De lange en duurzame variëteit vormt een piramidale kroon van krachtige takken. De seizoensgroei van takken is ongeveer een halve meter.

Peervormig fruit ziet er mooi uit tegen de achtergrond van ovaal, donker olijfgroen blad. Bloemen verschijnen begin mei en langdurige vruchtzetting is 5 jaar na het planten zichtbaar. Witte bloemen biseksueel, daarom heeft de variëteit geen bestuiver nodig.

Kwekerij Peren is een hoogrenderende hybride, tot 40 kg sappig fruit kan worden geoogst van een enkele volwassen boom. De boom is immuun voor vele ziekten, tolereert minus temperaturen goed. Lentevorst en droogte variëteiten zijn niet verschrikkelijk. Met deze beschrijving kunt u een peer kweken in zowel zuidelijke steden als in regio's met een onstabiel klimaat.

Vrucht kenmerken

Peervormig, geel fruit met een roze-oranje blos heeft een massa van niet meer dan 80 g. De schil is dicht, ongelijk, tuberculaat. Crème pulp van een peer van een klasse Kindermelange, met zoete smaak.

Hybride heeft de mogelijkheid om snel overrijp te zijn, zodat de vruchten worden verwijderd als ze rijpen. Perenkwekerij wordt goed getransporteerd en kan 30 dagen zijn smaak behouden. Fruit wordt vers gebruikt voor het maken van vruchtenmoes en jam.

Tip! Door de verlengde vruchtvorming is de perenvariëteit Nursery niet geschikt voor industriële teelt.

Voors en tegensoorten

Zoals elke plant heeft Pear Children's zijn positieve en negatieve eigenschappen. Het positieve kan worden toegeschreven aan:

 • vroege rijping;
 • vroege looptijd;
 • hoge opbrengst;
 • vorst- en droogtetolerantie;
 • samoplodnye;
 • pretentieloze zorg;
 • universaliteit in het gebruik van fruit.

Peer heeft enkele minpunten. Veel tuinders beschouwen de grootte van de vrucht als klein en de behoefte aan kroonvorming.

Optimale omstandigheden voor groei

Perenkwekerij verwijst naar niet-pretentieuze variëteiten. Het planten en kweken van een fruitboom is eenvoudig, zelfs een beginnende tuinman kan het aan.

Om een ​​hoge opbrengst te krijgen, moet u de plantdata in acht nemen, de juiste plaats kiezen en het jonge plantgoed.

Het planten van variëteiten van peren Kinderen kunnen worden uitgevoerd in de lente en de herfst. Ervaren tuiniers raden aan om zaailingen in de herfst te planten, een maand voor de vorst. Voorjaarsplanting wordt uitgevoerd na het ontdooien van de grond, vóór het begin van de knop. Tijdens het planten in de lente is de overlevingskans klein, omdat de boom veel moeite moet doen om het wortelstelsel te ontwikkelen en jong gebladerte en nieuwe scheuten op te bouwen.

De locatiekeuze speelt een belangrijke rol bij het planten van zaailingen. Nursery Pear groeit het liefst in goed doorlatende, voedzame grond met diep grondwater. Als de grond zwaar is, moet kleiachtig worden verbeterd. Om dit te doen, worden bij het graven, zand, humus en minerale meststoffen toegepast, dit zal niet alleen de bodemstructuur verbeteren, maar het ook vruchtbaar maken.

Het wortelsysteem van een perenboom is goed ontwikkeld en gaat 6-8 m diep in de aarde. Als het grondwater dus oppervlakkig is gelegen, is er een kans op rotting van het wortelsysteem.

Een landingsplaats moet goed verlicht zijn, aan de zuidkant van de site, beschermd tegen windvlagen.

Perenzaailing kan het beste worden gekocht in kwekerijen of bij vertrouwde leveranciers. Voor een betere overleving moet de leeftijd van een jonge plant 2-3 jaar zijn. Bij het kiezen moet je het wortelstelsel controleren. Het is beter dat het bestaat uit 3 goed ontwikkelde hoofdwortels, omringd door een netwerk van kleine wortels. Het vat zou zonder mechanische schade en zonder tekenen van ziekte moeten zijn.

In de regel worden tuinperen geënt op kweeën of wilde zaadperen. Van de telg hangt af van de periode van de eerste rijping en de hoogte van de boom. Bij het enten op een kweepeer verschijnt het eerste gewas 3 jaar na het planten, de kroon reikt tot 5 m. Bij de peer wordt de heesteroogst na 5 jaar verwijderd, de planthoogte bereikt meer dan 5 m.

Planten en verzorgen van peren Kinderen

Volgens de kenmerken van de kwekerij is het duidelijk dat het niet pretentieus is in de zorg en gemakkelijk te kweken is. De opbrengst en kwaliteit van het fruit is afhankelijk van de correct uitgevoerde beplanting.

Landingsregels

Stapsgewijze instructies voor landingswerkzaamheden:

 1. 30 dagen voor het planten graven ze een gat van 1 m diep en 80 cm breed.De afstand tussen de landingsgaten moet minstens 5 m zijn.
 2. De gewonnen grond wordt gemengd met 30 liter humus en 10 liter zand. Bij het planten op een arme grond, maak complexe minerale meststoffen.
 3. De voorbereide grond wordt door een heuvel in een plantgat gegoten en overvloedig gemorst. Nadat de grond volledig is gesetteld, kunt u een zaailing gaan planten.
 4. Als de plant wordt gekocht met een open wortelstelsel, wordt deze 6 uur bewaard in een emmer warm water.
 5. Voor het planten worden de wortels rechtgetrokken en netjes op de voorbereide heuvel neergelegd. Vlakbij de boom rij met 1 m haringen.
 6. Voordat u in slaap valt op de grond, moet u ervoor zorgen dat de wortelhals zich 4-5 cm boven de grond bevindt.
 7. De grond is gevuld met een gat en steekt elke laag aan om het uiterlijk van een luchtkussen te vermijden.
 8. De bovenste laag wordt verdicht en overvloedig afgestoten.
 9. De zaailing is vastgemaakt aan een steun, de bijna blaffende cirkel is bedekt met stro, bladeren of turf.

Water geven en voeden

Kinderpeer - droogtebestendige variëteit, zodat het water wordt uitgevoerd als het drogen van de boomstam. Regelmatig water geven is erg belangrijk voor een jonge zaailing, omdat het wortelsysteem niet sterk is en tijdens de droogte niet in staat is de boom van vocht te voorzien. Voor zaailingen moet de irrigatie wekelijks zijn, 2 emmers warm water voor elke kopie. Om vocht te behouden, wordt de grond rond de stam gemouderd met stro, turf of zaagsel.

Na elke watergift wordt losgemaakt tot een diepte van 15 - 20 cm. Door te harken wordt het voorkomen van ongedierte voorkomen, wordt de bodem verrijkt met zuurstof en verbetert de gasuitwisseling.

Als de peer op vruchtbare grond groeit, is bemesten niet nodig. Als op slechte bodem bemesting 3 keer per seizoen wordt gemaakt:

 • lente - organische en stikstofhoudende meststoffen;
 • in de zomer - complexe minerale meststoffen;
 • in de herfst - fosfor-kalium topverbanden.

Gedurende het hele seizoen kun je de kroon bespuiten met as-extract, het zal bladvoeding worden en onverwachte plagen wegjagen.

snoeien

Perenkinderen hebben de vorming van de kroon en sanitaire snoei nodig. Sanitair snoeien wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar voor het begin van de sapstroom. Verwijder hiervoor bevroren, beschadigde en gebroken takken.

Snoeien is slecht voor de groei en ontwikkeling van peren, dus ervaren tuinders kiezen mechanisch voor de vorming van kroon:

 1. De formatie begint onmiddellijk na de landing. Jonge takken buigen of weigeren. Gebruik hiervoor afstandshouders of bind de scheuten aan de steun.
 2. Takken onder een hoek van 90 °, maak afstandhouders recht.
 3. Schiettakken groeien in een stompe hoek, vastgebonden aan de stam.

Talloze scheuten verduisteren de zon, vertragen de groei van bloemen en de vorming van fruit, daarom blijven er bij het vormen van de kroon 6 hoofdtakken over. Skelet takken worden beschouwd als kroon groeien op het lagere niveau. Laat hiervoor 3 sterke gezonde scheuten op de diameter van de stam. Het volgende niveau wordt gevormd nadat de scheuten van de onderste laag sterker worden, sterker worden en beginnen te groeien. Om de 3e en volgende lagen te vormen, zaagt u de centrale geleider af.

Het is belangrijk! Het proces van kroonvorming duurt ongeveer 5 jaar.

witkalk

Vergoelijking van de peren die besteed worden vóór de sapstroom en na het begin van de eerste vorst. De betekenis van witwassen is om te voorkomen dat de loop van de zon verbrandt. Whitewash-technologie:

 1. Het vat wordt schoongemaakt van delaminatie, mos en schimmelziekten. Beter om het te doen met een metalen borstel of houten krabber.
 2. Droge kalk wordt verdund in water tot een dikke crème.
 3. Om te vergoelijken verdwijnt niet na de regen, het is verdund met zeep, silicaat of houtlijm.
 4. Het bleken gebeurt vanaf de wortels en boven de hoofdstelen 30 cm.
 5. De procedure wordt uitgevoerd met een verf- of rioolpenseel.

Voorbereiding op de winter

Pear Pearl - vorstbestendige variëteit. Volwassen exemplaren hebben geen onderdak nodig. Jonge zaailingen moeten worden opgewarmd. Leg hiervoor een cirkel in de buurt van de stam met een laag mulch van 15 cm en bind een stam met takken van sparren.

Baby Pear Scavengers

De hybride is zelfvruchtbaar, wat betekent dat er geen bestuivers nodig zijn. Maar om de oogst te vergroten, moet u op de site verschillende bomen planten die tegelijkertijd bloeien. Dit kan een peer Chizhevskaya, Lada, kathedraal zijn. Heel vaak gebruiken tuinders een boomkwekerij als bestuiver voor andere soorten.

produktiviteit

Peren Kinderen hebben een hoge opbrengst. Het plukken van fruit begint vanaf half juli en loopt tot eind augustus. Vruchtvorming gebeurt 3-5 jaar na het planten. Eén volwassene kan een royale oogst nemen, meer dan 10 kg.

Ziekten en plagen

Perenkinderen heeft een sterke immuniteit tegen vele ziekten. Maar als u zich niet aan de regels van de boomverzorging houdt, kunnen plagen de boom infecteren:

 1. Groene bladluis. Zoete afscheiding draagt ​​bij aan de ontwikkeling van roetschimmels. De eerste behandeling vindt plaats in het vroege voorjaar voordat de knop wordt verbroken met Kinmiks. Het tweede spuiten wordt uitgevoerd vóór de bloei, en de derde in het stadium van de vorming van de vrucht.
 2. Peer Caterpillar - slaat het zoete vlees. Insecticiden helpen insecten te verwijderen.
 3. Medianitsa - plaagorganisme zuigt het sap van de boom. Als je niet tijdig behandelt, droogt peer en sterft. Bestrijding van insecticiden, paardenbloeminfusie of medicinale kamille, of een afkooksel van duizendblad.
Tip! Om te voorkomen dat insecten de boom aanvallen, hebben ze een speciale valgordel op de stam.

Als preventieve maatregel in de lente wordt de plant behandeld met colloïdale zwavel of zirkoon. Dit medicijn zal niet alleen het voorkomen van ongedierte voorkomen, maar ook de weerstand tegen ziekten, ongunstige weersomstandigheden verhogen.

Beoordelingen perenrassen voor kinderen

Olga Simonova, 65 jaar, KolpinoGrusha Nursery groeit al 10 jaar in de tuin. Beoordeling tevreden oogst hoog. Ondanks zelfbestuiving werd een verscheidenheid aan Lada in de buurt geplant en in één jaar meer dan 15 kg ingezameld. In de beschrijving van het ras las ze dat kleine vruchten als een nadeel worden beschouwd. Ik ben het er niet mee eens, want dit nadeel overlapt de zoete smaak en de mogelijkheid van volledige inblikken. Puchkov Gennady Petrovich, 60 jaar oud, Mariupol De plant is pretentieloos, geeft een stabiele oogst. Wanneer het jaar vruchtbaar is, genoeg voor oogsten en voor de verkoop. Peren zijn erg populair bij kinderen vanwege hun schoonheid, sappigheid en kleine omvang. Ik raad iedereen aan om een ​​Detskaya-peer te planten op de site Sergey Pavlovich, 54, Dubna Y. - een tuinman met ervaring. Appelbomen, pruimen en peren van verschillende variëteiten groeien in mijn tuin. Onder de peren wil ik een verscheidenheid aan kinderen noemen. Hij is pretentieloos, tolereert Moskou-vorst zonder onderdak, is droogtetolerant en wordt bijna nooit ziek. Ras geliefd bij kleinkinderen vanwege de zoete smaak. In de blanks zien er prachtig uit. Ontvang Perenkwekerij en wees niet teleurgesteld.

conclusie

Pear Pearl - pretentieloze variëteit die populair is geworden onder tuinders. Zijn zachte, zoete vlees werd verliefd op niet alleen kinderen, maar ook volwassenen. Voordat u een zaailing koopt, moet u de rasbeschrijving, foto's en beoordelingen van de kwekerij bestuderen. Met een minimum aan inspanning zal ze bedanken voor een genereuze, vroege en mooie oogst.

Pin
Send
Share
Send
Send