Tuinieren

Kunnen zwoele walnoten zijn

Tijdens de zwangerschap moet een vrouw haar gezondheid vooral goed in de gaten houden, omdat dit afhangt van de juiste ontwikkeling van de ongeboren baby. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de juiste voeding. Dus, wetenschappers geloven dat walnoten tijdens de zwangerschap moeten worden geconsumeerd. Ondanks het feit dat dit product heilzame stoffen heeft in alle delen van de plant, kan het bij hoge concentraties niet alleen de foetus beschadigen, maar ook zwanger zijn. Dus nu zijn er veel verschillende recepten voor zwangere vrouwen, inclusief het gebruik van walnoten. U kunt elk menu naar eigen wens kiezen.

Kunnen zwangere vrouwen walnoten eten

Veel artsen discussiëren nog steeds over de vraag of walnoten al dan niet zwanger kunnen worden gegeten. Aan de ene kant helpen deze producten een vrouw om de balans te herstellen van voedingsstoffen die een goede voeding en ontwikkeling van de foetus bevorderen. Aan de andere kant zijn ze calorieën, zodat ze kunnen leiden tot obesitas en daaropvolgende complicaties tijdens en na de bevalling.

Artsen hebben een compromis gevonden: u kunt deze producten gebruiken in geval van acute honger, wanneer er niets bij de hand is. Bovendien is alleen een strikt gedefinieerde hoeveelheid walnotenfruit per dag toegestaan.

Hoe zijn walnoten nuttig voor zwangere vrouwen?

De voordelen van walnoot voor vrouwen tijdens de zwangerschap zijn bewezen door vele medische professionals op het gebied van gynaecologie en verloskunde.

Het is bekend dat de voordelen en schade van walnoten voor zwangere vrouwen voornamelijk afhangen van de stoffen die in het product zitten. De samenstelling van deze natuurlijke component omvat verschillende voedingsstoffen.

 1. Essentiële en vervangbare aminozuren (bijvoorbeeld valine, isoleucine, arginine). Ze herstellen niet alleen de voedingsenergie, maar verbeteren ook de algehele stroom van de belangrijkste metabole processen in het lichaam van een zwangere vrouw.
 2. Meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3 en zijn variëteiten) dragen bij tot de normalisatie van het maagdarmkanaal van het lichaam. Dit herstelt niet alleen de zuurgraad van de maag, maar ook de water-elektrolytenbalans in het algemeen.
 3. Vitaminen (A, B, C, E) helpen niet alleen de immuniteit van de moeder en haar ongeboren kind te versterken, maar ook het functioneren van het hormonale systeem te herstellen. Ze hebben een goed effect op het zenuwstelsel, zijn een soort antidepressiva, helpen het uiterlijk van een zwangere vrouw te verbeteren: de conditie van de huid verbetert, de conditie van het haar wordt hersteld, het figuur verbetert.
 4. Sporenelementen (koper, boor, mangaan, silicium, kobalt, fosfor, kalium, calcium, zink, magnesium) maken het mogelijk om de energie van het lichaam te herstellen. Ze helpen het musculoskeletale systeem van een zwangere vrouw te versterken, die aan het einde van de termijn een zeer sterke fysieke inspanning ervaart. Bovendien helpen deze stoffen om alle biochemische reacties van het lichaam vast te stellen.
 5. Fytosterolen (er zijn er veel in deze producten) helpen de hoeveelheid cholesterol in het bloed te verminderen, waardoor de bloedvaten worden verwijderd. En het helpt de moeilijkste gevolgen voor de bloedsomloop en cardiovasculaire systemen van het lichaam van de zwangere vrouw te voorkomen.

De gecombineerde werking van alle componenten van walnotenfruit helpt bij het oplossen van de problemen van de urogenitale en reproductieve systemen. Ze helpen ook om de conditie van de zwangere vrouw als geheel te verbeteren.

LET OP! Het gebruik van grote hoeveelheden van deze natuurlijke ingrediënten helpt het gewicht van een zwangere vrouw te verhogen.

Walnoten tijdens de vroege zwangerschap

De voordelen van walnoten voor zwangere vrouwen in de vroege stadia zijn duidelijk. In dit geval hebben deze producten een goed effect op de hormonale, nerveuze, cardiovasculaire, immuun-, circulatie-, spijsverterings- en urinewegen van de zwangere vrouw. Bovendien zijn veel experts van mening dat gewichtstoename in de beginfase gewoon noodzakelijk is.

Walnoot in de late zwangerschap

Maar het effect van walnoten tijdens de zwangerschap in het derde trimester (late termijn) is niet langer zo nuttig als in het begin. Het gebruik van dit product leidt niet alleen tot gewichtstoename, maar ook tot verhoogde stress op het bewegingsapparaat van het vrouwelijk lichaam. Experts raden aan de eiwitinname te beperken, en bij walnoten bereikt de concentratie hoge waarden. Daarom hebben veel artsen een speciaal menu opgesteld.

Hoeveel walnoten kunnen zwanger zijn

Afhankelijk van de term kan de hoeveelheid geconsumeerde natuurlijke component variëren. Dus in de eerste helft moeten vrouwen ze in grote hoeveelheden (tot 10-12 stuks) per dag consumeren. Maar in de tweede helft van de termijn, met de dreiging van gewichtstoename en het optreden van mogelijke ernstige gevolgen, moet het bedrag worden teruggebracht tot 4-5 stuks per dag.

Weinig mensen weten het, maar de bladeren van een walnotenplant kunnen ook worden gebruikt. Ze zijn vooral effectief voor bloedend tandvlees.

ingrediënten:

 • bladeren - 1 eetlepel;
 • water - 0,25 l.

techniek:

 1. Water aan de kook.
 2. Dompel de bladeren erin. Sluit het deksel.
 3. Laat het 1 uur brouwen.
 4. Bewaren op een koele, donkere plaats.

Het wordt aanbevolen om het meerdere keren per dag in eerdere perioden te gebruiken voor zwangere vrouwen. Maar voordat u gaat bevallen, moet de frequentie van het ontvangen van het product worden verlaagd.

Hoe best walnoten te eten

In zijn pure vorm kunnen walnoten slechts in beperkte hoeveelheden worden gegeten, zoals hierboven aangegeven. Maar er is veel vraag naar verschillende gerechten op basis van: salades, crèmes, olie en tincturen.

recepten

Er is een massa gerechten op basis van dit natuurlijke product. Zwangere vrouwen zullen profiteren van de volgende recepten.

Vitamine salade

ingrediënten:

 • appels - 2-3 stukjes;
 • peren (zacht) - 2-3 stukjes;
 • honing - naar smaak;
 • walnoten (gehakt) - 0,25 kg.

Kooktechniek:

 1. Vruchten bereiden zich voor: wassen, drogen, schillen (schil, zaden, merg en uiteinden). Draai de aardappelpuree.
 2. Voeg resterende ingrediënten toe en meng grondig.

Het gerecht is klaar om te eten.

Een mengsel tegen bloedarmoede

ingrediënten:

 • citroenschil (gehakt) - 0,25 kg;
 • honing - naar smaak;
 • walnoten (gehakt) - 0,25 kg.

techniek:

 1. Meng citroenschil en walnoten.
 2. Voeg honing toe Meng grondig.

Het is noodzakelijk om dagelijks middelen te gebruiken op 1 theelepel (dit is wenselijk in 4 recepties).

Honing en notencrème

ingrediënten:

 • walnoten - 2 kopjes;
 • rozijnen, gedroogde abrikozen - ½ kop;
 • honing - 1 kop;
 • boter - 0, 07 kg;
 • cacao - een paar fiches.

techniek:

 1. Gedroogde vruchten gieten kokend water.
 2. Boter maken en mengen met cacao.
 3. Meng alles en voeg honing toe.

De crème moet gedurende één week in de koelkast worden bewaard. Eet dagelijks voor 3 tl (kan zijn met thee, in salades en ontbijtgranen).

LET OP! In plaats van cacao kun je chocolade toevoegen (70%) voordat je het smelt.

anders

Het wordt aanbevolen om olie van dit product te kopen. Het is de moeite waard eraan te denken dat het niet mag worden gebruikt door mensen met individuele intolerantie voor de componenten en mensen die lijden aan chronische aandoeningen van het maag-darmkanaal.

De olie helpt echter om de darmen te normaliseren.

Veiligheidsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat deze natuurlijke component geen bijproduct en een giftig product wordt, moeten verschillende regels worden nageleefd:

 1. Bewaar walnoten (met schil) op een donkere, koele plaats. En het gezuiverde product in een goed gesloten container in de vriezer. Laat in geen geval vocht toe.
 2. Voorbereidende werkzaamheden zijn ook belangrijk. Spoel ze af en droog ze grondig af. Kernels voor het drinken of koken moeten enkele uren worden gedrenkt.

Het is belangrijk om het product goed te kauwen, om spijsverteringsproblemen niet te verergeren.

Contra-indicaties voor walnoten tijdens de zwangerschap

De belangrijkste contra-indicatie is de individuele intolerantie voor de componenten van walnoten - een allergische reactie. Ook moet voorzichtigheid worden betracht bij vrouwen die problemen hebben met het werk van de darm, omdat tijdens de zwangerschap de frequentie van constipatie en indigestie toeneemt. Bovendien kan maagzweer alleen verergeren.

Als er zweren in de mond of ontstekingen van de amandelen zijn, evenals een storing in het hormonale systeem van het vrouwelijk lichaam, moet u stoppen met het eten van walnoten.

conclusie

Walnoten tijdens de zwangerschap helpen verschillende lichaamssystemen van vrouwen. Een onbeperkte hoeveelheid van dit product kan echter een zwangere vrouw schaden. Daarom moet u voor het eten van walnoten een specialist raadplegen en uw individuele menu maken.

Bekijk de video: Frisse Salade Waldorf (Februari 2020).

Загрузка...