Tuinieren

Melon Kolkhoznitsa: foto, beschrijving, voordelen en schade

Pin
Send
Share
Send
Send


Melon Kolkhoz Woman verschilt van zijn soortgenoten door zijn unieke smaak en de aanwezigheid van vitaminen die gunstig zijn voor het dieet. Dit is een sappig en zoet fruitdessert dat elke beginnende tuinman of een tuinman in zijn tuinperceel kan groeien. De eerste variëteiten van dit gecultiveerde gewas werden geteeld op het grondgebied van Centraal- en Klein-Azië. Op het grondgebied van Rusland groeit de meloen Kolkhoznitsa in warme gebieden, verwijzend naar de bescheidenheid van het gewas tegen klimatologische omstandigheden.

Beschrijving van de meloenvariëteit Kolkhoznitsa

Valse bessen werden verkregen door rassen van onkruid en veldsoorten te onderzoeken op het grondgebied van Rostov in 1939. In de staat Recreation Plant Breeding Achievement, goedgekeurd voor de teelt in Rusland, werd het ras van de collectieve boer geregistreerd in 1943. De maker van de meloen is het selectielaboratorium Biryuchekutsk. Op dit moment wordt de meloenvariëteit Kolkhoznitsa in alle regio's geteeld, behalve het noordelijke deel van Rusland.

Volgens de beschrijving van Melon behoort de collectieve boer tot middenseizoenvariëteiten met een kort groeiseizoen, en daarom was ze dol op zomerbewoners en tuinders. Na het verschijnen van de eerste echte vellen gaan 70-90 dagen voorbij voor de oogst. De plant heeft een sterk wortelgestel met zorg onder de grond tot 2 m, hoewel de meeste wortels zich over de bovenste laag grond verspreiden. Het ras is een eenjarig kruidachtig gewas, waarvan de stengel een afgeronde facet heeft en zich tot 3-4 m langs de grond verspreidt.

Het blad is een regelmatige, grote, handvormig gelobde vorm, ontwikkeld op langwerpige bladstelen. In de internodes een snor laten groeien. De collectieve boer bloeit met oboepolymi-bloemen van lichtgele kleur. De eierstok van de vrucht komt voor onder het bloemdek van 3-4 vruchtblaadjes. De vrucht is bolvormig van vorm en heeft een diameter van 25 cm.

Tip! Veel culinaire specialisten noemen een melker van een collectieve boer een portie en raden af ​​om deze in gesneden vorm in een gekoelde kamer te bewaren. Smaak en gezonde eigenschappen verliezen snel hun kracht.

De schil van de vrucht is helder geel, soms met een groenachtige tint. Rijp fruit is bedekt met een net of blijft soepel en stevig. De schil heeft een gemiddelde dikte, de meloen kreeft niet. Meloenvlees sappig en vezelig, sneeuwwit. De smaak van de collectieve boer is zoet, met een nauwelijks merkbare zuurheid en zure smaak. Er is een groot aantal zaden. Meloen Kolkhoznitsa werd oorspronkelijk niet als een hybride beschouwd.

Voors en tegensoorten

Meer dan 80 jaar meloenenteelt, hebben tuinders de volgende voordelen van een meloen Kolkhoznitsa opgemerkt:

 • hoge vruchtbaarheid;
 • uitstekende smaakkarakteristieken;
 • droogteresistentie;
 • pretentieloze tegen klimatologische omstandigheden, samenstelling van de bodem;
 • het vermogen om het gewas over lange afstanden te vervoeren;
 • kort groeiseizoen;
 • mogelijkheid om zaden te verzamelen voor herbeplanting;
 • portie fruit.

Onder de nadelen van meloen collectieve boer merkbare gevoeligheid voor schimmelziekten. Voor het kweken van meloenen in de kas is kunstmatige bestuiving noodzakelijk. Sommige consumenten zijn niet tevreden met de kleine omvang van het fruit. Ook rijpe of meerjarige meloenen Kolkhoz heeft een korte houdbaarheid.

Wat is nuttige meloen collectieve boer

Onder zijn verwanten melon kolchoznitsa onderscheidt zich door de meerdere richting van toepassing van de vrucht. Vanwege het lage caloriegehalte wordt het aangeraden om het rauw en in kleine hoeveelheden in het dieet te gebruiken. De samenstelling bevat zuren en mineralen die nuttig zijn voor het menselijk lichaam. Het wordt ook aanbevolen om meloen onbewerkt te gebruiken - vitamines behouden hun nut.

Het hoge percentage foliumzuur draagt ​​bij aan de harmonische ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap. De aanwezigheid van vitamine C voorkomt verkoudheid, verlicht de malaise. De meloenpulp van de collectieve boer bevat caroteen, wat de conditie van de huid verbetert - de huid wordt niet blootgesteld aan dermatitis, de toon wordt genivelleerd, er is geen verwering. Nagels en haar worden sterk, als je de dagtarief van meloen gebruikt.

Een groot aantal variëteiten Kolkhoznitsa werkt op het lichaam als een laxeermiddel, wat handig is wanneer meloendieet, ontworpen voor 3-4 dagen. Pompoen buiten het dieet eten wordt aanbevolen door voedingsdeskundigen 2 uur vóór de hoofdmaaltijd. Meloenzaden Kolkhoznitsa verhogen de mannelijke activiteit en zijn een afrodisiacum, nuttig bij de behandeling van impotentie, planning conceptie.

In de geurige variëteit Kolkhoz Woman is er een grote hoeveelheid ijzer, die stress verlicht, het functioneren van het hart, de lever en de nieren verbetert. Het drinken van sap voorkomt acne, verhoogt het aantal rode bloedcellen met bloedarmoede, voorkomt nieraandoeningen. Ook in de pulp zit serotonine, dat de slaap normaliseert, herstelt zenuwuiteinden. De meloen collectieve boer biedt bepaalde voordelen en schade aan patiënten met diabetes. De collectieve landbouwer vervangt suiker, maar wordt niet aanbevolen voor gebruik in grote hoeveelheden.

Het is belangrijk! Nadat de meloen niet wordt aanbevolen om water of thee te drinken, kan het tijdens de spijsvertering moeilijk zijn.

Hoe een meloen collectieve boer kiezen

Voordat je koopt, moet je rekening houden met de nuances waarop de smaak en sappige meloen. Vruchten van het ras van de collectieve boer absorberen zeer snel vreemde geuren en het is lastig om het ruwe oppervlak van stof te wassen. Koop daarom geen pompoen langs de weg en langs de snelweg. Meloen die zijn presentatie heeft verloren na mechanische schade is niet geschikt voor consumptie.

Van de rijpe bessen moet een aangename geur van vanille, honing en peer komen. Anders is de vrucht niet rijp of is hij gegroeid op kunstmatige stikstofmeststoffen. Ook moet de meloen collectieve boer strak zitten, wanneer hij klopt om de dove katoen te weerkaatsen zonder te rammelen. Als je je vingers over de schil houdt, verschijnen er groeven op de rijpe meloen van de collectieve boer. Deuken na het persen spreken over overrijp fruit en de aanwezigheid van bitterheid bij consumptie.

Let bij het kiezen op de steel, die moet worden gedroogd. De plaats van de bloem moet elastisch zijn, maar niet zacht. Kant-en-klare vruchten verschijnen eind augustus of begin september. Bij een onvolgroeide foetus is de pulp hard, aan de basis van de schil is hij groenachtig van kleur, hij kan vergiftigd zijn.

Hoeveel calorieën in een meloen Kolkhoznitsa

De collectieve boer is bijna 90% water, de rest is bestemd voor vitaminen en mineralen. Calorie meloen Kolkhoznitsa is vrij laag, waardoor het niet alleen voor diegenen die het dieet houden, maar ook voor patiënten met diabetes kan worden gebruikt. Gemiddeld is de calorische waarde van de vrucht per 100 g 30-32 kcal. Met een meloen in verschillende vormen krijgt een persoon een ongelijk aantal calorieën. De gedroogde meloen bevat 340 kcal, het persen uit zaden heeft 899 kcal. In fruit in blik is het caloriegehalte bijna onveranderd - 33 kcal. Caloriearm sap - 46 kcal, dus het wordt vaker aanbevolen voor verse consumptie. Fruitzaden worden in gedroogde vorm in kleine porties tot 100 g ingenomen om geen diarree te krijgen. Bevroren pulp bevat 34 kcal.

Welke meloen is zoeter - Torpedo of Kolchozvrouw

Elk seizoen wordt er gediscussieerd over de beste variëteit aan meloenen. Torpedo meerdere keren meer meloen Kolkhoznitsa. In vorm zijn de vruchten van de eerste langwerpig en veel zwaarder dan een ronde en compacte variëteit Kolkhoznitsa. Ze smaken ook heel anders. Op basis van feedback van consumenten is Torpedo wateriger, met een merkbare nasmaak van zuurheid, terwijl de collectieve boer lief en gematigd sappig is.

Het vruchtvlees heeft dezelfde sneeuwwitte kleur, maar de bewoners van de zomer krijgen vaker de onrijpe Torpedo-meloen. Dit verklaart de aanwezigheid van een dikke en taaie korst, daarom wordt de rijpheid van deze variëteit bepaald door het geluid bij impact en de aanwezigheid van geur. De Calorie Torpedo variëteit is iets hoger - 36 kcal. De volwassenheid van de torpedosoort iets langer - 95-110 dagen. Het wordt echter langer bewaard, maar het heeft minder gunstige vitamines voor de gezondheid.

Hoe meloen collectieve boer te laten groeien

De collectieve boer is een warmteminnende plant die zowel in de open ruimte als in kassen wordt gekweekt. Aanpassing aan het klimaat stelt u in staat om een ​​valse bes te cultiveren bij een positieve temperatuur. In sommige gevallen kan de melker van de collectieve boer vorst van tot -5 ° C overbrengen. Bij het creëren van een comfortabele omgeving, kunt u een grote en sappige oogst verwachten.

Zaailing voorbereiding

Typisch, tuinmannen maken zich klaar voor het planten van zaailingen, hoewel sommige tuinders meloen Kolkhoznitsa onmiddellijk groeien in het open veld. Gekocht plantgoed moet groot zijn, zonder beschadiging mag het zaad niet worden ingedrukt als het wordt ingedrukt. Voor het weken wordt het materiaal met water gegoten om fopspenen te identificeren die naar de oppervlakte drijven. Vervolgens wordt het gedrenkt in oplossing met groeiversnellers gedurende 2 dagen vóór het verschijnen van de eerste scheuten.

Gehackte zaden worden onderworpen aan verharding - gewikkeld in kaasdoek, 15-20 uur in de koelkast gereinigd. In veenbekers met een klaar substraat worden zaden geplant tot een diepte van 5-6 cm, overgoten met water bij kamertemperatuur. Glazen, dienbladen met zaailingen op een warme plaats gezet, bij daglicht op een zonnige plaats gerangschikt. De zaailing is klaar om te worden getransplanteerd als de planten 3-4 bladeren hebben.

Tip! Het is onmogelijk om de zaailingen langer dan 30-35 dagen te houden, de stengel wordt snel uitgetrokken, wordt fragiel en dun, wat het proces van plantontwikkeling tijdens transplantatie in de grond bemoeilijkt.

Selectie en voorbereiding van het landingsgebied

De variëteit van de collectieve boer heeft een groot en zonnig plot nodig. De oogst zal vruchtbaar zijn als de meloen wordt geplant op lichte of leemachtige grond. Het grondwaterniveau mag 2 tot 3 m bedragen. De geselecteerde locatie mag niet eerder worden gebruikt voor het planten van komkommers of andere meloengewassen. De knuppel van de stoel is gemaakt in de herfst of het gekochte substraat is gekocht. Voor het planten moet het worden verwarmd of behandeld met een verdunde oplossing van mangaan.

Voor het planten in de kas wordt de grond geoogst na de eerste nachtvorst in de late herfst. Bij lage temperaturen bevriezen de meeste parasieten. De site is vrij van onkruid, diep graven van de grond samen met humus of mest. Meloen Een collectieve boer groeit slecht op zure gronden, daarom wordt houtas of droge gebluste kalk toegevoegd aan de grond. Voor de kas kunt u cassettes of veenbekers kopen met kant en klare primer. Het is ook noodzakelijk om constante kunstmatige verlichting te bieden.

Landingsregels

Zaden worden eind april of begin mei in verwarmde grond geplant. De deadline voor het planten is half mei om het gewas te laten rijpen. Ongeacht het landingsgebied mag de luchttemperatuur niet dalen tot + 15 ° C. Anders zullen de groei en ontwikkeling van zaailingen worden opgeschort, de planten kunnen sterven.

Voor het planten graven ze een perceel op, maken ze bedden of graven ze gaten voor zaailingen. De diepte van de rij mag niet groter zijn dan 50 cm. De bedden worden gevormd uit grond, die wordt gemengd met organische meststoffen. De collectieve boer tolereert de transplantatie niet, dus de zaailingen worden geplant samen met de voorbereidende substraat of turfbekers, die zullen helpen bij het ontwikkelen van het meloenwortelsysteem. De afstand tussen planten is van 30 tot 50 cm. Zaailingen worden bewaterd met een kleine hoeveelheid water, op de wortels gesprenkeld met kleine houten spaanders.

Water geven en voeden

In de eerste weken moeten de planten zorgen voor een microklimaat, zodat de zaailingen bedekt zijn met een polyethyleen koepel. In dit stadium wordt er 3-4 keer per week water gegeven bij zonsopgang. Op een kleine plant moet 1-1,5 liter zitten, volwassen meloen heeft bij elke gietbeurt wel 5-7 liter nodig. In de laatste maand dat de vruchten rijpen, wordt de waterfrequentie verlaagd tot 1-2 keer per week.

Humus, compost, mest of superfosfaten kunnen worden gebruikt als meststof voor de meloen Kolkhoznitsa. Laatste bijdrage aan de voorbereiding op de herfstgrond voor aanplant. Topdressing wordt gedaan gedurende 2 maanden van het kweken van de meloen Kolkhoznitsa. Af en toe is het nodig om mest toe te voegen in kleine hoeveelheden bij het water geven. Planten interfereren niet met verdunde salpeter- of kalimeststoffen, die in de grond worden gepompt als ze rijp zijn.

Het is belangrijk! Alle anorganische meststoffen worden in kleine hoeveelheden in combinatie met natuurlijke additieven toegepast.

Vormen

Een meloen collectieve boer wordt gevormd in de aanwezigheid van een stengel die begint te reizen langs de grond. Voor een latwerkvormgeving is een draad of houten frame nodig waaraan een jonge plant is vastgemaakt. Naarmate de wimper groeit, wordt deze op 3-4 plaatsen met weefselstrips vastgebonden. Voor de kousenband wordt niet aanbevolen om een ​​zijden draad of draad te nemen die de steel kan overbrengen. Het vormen van een latwerk is goed omdat de collectieve boomstruiken voldoende warmte ontvangen.

Op de struiken knijpen de hoofdstam over 4-5 blad, om een ​​verhoging van de eierstokken te bereiken. Als de stelen niet aan het hekwerk zijn bevestigd, dan worden ze in de grond vastgezet. Om dit te doen, graaf een gat onder het blad en strooi het met het substraat van de bladsteel. Bovendien zullen de gevormde wortels nuttige stoffen uit de grond halen. Wieden en losmaken wordt uitgevoerd wanneer een groot aantal onkruiden en stilstaande grond. Bij regelmatig losraken krijgen de wortels voldoende zuurstof.

Hoeveel weegt een collectieve boer

Gemiddeld weegt een Meloen-collectief boer van 1 tot 2 kg. Overgroeide vruchten verliezen 100 - 200 g. Het gewicht van een meloen uit een struik hangt af van de hoeveelheid pompoen die overblijft na het dunner worden. Het is mogelijk om tot 7 kg te verzamelen uit een struik in het zuiden van Rusland, in gebieden met een constante temperatuur van slechts 4 kg.

oogst

Jonge vruchten worden aan het hek opgehangen zodat ze niet van de ouderplant vallen. Als de struiken langs de grond winden, omsluit dan onder de meloen de planken of lei, die hen zal beschermen tegen rot. Het oogsten begint eind augustus of begin september, wanneer de meloen felgeel wordt en de eierstok begint te drogen. Vruchten van groene meloen Kolkhoznitsa gereinigd in een warme en donkere plaats, zodat het proces van rijping plaatsvond in 3-4 dagen.

Na het oogsten meloenen verspreid over een doek zeildoek in een enkele laag gedurende 10-12 dagen onder de zon. Tijdens het kopen van de presentatie wordt het fruit om de 4-5 dagen omgekeerd. Vervolgens worden meloenen van de stengels tot vlechten geweven of in een rooster in een hangende toestand opgeslagen. De optimale bewaartemperatuur is van 0 ° C tot + 3 ° C, de luchtvochtigheid voor de boer variëteit is toegestaan ​​binnen 60-70%. Ook wordt de oogst opgeslagen in houten kisten met een strooiseldoek in de kelder tot het begin van de winter of eind november.

Het is belangrijk! Bij elke opslagmethode moet de pompoen niet in contact zijn.

Ziekten en plagen

De gevaarlijkste plagen zijn meloenbladluis en spint. Van beide plagen wordt de variëteit driemaal per seizoen bespoten met chemicaliën of een verdunde zwaveloplossing. Als een pompoen plant, wordt de valse bes vaak blootgesteld aan schimmelziekten:

 • echte meeldauw;
 • zwart been;
 • fusarium;
 • Copperhead en wortelrot.

Wanneer echte meeldauwbladeren geel worden, bedekt met een grijze bloem en droogt. De ziekte treft ook meloenen, die direct op de struiken worden gedroogd en vallen. Zwarte poten zijn gevaarlijk voor zaailingen en verspreiden zich naar naburige planten. De volwassen stengel begint zwart te worden aan de basis van de wortels en de infectie verspreidt zich door de stengel. Door het wortelsysteem vindt infectie andere struiken.

Fusarium vervormt het fruit, ze verliezen hun presentatie, het gebladerte vervaagt, de stengel droogt uit van binnenuit. Wortelrot beïnvloedt de wortels van een volwassen plant. Medyanka is meteen merkbaar - roestvlekken verschijnen op de bladeren en fruit, de vruchten rotten snel. Schimmelziekte verspreidt zich naar naburige planten.

Om poederige meeldauw in de beginfase te voorkomen, wordt de meloen van de collectieve boer besproeid met pesticiden, brandbare zwavel. Om het verschijnen van zwarte poten te voorkomen, worden zaden gedesinfecteerd in een verdunde oplossing van mangaan, waarna de zaailingen worden besprenkeld met gezeefd zand. Wortelrot verschijnt nergens, dus verwijder de aangetaste planten en aangrenzende struiken. Fusarium verschijnt met een teveel aan vocht en kaliumsupplementen. In dit geval moet u de irrigatie en de hoeveelheid kalimeststof volgen. Bij de eerste tekenen van de meloenmeloen wordt de collectieve boer besproeid met fungiciden.

Beoordelingen over meloen collectieve boer

Belova Tatiana Igorevna, 27 jaar, Astrachan, in onze hete zomer leed ze al heel lang aan meloenziekten. 2 jaar geleden was er bijna geen oogst. Teleurgesteld met de kolchozzitsa-variant, maar vorig jaar besloot ik het opnieuw te proberen, omdat ik de Torpedo niet lekker vind vanwege de waterige smaak. Geplant in een nieuwe plaats, uitgevoerd dressing en drenken volgens het schema. Het was niet veel regen, wat waarschijnlijk de reden is waarom meloenen rijp zijn in de tijd. Verzameld tot 10 kg uit de kas. De geur is geurig, de vruchten zijn erg sappig, maar slechts een paar maanden bewaard. Ik weet het niet precies, maar ik zal proberen meer gewassen te verbouwen voor de verkoop Sofary Alexandrovna Kucher, 45, Kuznetsk Ik heb de afgelopen jaren een groot aantal van de collectieve boeren geplant. Omdat de grond bijna zwarte aarde is, worden de struiken niet eens bevrucht. Ik landde onmiddellijk in de open grond, regelmatig water geven. Meloen groeit snel en de eerste oogst die ik begin augustus verzamel. Gedurende 5 jaar landing ben ik nooit ziek geweest, hoewel ik op dezelfde plek aan het planten ben. Voor preventie spuit ik chemicaliën met naaktslakken, ik zette kopersulfaat onder de wortels. De variëteit is erg goed, maar vereist zorgvuldigheid.

conclusie

Melon Kolkhoznitsa - sappige en aromatische meloencultuur. Heesters zullen zomermensen en tuinlieden verrassen met een overvloedige oogst, als ze op tijd worden gevormd en de ontwikkeling van jonge planten volgen. Met de naleving van agrotechnische maatregelen, zal de kolchozitsoort sappig, smakelijk en voedzaam fruit produceren in elke regio van Rusland.

Bekijk de video: Melon (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send