Tuinieren

Meloenvariëteiten: foto's en namen

Pin
Send
Share
Send
Send


Omdat het de op één na populairste meloengewas is na een watermeloen, is de meloen zelfs de eerste in de geest en smaakvoorkeuren van veel mensen. Omdat het een delicate honingsmaak en een uniek aroma heeft. Meloenvariëteiten zijn zeer talrijk, alleen in Rusland zijn ongeveer 100 items in zones onderverdeeld. Zelfs voor de zware omstandigheden in de Oeral en Siberië hebben fokkers nu veel variëteiten gekweekt die in staat zijn om met succes vrucht te dragen, ook in de open grond.

Soorten meloenen

Met alle variëteit aan meloenen zijn er slechts twee hoofdsubgroepen, waarin alle planten van deze soort zijn verdeeld:

 • klassiek of cultureel;
 • exotisch.

Voor gastronomische doeleinden zijn de waarden alleen representatief voor de eerste subgroep. Omdat de tweede subgroep meloenen bevat met de meest uiteenlopende vormen en kleuren, maar hun smaak kan op zijn best neutraal worden genoemd. En soms zijn ze eerlijk gezegd zuur of bitter. Meestal worden ze gebruikt voor medicinale doeleinden of als basis voor het fokken, om culturele vertegenwoordigers te leiden met weerstand tegen een of ander milieueigendom.

De culturele groep is ook vrij talrijk in zijn samenstelling. De vruchten kunnen zeer divers zijn. Ze verschillen van kleur - ze zijn geel, oranje, groen, bijna wit, groenbruin.

Het huidpatroon kan ook behoorlijk gevarieerd zijn. Veel meloenvariëteiten hebben een glad oppervlak, terwijl andere meloen verschillen in een patroon in de vorm van een rooster, terwijl sommige worden gekenmerkt door een gekreukelde of wrattenachtige huid.

De vorm kan rond, ovaal, peervormig of zeer langwerpig zijn. De grootte varieert van een paar honderd gram tot enkele tientallen kilogrammen. Er zijn meloenvruchten bekend die 100 kilogram of meer in gewicht bereiken.

Van oorsprong te onderscheiden:

 • Centraal-Aziatisch (Gulyabi, Ich-Kzyl, Bukhara);
 • West-Europees (Cantalupa);
 • Oost-Europese (kolchoznitsa, Altai, Early);
 • Aziatische variëteiten van meloenen (Kassaba).

Verder presenteert het artikel een verscheidenheid aan meloenen met foto's en een beschrijving van de kenmerken van hun cultivatie in verschillende regio's van Rusland.

Wat voor soort meloen is beter

Als u een meloen in een bepaalde regio wilt laten groeien, kan de keuze voor een geschikte variëteit doorslaggevend zijn voor dit gewas. Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen of een soort meloen beter of slechter zal zijn dan de andere. Veel hangt af van de klimatologische en weersomstandigheden van de omgeving.

Zoveel vertegenwoordigers van Aziatische meloenen kunnen, ondanks hun unieke zoetheid en aroma, eenvoudigweg geen vruchten afwerpen in andere regio's. Zelfs als het voor hen een volledige en deskundige zorg is om hen te beschermen tegen ziekten, plagen en ongunstige omgevingsomstandigheden, zal de verkeerde keuze van rassen noodzakelijkerwijs invloed hebben op de vruchtzetting. Planten kunnen zelfs groeien en vrucht dragen, maar het zal bijna onmogelijk zijn om te wachten op de unieke smaak die inherent is aan hun thuisland. En de opbrengst komt hoogstwaarschijnlijk niet overeen met de raseigenschappen.

Maar de vruchten van gezoneerde meloenen, hoewel ze kleiner zijn in omvang, maar in termen van zoetheid en smaak, mogen niet inferieur zijn aan veel zuidelijke variëteiten.

Welke soorten meloenen worden het best geteeld in de buitenwijken

Het is nogal een echte taak om meloenvruchten te kweken die behoorlijk fatsoenlijk van smaak zijn in de omstandigheden van de Centrale Gordel in het algemeen, in het bijzonder in de regio Moskou in het bijzonder. Het is alleen nodig om twee basisvoorwaarden te onthouden, waarvan de vervulling onvermijdelijk tot het doel zal leiden:

 • naleving van de juiste agrotechnologie;
 • selectie van de meest geschikte variëteit.

Het is de tweede taak die in dit hoofdstuk in detail zal worden ingewijd.

Dus, de meloen groeit goed met een overvloed aan zonlicht, een voldoende hoeveelheid warmte, lage luchtvochtigheid. Helaas zijn al deze voorwaarden niet altijd gemakkelijk te ontmoeten in de omstandigheden van de regio Moskou. Zelfs als je het fruit in kassen of kassen kweekt, kan de luchtvochtigheid soms 90-100% bedragen. En voor een meloen is het bovenste kenmerk van de luchtvochtigheid, waarbij het nog steeds goed voelt aan zichzelf, het cijfer van 60-65%. En de verhoogde luchtvochtigheid zorgt vooral voor vrijwel onbeheersbare uitbraken van verschillende schimmelziekten.

Gelukkig fokten de fokkers veel variëteiten en hybriden van meloenen, die zich bijzonder goed aanpassen aan de open grond van de regio Moskou. Bij het zelf selecteren van een geschikte variëteit, moet speciale aandacht worden besteed aan de volgende kenmerken:

 • verhoogde schaduwtolerantie;
 • weerstand tegen gebrek aan warmte en extreme temperaturen;
 • kort groeiseizoen, bij voorkeur tot 90 dagen;
 • verhoogde weerstand tegen schimmelziekten.

Met een grote wens om laatrijpe variëteiten met een groeiseizoen van meer dan 90 dagen te laten groeien, moeten ze worden gekweekt met behulp van de zaailingmethode.

Tip! Wanneer zaaien halverwege eind april plaatsvindt, mogen zaailingen niet eerder dan begin juni in de volle grond worden geplaatst.

Momenteel ontwikkelen veel zaadbedrijven nieuwe variëteiten en meloenhybriden, aangepast aan de groeicondities in de Midden-Belt. Wanneer u variëteiten kiest, moet u ook die van hen bekijken waarvan de sorteerstations in de regio zijn gevestigd. Van de meest bekende bedrijven die hun meloenen in de regio Moskou testen, kun je "SeDeK" en "Gavrish" noemen. De beste meloenensoorten, die het meest geschikt zijn voor groei in Centraal-Rusland, worden hieronder beschreven.

Alina

Deze vroege rijpe variëteit werd gefokt door de bedrijfsspecialisten van Cedek. Kleine felgele ovale vruchten bereiken een gewicht van 1 kg. Ze rijpen gemiddeld 65-70 dagen en hebben een delicaat geelgroen vruchtvlees. De variëteit wordt goed weerstaan ​​door een verscheidenheid aan weersproblemen die eigen zijn aan de weersomstandigheden van de middenband. Het belangrijkste voordeel van Alina-meloen is een hoge complexe weerstand tegen de meeste ziekten die kenmerkend zijn voor meloenen en kalebassen.

Assol

Deze hybride heeft vrij lange en krachtige scheuten. De vruchten hebben een middelgrote, ronde vorm. De schil is verdeeld in uitgesproken geelachtig-groene segmenten, die worden gescheiden door crème-grijze strepen. Er is ook een patroon in de vorm van een gebroken gaas. De schil is dun, sappig vruchtvlees heeft een gemiddelde dikte. De variëteit is halverwege het seizoen, de smaak is zoet, het heeft een sterke meloenaroma. Ziekteresistentie is goed. Productiviteit - tot 10 kg / sq. m. Fruit kan maximaal 8-10 dagen worden bewaard.

Collectieve boer

Een van de oudste en meest populaire meloenenrassen in heel Rusland. Het verwijst meer naar het middenseizoen omdat het ongeveer 90 dagen nodig heeft om volledig te rijpen. Vormt middelgrote ronde vruchten, soms tot 1,5 kg in gewicht. Meloenvlees is erg sappig, olieachtig met een uitgesproken aroma en volle smaak. Fruit is geschikt voor transport en wordt maximaal 3 weken bewaard. Maar planten zijn onderhevig aan bepaalde ziekten, in het bijzonder poederige meeldauw en anthracnose.

Prinses Elizabeth

Een relatief nieuwe hybride van Sedek zijn planten met een hoog aanpassingsvermogen aan de moeilijke weersomstandigheden in de regio Moskou. Meloenen rijpen in 60-70 dagen. Bestand tegen anthracnose en echte meeldauw. Ze hebben een ronde vorm met een gladde, heldergele schil en delicaat, sappig vlees. Per gewicht bereik 1,5 - 1,6 kg. Op een struik kan rijpen tot 5-6 hoogwaardige vruchten van hoge kwaliteit.

Prinses Svetlana

Een andere vertegenwoordiger van de familie van "prinsessen". Behoort tot de middenvroege hybriden, de vruchten kunnen rijpen van 70 tot 90 dagen. Zeer resistent tegen verschillende ongunstige groeicondities, waaronder verschillende ziekten. Het ras is opgenomen in het rijksregister en aanbevolen voor de teelt, zelfs in de Noord- en Noordwest-regio's van Rusland. Fruit heeft een aantrekkelijke witachtige crèmekleur. Het vlees is sappig, maar heeft een dichte, knapperige structuur. Het gewicht van één meloen kan 2 kg bedragen. De gemiddelde opbrengst is 6,5 kg / sq. m.

LET OP! Er zijn nogal wat andere vertegenwoordigers in de "Princess" -serie en ze vertonen allemaal een hoog aanpassingsvermogen aan ongunstige groeicondities in combinatie met een goede fruitkwaliteit.

tijger

Deze unieke meloenhybride is in 2012 gemaakt door Gavrish-specialisten. Het is in heel Rusland gezoneerd en kan ondanks zijn exotische verschijning met succes worden verbouwd in de regio Moskou.

Qua rijping kan dit worden toegeschreven aan de vroege rijping. Tijger vormt zeer klein fruit, met een gewicht van 100-200 g. Ze zijn afgerond in vorm, met een gladde en dunne schil zonder rooster. Het patroon op de schil ziet er erg aantrekkelijk uit - bruinachtige vlekken in verschillende vormen en maten zijn verspreid over een lichtgele achtergrond. De geur van de vrucht is niet erg intens. Maar de smaak van witte sappige pulp verdient de meest positieve eigenschappen. De opbrengst onder de filmomslagen is ongeveer 4 kg / sq. m.

gouden

Deze variëteit is geclassificeerd als middelrijp, het heeft bijna 90 dagen nodig om te rijpen. Maar in smaak en smaak kan het concurreren met Aziatische meloenvariëteiten. Vruchten kunnen rond of licht ovaal zijn met een oranje gladde schil zonder patroon. De massa van één meloen bereikt 1 kg. Goed getransporteerd en opgeslagen voor maximaal 3 weken in de coole. Het vertoont uitstekende ziekteresistentie.

De beste variëteiten meloenen voor de Oeral

De Oeral, met name het zuidelijke deel, wordt gekenmerkt door stabielere weersomstandigheden dan de regio Moskou. Hoewel de zomer iets later komt, maar het kan warmer en droog zijn. Daarom zijn er voor de Oeral verschillende gezoneerde meloenvariëteiten die niet in de vroegste perioden rijpen. Maar bij het gebruik van de zaailing methode en film schuilplaatsen, kunnen ze tevreden met overvloedige vruchtlichamen en geweldige smaak en aroma's van fruit.

Assepoester

Deze variëteit, meer dan 10 jaar geleden gecreëerd, dankzij zijn vroege rijpheid, veroverde de uitgestrektheid van bijna heel Rusland. Fruit kan binnen 60-70 dagen rijpen vanaf het moment van verschijnen van scheuten. Verscheidenheid van meloen klassieke gele schaduw. Ovaalvormige vruchten groeien tot 1,2 tot 2,2 kg. Het suikergehalte kan 9,3% bedragen, wat zeer goed is voor een dergelijke vroege variëteit. Assepoester is bestand tegen zowel lage als hoge luchttemperaturen. Kan niet worden getransporteerd, maar kan maximaal 15 dagen worden bewaard in geschikte omstandigheden.

Apelsinka

Nog een volledig nieuwe, vroeg rijpe meloenvariëteit, die wordt aanbevolen voor de teelt in alle regio's van Rusland. Hoewel de vruchten klein zijn (tot 600 g), hebben ze uitstekende smaakkarakteristieken. Meloen rond, lichtgeel met een fijne maas op het oppervlak van de schil. Het vlees is gelig, witachtig, kruimelig. Productiviteit is klein - tot 1,5 kg / sq. m. Het ras is bestand tegen alle ongunstige omstandigheden.

Lesya

De variëteit is middelmatig gerijpt, in zones onderverdeeld in de Oeral. Ovaal fruit heeft een geelgroene kleur. De schil is bedekt met een rooster van gemiddelde dikte. De massa meloen kan 2,6 kg bereiken. Het vlees is zoet, heeft een vrij dikke laag, zacht en olieachtig met een uitgesproken meloenaroma. Goed getransporteerd. Het ras is bestand tegen fusarium en echte meeldauw.

Temryuchanka

Deze variëteit in het middenseizoen onderscheidt zich door zijn bijzondere uithoudingsvermogen en weerstand tegen stressvolle omstandigheden. Misschien is dat waarom het is bestemd voor de regio Oeral, ondanks het feit dat het in het Krasnodar-gebied is gefokt. Fruit is standaard ovaalronde. Op de schil zit een stevige dikke maas. Sappig en zoet vruchtvlees neemt het grootste deel van de fruitruimte in beslag, het zaadnest is klein. Fruit kan tot 2,2 kg wegen. Door opbrengst overtreft Temryuchanka rassen als Golden en Kazachka. Niet slecht opgeslagen (maximaal 30 dagen) en vervoerd.

Babor

Deze hybride van meloen, ondanks zijn Franse oorsprong, is gezoneerd in verschillende Russische regio's, waaronder de Oeral. Qua rijping neemt het een tussenpositie in tussen middenseizoen en midden-late meloenen. Meloenen rijpen tussen 68 en 100 dagen sinds het verschijnen van scheuten.

Geel fruit heeft een ovale vorm met een enigszins gerimpelde schil en kan een massa van 4 kg bereiken. Het vlees heeft een romige tint, het suikergehalte in de vrucht is gemiddeld, ongeveer 5-6%. De variëteit is resistent tegen Fusarium en kan tot 60 dagen na de oogst duren.

De beste soorten meloenen voor Siberië

De Siberische regio wordt in de eerste plaats gekenmerkt door een korte zomerperiode. Hoewel het gemiddelde temperatuurniveau zelfs hoger kan zijn dan in de middelste zone. Daarom is het uitermate belangrijk voor Siberië om vroegrijpe variëteiten van meloenen en soorten te gebruiken die speciaal voor deze regio zijn gefokt.

Waarschuwing! Je moet niet in Siberië experimenteren en rassen en hybriden van geïmporteerde meloen planten. Ze zijn waarschijnlijk vatbaar voor ziekten en zullen niet in staat zijn om een ​​volledige oogst te geven.

Altai

Een van de oudste soorten meloen, gefokt in 1937, speciaal voor Siberische omstandigheden en officieel gezoneerd in de Oeral, in West- en Oost-Siberië in 1955. Altai onderscheidt zich door vroege rijpheid - de vruchten rijpen na 65-75 dagen vegetatie. De variëteit heeft prachtige langwerpig-ovale vruchten met een gelige tint, die tussen 0,8 en 1,5 kg wegen. Tegelijkertijd is het vruchtvlees zeer geurig, het onderscheidt zich door een zachtoranje kleur, maar niet erg zoet.

Het ras kan vooral vers worden geconsumeerd, omdat het slecht wordt opgeslagen en vervoerd. De opbrengst is redelijk - tot 25 t / ha.

dauwdruppel

De variëteit is ook speciaal gefokt voor Siberië. Verschilt vroeg in de rijpheid (58-65 dagen groeiseizoen) en goede opbrengst (tot 27 t / ha). Planten vormen korte wimpers. De lichtgele, zachte vruchten van dit soort meloen zijn rond. De grootte van de vrucht is klein (600-800 g). Het vlees onderscheidt zich niet door grote sappigheid en tederheid, maar de smaak is redelijk goed, en het aroma is sterk, meloen.

Lolita

Deze variëteit is gefokt in de regio Astrachan, maar in zones onderverdeeld voor de Oost-Siberische regio. Ronde beige-gele vruchten met een maaspatroon op de schil rijpen 66-75 dagen na ontkieming. Ze hebben een gematigd aroma, maar de smaak ligt al dicht bij de referentie. Dit komt door het hoge gehalte aan suikers (tot 7,8%) en zacht, smeltend in de mondpulp. Per gewicht bereiken de vruchten 1,5-2 kg. De opbrengst van Lolita overschrijdt enigszins de collectieve boerderij, wat ook heel goed mogelijk is om te groeien in deze regio.

Klein meisje

De variëteit behoort tot de ultrasnelle. Bij het zaaien van droge zaden in de laatste dagen van mei, kunnen de eerste rijpe vruchten worden geoogst vanaf de tweede helft van augustus. Bovendien kan de opbrengst van Lyubushka tot 7-8 vruchten van een plant zijn. Wanneer gekweekt zonder water te geven, groeit het fruit tot 800 g. Meloenen hebben een intens gele schil, vrijwel geen gaas, groen vruchtvlees en een uitstekende smaak.

amber

Deze variëteit is ook speciaal voor Siberië gefokt. Ondanks het feit dat het in de gemiddelde rijpingsperiode (ongeveer 75-80 dagen) verschilt, verdienen de smaakkwaliteiten van het fruit om te sleutelen aan de zaailingen.

Tip! In gebieden met ondeugende weersomstandigheden, raden ervaren tuiniers aan om meerdere soorten meloenen tegelijkertijd te planten om een ​​oogst te krijgen.

Vrouw bewoner

Deze relatief nieuwe meloenhybride is ontwikkeld door Gavrish-specialisten en aanbevolen voor teelt in heel Rusland. Het behoort tot de vroege rijping - rijpt in 60-75 dagen vegetatie. De vruchten zijn ovaal van vorm met een licht patroon op de gelige schil. Per gewicht groeien ze tot 1,5 kg. Met een groenige tint is het vlees zacht, kruimelig en heeft het een goede smaak. De opbrengst onder de film kan 5 kg / sq bereiken. m.

Supersarly meloenvariëteiten

Over het algemeen omvatten vroege meloenvariëteiten soorten die rijp fruit kunnen verdragen na 60-65 dagen vegetatie. Maar selectie staat niet stil, en in de afgelopen decennia zijn de zogenaamde ultra-vroege meloenen verschenen, waarvan de rijping zelfs in een nog kortere periode mogelijk is. Het gaat over hen die in dit hoofdstuk zullen worden besproken.

Barnaulka

Barnaulka of Barnaulskaya is een vrij oude meloenras dat in de vorige eeuw werd gefokt. Het belangrijkste voordeel is enorme snelheid. Vruchten rijpen binnen 45 dagen na de eerste scheuten. Ze hebben een langwerpige vorm met een huid zonder gelig gaas. Vruchtgewicht bereikt 1,5 kg.

Melba

Een andere soort superanny, waarvan de producenten beweren dat rijpe meloenen kunnen worden verkregen in 30-40 dagen vegetatie. Toegegeven, het fruit is klein en weegt ongeveer 600 g. De vorm is ovaal, de schil is lichtbeige met een rooster. De smaken zijn goed.

Sybarite-droom

Een interessant, vrij nieuw soort meloen van Japanse selectie. Zaden kunnen ook worden verkocht onder de naam "Dream of a Bum". Vruchten rijpen in 50-55 dagen. In westerse landen wordt dit ras vaak appelmeloen genoemd vanwege het sappige, zoete en knapperige witte vlees. De geur van de vrucht is delicaat, schat.

De schil is erg dun en glad, zodat de vruchten ermee kunnen worden gegeten. Ze hebben een enigszins niet-standaard peervormige en ongewone kleur: licht met donkergroene stippen.

Het gewicht van het fruit is klein: van 200 tot 400 g. Van 15 tot 20 rijpen kanalen op één plant per seizoen. Het ras is bestand tegen ziekten en plagen.

Fiona

Mooie nieuwe hybride meloen Litouwse selectie. Maar tegelijkertijd werd het al in 2017 geïntroduceerd in het Staatsregister van Rusland en aanbevolen voor teelt in heel Rusland. Vruchten rijpen 50 tot 60 dagen vanaf het begin van het groeiseizoen. Они имеют овальную форму и нежный, довольно сладкий вкус. Вес дыни достигает 1,7 кг, они хорошо хранятся (до 60 дней) и неплохо транспортируются. Урожайность - до 2,5 кг/кв. m.

Ранние сорта дыни

Пожалуй, одна из самых распространенных групп дынь, называемых иногда русскими скороспелками. Вегетационный период у них составляет от 60 до 80 суток. Они имеют обычно невысокую урожайность, некрупный размер плодов и практически не хранятся и не транспортируются. Dit zijn meloenen voor lokaal, kortstondig gebruik. Maar ze beginnen te rijpen, wanneer zaailingen worden gekweekt, vanaf eind juli of vanaf begin augustus.

duin

Goede, betrouwbare variëteit met zeer smakelijk en geurig fruit, ondanks hun vroege rijping (58-75 dagen). Op gewicht bedragen de vruchten 1,7 kg. Deze meloenvariëteit heeft een licht ovaal oranje fruit met een uitgesproken stevig gaas. Het vlees is dik, maar tegelijkertijd sappig en zacht. Voor de volwassenheid heeft de variëteit goede opbrengsten en is vrij transporteerbaar.

Honey Gourmet

Het heeft vrij gemiddelde kenmerken voor alle indicatoren. Een typische vertegenwoordiger van de groep vroege rijpe meloenen. Gefokt door Aelita-fokkers in 2015.

Miron

Vroegrijpe hybride van de Israëlische selectie. Tussen alle vroege variëteiten meloenen die de grootte van hun eivormige vrucht opvielen. Ze kunnen 2,5-2,9 kg bereiken. En tegelijkertijd rijpen de vruchten van deze grootte in slechts 55-70 dagen. En de smaak van Myron staat ook bovenaan. Ze bevatten tot 6,8% suikers. Fruit wordt ongeveer 10 dagen bewaard. De hybride vertoont een goede weerstand tegen weersproblemen, waaronder hitte en wateroverlast.

ananas

Deze variëteit is praktisch een dubbele van een van de Aziatische meloenen met dezelfde naam. Het verschil tussen hen is alleen in grootte en rijping. Ananas (Europees) krijgt niet meer dan 2 kg, maar het heeft tijd om te rijpen in slechts 65-70 dagen. En in de smaak van zijn fruit voel je echt wat exotische tonen, die doen denken aan ananas.

Het ras heeft ook resistentie tegen echte meeldauw en anthracnose.

Zoete tand

Deze variëteit is een typische vertegenwoordiger van groene meloen. Vruchten hebben een ovaal-elliptische vorm en een groene kleur van een schil met een grijsachtige tint. De schil is ook gespikkeld met dik en dik maaspatroon. De vruchten worden klein, tot 1,2 kg. Het vlees is heel mooi, oranje. De dichtheid en sappigheid van de vrucht is gemiddeld. De smaken zijn goed. De opbrengst is vrij klein - ongeveer 1 kg / sq. m. Maar meloenen goed bewaard (maximaal 25 dagen) en vervoerd.

Sherante

De vroege rijping van de Franse selectie lijkt qua uiterlijk op meloen. Afgerond grijs fruit in kleur heeft uitgesproken lobben, waarvan de grenzen zijn geschetst in een donkergroene tint. Oranje vrij dichte pulp heeft een goede zoete smaak en niet erg uitgesproken aroma.

sprookje

De vroege meloenvariëteit is redelijk geschikt voor kweken, zowel in open grond als onder filmomhullingen. Vruchten rijpen redelijk gemakkelijk gedurende 62-65 dagen. Meloenen hebben nauwelijks merkbare segmentatie. Het vlees is erg sappig en krokant en bevat tot 10% suiker. De geur is zwak. Productiviteit - tot 2,3 kg / sq. m. De vruchten zijn niet dodelijk en niet transporteerbaar. Maar ze zijn bestand tegen echte meeldauw en perinospora.

Middenseizoen variëteiten van meloenen

Meloenvariëteiten van middelgrote rijping worden soms ook zomer genoemd. Hoewel hun draagtijd meestal aan het einde van de zomer en september valt. Vaak onderscheiden ze zich door hogere opbrengsten, dikkere en zoetere pulp in vergelijking met eerdere variëteiten. Bovendien hebben ze een stevigere schil en zijn ze daarom beter geschikt voor opslag en transport.

Lada

Een vrij algemeen meloenras voor industriële teelt, vooral in de zuidelijke regio's. Rijpt over een periode van 78 tot 92 dagen. Het vruchtgewicht is niet erg groot, gemiddeld maximaal 2 kg. Maar bij rantsoenering kan het fruit meer dan 3 kg zijn. Geel rond fruit heeft heldere, sappige en zoete pulp met een suikergehalte van meer dan 8%. Lada is resistent tegen vele ziekten en barst bijna niet tijdens een natte zomer. De productiviteit is gemiddeld, tot 2-3 kg / sq. m.

Ethiopiër

Een andere zeer populaire tuinman uit verschillende regio's is de meloenvariëteit. De kleur is geeloranje met uitgesproken segmenten, gescheiden door lichtgrijze strepen. Meloenen bereiken een massa van 2,8 kg. Sappig en zacht vruchtvlees heeft een feloranje tint en honingaroma. De vrucht heeft een sterke meloenaroma. Ethiopka is goed voor hete groeicondities.

Augustine

Meloen hybride Engelse fokkerij, die ongeveer 70-85 dagen na ontkieming rijpt. Meloenen hebben een regelmatige elliptische vorm en een uitgesproken dichte mazen op het oppervlak. Bestand tegen verbranding door de zon en kraken. Goede smaak gecombineerd met goede opbrengst en transporteerbaarheid.

karamel

Een volledig nieuwe hybride van het bedrijf "Zedek", die op zichzelf de beste kwaliteiten van voorgangers verzamelde. Meloenen rijpen in ongeveer 80 dagen, hoewel ze vrij groot zijn - tot 3 kg en goed bewaard zijn (tot 18-20 dagen). Het vlees is sappig, knapperig, zoet en vrij uitgebreid van formaat. Productiviteit bereikt 5 kg / sq. m.

Kozak 244

Ondanks de relatieve ouderdom van het ras (het werd gefokt en geregistreerd in het Staatsregister van Rusland in 1964), is de meloen nog steeds erg populair bij tuinders. Het combineert immers een vrij hoge opbrengst (tot 28 t / ha) met een goede smaak, uitstekende houdbaarheid en transporteerbaarheid. Bovendien is het ras in staat om een ​​verscheidenheid aan ziekten te weerstaan.

Late meloenen

Deze meloenvariëteiten worden opmerkelijk opgeslagen en hebben in de regel het hoogste suikergehalte. Maar hun lange groeiseizoen staat het praktisch niet toe om ze overal te laten groeien, behalve in de zuidelijke regio's. Sommige soorten kunnen echter onvolgroeid worden geplukt en ze worden goed bijgehouden in de kamer, op de vensterbanken.

overwintering

Verscheidenheid aan meloenen met de naam, wat aangeeft dat het fruit perfect bewaard blijft in de winter. Overwintering is niet voor niets onderverdeeld in de Oeral. Het niet te lange groeiseizoen (85-92 dagen) stelt je in staat om het te laten groeien door zaailingen, zelfs in de Oeral.

Struiken groeien behoorlijk krachtig, klimmen. Ovaal fruit bereikt een gewicht van 2,5 kg. Het vlees is lichtgroen met een suikergehalte van 8-9%. Op de schil is er een grof groot gaas. De vruchten hebben een hoge smaakeigenschap gedurende 3,5 maanden na hun verzameling. Overwintering wordt gekenmerkt door een stabiele opbrengst van genivelleerd fruit.

Slavia

Late rijpende meloenvariëteit (82-111 dagen) gekenmerkt door hoge smaak, goede opbrengst (30 t / ha) en weerstand tegen groeiomstandigheden. Niet te lang opgeslagen voor late variëteiten (ongeveer 30 dagen), maar wordt goed getransporteerd.

Honey Giant

Deze unieke variëteit, hoewel hij een lang groeiseizoen heeft (meer dan 100 dagen), wordt thuis goed geserveerd en wordt gekenmerkt door een uitstekend meloenaroma. Dit laatste is niet typisch voor late variëteiten. Daarom wordt honingreuzenmeloen vaak zelfs in de regio Moskou verbouwd.

Waarschuwing! De meest ervaren tuinders planten dit soort meloen op lagenariya of pompoen, en dit laat toe om de tijd van rijping enigszins te verminderen en de weerstand van planten tegen kou en gebrek aan licht te verhogen.

torpedo

Planten kunnen alleen smakelijk en groot fruit produceren in geschikte omstandigheden, met een overvloed aan licht en warmte. Bovendien hebben ze een minimum van 112-115 dagen nodig om te rijpen. Maar ze worden perfect bewaard gedurende meer dan 3 maanden na verzameling. Het gewicht van één meloen kan variëren van 4 tot 8 kg.

Gulyabi of Chardzhui

Dit soort meloen komt uit Centraal-Azië, dat een uitstekende smaak en een lange houdbaarheid heeft. Grote, langwerpige vruchten (met een gewicht tot 7-8 kg) kunnen tot maart worden bewaard in een koele ruimte. Bovendien manifesteert hun smaak zich pas een maand na de oogst volledig. Deze meloenen rijpen slechts gedurende 130-135 dagen van het groeiseizoen en hun teelt is alleen mogelijk in de meest zuidelijke regio's van Rusland.

De zoetste meloenen

Het suikergehalte in zoete meloenen kan aanzienlijk hoger zijn dan 10%. Geen wonder dat de smaak van deze meloenen vaak wordt vergeleken met de zoetheid van honing.

ananas

Soms wordt deze variëteit ook wel Sweet Pineapple genoemd. De vegetatieperiode is ongeveer 95 dagen. Meloenen groeien tot 3 kg en hebben een zeer zoete, olieachtige pulp met wat ananassmaak. Het verdraagt ​​ziekte. Opslag en transport zijn mogelijk binnen 2-3 weken.

Amal

Deze hybride van de Franse selectie vereist niet al te veel tijd om te rijpen, slechts 78-80 dagen. Meloenen hebben een zeer regelmatige en mooie ronde ovale vorm en een gewicht van maximaal 3 kg. Het vlees is erg geurig en zoet, met een oranjebruine tint. De hybride is resistent tegen vele ziekten. Oogst - gemiddeld ongeveer 2,5 kg / sq. m. Goed opgeslagen en vervoerd.

Canarische honing

Deze creatie van Sedek-fokkers verschilt in relatief grillige agrotechniek van de teelt, maar de echte honingsmaak en -aroma blijven ver achter op alle andere meloenenvariëteiten van dit bedrijf. Meloen verschillen in kleine omvang (tot 1,4 kg) en vroege rijping (60-65 dagen).

Prinses Anna

Van alle "prinsessen" is deze variëteit het zoetst. Het suikergehalte daarin bereikt 10%. Bovendien onderscheidt het zich door vroege volwassenheid, weerstand tegen ziekten en moeilijke weersomstandigheden.

karamel

Relatief vroege rijping (62-66 dagen) verscheidenheid aan Franse selectie, waarvan de naam al spreekt van de zoetheid van de vruchten. Het suikergehalte in hen bereikt 9,8%. Vruchten van middelmatige grootte (1,4-2,4 kg) hebben een sterke meloensmaak. Bestand tegen fusarium en over-bevochtiging van de grond. De opbrengst is redelijk, tot 2,8 kg / m². m.

cappuccino

Deze meloen in gunstige groeiomstandigheden kan een recordgehalte aan suiker in fruit vertonen - tot 17%. De meloenen hebben een kleine grootte (tot 1 kg), een aangename romige tint van de schil en bijna sneeuwwit sappig vruchtvlees van een onovertroffen smaak en een charmante smaak. Vruchten rijpen in 70-75 dagen na kieming.

De beste variëteiten meloenen voor serres

Bij het kiezen van geschikte meloenvariëteiten voor het kweken in kassen, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de opbrengst en compactheid van planten, evenals hun resistentie tegen schimmelziekten.

Iroquois

Deze populaire variëteit, gefokt door Gavrish-fokkers, kan worden toegeschreven aan het medium vroege (70-80 dagen vegetatie). Planten hebben een vrij sterke groei, maar ze kunnen op het latwerk worden gekruld. De vruchten hebben een kleine maat (1,2 - 1,6 kg) met goede smaakkenmerken. De opbrengst kan gemiddeld 6-8 kg / sq zijn. m.

Vergulde Scythen

Een hybride van dezelfde fokkers die, naast hoge opbrengsten, een uitstekende zoete smaak van fruit heeft. Het rijpt ook vrij vroeg, 70-80 dagen na kieming. Het wordt ook gekenmerkt door resistentie tegen echte meeldauw.

buitengewoon

Reeds in de naam van deze meloen zijn er ongewone kenmerken die het uiterlijk van de vrucht kenmerken. Dit is een meloenvariëteit niet alleen met een goed gedefinieerde lobulaire structuur, maar ook met het wratige oppervlak van zijn huid. Extern, de vrucht is een beetje zoals een pompoen. Gewicht kan 3,5 kg bereiken. Het vlees is een aantrekkelijke donkeroranje tint. De smaak is gemiddeld, de smaak is zoet. Bovendien beginnen de planten al vroeg vrucht te dragen - op 60-65 dagen vegetatie. De productiviteit is ook goed - tot 5,2 kg / m². m.

dix

Ogen meloen werd geboren als een resultaat van de inspanningen van Israëlische fokkers, maar slaagde erin zich te vestigen in de Russische open ruimten vanwege compacte wimpers, goede opbrengst (4-5 kg ​​/ m² M) en relatief vroege rijpingstijden (82-85 dagen). Deze meloenvariëteit is een soort "musk" -meloen met goed gemarkeerde geeloranje plakjes en donkergroene gezichten. Het wordt gekenmerkt door een sterk meloenaroma en zoet vlees, zelfs in onvolwassen staat. In de volle grond is rot van de basis van de stengels nog steeds onderhevig aan koud en nat weer, maar in de kassen voelt het uitstekend. Fruitgewicht - tot 1 kg.

Blondie

Deze hybride is een andere presentatie.

Pin
Send
Share
Send
Send