Recepten

Hoe jam te maken van bevroren aardbeien

Bevroren aardbeienjam, ook wel garden strawberry genoemd, is een geweldige optie, zowel voor degenen die geen bessenseizoen hebben gehad, als voor degenen die hun gewasoverschot hebben bevroren. Maar veel huisvrouwen zijn bang om jam te bakken van bevroren bessen. Het lijkt hen dat de smaak van een dergelijke delicatesse veel slechter zal zijn dan die van verse bessen. Bovendien kunnen ontdooide bessen slap en gisten. Het maken van jam uit dergelijke bessen is zelfs een fluitje van een cent. Het belangrijkste is om de aardbei zorgvuldig te kiezen en het recept zorgvuldig te volgen.

Hoe bevroren bessen te kiezen

Om ervoor te zorgen dat varenitsa slaagt, is het noodzakelijk zorgvuldig de keuze van ingevroren aardbeien te benaderen. Als dit zelfgemaakte bessen zijn, zouden er geen problemen mogen ontstaan. Maar de gekochte bessen kunnen onaangenaam verrassend zijn. Om dit te voorkomen, moet je ze correct kiezen:

 • De verpakking moet transparant zijn. Dit is de enige manier om te zien wat er in het pakje bessen zit, en niet in een stuk ijs. Als de verpakking gesloten is, moeten de aardbeien erin worden gesondeerd als afzonderlijke bessen, en niet als projecties van ijs;
 • Bij het schudden van de verpakking moeten bessen op elkaar kloppen. Als dit niet gebeurt, betekent dit dat ze aan elkaar hebben gestaan ​​als gevolg van ontdooien en opnieuw invriezen;
 • De kleur van de aardbei moet rood of licht bordeauxachtig zijn;

Bevroren bessen mogen niet worden blootgesteld aan een scherpe warmtebehandeling in warm water of in een magnetron. Ze moeten tijd vrijmaken om te ontdooien. Afhankelijk van de mate van bevriezing kan dit enkele uren tot een dag duren. Ze kunnen op de plank in de koelkast of bij normale kamertemperatuur worden ontdooid.

Klassiek recept

Dit recept lijkt erg op de gebruikelijke methode om aardbei-delicatesse te bereiden, maar het heeft zijn eigen subtiliteiten. Voor hem moet worden voorbereid:

 • 2 kilo bevroren aardbeien;
 • kilogram suiker;
 • een zak citroenzuur.
Het is belangrijk! Het is de belangrijkste eigenschap van dit recept dat citroenzuur in de ingrediënten aanwezig is.

Immers, met zijn hulp zullen ontdooide bessen van tuinaardbeien in staat zijn om hun vorm te behouden.

Het is noodzakelijk om te beginnen met koken nadat de bevroren bessen volledig zijn ontdooid. Hiervoor is het het beste om ze een nacht bij kamertemperatuur te laten staan. Ontdooide bessen moeten worden gewassen, in een geëmailleerde pan worden gelegd en afgedekt met suiker. In deze vorm moet de aardbei 3 tot 12 uur staan. De belichtingstijd hangt af van hoe snel de bessen hun sap beginnen te geven.

Als het sap minstens de helft van de bessen bedekt, kun je beginnen met koken. Om dit te doen, plaatst u de pan op een klein vuurtje en voegt u er onmiddellijk citroenzuur aan toe. Na het begin van de kook, moet je de toekomstige aardbeien-delicatesse koken tot het eerste schuim, onder voortdurend roeren. Tip! Zodra het schuim verscheen, werd de pan van de hitte verwijderd en het schuim werd met een afschuimer verwijderd. Nadat het schuim is verwijderd, moet de aardbeimassa worden afgekoeld en vervolgens worden gekookt tot het eerste schuim weer.

Het eindproduct wordt in voorgesteriliseerde potten gesloten en op een donkere plaats verwijderd totdat het volledig is afgekoeld.

Vijf minuten van bevroren aardbeien

Het maken van een aardbeienjam met dit recept is gemakkelijk, en een beetje kooktijd zal de integriteit en vorm van de bessen behouden. Voor de voorbereiding heb je nodig:

 • een kilo aardbeien;
 • kilogram suiker;
 • de helft van een citroen.

Ontdooide en gewassen bessen worden gedurende een periode van 4 uur met suiker gevuld.

Het is belangrijk! Afhankelijk van de smaak van de bessen, kan de hoeveelheid kristalsuiker worden aangepast. Als de bessen zuur zijn, hebben ze meer suiker nodig.

Wanneer de bessen het sap geven, moet de pan of schaal ermee op laag vuur worden aan de kook gebracht. Zodra ze aan de kook komen, moet het vuur worden verstevigd en gedurende 5 minuten worden gekookt. In dit geval moeten we niet vergeten om bessen voortdurend en zachtjes te verstoren en er schuim uit te verwijderen.

Als de aardbeiendelicatessen klaar zijn, voeg je het sap van een halve citroen toe. Nadat de jam is afgekoeld, moet het in de banken worden gegoten en in de koelkast worden bewaard.

Jam van bevroren aardbeien in een slowcooker

Je kunt zelfs jam van bevroren aardbeien in een slowcooker koken. Het beste van alles is dat de melkpap-modus geschikt is om te koken, maar als het er niet is, kun je het proberen in de modi Multipovar, Soup of Quenching.

Het is belangrijk! Vanwege het feit dat de aardbeienaroma tijdens het kookproces sterk in volume kan toenemen, zal het in kleine porties in een langzaam kooktoestel moeten worden gekookt.

Voor dit recept heb je nodig:

 • 300 gram bevroren aardbeien;
 • 300 gram suiker;
 • 40 milliliter water.

Voordat je de jam kookt, moet je de bessen ontdooien en wassen. Daarna moeten ze in de multikoker worden gedaan en bedekt met suiker. Wanneer ze het sap beginnen te geven, is het noodzakelijk om water toe te voegen en voorzichtig te mengen.

De kooktijd van de aardbeienlekkernij hangt af van de gekozen modus bij de slowcooker:

 • in de modus "Melkpap" wordt er vóór de pieptoon jam bereid.
 • in de "Multipovar" -modus moet de temperatuur op 100 graden worden ingesteld en 30 minuten worden gaar;
 • met de "Soep" -modus is de kooktijd 2-3 uur;
 • in de blusmodus - 1 uur.

Voordat u in voorgesteriliseerde potten gaat sluiten, moet u het schuim van de gerede jam verwijderen.

Jam gemaakt van bevroren bessen volgens een van de bovenstaande recepten kan worden bewaard voor maximaal 3 maanden en is niet onderdoen voor een delicatesse gemaakt van verse aardbeien.

Bekijk de video: Ongezoete jam maken van diepvriesfruit. RENSKE VISSER GEWICHTSCONSULENT (Februari 2020).

Загрузка...