Recepten

Weer bevroren: rauw, gekookt, gestoofd en gebakken

Pin
Send
Share
Send
Send


Bevroren honingzwam - een geweldige manier om voorbereidingen te treffen voor de winter. Omdat champignons kunnen worden ingevroren, niet alleen in rauwe vorm, maar ook na warmtebehandeling, wordt de keuze aan gerechten waarin u ze kunt toepassen breder.

Is het mogelijk om de paddenstoelen voor de winter thuis te bevriezen

Het is niet alleen mogelijk om de paddenstoelen in de winter te bevriezen, maar het is zeer noodzakelijk, omdat ze een bron van heilzame stoffen voor het lichaam zijn. Hun samenstelling is echter zeer divers en om de gunstige sporenelementen die ze bevatten (zoals ijzer, koper, zink en magnesium) te behouden, moet het invriezen correct worden uitgevoerd. Bij het kiezen van een bereidingswijze, moet u onmiddellijk beslissen op welke gerechten de champignons worden gebruikt, omdat afhankelijk van de gekozen methode, hun consistentie anders zal zijn.

Bevroren paddenstoelen kunnen dus worden gebruikt voor het bereiden van een verscheidenheid aan:

 • soepen;
 • salades;
 • stoofschotels;
 • toppings voor de taart;
 • en nog veel meer.

Eigenlijk hebben ingevroren champignons dezelfde eigenschappen als verse, maar alleen u kunt ze eten, niet alleen tijdens het seizoen, maar het hele jaar door.

Verzamelen, opschonen en sorteren

Bij het verzamelen is het belangrijk om te onthouden dat er naast de heerlijke en gezonde paddenstoelen ook "valse paddenstoelen" zijn die giftig (of gewoon oneetbaar) zijn. Daarom is de hoofdregel bij het opnieuw verzamelen of kopen ervan: "Niet zeker - neem het niet."

Na het verzamelen is het tijd om schoon te maken. Voorlopig schoonmaken is raadzaam om te doen in het bos - verwijder de grond, naalden en kleine bladeren, gooi erbossige of rotte kopieën uit.

Of u paddestoelen al dan niet wilt invriezen, hangt af van hoe ze worden ingevroren.

Een ander belangrijk punt in de voorbereiding van de ervaring van bevriezen is sorteren. Afgezien van het feit dat je de maximale hele paddenstoelen moet selecteren (niet geslagen, niet begint te verslechteren, niet wordt gegeten door wormen, etc.), is het het beste om ze op grootte te sorteren - groot tot groot, klein tot klein, om het kookproces verder te vereenvoudigen.

Hoe kan ik de paddenstoelen bevriezen

Champignons zijn geschikt om in verschillende mate (en in verschillende vormen) van bereidheid te bevriezen. Dus ze kunnen worden bevroren:

 • in een ruwe vorm;
 • gekookt;
 • De geblancheerde vorm;
 • geroosterd.

Bij het kiezen van een methode moet niet alleen rekening worden gehouden met het gemak, maar ook met het verdere doel van de blanco.

Voorbereidingservaring voor bevriezing

Het bereidingsproces is sterk afhankelijk van de gekozen methode om de champignons te bevriezen, omdat elke methode zijn eigen kenmerken heeft.

De eerste voorbereidingsstadia - het verzamelen en sorteren op grootte is voor alle methoden hetzelfde. De verschillen beginnen in het reinigingsstadium, terwijl de eerste reiniging vrij veelzijdig is en bestaat uit het verwijderen van zichtbaar vuil van het oppervlak van de schimmel. Maar je kunt de paddenstoelen niet in alle gevallen wassen:

 1. Als paddestoelen bedoeld zijn voor het invriezen van rauw (of drogen), dan kunnen ze niet worden gewassen; droog vuil wordt verwijderd met een mes of doek. In dat geval kunt u, als u niet zonder wassen kunt, ze snel in stromend water spoelen en grondig drogen voordat ze bevriezen.
 2. Als de champignons vervolgens worden gekookt of geroosterd, moeten ze een korte tijd in koud water worden geweekt om zich te ontdoen van fijn vuil en pas daarna onder leidingwater spoelen.

Een andere vraag - is het nodig om grote champignons te snijden? Als ze ingevroren zijn, is het niet nodig ze rauw te snijden, maar bij het koken of braden is het de moeite waard ze in stukken van dezelfde grootte te snijden. Bovendien moet u niet vergeten dat het invriezen zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd en niet enkele dagen moet worden verlaten.

Hoe te om verse paddestoelen voor de winter te bevriezen

Verse honingpaddenstoelen zijn goed omdat ze na bevriezing hun uiterlijk en textuur behouden. Ze zijn elastisch en houden hun vorm goed, in tegenstelling tot de paddestoelen die zijn behandeld met warmte.

Bevries ze als volgt:

 1. Om op de droge manier vrij te zijn van klein afval.
 2. Sorteer op maat.
 3. Zet op een snijplank, een dienblad of een dienblad en verzend naar de diepvriezer. Verspreiding moet in één laag zijn.
 4. Laat het 2-3 uur in de kamer.
 5. Arrangeer in pakketten.

Op deze wijze ingevroren champignons kunnen worden gebruikt bij het koken van zowel de eerste als de tweede gangen, toppings voor het bakken, salades en als aanvulling op de bijgerecht.

Het is belangrijk! Champignons kunnen niet rauw worden gegeten. Eerder ingevroren champignons moeten ofwel worden gekookt of anderszins worden onderworpen aan een warmtebehandeling (bakken of bakken).

Bevroren gekookte paddestoelen voor de winter

De voor het invriezen gestoomde champignons zijn handig omdat ze niet speciaal hoeven te worden verwerkt tijdens het ontdooiproces, maar meteen kunnen worden gestart. Ze kunnen worden gebruikt bij de bereiding van soep- of champignonkaviaar.

Hoe champignons koken voordat ze invriezen

Kook champignons voor het invriezen op verschillende manieren. Voordat je gaat koken, moet je een paar dingen in gedachten houden:

 • tijdens het koken worden paddenstoelen sterk verkleind;
 • zout water is vereist voor het koken;
 • spoel de champignons grondig af voor het koken;
 • de minimale kooktijd is een uur en beter - 2 uur;
 • aangezien grote exemplaren langer koken dan kleine exemplaren, moeten de paddenstoelen worden gesorteerd op grootte.

Hoe champignons te bereiden voor het invriezen voor de winter

Volledig voorbereide paddenstoelen worden overwogen wanneer alle exemplaren op de bodem van de pan komen. Na het koken kunnen ze worden verpakt voor invriezen, zodat ze vooraf kunnen drogen. In tegenstelling tot rauw, is het niet nodig om gekookte champignons vooraf te bevriezen. Ze kunnen zowel in zakken als in goed gesloten plastic containers worden neergelegd. Bevroren gekookte champignons worden maximaal zes maanden bewaard.

Methode 1

Gepelde paddestoelen vallen in kokend water in slaap, koken 10 minuten, periodiek het schuim verwijderen. Laat vervolgens het verse zout weer uitlekken en kook een uur lang, langzaam roerend. Breng na het koken een vergiet in en laat het water weglopen en de paddenstoelen uitdrogen (je kunt nat worden met servetten).

Methode 2

Leg de champignons in een pan met koud gezouten water, doe het op het vuur en laat het koken. Na het koken en het uiterlijk van het schuim (het schuim moet worden verwijderd), kook gedurende 3 minuten, laat uitlekken en giet schoon. Zout en laat nog een uur sudderen. Laat vervolgens uitlekken, laat afkoelen en vries in.

Bevroren gekookte paddestoelen voor de winter

Voor het invriezen kunt u zowel voedselcontainers als pakketten voor invriezen (of gewoon cellofaan) gebruiken. Er zijn een paar regels om te onthouden bij het maken van spaties:

 1. Kies champignons van dezelfde grootte om gemakkelijk te kunnen koken.
 2. Blanks worden verdeeld in kleine porties, omdat ze niet opnieuw kunnen worden ingevroren.
 3. Het is noodzakelijk om overtollig vocht voorzichtig te verwijderen - hiervoor kunt u de champignons in een vergiet verplaatsen, de vloeistof laten weglopen, een handdoek opdoen en laten drogen.
 4. Aangezien zelfs nadat het water is gedraineerd, champignons nog steeds sap kunnen geven, moet je in opslagtanks wat vrije ruimte overlaten.

In sommige recepten wordt geadviseerd om de champignons op een blad te plaatsen en ze 2-3 uur in de vriezer te laten staan, en ze vervolgens in pakjes te verpakken, maar om tijd te besparen kan dit worden verwaarloosd - na het ontdooien ziet het resultaat er hetzelfde uit.

Bevriezingsregels na het blancheren

Blancheren is een korte-termijnbehandeling van het product met heet water.

Er zijn verschillende manieren om te blancheren.

Dus je kunt:

 1. Zet een vergiet met champignons in de gootsteen en giet er kokend water overheen (gemakkelijke manier).
 2. Bereid twee potten - een met koud water, de andere - met gezouten - op het vuur en breng aan de kook. De champignons worden in kokend water laten zakken en 2-3 minuten laten koken, waarna ze snel worden overgebracht naar een pan met koud water.

Paddestoelen verplaatsen zich naar een vergiet en vertrekken, waardoor overtollig vocht kan wegvloeien. Gekoelde en gedroogde champignons worden in zakken (containers) gelegd en naar de vriezer gestuurd.

Gefrituurde champignons invriezen

Bevroren gefrituurde champignons kunnen worden gebruikt om een ​​stoofpot of als bijgerecht te bereiden. De baktijd is in de regel niet langer dan 20 minuten.

Rooster ze zo:

 1. Was gedroogde paddestoelen grondig.
 2. Verwarm de pan voor en giet er zonder toevoeging van olie champignons op.
 3. Bak totdat het sap gaat.
 4. Voeg boter toe, bak tot ze goudbruin zijn.
 5. Giet in een vergiet en laat uitlekken.
 6. Gekoelde champignons worden verpakt en naar de vriezer gestuurd.

Stoofschimmels invriezen voor de winter

Het blussen van paddestoelen voor de winter lijkt erg op frituren:

 1. Geweekte champignons mogen drogen, stuur ze naar een hete koekenpan zonder olie en zout.
 2. Nadat het sap is verdwenen, bedek de pan met een deksel en stoof 20-25 minuten lang. Als het sap sterk kookt, kunt u gekookt water toevoegen.
 3. Dan moet je het sap aftappen en de afgekoelde champignons in containers afbreken.

Bevroren paddestoelkaviaar van paddestoelen

Aangezien dergelijke kaviaar is gemaakt van eerder gekookte champignons, kan deze worden blootgesteld aan bevriezing. De eigenaardigheid van het bereiden van kaviaar van champignons is dat het na bevriezing extra verwerkt moet worden.

Kaviaar wordt als volgt bereid:

 1. De paddenstoelen worden gedrenkt in zout water, gewassen en schoongemaakt.
 2. Kook op een gemakkelijke manier tot het gaar is.
 3. Ze stoppen het in een vergiet, laten het water weglopen en malen het op elke handige manier - in een vleesmolen, blender of met behulp van een maaidorser.
 4. Verpletterde kaviaar wordt verpakt in zakken of containers en naar de vriezer gestuurd.
 5. Om te ontdooien, moet u het volgende doen: verspreid bevroren voedsel in een verwarmde pan, voeg een halve kop water toe en wacht tot de kaviaar begint te ontdooien. Nadat de vloeistof begint te verdampen, voeg je specerijen toe naar smaak, bedek je de pan met een deksel en stoof je tot de laatste verdamping van water.

Hoe bevroren paddestoelen te koken

Frozen mushrooms is een smakelijk en gezond product. Maar om je dierbaren te behagen met een smakelijk gerecht, moet je de recepten en de subtiliteiten van het koken kennen.

In welke gerechten kunt u bevroren champignons toevoegen

Zoals eerder vermeld, is het bij bevroren champignons mogelijk om dezelfde gerechten te bereiden als verse, vooral als het invriezen rauw plaatsvindt. Je kunt een stoofschotel of een bijgerecht maken van gebakken of gestoofde en gekookte kunnen gebruikt worden als een vulling of een ingrediënt voor een salade of als basis voor champignonsoep.

Hoe bevroren paddestoelen te gebruiken

Champignons moeten geleidelijk worden ontdooid, bij kamertemperatuur; gebruik voor deze stroom heet water of een magnetron kan dat niet. Maar dit is alleen van toepassing op voorgekookte champignons, maar rauwe exemplaren kunnen tegelijkertijd worden gekookt of gebakken - ze worden tijdens het koken ontdooid. Verplichte warmtebehandeling vereist rauwe paddenstoelen, maar gekookt, gebakken of gestoofd is het optioneel. In soepen kunt u ze toevoegen zonder voorbehandeling.

Rauwe paddenstoelen moeten voor het eten koken of braden.

Hoeveel bevroren rauwe champignons zijn gekookt

Het hele proces van kokende paddenstoelen duurt 20-30 minuten, afhankelijk van hun grootte en hoeveelheid. Als de champignons oorspronkelijk zijn bedoeld om te bakken, kunnen ze van tevoren worden gekookt, of onmiddellijk, zonder te ontdooien, naar de braadpan worden gestuurd.

De bewaartijd van ingevroren champignons

De houdbaarheid is afhankelijk van de vorm waarin het product is ingevroren:

 • in kaas - tot 6 maanden;
 • in gekookt - tot een jaar;
 • gefrituurd - tot een jaar;
 • in de vorm van kaviaar - tot 6 maanden.

Een paar tips voor het invriezen en bewaren van paddenstoelen

Om niet alleen het invriezen, maar ook het ontdooien van paddenstoelen probleemloos te laten verlopen, is het de moeite waard om een ​​paar dingen te onthouden:

 1. Voor het invriezen is het noodzakelijk om alleen verse en hele champignons te gebruiken.
 2. Paddestoelen verdragen geen herhaald invriezen.
 3. Verwijder overtollige vloeistof voor het invriest.
 4. Voor het gemak is het beter om kleine hoeveelheden in te pakken.
 5. Om het einde van de houdbaarheidsdatum niet te missen, is het noodzakelijk om op de verpakkingen en containers niet alleen de verpakkingsdatum te tekenen, maar ook de vorm waarin de champignons worden ingevroren - gekookt, gebakken, kaas.
 6. U hoeft de container of verpakking niet volledig te vullen tijdens het inpakken - champignons kunnen sap maken en er is ruimte nodig.

conclusie

Opnieuw invriezen - eenvoudige actie, maar om te slagen, vereist aandacht en nauwkeurigheid. De belangrijkste voordelen van diepvriespaddenstoelen zijn gemakkelijke opslag en behoud van smaak en voedingsstoffen.

video:

Bekijk de video: CHICAGO: Watervallen bevroren, scholen dicht, chaos op de weg (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send