Recepten

Viburnum Compote: recept

Pin
Send
Share
Send
Send


Kalina heeft een vrij specifieke smaak die iedereen niet lekker vindt. Zijn inherente bitterheid staat het gebruik van bessen voor sommige gerechten niet toe. Je kunt echter een heerlijke compote maken, die in de winter een echte vondst zal zijn. Vervolgens overwegen we enkele opties voor het maken van deze gezonde drank.

Belangrijke punten

Om een ​​compote van viburnum klaar te maken voor de winter, moet je wat tips lezen:

 1. De meesten houden niet van bittere viburnum. Daarom zou ik het aroma en de smaak van bessen willen behouden, maar van hun inherente bitterheid af willen. Het blijkt heel eenvoudig te zijn. Laat de viburnum gewoon in de kou staan. Deze bessen worden afgeraden om te plukken voor de vorst. Als je niet kunt wachten, kun je de bessen gewoon een tijdje in de vriezer leggen. Het resultaat zal hetzelfde zijn.
 2. Maar zelfs als de behandeling met koude bitterheid niet helemaal weggaat. Heb daarom geen medelijden met suiker tijdens het koken van compote. Siroop voor deze compote wordt bereid in verhouding 1/1, hoeveel water, dezelfde hoeveelheid kristalsuiker.
 3. Goed gekookte kalyncompote heeft een hoge concentratie sap en suiker. Om deze reden moet het vóór gebruik worden verdund.
 4. Kalina is een ongelooflijk gezonde bes die vitamine A, E en ascorbinezuur bevat. Maar toch kan het pijn doen. Deze bes kan bijvoorbeeld de bloeddruk aanzienlijk verlagen, wat de bloedstolling beïnvloedt. Degenen die in de toekomst operaties gaan uitvoeren of problemen hebben met de bloedstolling, mogen zo'n drankje niet drinken. Degenen die een lage bloeddruk hebben, evenals zwangere vrouwen die compileren van viburnum kunnen ook niet drinken. Kinderen drinken van de bessen geven met grote zorg en in kleine hoeveelheden. Maar de hypertensieve viburnumcompote zal zeer nuttig zijn.
 5. Het kan worden opgerold voor de winter en lange tijd worden bewaard. Om dit te doen, wordt gekookte compote gegoten in gesteriliseerde potten en gerold met deksels, die zijn voorgekookt in water.
Waarschuwing! In deze compote kun je andere bessen en fruit toevoegen. Velen houden van de combinatie van appels en viburnum.

Recept voor viburnumcompote

Een pot van drie liter heeft de volgende ingrediënten nodig:

 • twee kilogram viburnum;
 • 750 gram kristalsuiker;
 • 750 ml water.

Kookcompote:

 • Viburnumbessen moeten in een vergiet worden gegoten en direct in koud water worden ondergedompeld.
 • Dan kook water in een grote pan en laat bessen 2 minuten samen met een vergiet.
 • Vergiet gereserveerd om overtollig water af te tappen. Ondertussen is de tafel bedekt met papieren handdoeken en worden er bessen op gegoten.
 • Terwijl viburnum droogt kun je de blikjes steriliseren. Verplaats de bessen vervolgens in de voorbereide container.
 • 750 ml water wordt gekookt in een pan en er wordt suiker in kleine porties aan toegevoegd. Het moet grondig worden gemengd om de siroop uniform te maken.
 • Viburnum wordt over de nog hete siroop gegoten.
 • Ze zetten een pan op het vuur, waarin het nodig is om een ​​handdoek of een houten plank te zetten. Er wordt zoveel water in gestort dat het de oevers van de hangers bereikt. Zet de pot met compote in deze pan en dek af met een deksel erop.
 • Gesteriliseerde compote heeft minimaal 30 minuten nodig. Banken met kleiner volume worden 10-15 minuten minder gesteriliseerd.
 • Als de tijd is verstreken, wordt de bank met een speciale boeg weggehaald. Daarna rolt het en zet het opzij tot het is afgekoeld. In dit geval moet de container in een warme deken worden gewikkeld. Als de compote helemaal cool is, moet je hem naar een geschikte koele plaats overbrengen voor verdere opslag.

Waarschuwing! Open compote kan niet langer dan 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Als je in die tijd geen tijd hebt om zo'n volume te drinken, is het beter om de drank in kleinere blikjes te gooien. Houd er rekening mee dat het nog steeds moet worden verwaterd.

Compote van viburnum en appels

Dit recept is ontworpen voor een blikje van 3 liter. Hiervoor hebt u de volgende componenten nodig:

 • een halve kilo appels;
 • 300 gram viburnumbessen;
 • 500 gram kristalsuiker;
 • twee liter water.

Bereid de drank als volgt voor:

 1. Bessen moeten worden gewassen en gedroogd, zoals in het vorige recept.
 2. Appels worden gewassen, de kernen uitgesneden en in kleine plakjes gesneden of op een andere handige manier.
 3. De benodigde hoeveelheid water wordt in de pot gegoten en aan de kook gebracht. Alle suiker wordt er gegoten. De siroop wordt geroerd totdat de suiker volledig oplost.
 4. Voeg vervolgens gekookte appels en viburnum toe aan de kokende siroop. De inhoud wordt aan de kook gebracht en gedurende 10 minuten gaar.
 5. Vervolgens wordt de warme drank in een gesteriliseerde pot of in meerdere kleinere containers gegoten. Daarna wordt de container opgerold met een gesteriliseerd deksel en optioneel ingepakt.
 6. Na afkoelen worden de containers overgebracht naar een geschikte plaats voor opslag in de winter.

Dit recept voorziet niet in sterilisatie. Het heeft een vrij rijke smaak met een lichte appelsmaak, maar niet zo geconcentreerd als een compote van viburnum. Voor het drinken kan drank worden verdund met water.

Viburnumcompote met sinaasappels

Ingrediënten voor een inhoud van drie liter:

 • anderhalf kilogram viburnum;
 • een halve kilo sinaasappel;
 • 750 ml water;
 • 1 gram vanilline;
 • 750 gram kristalsuiker;
 • 5 gram gemalen kaneel.

Het kookproces is als volgt:

 1. Sinaasappelen moeten worden gewassen en in halve cirkels worden gesneden. Van hen moet je alle botten verwijderen.
 2. Viburnumbessen worden gewassen en gedroogd op een papieren handdoek. Als optie kan een paar minuten viburnum in de oven worden geplaatst.
 3. Water wordt gekookt in een grote pan, er wordt suiker aan toegevoegd en het is volledig opgelost.
 4. Daarna worden gehakte sinaasappels, viburnum, vanilline en gemalen kaneel in suikerstroop gegooid.
 5. Inhoud koken tot het moment waarop de bessen beginnen te barsten.
 6. Vervolgens wordt de drank in de blikjes gegoten en met deksels opgerold. Natuurlijk moet alles eerst worden gesteriliseerd.
 7. Banken vallen om en gaan afkoelen. De containers worden vervolgens overgebracht naar een koele plaats.

Tip! Sinaasappelen in het recept kunnen worden vervangen door een glas sap. Aldus bereid moet compote voor gebruik verdund worden met water.

conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de voordelen en schade van viburnum. Zeker, degenen die niet gecontra-indiceerd zijn voor deze bessen zullen zeker genieten van de compote ervan. Een dergelijke drank bereiden kan van de meest betaalbare ingrediënten zijn. Probeer het zeker!

Bekijk de video: Orange Compote of Viburnum is Filtered With a Sieve (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send