Tuinieren

Soorten bespoten zelfbestoven komkommers

Pin
Send
Share
Send
Send


Zelfbestuivende veldmakelaarkomkommers zijn een populaire tuinoogst. Deze groente heeft een lange ontwikkelingsgeschiedenis. Zelfs in de oudheid wisten mensen dat dit tuingewas een genezend, zuiverend effect op het lichaam had. Dit komt door het feit dat de groente 70% water bevat. Ze hebben gunstige eigenschappen die het functioneren van de nieren, het hart, de eetlust en het metabolisme van het lichaam verbeteren. Het eten wordt zowel vers in verse salades als in blik gebruikt.

Kenmerken van zelfbestoven komkommers

Groentetelers en amateurtuinders weten dat komkommers bestoven kunnen worden door bijen en ook zelf bestoven kunnen worden. Komkommers zelfbestoven op open grond, gekenmerkt door een vroege, rijke oogst.

Functies die in overweging moeten worden genomen bij het kiezen van komkommers, die zelf worden bestoven:

 • Klimaat functies
 • Kenmerken van temperatuurindicatoren
 • Kenmerken van het type bodem

Kenmerkende kenmerken van komkommerrassen die zelf worden bestoven, van variëteiten bestoven door bijen:

 • Bestoven door zichzelf, zonder de verplichte deelname van bijen
 • Ze worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een stamper en meeldraden (wanneer dauw ze treft, wordt het bestuivingproces uitgevoerd)
 • Ze worden gekenmerkt door veelzijdigheid (ze kunnen zowel in kassen als in open grond worden gekweekt)

Rassen van zelf-bestoven komkommers behoren tot de belangrijke eigenschap in de selectie. Dankzij de inspanningen van fokkers genieten deze rassen van een rijke oogst. Met de juiste beplanting, zorg, grondbewerking met 1 m² verzamel 20 kg groenten.

Soorten zelfbestoven bush-komkommers geteeld op open grond

Patti variëteit komkommers

Verwijst naar een nieuw type. Gekenmerkt door uitstekende opbrengst. Rijpe groenten van verzadigde groene kleur, hebben een klein formaat, puistjes. Dit tuin gewas is goed bestand tegen ongunstige weersomstandigheden. Meestal gebruikt voor beitsen, evenals inblikken.

April komkommers

Vroege rijping, de eerste rijpe groenten kunnen worden gestart vanaf de laatste dagen van mei. Eet vers in salades. Ze worden gekenmerkt door een hoge weerstand tegen ziekten, temperatuurverschillen.

Verscheidenheid Komkommer King

Ze behoren tot de vroege rijpende geest. Smaak delicaat, vers. Het wordt gekenmerkt door lange, grote vruchten met een lichtgroene kleur. Goede verzorging, tijdig water geven - procedures die bijdragen aan de teelt van een goede oogst (tot 20 kg vanaf 1 m² tuinoppervlak). Ze hebben een goede ziekteresistentie.

Prestige Komkommers

Professionele tuinders noemen dit soort - "koning" van komkommers. Dit komt door het feit dat per 1 m² meer dan 20 kg geurige oogst kan worden geteeld. Groenten worden gekenmerkt door een aangename smaak, tonen van bitterheid zijn uitgesloten. Kan lange tijd worden bewaard. Ze dragen lang vrucht. Het observeren van goede zorg, hydratatie, verrukking van de oogst tot het begin van de herfst.

Stella komkommer

Het wordt gekenmerkt door een zachtgroen kleurbereik, kleine afmetingen, de aanwezigheid van kleine hobbels en hoge opbrengsten. Hoofdzakelijk gebruikt voor augurken, inblikken.

Waarschuwing! Voor een goede oogst van zelfbestuivende komkommers van open grond, is het noodzakelijk om er goed mee om te gaan en tijdig water te geven.

Kenmerken van cultivatie: planten, verzorging, hydratatie

De grond waarop komkommers van dit ras worden geteeld, moet licht en rijk aan humus zijn. Voor meer weerstand tegen ziekten, raden experts aan om ze op dezelfde site te planten met een frequentie van 5 jaar 1 keer. Ontwikkel het goed op de site van de vorige aanplant van tomaten, erwten, aardappelen, maïs. Professionele tuinders worden geadviseerd om een ​​topdressing voor de grond te maken onder de bespoten zelfbestoven komkommers. Deze tuinoogst kan zowel met behulp van zaden worden gekweekt als met behulp van zaailingen.

Het planten van komkommers rassadnym manier

Dankzij deze methode verloopt het vruchtproces veel sneller dan bij het planten van zaden. De eerste oogst van open veldkomkommers geplant door zaailingen wordt 14 dagen eerder geoogst dan die geplant met zaden.

Voor het planten vallen zaden voor zaailingen in slaap in een speciale zak en worden ze 12 uur in een speciale voedingsoplossing (water 1 l, houtas, 1 theelepel nitrofhoska) geplaatst. Na het verstrijken van de aangegeven tijd worden de zaden verschillende keren met schoon water gewassen, op een vochtige doek gedaan en 48 uur bij een luchttemperatuur van 20 °С bewaard. Vóór de dag van het planten van zaden voor zaailingen, worden ze op de dag in de koelkast geplaatst.

Zaden voor zaailingen worden de hele maand april gezaaid in kleine potten tot een hoogte van 12 cm. Een speciaal mengsel wordt voorbereid op de grond, bestaande uit 1 deel fijne houtsnippers, 2 delen turf, 2 uur humus. Voeg in 10 kg mix 2st.l. essenboom, 1.5 st.l. nitrophosphate. De bodemoplossing is goed gemengd en dan verspreid in potten. Elke zaadpot is beplant met 1 zaadzaad en bevochtigd met een kleine hoeveelheid water. In een maand, wanneer 2 bladeren verschijnen, kunnen de zaailingen in open grond worden getransplanteerd.

Het planten van komkommerzaden

Vóór het zaaien worden de zaden gedrenkt in water van 25 ° for gedurende 20 uur. Leg het vervolgens op een vochtige doek. Dankzij deze procedure ontkiemen de zaden snel.

Op de tuinbedden wordt 7 cm lune bereid, die dicht bij elkaar liggen. In elk gaatje worden 1 spulzaden geplaatst. Vervolgens worden de gaten met zaden voorzichtig besprenkeld met aarde, verdicht, besproeid met een kleine hoeveelheid water.

Zorgfuncties

Tuinbedden met zelfbestoven opengemalen komkommers moeten systematisch van onkruid worden verbrand. Terwijl de planten klein zijn, moet je de grond voorzichtig losmaken. Verder wordt de procedure van het losmaken 1 keer gedurende 7 dagen uitgevoerd. Tijdig systematisch oogsten is ook van toepassing op de zorg.

Hydraterende functies

Deze tuinoogst moet systematisch worden bevochtigd. Voor de bloei wordt aanbevolen dat de plant elke dag wordt bewaterd. Tijdens de vruchtperiode, voer om de 4 dagen uit. Voor irrigatie wordt het aanbevolen om iets warm water te gebruiken.

Waarschuwing! Vochtinbrengen wordt aanbevolen om uit te voeren in de ochtend- of avondperiode. Als je de plant overdag water geeft, kunnen de bladeren verbranden.

Functies voeden

In zelfbestoven komkommers voor open grond, voer tot 5 keer per seizoen extra voeder:

 • Fase 1 Een oplossing wordt bereid in hoeveelheden van 10 liter water, 1 liter toorts (1: 8 = mest: water). De oplossing moet gedurende 14 dagen worden toegediend. Voeg daarna 10 g kaliumsulfaat, 30 g superfosfaat, 10 g ureum toe.
 • Fase 2 De tweede voeding wordt in een week uitgevoerd. In de winkel moet alles voor de tuin van de tuin worden gekocht met kunstmest voor zelfbestoven komkommers gekweekt op open grond, verdund met water volgens de instructies op de verpakking. Voor 1 m² gebruikt 3 liter voeding.
 • Fase 3 De derde voeding wordt 10 dagen na de vorige uitgevoerd. Oplossing gebruikt: 2st.l. voeding Effekton-O op 10 l water. 4 liter van het mengsel wordt voor 1 m² uitgegeven, het wordt in de wortel van elke plant gegoten.
 • 4 fasen. De vierde voeding wordt uitgevoerd op dag 9 na de derde. Meststoffen verhoudingen: water 10 l, 2 el. Agricole Vegeta, 1 el. nitrophosphate. Gebruik voor 1 m² 5 liter van het mengsel.
 • Fase 5 De vijfde wordt uitgevoerd op de 10e dag na de vierde. Hiervoor heb je nodig: 2 el. speciaal complex voer voor komkommers van dit ras, 10 liter water. Voor 1 m² wordt 3 liter voer gebruikt.

Zo wordt de zelfbestoven variëteit van komkommers, die wordt gekweekt in de open grond, gekenmerkt door de aanwezigheid van een stamper, meeldraden, waarop dauw valt, dankzij dit proces bestuiving wordt uitgevoerd. De belangrijkste variëteiten zijn: Patti, King, Prestige, Stella, april. Elke variëteit wordt gekenmerkt door zijn eigen kenmerken. Zaai beide zaailingen en zaden. Goede aanplant, verzorging, bemesting van meststoffen van deze tuinbouw dragen bij aan een goede oogst.

Aanvullende informatie over het onderwerp kan in de video worden bekeken:

Pin
Send
Share
Send
Send