Tuinieren

Soorten lange en dunne aubergines

Pin
Send
Share
Send
Send


Het kiezen van een verscheidenheid aan aubergines voor aanplant, tuinders, in de eerste plaats, worden geleid door de smaak en voor wat ze gaan gebruiken van de vrucht. Om een ​​veelzijdig gewas te kweken, geschikt voor roosteren, bakken en inblikken, probeer variëteiten met lang fruit te kweken. Ze zijn zacht en aangenaam naar smaak, de schil heeft geen karakteristieke bitterheid en de laatste hybriden, gefokt door fokkers, zijn niet alleen goed bewaard, maar ook bevroren.

Het kweken van lange aubergines

Planten en kweken van lange variëteiten slechts in geringe mate, maar verschilt nog steeds van de gebruikelijke. Deze planten zijn thermofiel en houden van planten in de open grond in een warme periode. Maar voordat u een plaats kiest om zaailingen over te zetten, moet u een paar punten overwegen.

Als u zaailingen plant in de grond na wortelgewassen en meloenen - de aarde moet worden losgemaakt en bevrucht. Om dit te doen, voegt 10 kg plantaardige en dierlijke humus 50-60 gram superfosfaat en 10-15 gram kalium toe. Meststof wordt in de late herfst op de grond aangebracht, wanneer de wortels en meloenen worden verwijderd en de grond wordt losgemaakt voordat de winter begint.

Waarschuwing! Vergeet niet dat aubergine zaailingen elke keer op een nieuwe plek geplant moeten worden. Retourneer de plant in het gebied van de tuin, waar deze is gegroeid, kan niet eerder zijn dan 3-4 jaar.

Voordat de zaailingen van lange aubergines worden overgebracht naar de volle grond of in de kas, is in het voorjaar schrobben noodzakelijk. Deze werken worden uitgevoerd in het midden of eind maart, wanneer de grond volledig droog is uit de sneeuw. In april, op die plaatsen waar er bedden zijn met aubergines, voert u ureum (stikstofkunstmest) in.

Het kweken van zaailingen van zaad

Een lange variëteit van aubergines, evenals de gebruikelijke, kan worden gekweekt uit zaden. Plantgoed vóór het zaaien wordt gekalibreerd en gedesinfecteerd. Voor de selectie van gezonde zaden is het nodig om alle plantgoed in een zoutoplossing onder te dompelen. Na 3 minuten zinken volle zaden naar de bodem en de holle vlotter. Geselecteerde korrels worden verschillende keren met warm stromend water gewassen en vervolgens bij kamertemperatuur gedroogd, waarbij ze op een katoenen servet worden gespreid.

De zaden van een lange variëteit voordat ze in de grond worden geplant, moeten worden ontkiemd. Schenk hiervoor het gekalibreerde plantmateriaal in een ondiepe schaal of schotel, dek af met een laag gefilterd papier bevochtigd met een groeistimulator. Een bord met zaden moet op een warme plaats worden gezet. Na 3-5 dagen zouden ze moeten rollen.

In de kas

Als u zaailingen in een broeikas of broeikas gaat kweken, moet het substraat voor zaailingen van tevoren worden voorbereid. Hiervoor is de grond bedekt met een dikke laag mest (10-20 cm) en 2-3 weken achtergelaten. Begin maart kan plantgoed in een dergelijke bodem worden gezaaid. Bovendien worden alle houten delen van een kas of serre behandeld met een 10% -ige oplossing van bleekmiddel of verse kalk.

Het is belangrijk! Bereken de tijd van het planten van zaden voor zaailingen. Vanaf het moment van de eerste scheuten tot de overdracht van zaailingen van lange variëteiten van aubergines in de volle grond moet ten minste 2 maanden duren.

De temperatuur in de kas tijdens de groei van zaailingen ondersteunt in het bereik van 23-250C. Zolang de zaailingen in de kas staan, wordt de temperatuur als volgt geregeld:

  • Blij - 18-200C;
  • 'S Nachts - 12-160S.

Ervaren tuiniers weten hoe belangrijk het is om een ​​sterk auberginesysteem te behouden tijdens het transplantatieproces, dus groeiende zaailingen in een kas of kas worden als optimaal beschouwd voor het verkrijgen van gezonde en ziekte-resistente planten.

In landingscontainers

Om een ​​smakelijk en rijk oogstmateriaal te verkrijgen van lange variëteiten van aubergines, wordt het geplant in humus- en veenplantbakken. Het substraat voor zaailingen, bereid uit de berekening van:

  • Humus - 8 delen;
  • Sodland - 2 delen;
  • Korovyak - 1 deel.

Alle componenten worden grondig gemengd en mogen 1-2 dagen staan. Vervolgens worden 50 gram superfosfaat, 10 gram ureum en 5 gram kalium toegevoegd aan 1 emmer van het resulterende substraat. De resulterende primer wordt in houders gevuld zodat deze 2/3 van zijn volume in beslag neemt. Geplante zaden worden erin geplant en besprenkeld met een laag aarde van 1 cm. De zaailingen worden 's ochtends, één keer per dag, gedrenkt en na enkele dagen, indien nodig, wordt verse aarde in potten gegoten.

Zodra de zaailingen van de lange aubergine zijn gekweekt, versterkt en klaar voor overdracht naar het tuinbed, wordt de grond van de open grond voorbereid voor het planten. Om dit te doen, wordt het bevrucht met elke superfosfaat meststof met een snelheid van 250 g per 1 m.2.

Hoe aubergine zaailingen groeien "Long purple"

Van alle lange variëteiten van auberginesoorten is "Purple Long" de meest bekende op het grondgebied van centraal Rusland. Overweeg het kweken van zaailingen van lange aubergines naar het voorbeeld van deze variëteit.

Allereerst moet gezegd worden dat alle lange aubergines regelmatig gevoerd moeten worden. Dit geldt voor zaailingen en de plant zelf, tot de volledige looptijd van het gewas.

Voor zaailingenvariëteiten "Lang paars" gebruikt u de volgende meststof (per 1 emmer water):

  • Kaliumzout 15-20 g;
  • Ammoniumsulfaat - 20-25 gr.

Onder organische meststoffen gebruiken tuinders bij het telen van lange aubergines mengmest, vogeluitwerpselen en toorts. Tegelijkertijd worden vogeluitwerpselen of toorts voor het begin van de gisting voorlopig gegist in bulkcontainer gedurende 7-8 dagen. De resulterende massa wordt verdund met water, in de verhouding:

  1. Een deel van vogeluitwerpselen op 15 delen water;
  2. Een deel van toorts 5 delen water;
  3. Een deel van de suspensie in 3 delen water.

Jonge zaailingen van lange variëteiten van aubergines worden aanbevolen om te voeren, afwisselend organische en stikstof meststoffen.

De eerste keer dat zaailingen worden bemest in 7-10 dagen na de eerste scheuten verschijnen, de tweede wordt uitgevoerd in nog eens 10 dagen.

Het is belangrijk! Na elke voedingsprocedure moeten jonge aubergines worden gedrenkt met schoon, bezonken water.

Twee weken voordat rassen van "Long Purple" in de grond worden verplant, moeten de zaailingen worden gehard. Als je zaailingen kweekt in een kas, wordt het frame eerst 1-2 uur geopend en breng je de verharding geleidelijk aan op tot 8-10 uur per dag. Het is heel belangrijk om rekening te houden met de luchttemperatuur. Als de lente laat is en de temperatuur amper 10-12 in de middag bereikt0C, de uithardingstijd moet worden verkort.

2-3 dagen voordat u de zaailingen verplaatst, moet u de aubergine behandelen met een oplossing van kopersulfaat (50 gram van de stof wordt op een emmer water gezet). Dit voorkomt de mogelijke ontwikkeling van schimmelziekten.

In de volle grond wordt de Long Purple-variëteit alleen geplant als de zaailing volgroeid is en minimaal 5-6 volwaardige bladeren heeft.

Waarschuwing! Denk aan de timing van de overdracht van zaailingen! Als u aubergine zaailingen minstens 5-7 dagen in een broeikas bewaart, zal dit het groeiseizoen en de oogst aanzienlijk beïnvloeden.

Aubergine "Long Purple" verwijst naar de beste vroegrijpe en productieve variëteiten. De rijpingstijd van het fruit is 90-100 dagen, de hoogte van de struik is niet groter dan 55-60 cm.

Vruchten in de periode van volledige rijpheid bereiken een lengte van 20-25 cm, hebben een donkerpaarse kleur. Het gewicht van een aubergine - 200-250g. De kwaliteit heeft een uitstekende handelswaar en smaakt, het wordt veel gebruikt bij het inblikken en zouten. Een onderscheidend kenmerk van het ras is een lang groeiseizoen met een "vriendelijke" opbrengst aan fruit.

De beste variëteiten van de lange aubergine

Op de schappen van winkels en markten van vandaag zie je een groot aantal auberginezaden, een verscheidenheid aan vormen en kleuren. Onder hen zijn de lange aubergines aanbevolen voor planten in de zuidelijke regio's en in centraal Rusland. Hier zijn slechts een paar soorten, bekend bij de boeren, vanwege de hoge opbrengst en uitstekende smaak.

banaan

Variatie verwijst naar de vroege rijping. De periode van fruitrijping is 90-95 dagen vanaf het moment van opkomst.

Bestand tegen verlaging van de temperatuur in de lucht en op de bodem, virale en schimmelziekten. Zaailingen kunnen zowel thuis als in een kas op open terrein worden gekweekt.

Het gemiddelde vruchtgewicht is 150-170 gram, lengte - tot 25 cm. Een onderscheidend kenmerk van aubergine - het fruit is, als het rijp is, enigszins gebogen, lijkt op de vorm van een banaan.

De zachtste

Deze variëteit behoort tot de middelste rijping. Gewassen in warme gebieden beginnen begin augustus te worden geoogst, in de noordelijke regio's - in het begin en in het midden van september. De lengte van de foetus is 20-22 cm, en de diameter bereikt vaak 6-7 cm. Het gemiddelde gewicht is 200-250 gram. Eigenaardigheden van het ras - struiken op open grond groeien in maten tot 100-120 cm, dus in het proces van groei en vruchtvorming heeft de plant ribbelst nodig.

Lang paars

De variëteit doet visueel denken aan "Long Purple", met slechts één verschil - de vrucht is lichter en dunner. Aubergine verwijst naar het tussenseizoen. De struik groeit tot 60 cm. Fruit tijdens het rijpen bereikt een massa van 200-220 g, lengte - tot 20 cm. Het ras heeft een hoge smaak en commerciële kenmerken, is bestand tegen temperatuurveranderingen. Zaailingen aanbevolen om te groeien in filmkassen.

Lange pop

Een nieuwe variëteit van lange aubergines met hoge opbrengsten. Aubergine verwijst naar de vroege rijping, rijpingstijd - 60-70 dagen vanaf de eerste fotoshoot. In de zuidelijke regio's van Rusland kunnen de eerste vruchten halverwege juli worden verkregen. De hoogte van de struik is niet groter dan 60-70 cm. De gemiddelde massa van het fruit is 250 gram, de lengte van het fruit is 20-25 cm en de dikte van afzonderlijke exemplaren kan 8-10 cm bedragen.

Scimitar F1

Deze hybride behoort tot het midden van het seizoen. Volledige rijpingstijd - 95-100 dagen. De plant kan maximaal 80-90 cm hoog worden, dus als je Yatagan kweekt, ondersteun je zijn kousenband. De vruchten zijn donker, lila met witte, sappige pulp. Het gemiddelde vruchtgewicht is 180-200 g, lengte - tot 20 cm.

King of the North

Een verscheidenheid aan lange aubergines, gefokt door fokkers specifiek voor de noordelijke regio's van Rusland. "King of the North" is bestand tegen koude kiekjes en wind. Variatie verwijst naar het midden van het seizoen. Zaailingen moeten alleen in kasomstandigheden worden gekweekt. Tijdens volledige rijping kunnen aubergines tot 30 cm lang worden en tot 8-10 in volume. Het gemiddelde gewicht van de vrucht - 250-300 gr.

conclusie

Kiezen voor het planten van lange variëteiten van aubergines, moet u aandacht besteden aan de aanbevelingen van de fabrikant in de instructies. Hoe het is om smakelijke lange aubergines op te groeien als je video kijkt:

Bekijk de video: Тесто на любой десерт! Выпечка - печенье, пирожное и быстрый пирог к чаю! (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send