Tuinieren

Zucchini Diamond F1

Pin
Send
Share
Send
Send


Courgette Diamant is een veel voorkomende variëteit in ons land, oorspronkelijk uit Duitsland. Deze plantaardige merg is zo populair geworden vanwege zijn uithoudingsvermogen aan overvocht en onvoldoende bodemvocht en uitstekende producteigenschappen.

Cultuur beschrijving

De variëteit Diamant is een hoogrenderende, omdat een struik tot wel 20 squash kan produceren voor een seizoen. Het is een half-geweven struik met veel sterke bladeren van donkergroene kleur. De geprononceerde gevlekte bladeren van Diamond verschillen niet, maar ze hebben sterke sneden aan de zijkanten.

De cultuur bevrucht na 40 dagen na de eerste scheuten. Diamant courgette verschillen in een cilindrische vorm en tot 22 cm lang.Een volwassen courgette bereikt een massa van ongeveer 1 kg. De kleur van het rijpe fruit is donkergroen met frequente strepen en vlekken over de gehele lengte, de schil is dun. Daaronder is een sterk wit vlees met binnen elliptische zaden van beige kleur. De diamant draagt ​​het transport goed en is goed onderhouden.

Jonge courgette kan rauw worden gegeten, meer volwassen courgettes vereisen een warmtebehandeling in de vorm van stoven of braden.

Een ras cultiveren

Vóór het planten moeten de zaden van de Diamond-courgette in een vochtige doek worden bewaard, waar ze een klein beetje open gaan en groene spruiten vertonen.

Diamant zaaien in open veld in mei - begin juni in rijen volgens het volgende zaaischema: 70 * 70. De diepte van het leggen van het courgettezaad in de grond is ongeveer 6 cm. Voordat de zaden in het gat worden gezonken, moet de bodem met warm water worden afgeworpen.

Het is belangrijk! Als de grond zwaar is, kun je zaden tot een diepte van ongeveer 4 cm planten.

Het is niet nodig om courgette direct in open grond te zaaien, je kunt zaailingen van te voren voorbereiden, begin april. En dan planten ze het in een periode van 25 dagen op een tuinbed. Het enige dat u moet doen om ervoor te zorgen dat de temperatuur van de grond niet daalde tijdens het planten en daarna onder de 15 graden. De beste plaats voor het planten van courgette Diamant is een tuin waar vroege groenten - wortels, aardappelen of andere knolgewassen - voorheen vruchten afwerpen.

Na de landing is het bed bedekt met een enkellaagse film. Je kunt een zwarte film gebruiken. Het zal zonnewarmte accumuleren, omdat deze courgette eerder zal stijgen.

Nadat de courgettespruiten zijn opgestaan, moeten gaten in de film worden gemaakt en in het wild worden vrijgegeven. Elke struik wordt gecontroleerd en in één gat laten we alleen die met een betere prestatie en sterker in uiterlijk achter.

Om de plant een hoge en hoogwaardige courgette te geven, moet deze op tijd worden gedrenkt voor de gehele groeiperiode, onkruid in de tijd, de grond in de tuinbed losmaken en worden gevoed met minerale meststoffen. De cultuur is zeer veeleisend voor de bodem om vruchtbaar te zijn, maar het is niet nodig om ze te voeden met meststoffen die chloor bevatten.

Het is belangrijk! Watergift is wenselijk om direct 7 tot 8 dagen warm water direct onder de wortel te produceren.

Nadat de eerste vruchten zijn verschenen, moeten ze op tijd worden verwijderd. Zucchini Diamond F1 houdt van regelmatig oogsten ongeveer 1 - 2 keer per week. Hiermee kunt u een nieuwe courgette binden. Als courgette voornemens is ze in niet-verwerkte vorm op te slaan, moet je ze in de tuin laten tot ze rijp zijn en dan verwijderen voor het begin van koud weer.

Opslag wordt op een donkere plaats uitgevoerd. Squash Diamant gevouwen in één laag zonder verpakking. De optimale opslagtemperatuur is +5 - +10 graden, de maximale temperatuur is +18 graden. Jonge courgette kan doordeweeks in plastic zakken in de koelkast worden bewaard en ook worden ingevroren.

Beoordelingen tuiniers

Squashen van deze variëteit hebben al veel bewonderende beoordelingen van tuiniers verzameld. Hier zijn slechts enkele van hen:

Angelina, Kolomna Roet Diamant is al het tweede jaar en zeer tevreden. Ik hou vooral van de smaak van courgette en het feit dat de struiken zelf een beetje ruimte innemen, dus mijn bedden zien er verzorgd uit. Olga Vasilievna, St. Petersburg Mijn eerste soort courgette, die ik besloot te planten. Ongelooflijk lekker en gemakkelijk te kweken.

Enkele tips over hoogwaardige teelt van courgette kunnen worden bekeken in de video:

Bekijk de video: Hand Pollinating Squash & Zucchini to Produce More Food! (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send