Tuinieren

Rassen van courgette voor de serre

Pin
Send
Share
Send
Send


Courgette is een vroegrijp gewas, dat meestal wordt geplant op bedden in de open grond. De zaailing is voldoende bestand tegen plotselinge temperatuurdalingen en tolereert zelfs plotselinge vorst op de grond. Ervaren tuinders, die deze groente aan het begin van de zomer oogsten, planten de vrijgekomen grond met zaailingen van laatrijpe paprika's of tomaten. Het lijkt erop dat er geen voorwaarden zijn voor het kweken van courgette in kasomstandigheden, maar er zijn boeren en in de zomer verblijvende bewoners die daar ongekende oogsten van groenten ontvangen.

De voordelen van het kweken van courgette in kassen

Het eerste dat je opvalt als je een kaskraker probeert, is een delicate, lichtzoete smaak. Bovendien hangt deze factor helemaal niet af van het type plant - de smaakkwaliteiten van serreturmettes zijn veel hoger dan die in open gebieden.

Wanneer zaailingen van courgette in de kas worden geplant, vermindert u het groeiseizoen aanzienlijk. Als bijvoorbeeld een bekende hybride, zoals Belogor F1, in een tuin wordt gekweekt, binnen 40-45 dagen rijpt, kunnen de eerste vruchten in broeikasomstandigheden al op de 30e dag worden verwijderd. Daarnaast weten degenen die zich bezighouden met kassen dat de opbrengst van groenten aanzienlijk toeneemt. Dezelfde Belogor geeft vanaf 1m2 tot 30 kg courgette tijdens volledige rijpheid.

Een ander belangrijk voordeel bij het kweken van courgette in de kas - de planten zijn niet onderhevig aan de invasie van ongedierte, en je kunt een gewas krijgen van de vroege lente tot de late herfst. Bij het kiezen van een ras voor de teelt, let op de zelfbestoven rassen van courgette voor de kas. Fokkers besteden in de regel speciale aandacht aan deze hybriden, waardoor ze bestand zijn tegen afkoeling en hoge opbrengsten.

Aan de andere voordelen van het kweken van courgette in de serre, kunt u de video bekijken onderaan het artikel.

De beste variëteiten courgette voor het kweken in kassen

Hybriden die door fokkers speciaal voor broeikassen worden gefokt, zijn compact, hebben hoge opbrengsten en zijn geschikt voor jaarrond kweken in overeenstemming met de temperatuuromstandigheden die zijn gespecificeerd voor kassen.

Waarschuwing! Voor de teelt van courgettes in kassen en kassen kiest u vroege rijpe variëteiten met vruchten zonder kenmerkende stekels op de stekken.

Vroegrijpe variëteiten en hybriden voor serres

Beloplodny

Het ras is gefokt voor het verbouwen van gewassen zowel in open gebieden als in kassen. Onder de omstandigheden van een gesloten terrein is "Belooplodny" in staat om bijna tweemaal het rendement te produceren. De plant behoort tot de categorie struik, ondermaats. Tijdens de volledige stop van de groei, is de hoogte van de struik niet groter dan 65-70 cm. De vruchten zijn groot, met lichte romige pulp.

Nemchinovsky

Een struikvormige plant, ideaal om te kweken in kleine kassen en kassen. Geeft geen lange wimpers. Ervaren tuinders beweren dat dit het enige soort courgette is dat vatbaar is voor echte meeldauw in open bedden, maar helemaal niet ziek wordt in de kas. De vruchten zijn groot, gelijkmatig van vorm, het vlees is zacht, enigszins groenig.

Kavili

Hybride met hoge opbrengst en resistentie tegen echte meeldauw en virale infecties. De vruchten zijn glad, met een dunne gevoelige huid. Ideaal voor het inblikken.

Belogoriya

Een van de meest populaire soorten courgettes voor het kweken in kassen. Fruit rijpingstijd is 35-40 dagen. Squashen zijn middelgroot, het vlees is lichtgroen, dicht. Van de vroege hybriden, wordt Belogor beschouwd als de meest productieve en heeft een lang groeiseizoen. Tuinders die in kassen werken, niet alleen in de zomerperiode, gebruiken courgette graag voor het hele jaar door. Productiviteit - tot 12-13 kg van een struik, met een gemiddeld gewicht van één courgette - 800-1000 gr.

witte walvis

Hybride gefokt door fokkers van het Altai-territorium. Bush compact, zonder lange takken en scheuten. Fruit rijpingstijd - 35-40 dagen. Het volledige groeiseizoen varieert van 2 tot 3 maanden. Gemiddeld geeft het maximaal 12 kg courgettes per vierkante meter. Onderscheidende kenmerken van de hybride - weerstand tegen lage temperaturen. Zaailingen kunnen met een temperatuur van 13 jaar in een kas worden overgeplant0S.

waterval

Zeer mooie soepele courgette met een rijke groene kleur. Het groeiseizoen is minstens 2 maanden. In deze periode van 1m2 Je kunt maximaal 6-7 kg courgette verzamelen. De hybride is resistent tegen virale ziekten, bacteriose en echte meeldauw. In de groeiperiode die extra voeding vereist.

Waarschuwing! Zie de video voor meer informatie over het uitvoeren van aanvullende voederschooltjes in de kas.

zebra

Nog een hybride van de ondermaatse familie. De eerste vruchten verschijnen op de 35-37ste dag na de kiemingsdatum. Kreeg zijn naam vanwege de donkere strepen, gelijkmatig door de hele foetus. De schil van de courgette is dicht, het vlees is licht, licht zoet van smaak. In de vruchtbare periode van 2-3 struiken verzamelen tot 10 kg courgette. De hybride is resistent tegen virale ziektes die kenmerkend zijn voor courgettes - rottend fruit.

Moor

Een uitstekende kwaliteit van een plantaardig merg voor de teelt in kassen van de centrale en noordelijke regio's. Gedurende de volledige rijpheid kan het gewicht van één vrucht een gewicht van meer dan 1 kg bereiken. Een vrucht met zachte pulp, een schil van donkergroene kleur. De variëteit heeft een hoge opbrengst - uit één struik voor het hele groeiseizoen kun je maximaal 10 kg courgette verzamelen. De oogst is goed bewaard bij temperaturen van 10-130C, in donkere, betere kelders.

Karam

De plant behoort tot de vroege rijping, ondermaats. Het begin van het groeiseizoen - op de 35e dag. Desondanks kan een struik groeien tot een grootte van 1x1 meter. De massa van één courgette in de periode van volledige rijping is maximaal 1 kg, tot 10 kg fruit kan worden verzameld uit een struik. Zodra de struik vrucht begon te dragen tijdens de oogst, werden de onderste bladeren er geleidelijk uit verwijderd.

luchtschipper

Een hybride van het soort courgette. Fruit is zelfs, enigszins langwerpig, met een gemiddeld gewicht van 1-1,3 kg. Kenmerken van de hybride - een verbazingwekkend vermogen om goede opbrengsten te produceren op leemachtige en zure alkalische bodems. Maximaal 5-6 kg courgettes worden tijdens het groeiseizoen uit één struik geoogst.

Mid-season variëteiten van courgette voor kassen

Kuando

Hybride courgettes, gefokte kwekers, specifiek voor het planten in kassen en kassen. Vruchten zijn middelgroot, zelfs met een dunne donkergroene huid met lichte strepen en zeer sappig vlees. Volledige rijpingstijd - 55-60 dagen. Massacourgette van 800 tot 1200 gram. Het cijfer is bedoeld voor de teelt in kassen van het begin van de zomer tot het midden van de herfst. Van één struik verzamel tot 6-7 kg.

Mini courgette

Interessant voor hybride tuinders. Heesters groeien wanneer ze in een broeikas worden gekweekt een enigszins verhoogde, langwerpige vorm. De eerste vruchten verschijnen al op de 60ste dag na het overbrengen van de zaailingen naar de kas. Fruit is middelgroot, gemiddeld gewicht - 350 gr. Het groeiseizoen is 3 maanden, dus de plant kan worden gekweekt in kassen van half mei tot eind september.

jade

Laagblijvende struiken met een volledige rijpingstijd - 60 dagen. Het hele groeiseizoen kan tot 3 maanden duren. Het gewicht van een courgette kan 1,2 kg bedragen. Het vlees is van gemiddelde dichtheid, niet bitter, de schil is groen gekleurd.

Gribovsky

De meest vruchtbare variëteiten van courgettes die worden geplant in kassen. Tijdens het groeiseizoen wordt maximaal 12 kg fruit uit één struik verwijderd. Het gemiddelde gewicht van een courgette kan 1,3 kg bedragen. De Gribovskiy-variëteit heeft weerstand tegen tijdelijke afkoeling in de lucht en op de bodem, hoge weerstand tegen virale en schimmelziekten en rot fruit. De boeren beschouwden de beste hybride voor broeikassen van huisfokkerijen.

Late rijperijvariëteiten en squash-hybriden voor kassen

Spaghetti Raviolo

De rijpingsperiode begint 120 dagen later, na de eerste fotoshoot. De pompoen heeft een verdikte ronde vorm. Het dankt zijn naam aan zijn lengte - rijpe vruchten bereiken afmetingen tot 22-25 cm. Vegetariërs namen dit exotische gele fruit als basis voor het koken van plantaardige spaghetti. Tot 6-7 kg courgette worden geoogst van een struik.

walnoot

Vruchtvorming begint op de 100e dag na de eerste scheuten. De hybride is bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen, vorst op de grond, hoge luchtvochtigheid. Een onderscheidend kenmerk van het ras is het zaaien van zaden direct in de grond van de kas, maar met inachtneming van één voorwaarde - de lucht- en bodemtemperatuur mag niet lager zijn dan 200C. Verzamel vanuit een struik tot 6-8 kg courgette.

Tips voor het kweken van courgette in de kas

Late variëteiten van courgette voor het kweken in kassen worden gekenmerkt door een lange rijpingstijd, maar ook door lange perioden van vruchtvorming. Ze zijn geschikt voor planten in alle regio's van Rusland, in stationaire polycarbonaat of glazen kassen, met de ondersteuning van een bepaalde temperatuur en vochtigheid.

Naast de juiste rassenkeuze voor de broeikaszucchini, moet u echter ook vertrouwd raken met de omstandigheden van de teelt. Als je voor het eerst groenten in kassen kweekt, let dan op F1-hybriden die speciaal zijn gefokt voor het planten in jouw omgeving.

Als u in de noordelijke klimaatzone woont, moet u de grond verwarmen voordat u de zaailingen naar de kas brengt. Als de hybride niet is aangepast aan temperatuurveranderingen en niet bestand is tegen overmatig vocht - probeer dan zaailingen te transplanteren wanneer de dreiging van zware regenval en vorst op de grond verdwijnt.

Mulch de grond met alleen natuurlijke middelen - het is goed om zonnebloemzaadschillen of zaagsel te gebruiken voor het planten van een courgette. Hierdoor kunnen de zaailingen de reeds verzwakte wortels opwarmen, als de plant in het vroege voorjaar in een broeikas wordt geplant. Als back-upoptie kunt u een filmhoes voor zaailingen leveren, maar vergeet niet gaten in het materiaal achter te laten om te besproeien.

Over wat je nog meer moet opletten als je courgette in kassen kweekt - zie de video.

Bekijk de video: Alles over het kweken van Tomaten!! (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send