Tuinieren

De beste soorten paprika voor Siberië

Pin
Send
Share
Send
Send


Het verbouwen van Bulgaarse peper in het barre klimaat van Siberië is moeilijk. Als u echter alles in het werk stelt, rekening houdend met bepaalde zorgvoorwaarden, kan dit worden gedaan. In de klimatologische omstandigheden van Siberië is het veel moeilijker om goede zaailingen uit zaden te krijgen. Het moet constant worden bedekt met een film van een koude snap of geplant in kassen. Het is het beste voor Siberië om vroege zaden van peper te nemen. In de korte zomer hebben ze tijd om de oogst te brengen. Bij het kiezen van zaadmateriaal moet op de verpakking worden gelet. Zaden van Bulgaarse peper die geschikt zijn voor kweek in Siberië worden geëtiketteerd met het juiste opschrift.

Een paar regels voor het zaaien van peperzaden

Om de zaden van de peper goed te laten ontkiemen en er gezonde zaailingen uit te komen, moet je de basisregels van agrarische landbouwtechnologie volgen. Ervaren tuiniers worden geadviseerd om het volgende te doen:

 • Het laatste decennium van februari is de beste tijd voor het zaaien van peperzaden voor Siberië. De keuze voor een dergelijke vroege periode wordt bepaald door de lange kieming van zaden. De eerste scheuten op het oppervlak van de grond pikken rond het midden van de vierde week. Bovendien is het nu nodig om 45 dagen groei van de zaailingen zelf toe te voegen voordat ze in de grond worden geplant.
 • Het kweken van paprika's begint met het selecteren van geschikte rassen. We zullen er verder over praten. Zaden moeten worden gekocht in gespecialiseerde winkels. Het is beter als de tuinman zijn eigen zaad verzamelt van de oogst van vorig jaar. Dergelijke granen hebben een hoge kiemkracht, omdat ze al zijn aangepast aan de lokale omstandigheden. Als besloten wordt om hybriden te laten groeien, hoeven dergelijke zaden alleen maar te kopen.
 • Zelfs zaden van de hoogste kwaliteit geven geen 100% kiemkracht. Slechte korrels voor het planten worden gedetecteerd in zout water. De consistentie van de oplossing wordt ongeveer 5% bereid, waarbij de zaden daar gedurende ongeveer 10 minuten worden geplaatst. Goede granen onder hun gewicht zinken naar de bodem van de tank met zout water en de fopspenen drijven allemaal naar de oppervlakte. Ze moeten verzamelen en weggooien.
 • Zout water wordt afgevoerd samen met goede zaden door kaasdoek. De overblijvende korrels in gaas worden met een zak gebonden, gewassen met schoon water en vervolgens gedompeld in een 5% mangaanoplossing gedurende een half uur. Bereide zaden worden neergelegd op een plaat bedekt met katoen of meerdere lagen gaas, periodiek bevochtigend tot ze vol zijn. Meestal gebeurt dit in een week, zodra de korrels uitkomen en er kleine ziektekiemen verschijnen, worden ze in containers geplant. De bodem van de tank is gevuld met geëxpandeerde klei. Het is nodig voor drainage. Voorbereid bodem met voedingsstoffen is beter om te kopen klaar.

  Het is belangrijk! Ervaren tuinders worden geadviseerd om het oppervlak van de bodem in de containers met houtas te strooien. Ze zal zaailingen redden van schimmelziekten.

 • Zaden worden geplaatst in een vochtige grond niet dieper dan 2 cm. Optimaal bedek de grond van bovenaf met een 5 mm laag rivierzand. Containers goed bedekt met een transparante film en op een warme donkere plaats gelegd.

Nadat de spruiten verschijnen, wordt de film uit de containers verwijderd en op de verlichte plaats geplaatst. De zaailing moet maximaal licht ontvangen, anders worden de planten uitgetrokken.

Op de video ziet u het zaaien van zaden:

Nieuwe Siberische rassen

Het is tijd om de beste variëteiten voor Siberië te kiezen. Voor de duidelijkheid, we zullen ze met foto's bekijken, maar ik zou graag willen beginnen met nieuwe producten.

galant

Deze variëteit van peperkwekers gefokt in West-Siberië. Cultuur verwijst naar de vroege rijpingstijd. Een onvolgroeide plant groeit tot een hoogte van maximaal 50 cm. De vorm van het fruit lijkt op een klein vat. In de beginfase van het rijpen zijn de paprika's wit met een groenachtige tint, en bij het bereiken van volwassenheid worden ze heldergeel. Het vruchtvlees is sappig, tot 8 mm dik. De rijpe groente weegt ongeveer 200 g. De cultuur wordt beschouwd als hoogproductief en de vruchten hebben een uitstekende presentatie.

rijkaard

Nog een nieuw gewasras gefokt door Siberische fokkers. De plant voelt goed in open en gesloten bedden. De struik is sterk en vertakt, maar niet hoog. Maximale plant groeit 60 cm hoog. Rijpe paprika's hebben een grote kegelvorm met een afgeknot uiteinde. Maximaal 15 peperkorrels kunnen op één struik groeien. Verzadigd rood fruit met sappige pulp van 8 mm dik weegt ongeveer 250 g. Met 1 m2 Je kunt 5 kg gewas verzamelen.

Het is belangrijk! De cultuur is bestand tegen slechte weersomstandigheden. Hitte, koude periodes of regens hebben geen invloed op de opbrengst.

Zoete chocolade

De ongewone Siberische donkerbruine groente wordt vanwege zijn kleur chocolade genoemd. De pulp van rijpe peper binnenin is echter rood. De plant groeit tot een hoogte van maximaal 80 cm. Tegen de tijd van de rijping verwijst cultuur naar de vroege rassen. Het sappige vruchtvlees van 6 mm dik is zeer zacht en heeft een specifieke bittere smaak. Peper van dit ras groeit goed in open en gesloten bedden.

Gouden kalf

Deze peper is gefokt op basis van een populaire hybride en aangepast aan de Siberische regio. Tegen de tijd van de rijping behoort de variëteit tot het midden van de vroege oogst. Plant gemiddelde hoogte van maximaal 75 cm hoog. Vruchten met een rijke gele kleur zijn erg groot. Sommige exemplaren kunnen 0,5 kg wegen. Het vruchtvlees is erg sappig, ongeveer 10 mm dik. Er kunnen maximaal 14 peperkorrels op 1 struik groeien.

Scheiding van de beste variëteiten door rijpingstijd

De tuinman bepaalt zelf de beste variëteiten van paprika's. Nu is er een enorm aantal hybriden van Bulgaarse peper, speciaal gefokt voor de Siberische regio. Als iemand echter pas begint met het telen van dit gewas, dan zal hij eerst hulp nodig hebben totdat hij de beste variëteiten voor zichzelf vindt. Hier zijn nuttige beoordelingen ervaren tuiniers die hebben geholpen bij het maken van de beoordeling.

Vroegrijpe paprika's

Laten we beginnen met onze bespreking met paprika's van de vroege rijpingstijd:

 • Compacte bush variëteit "Kolobok" brengt kleine vruchten van groen. Paprika's op de plant steken omhoog.
 • De ondermaatse variëteit "Topolyn" is waarschijnlijk het populairst in de Siberische regio. Volwassen vruchten wegen ongeveer 150 g.
 • Een andere populaire Siberische variëteit van vroege peper "Montero" brengt vruchten van een groot formaat. Fruit wordt als universeel doel beschouwd.
 • De cultivar van de variëteit "Edino" is ideaal voor beginnende tuinders. De plant wortelt en draagt ​​vruchten, zelfs in de ergste klimatologische omstandigheden.
 • Selviya gele paprika's hebben een aantrekkelijk uiterlijk. De uitstekende smaak van de vrucht maakt het de favoriet van elke tuinman die heeft geprobeerd het minstens één keer te laten groeien.

Er kunnen nog veel meer soorten aan deze lijst worden toegevoegd, bijvoorbeeld "Latino", "Pinocchio", "Dobrynya Nikitich", enz. Het is onmogelijk om ze allemaal op te sommen.

Paprika's halverwege de rijping

Het is tijd om soepel over te gaan naar de middenvroege rassen. Deze gewassen produceren ook goede opbrengsten van paprika's in barre klimaten:

 • Cultuurvariëteiten "Swallow" komen perfect tot hun recht in de open en gesloten tuinbedden. Het doel van de vrucht is universeel.
 • De peper van de variëteit "Siberische eerstgeborene", aangepast aan alle weersomstandigheden, onderscheidt zich door kleine vruchten. Met een uitstekende smaak kunt u de groente universeel aanbrengen.
 • In de open en gesloten tuinbedden, draagt ​​de peper "Gift of Moldova" goed fruit. De smaak van het fruit - zoet sappig vlees.
 • Cultuur uit het Midden-Oosten "Victoria" onderscheidt zich door het zachte vruchtvlees van de vrucht. De plant brengt grote opbrengsten, is immuun voor ziektes. Rijpe paprika's zijn ideaal voor het oogsten in de winter.
 • Ondanks het barre klimaat, draagt ​​de variëteit "Alyosha Popovich" vruchten met een dunne schil. Langwerpige pepers worden beschouwd als universele bestemming.
 • Dikwandige pepers van de variëteit "Player" zijn zeer zacht en smakelijk. Volwassen fruit wordt rood.

Aan de bovenstaande culturen kun je pepers "Knight", "Dawn", "Aries", etc. toevoegen.

Vruchtbare variëteiten met zeer smakelijk fruit

In deze subcategorie hebben we besloten om Siberische soorten paprika's te maken met een uitstekende smaak van het fruit. Elke tuinman kweekt immers voornamelijk paprika's voor eigen consumptie, wat betekent dat het fruit sappig, zoet en vlezig moet zijn. Laten we de beoordelingen van gewassen in deze categorie bekijken op basis van de beoordelingen van tuiniers.

Siberische prins

Cultuur verwijst naar de vroege rijpingstijd. De eerste oogst vanaf het moment van kieming van zaden kan na 114 dagen worden verkregen. De plant was oorspronkelijk bedoeld voor teelt in het open veld of onder een tijdelijke filmomslag. Volwassen struik hoog met krachtige takken. Paprika's hebben een standaard kegelvorm en wegen maximaal 150 g. Deze groente kan niet worden toegeschreven aan vlezige vruchten, omdat hun wanden slechts 5 mm dik zijn, maar de uitstekende smaak en het aroma van de pulp maakten peper tot favoriet van veel huisvrouwen. De kleine afmetingen en vorm van de vrucht zijn ideaal om te vullen.

In de beginfase van het rijpen heeft de groente een groene kleur met een geelachtige tint, en wanneer hij volledig rijp is, wordt hij rood. Productiviteit vanaf 1 m2 is ongeveer 4,2 kg. Peperkorrels rijpen samen.

Het is belangrijk! Als de kas niet wordt verwarmd, worden de zaailingen van deze paprika's eind mei op 80-jarige leeftijd geplant. Planten worden begin juni op open bedden geplant.

Siberische indeling

Cultuur verwijst naar de hybriden van de gemiddelde rijpingsperiode en werd gefokt door Siberische fokkers. Pepper heeft een eigenaardige vorm van een kubus met 3 of 4 camera's. Volwassen fruit van groene kleur wordt opnieuw geverfd in roodachtig rood. Er kunnen maximaal 15 peperkorrels tegelijk in een struik worden gebonden. Wanneer gekweekt in een kas met een goede toplaag, groeien de vruchten groot, met een gewicht van ongeveer 450 g. Er zijn individuele exemplaren met een gewicht van 0,5 kg. Op open bedden groeien paprika's met een gewicht van meer dan 400 g niet.

Bij het planten van zaailingen focus op de plaatsing van 5-7 planten per 1 m2. Een middelgrote hoge plant groeit tot een hoogte van maximaal 80 cm. Ongeveer 1 kg gewas wordt geoogst van 1 struik.

Het is belangrijk! Cultuur houdt van vocht en dressing. Late toepassing van minerale meststoffen zal leiden tot lagere opbrengsten.

Siberische laarzen

Cultuur verwijst naar de hybriden van vroege rijping. Het groeit goed in open bedden en onder tijdelijke beschutting. Struiken ondermaats maximaal 60 cm hoog. De vrucht is niet erg groot en weegt slechts 180 g, maar de pulp is zeer sappig, tot 9 mm dik. Paprika's worden beschouwd als universeel gebruik.

De cultuur is consequent vruchtbaar, zelfs met een gebrek aan licht en koud weer. Zaden beginnen te ontkiemen bij een temperatuur van 25overC, echter, verhoog het meer dan 28overOmdat niet aanbevolen. De eerste scheuten verschijnen na 2 weken en na 60 dagen worden de zaailingen in de grond geplant. Tegen die tijd groeit de plant tot 20 cm lang, met een maximum van 10 bladeren.

Oost-bazaar

De plant krijgt compacte struiken tot een hoogte van 70 cm. Paprika's behoren tot de gemiddelde rijpingstijd. Door opbrengst kan deze variëteit ook worden toegeschreven aan het gemiddelde, maar de rijke rode vruchten worden gewaardeerd door dik sappig vlees met een uitstekende smaak.

Siberische bonus

Goud-oranje fruit kan worden verkregen door gewassen te laten groeien in open en gesloten tuinbedden. Peper verwijst naar de gemiddelde rijpingsperiode met een gemiddelde opbrengst. De maximale massa van het fruit is 100 g. Vlezige peperkorrels van kleine afmetingen zijn ideaal voor vulling.

slagtand

Een hoge plant vereist de constructie van een steun, aangezien deze groeit tot een hoogte van 1,4 m. Paprika's rijpen vroeg en veranderen de lichtgroene kleur in rood. Cultuur wordt als hoogproductief beschouwd. De kleine grootte van de vrucht weegt maximaal 150 g en bevat vlezige pulp met een uitstekende smaak.

conclusie

Siberische paprika's kweken kan elke tuinman. We hebben de beste soorten paprika's voor Siberië overwogen, volgens ervaren groentetelers. Sommige mensen zullen hen leuk vinden en misschien vindt iemand een andere ideale variëteit voor zichzelf. Het belangrijkste is om de landbouwtechnologie van cultuur strikt in acht te nemen en kwaliteitszaden te kopen.

De video presenteert de beste variëteiten van paprika:

Pin
Send
Share
Send
Send