Tuinieren

White Pepper Varieties

Pin
Send
Share
Send
Send


Om de juiste peperzaden voor uw tuin te kiezen, moet u rekening houden met een aantal factoren. Groeiende omstandigheden spelen een grote rol. De opbrengst van planten is hier rechtstreeks van afhankelijk. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de tijd van rijpende peper. Alle vruchten hebben hun doel. Sommige tuinders worden geleid door het uiterlijk van groenten. Ze kunnen verschillende tinten hebben. Verder zal witte peper worden overwogen: rasnamen en groeiomstandigheden.

Waarom het de moeite waard is om de rijpingstijd van peper in ogenschouw te nemen

De eigenschappen van moderne hybriden maken het mogelijk om overvloedige opbrengsten te verkrijgen, zelfs in de gebieden van de middelste riem. Om de planten succesvol vrucht te laten dragen, moet je zaden plukken met een rijpingstijd die geschikt is voor lokale omstandigheden.

 1. In de noordelijke regio's verdient het de voorkeur om verschillende soorten jonge paprika's te nemen. Ze hebben de tijd om te rijpen, zelfs in een korte zomer.
 2. Voor de zuidelijke regio's geschikte rassen met middelgrote en late rijping. Planten dragen gedurende een lange periode vruchten.

Het kweken van peperzaailingen thuis is een nogal gecompliceerd proces, maar met de juiste zorg zal deze aanpak een overvloedige oogst opleveren. Je moet een geschikte container voor zaailingen maken, zorg voor de voedingsbodem.

Enige voorbereiding is nodig voor de zaden van de paprika's. Voor het planten worden ze gedesinfecteerd en verhard. Wanneer scheuten verschijnen, moet u voldoende licht en vocht in de grond controleren. De grond voor paprika's moet periodiek worden gevoerd.

Na het planten worden de spruiten overvloedig gedrenkt en bedekt met beschermende agrofibre. Het zal voorkomen dat de grond uitdroogt en een optimaal microklimaat behouden.

Het is belangrijk! Om het volume van het gewas te vergroten, wordt het aanbevolen om de Bulgaarse peper door zaailingen te planten.

White Pepper Varieties: een kort overzicht

De volgende zijn de variëteiten en hybriden van peper, met een witte huidskleur.

Witte bel

Een van de variëteiten van paprika, het resultaat van de Nederlandse selectie. Aanvankelijk heeft de vrucht een witte kleur, omdat hij rijpt wordt het room of ivoor. De plant vereist systematische watergift en kunstmest. 75 tot 90 dagen gaan voorbij voordat het rijpt. Behandelt grootbloemige soorten.

Century F1

Deze witte peper wordt geplant in de volle grond of onder dekking in de vorm van een film. De vrucht geeft een kegelvorm. In de beginfase van het rijpen heeft het een witte kleur, later wordt het rood-oranje. De massa van de foetus ligt in het bereik van 150-180 g.

Deze Hongaarse hybride wordt gekenmerkt door weerstand tegen hitte. Fruit gelijkmatig, kan voor een lange tijd worden gekweekt. De struik is sterk, geeft een overvloedige oogst. De fruitteelt gaat het hele seizoen door.

F1 calotte

Compacte plant met wit fruit. Kegelvormige pepers, uitstekende kwaliteitsindicatoren. Verwijst naar vroegrijpe hybriden. Het geeft vrij grote pepers: hun lengte is 15 cm, diameter 9 cm.

Sneeuwwit F1

In de beginfase van de struik neemt veel witte peper, naarmate de vrucht rijpt, een roodoranje tint aan. Ze groeien in de vorm van een kegel, iets langwerpig. In de bush worden veel eierstokken gevormd, deze heeft zelf een kleine omvang. Een van de vroege rijpe hybriden.

East Star wit F1

De plant is lang, sterk, elke struik vormt ongeveer 8 vruchten in de vorm van een kubus, het gewicht is ongeveer 200-250 g. Rijpe paprika's hebben een witte kleur met een crèmekleurige tint. Groenten zijn erg lekker, verliezen hun uiterlijk niet als gevolg van transport. Hybrid confronteert een aantal ziekten.

Belozerka

Vormt shtambovy struik met rijk gebladerte. Ontvang vanaf een meter planten ongeveer 7 kg paprika. In technische rijpheid zijn de vruchten wit geverfd met een lichte gouden tint, terwijl ze rijper worden en rood kleuren. Behoort tot variëteiten voor het middenseizoen. Je kunt het fruit verzamelen vanaf 114 dagen na ontkieming van de zaden. Bekend om hoge opbrengsten.

Een witte peper weegt 100 g. De wanden zijn ongeveer 6 mm. De vorm is kegelvormig, de punt is puntig, het oppervlak is enigszins geribbeld. De plant is bestand tegen vruchtrot, is goed opgeslagen en wordt getransporteerd. Peper groeit volumineus, dikwandig, met een heerlijke smaak en aroma. Het kan lange tijd worden opgeslagen en, indien nodig, over lange afstanden worden vervoerd.

Het is belangrijk! Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de gunstige eigenschappen van deze vrucht. Het is erg rijk aan vitamine C, wat nodig is om het lichaam te onderhouden.

Lumina

Zeer populair bij variëteiten van tuinders, brengt wit fruit met een groenachtige, roze of gouden tint. De plant is een standaard, laag. Paprika's van gemiddelde grootte, in gewicht ongeveer 100-115 g. De vorm is kegelvormig, de wand reikt van 5-7 mm. De vrucht heeft een lichte, onopvallende smaak. Het smaakt zoetig, waterig.

De plant is niet te veeleisend op grond en water. Het kan blijven vruchten afwerpen, zelfs bij droog weer en als het vocht niet te overvloedig is. Echter, met groei in ongunstige omstandigheden krijgen de vruchten een scherpe smaak. Over het algemeen zijn deze groenten goed bewaard. Als de optimale temperatuur wordt gehandhaafd, liggen ze 3 maanden zonder verlies van uiterlijk. Ze kunnen ook over lange afstanden worden vervoerd.

Ivanhoe

Een van de nieuwe rassen, verwijst naar de vroege rijping. Vanaf het moment van opkomst van zaailingen tot de eerste vruchten, gaan 103-112 dagen voorbij Onrijpe paprika's zijn wit of licht crèmekleurig en worden na 25 dagen biologische rijpheid roodachtig of oranje.

Hoewel de onvolgroeide vruchten nog niet de volledige smaak en geur van deze variëteit hebben gekregen, zijn ze al geschikt voor menselijke consumptie. Hun gewicht is 110-130 g. De vruchten zijn kegelvormig, gemiddeld van formaat. Wat betreft de structuur, van binnenuit met witte muren, worden 3 of 4 secties toegewezen, de pepers bevatten veel zaden. Muren tot 9 mm.

De plant is half klein, klein van formaat. Vereist geen trimmen. Vanwege hun grootte is het handig om gewassen uit struiken te oogsten. Deze witte peper is resistent tegen vele ziekten. Het heeft de voorkeur om paprika's in kasomstandigheden te laten groeien. Als de plant wordt voorzien van optimale omstandigheden, zal een vierkante meter planten 7-8 kg gewas opleveren. In feite kan de struik groeien in koel of te warm weer. Maar in dergelijke omstandigheden wordt de opbrengst van de plant aanzienlijk verminderd.

Wat te overwegen bij het kiezen van een zaadje

Voordat u de zak met zaden koopt die u bevalt, moet u de informatie op de verpakking zorgvuldig lezen. Bij het kiezen moet u zich richten op de volgende indicatoren:

 • groeiomstandigheden;
 • rijpingstijd;
 • ziekteresistentie;
 • externe gegevens.

Op een zak peperzaden moet worden aangegeven waar de plant wordt geplant - in een kas of in een open tuinbed. Dit item is het belangrijkste bij het kiezen van een variëteit voor uw site. Het is een feit dat niet alle paprika's evengoed groeien en vrucht dragen in onbeschermde grond en onder beschutting.

Als de tuinier een variëteit kiest voor open terrein, is het belangrijk om de kwestie van zonering te overwegen. Als de zomer kort en koel is, is het de moeite waard om naar planten te kijken die ongevoelig zijn voor ongunstige omgevingsomstandigheden. Sommige paprika's blijven vruchten dragen in regenachtig en droog weer.

Niet minder belangrijk is de rijpingsperiode van de vrucht.

Tip! Wanneer vroege, midden- en late variëteiten tegelijkertijd worden geplant, zijn er gedurende het hele seizoen verse groenten te vinden.

Er zijn variëteiten die met een aanzienlijke cold-snap in een container kunnen worden getransplanteerd en naar huis worden gebracht. In kameromstandigheden blijven de planten vruchten dragen tot in de winter.

Omdat paprika's hun eigen virussen en ziektes hebben, is het de moeite waard rassen te kiezen die resistent zijn tegen ziekten. Dit bespaart tijd en geld op aanvullende verwerking van planten met gespecialiseerde verbindingen.

Hoe zaailingen te bereiden

Om een ​​overvloedige oogst te krijgen, is het raadzaam om de zaden voor zaailingen van tevoren te zaaien. Het is vermeldenswaard dat soms de verwachting van kieming kan worden uitgesteld gedurende drie weken. Daarom beginnen veel tuinders te zaaien in de late dagen van januari.

Het is belangrijk om enkele kenmerken van peper in overweging te nemen:

 1. Dit is een thermofiele plant. De beste plaats om potten met peperzaailingen te plaatsen: een warme vensterbank.
 2. Hoewel paprika's geen transplantatie tolereren, wordt na deze procedure de plant hersteld en ontwikkelt het het wortelstelsel intensief. Als gevolg daarvan staan ​​dergelijke planten voorop bij de ontwikkeling van spruiten, die altijd in dezelfde container groeiden.
 3. Pepper tolereert geen externe interventies. Dit betekent dat de zaailingen niet van de ene plaats naar de andere, gesnoeide of stiefzoonplanten moeten worden verplaatst. Bij het verplanten moet voorzichtig zijn en zorg ervoor dat je de wortels niet verwondt.

De meest geschikte zaailingbodem is gespecialiseerd, ontworpen voor tomaten en paprika's. Alvorens te zaaien, is het aan te raden om de zaden een paar dagen in een vochtige doek te leggen. Scheuten kunnen worden verwacht na 5-7 dagen. Voor desinfectie kunnen planten worden afgescheiden door kaliumpermanganaat.

Zaailingen verzorgen en planten in de grond

Het kweken van zaailingen van paprika's thuis omvat de volgende stappen:

 1. Transplant. Wanneer de planten drie echte bladeren hebben, worden ze in een andere container overgeplant. Zaailingen kunnen niet worden begraven, maar worden in de grond achtergelaten op het niveau van de wortels. In deze potten blijven de planten totdat ze zeven echte bladeren vormen.
 2. Drenken. Deze procedure wordt 's morgens uitgevoerd. Gebruik een kleine hoeveelheid water, met te overvloedige waterplanten worden zieke zwartbenen en wortelrot.
 3. Meststof. De voedingssamenstelling moet heel voorzichtig zijn om de spruitjes niet te verbranden. Als u gunstige omstandigheden creëert voor plantengroei, is voeren misschien niet nodig.
 4. Preventieve maatregelen - losmaken van de grond, verhardend in de zon, wieden.

Het planten van zaailingen van paprika's zou begin juni moeten zijn, wanneer er geen rijp is. Ze worden op een afstand van 50 cm tussen de rijen geplaatst, tussen de afzonderlijke struiken worden 20-25 cm gelaten. Als u een plaats voor paprika kiest, is het de moeite waard om te bedenken dat ze veel licht nodig hebben. Geen schaduw van planten toestaan. Ook hebben ze geen concepten. De beste plaats - bed aan de zuidkant van het huis, beschermd tegen de wind.

Witte peper is een interessante aanvulling op het kleurenassortiment groenten. Gezien de tijd van rijping, de omstandigheden voor het kweken van planten en de kenmerken van de cultuur, is het mogelijk om een ​​overvloedig en gezond gewas te laten groeien.

Bekijk de video: Peppercorns - Green Peppercorns, Pink Peppercorns, White Peppercorns AND Black Peppercorns! (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send