Tuinieren

Soorten peper dikwandig

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij het kiezen van een ras, worden tuinders in de regel niet alleen geleid door de opbrengst, maar ook door de handelswaar en smaakkwaliteiten van het fruit. Zoete dikwandige peper is een van de helderste vertegenwoordigers van de meest populaire onder boeren en zomerbewoners, omdat de variëteiten geschikt zijn om in salades te eten, te worden gebruikt voor het vullen en braden, inblikken en invriezen voor de winter. Alleen het uiterlijk van een grote en mooie paprika met dikke muren, gekweekt op het perceel, veroorzaakt een glimlach en een gevoel van trots bij de zomerbewoners.

Hoe het beste cijfer te kiezen

Vroeg of laat staat elke boer voor de keuze van de beste variëteit. Degenen die dit het eerste jaar hebben gedaan, willen natuurlijk hun succes vermenigvuldigen en iets nieuws proberen. En voor beginners lopen ze gewoon op als ze het assortiment plantmateriaal in de schappen van winkels en markten zien. Elk jaar wordt het meer en meer, omdat de selectie niet stil staat en nieuwe beste variëteiten van cultuur brengt.

Maar waarom groeit de mooie, schijnbaar dikwandige peper, getoond in de afbeelding met zaden, niet op uw site, en als het een gewas geeft, dan in de kleinste hoeveelheden? Hoe kies je het beste type dikwandige paprika, en welke nuances moeten worden voorzien bij het kiezen?

Let op het feit dat het thuisland van paprika het land van Midden-Amerika is, dus de cultuur houdt van de warme lucht en de verwarmde grond. Het maakt niet uit hoe het plantgoed is aangepast aan de groeiomstandigheden in Rusland, niet elke variëteit kan een goed stabiel gewas produceren in centraal Rusland of Siberië. In deze regio's geven tuiniers de voorkeur aan vroegrijpe en middenrijpe variëteiten van paprika, dikwandige zijn meestal die met een groeiseizoen van 120 dagen of meer.

Waarschuwing! Om ervoor te zorgen dat het soort dikwandige paprika echt het gewenste resultaat geeft, moet je de eigenaardigheden van de teelt en voeding niet over het hoofd zien.

Beginnende tuinders vragen zich af of het mogelijk is om dikwandige peper te laten groeien in kassen en kassen. Het antwoord op deze vraag is ondubbelzinnig: als u zo'n mogelijkheid hebt, dan is dit de beste oplossing om hoge en hoge rendementen te behalen. In de kas kunt u de zaailingen alles geven wat u nodig hebt, van temperatuur tot het minimaliseren van het risico van plotselinge temperatuurdalingen in de lucht en op de bodem.

Besteed aandacht aan de hybriden van zoete dikwandige peper. Tegenwoordig spannen Nederlandse en Italiaanse veredelaars zich in om uitsluitend kwaliteitslandbouwmaterialen aan de Russische markt te leveren. Bovendien krijgen hybriden in de fokkerij de beste kwaliteitskenmerken van hun 'voorouders' en zijn hun vruchten buitengewoon mooi en smakelijk.

De beste kwaliteiten voor de gematigde klimaatzone

Tegenwoordig hebben de zomerbewoners van de zuidelijke regio's en het centrum van Rusland de mogelijkheid om goede opbrengsten van dikwandige peper in kassen en op de open grond te krijgen. Hier zijn slechts een paar populaire variëteiten voor de teelt in deze klimaatzones:

avant-garde

Deze variëteit produceert hoge kwaliteit opbrengsten wanneer gekweekt in open gebieden en onder filmhoezen. Behoort tot de categorie van middenrijping, met een periode van volledige rijping van 120 dagen. De struik is lang en uitgestrekt, daarom zijn er extra steunen en kousenbanden nodig.

Prisma-vormige pepers, de schil in biologische rijpheid is rood gekleurd. Wanddikte - vanaf 7 mm en hoger, met een gemiddeld gewicht van een vrucht van 250 - 300 gram. Avangard wordt beschouwd als een van de meest vruchtbare dikwandige pepers. Vanaf 1m2 ruim 10 kg mooi en sappig fruit op. Bovendien is het deze variëteit die bekend staat om zijn houdbaarheid en weerstand tegen lange verzendingen, daarom is hij populair bij boeren die pepers te koop aanbieden.

grande

De zoete paprika Veljmozh voelt goed aan in de open grond van de zuidelijke regio's en onder de filmopvang in de zomerhuisjes in Centraal-Rusland. Behoort tot de categorie van midden. Volledige rijpingstijd niet meer dan 120 dagen, behoudens regelmatige bemesting met minerale meststoffen. De plant is lang, uitgestrekt. Wanneer gekweekt in kassen en op open percelen die een kousenband nodig hebben.

Paprikavruchten hebben een prismavormige vorm, geschilderd in een rijke gele kleur. Het gemiddelde gewicht is 250-300 g en de wanddikte van het fruit is 7-8 mm. "De edelman" heeft een ongeëvenaarde sappige smaak en is geschikt voor universeel gebruik. 5-6 kg mooie vlezige peper worden bij de oogst uit één struik verwijderd.

nijlpaard

Mid-season dikwandige variëteit met mooie en grote donkerrode vruchten. Bush srednerosly, semi-uitgestrekte. De plant voelt goed in de volle grond, als de zaailingen worden overgebracht naar een eerder voorbereide en verwarmde bodem. De rijpingsperiode van de vrucht is 115-120 dagen.

"Nijlpaard" verwijst naar die variëteiten die "vriendelijke" opbrengsten geven. Ondanks het feit dat de vrucht klein van formaat is, en het gemiddelde gewicht 150-170 g is, is de wanddikte 7-8 mm. "Nijlpaard" kan niet worden toegeschreven aan hoogrenderende variëteiten, want van een struik tot 2 kilo fruit worden niet meer verwijderd. Maar als u een paar struiken zaailingen plant voor de bereiding van salades of culinaire verwerking, krijgt u een smakelijk, vlezig en zeer geurig product.

Goud van Siberië

Deze variëteit in het middenseizoen produceert hoge opbrengsten op zowel open grond als onder filmbedekking. Zo'n naam paprika was niet toevallig, omdat het voldoende bestand is tegen afkoeling in de lucht en op de bodem. Een struik met een gemiddelde hoogte, half uitgestrekt, in kasomstandigheden kan een hoogte bereiken van 1 meter of meer, dus als u de plant plant in een schuilplaats, vergeet dan niet dat u wellicht extra kousenband nodig hebt.

Mooie prismavormige vruchten van universeel gebruik, met een gewicht van 230 tot 250 gram, met een dikte van een muur van 8-10 mm. De schil van het fruit is dicht, donkergeel van biologische rijpheid, groen van technische rijpheid. Van de ene plant tijdens de periode van biologische rijpheid, variëteiten verzamelen tot 5-6 kg fruit.

Erivan F1

Middenseizoen voldoende productieve hybride met een vruchtperiode: 115 - 120 dagen vanaf de datum van spugen plantgoed. De vruchten zijn klein, kegelvormig. Tijdens het groeiseizoen is de schil van de peper geel gekleurd, en in de biologische rijpheid van de vrucht is deze verzadigd rood. De wanddikte is niet groter dan 8-9 mm, maar deze variëteit behoort tot de categorie van de beste smaak. Maximaal 5-6 kg fruit wordt geoogst uit één struik tijdens de oogstperiode.

Othello F1

De hybride behoort tot de vroege rijpe kwaliteiten van dikwandige peper. Ontworpen om te groeien in kassen en kassen met tunnelfilms. Als Othello-zaailingen worden geplant in de volle grond van de zuidelijke regio's van Rusland, wordt het voor het eerst aanbevolen om het te bedekken met een film of enige andere bescherming tegen wind en lage nachttemperaturen.

Vanaf de eerste opname tot het tijdstip waarop rijpe vruchten verschijnen, gaan er iets meer dan 100 dagen voorbij. De struik van "Othello" -peper is kort en zelfs in kasomstandigheden overschrijdt hij zelden 70 cm. De hybride kreeg zijn naam vanwege de kleurrijke kleur van de vrucht. Tijdens het rijpen is de peper op de struik in paarse kleur geschilderd, maar zodra het groeiseizoen ten einde loopt, worden de vruchten bruin. Wanddikte 7-8 mm, met een gemiddeld gewicht van één peper - 150-200 g. De onderscheidende kenmerken van de hybride "Othello" omvatten een vriendelijke en hoge opbrengst. Vanaf 1m2 verwijder tot 8-9 kg fruit.

Waarschuwing! Sommige variëteiten en hybriden kunnen met succes worden gekweekt in kassen in de Oeral of in Siberië, nadat eerder is voorzien in het creëren van alle noodzakelijke voorwaarden hiervoor.

Soorten zoete, dikwandige peper voor de regio Moskou

Voor bewoners van de regio Moskou en zomerreizigers die buiten de stad naar de zomer vertrekken, is het assortiment plantgoed van niet-scherpsmakende pepers zo groot dat het vrij moeilijk is om uit te zoeken welk ras u moet kiezen. Als je besluit om een ​​variëteit van dikwandige paprika in je omgeving te laten groeien, let dan op de volgende variëteiten en hybriden:

Florida

De vroege rijpe soort peper geeft goede opbrengsten in broeinesten en broeikassen. Het groeiseizoen is 105-110 dagen. Ondanks het feit dat de Florida-paprikasoort niet hoger wordt dan 60 cm, is de struik van de plant uitgestrekt en vereist extra knijpen tijdens de periode van groei van de zaailingen.

De vruchten hebben een halfronde vorm, de schil is dicht, glanzend, tijdens de periode van rijping is geschilderd in een verzadigde gele kleur. Op zichzelf is "Florida" -peper klein, in de periode van biologische rijpheid bereikt de massa amper 120 gram, maar de wanddikte op dit moment kan oplopen tot 10-12 mm. Voortreffelijke variëteit uitstekende "vriendelijke" opbrengst en uitstekende smaak.

F1-kubus

Hybride met een gemiddeld groeiseizoen. Gefokt voor het planten in een gematigde klimaatzone. De periode van biologische rijpheid valt op de 120e dag. De struik bereikt een hoogte van 90-100 cm in open gebieden en tot 120 cm in kasomstandigheden.

Vruchten komen volledig overeen met de naam, hebben de gelijke vorm van een kubus. Klein van formaat - 10 - 12. De huid is dicht, rood geverfd. Het gemiddelde gewicht van een zoete "Kubik" -peper is 180-200 g, met een wanddikte van 8-9 mm. Opvallende kenmerken van de hybride - hoge opbrengst met regelmatige bemesting met minerale meststoffen. Met een struik in gesloten kassen en kassen kan worden verzameld tot 7-8 kg gewas.

Mijn F1-generaal

Hybride gefokt voor het kweken in open grond en onder de filmtunneloverkappingen. De hoogte van de struik is maximaal 100 cm. De plant is half uitgestrekt en vereist geen extra formatie. Het groeiseizoen overschrijdt niet meer dan 120 dagen vanaf de eerste opkomst van zaailingen.

De vruchten hebben de vorm van een kubus, in de periode van volledige biologische rijping zijn ze geverfd in donkerrode kleur. Peper "Mijn generaal" - een grote en erg vlezig. Het vruchtgewicht kan oplopen tot 300 gram, met een gemiddelde wanddikte van 8-10 mm. Onderscheidende kenmerken van de hybride - weerstand tegen TMV en temperatuurverschillen in de lucht en op de bodem.

Gouden regen

De vroege rijpe klasse met mooie grote citroenvruchten, goed groeiend in een binnenland van Rusland en de zuidelijke regio's. De periode van vruchtlichamen begint op de 110e dag na de eerste scheuten van de zaailingen. Heesters groeien niet meer dan 70 cm. Omdat de plant compact is, kan de dichtheid van zaailingen in open grond en in kassen lichtjes worden verhoogd.

Peper "Gouden regen" in de rijpingsperiode weegt 100 tot 180 gram, met een wandbreedte tot 8 mm. Onderscheidende kenmerken van de variëteit - uitstekende smaak, weerstand tegen TMV. In het oogstjaar vanaf 1m2 tot 5-6 kg gewas kan worden verwijderd.

conclusie

Let bij het kiezen van plantgoed van dikwandige paprika op de klimaatzone waarin het wordt gekweekt. Vergeet niet om ervaren tuinders te raadplegen over het regelmatig water geven en de voeding van peper. Bedenk dat deze cultuur behoorlijk thermofiel is en dat in de open grond de neiging bestaat om te vervagen door snelle temperatuurveranderingen of, omgekeerd, om de warmte te lang te houden.

Meer informatie over het kweken van dikwandige peper, zie de video:

Bekijk de video: 3500 verschillende rassen pepers?! (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send