Gereedschappen en uitrusting

Husqvarna trimmer

Pin
Send
Share
Send
Send


Mooie, goed verzorgde grasvelden zijn een vertrouwd onderdeel geworden van een landelijke camping of zomerhuisje. Precies getrimd gras omringt bloembedden en bomen, banken in parken en fonteinen - zonder gazon is het moeilijk om een ​​modern landschapsontwerp voor te stellen. Maar het gras groeit niet perfect glad, regelmatige verzorging, of liever kapsel, is nodig voor de dekking.

Voor grasmaaien en trimmers en maaiers worden gemaakt. Als het spit een krachtiger en verfijnder hulpmiddel is dat is ontworpen voor het maaien van onkruid en struiken, kan de trimmer uitsluitend zacht grasveld knippen.

Over de functies van deze tool, over het Zweedse model van Huskvarna en over de soorten mondstukken daarvoor - in dit artikel.

Wat is speciaal

Huskvarna gemakkelijk in gebruik - het ontwerp van deze tool is zo goed doordacht dat het grasmaaien gewoon een plezier is.

In Zweden staat Husqvarna al meer dan honderd jaar bekend, een van zijn activiteiten is de productie van motokos en trimmers.

Gereedschappen gemaakt in Zweden worden als een van de meest betrouwbare beschouwd - er is praktisch niets te breken in de trimmer. Daarom komen apparaten maar zelden in de reparatiewerkplaatsen terecht als er iets kapot gaat en dan waarschijnlijk een van de verbruiksartikelen (kaars, vislijn, mes, brandstoffilter).

Het vervangen van de verbruiksartikelen is best mogelijk op zich, de kosten van onderdelen zijn redelijk betaalbaar.

Husqvarna-trimmers zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Ten eerste kunnen het huishoudelijke of professionele apparaten zijn. Er zijn voldoende huishoudelijke hulpmiddelen om in een klein buitenwijk of een datsja te werken - ze hebben een lager vermogen en zijn daarom goedkoper. Ten tweede is het voor grootschalig werken - grote gazons maaien - beter om een ​​duurdere, maar zeer krachtige professionele trimmer aan te schaffen.

Husqvarna Trim-classificatie

Zoals alle fabrikanten produceert het bedrijf zijn gereedschappen met verschillende soorten motoren. Van de aandrijving van de tool hangt grotendeels af van de prestaties, kosten en uiterlijk.

Dus, onderscheid:

Elektrische apparaten

Werk vanuit het netwerk. Dergelijke apparaten hebben vele voordelen, waaronder: stille werking van de motor, afwezigheid van uitlaatgassen, laag gewicht, voldoende prestaties. Het enige nadeel van elektrische trimmers is een netsnoer. Een live-kabel wordt een gevaarlijke gereedschapssatelliet - elke onopzettelijke beweging kan de draad beschadigen. Nog een nuance - de afhankelijkheid van de krachtbron. Trimmer kan niet op afstand van huis werken.

Accustrimmer

Deze gereedschappen zijn meer manoeuvreerbaar - ze zijn niet gebonden aan stopcontacten of elektrische carriers. De kosten van het batterij-apparaat zijn aanzienlijk hoger dan de gebruikelijke elektrische. Maar het bedrijf Huskvarna produceert goede lithium-ionbatterijen, de lading van een paar van dergelijke batterijen volstaat voor een hele dag van continu trimmerwerk. Om de batterij op te laden, hebt u een speciale oplader en ten minste 35 minuten nodig.

Benzinetrimmer

Beschouwd als een meer professionele tool. De kracht van een apparaat met een verbrandingsmotor is vaak groter dan 1 kW, een langere en dikkere vislijn wordt erop geïnstalleerd, waardoor grof gras, onkruid en zelfs heesters en boomtakken met een dikte tot 15 mm kunnen worden afgesneden. De nadelen van gereedschappen met een benzinemotor zijn onder meer de behoefte aan regelmatig tanken van brandstof (elke 45 minuten continu bedrijf), hoge geluidsniveaus, zwaar gewicht en de aanwezigheid van uitlaatgassen.

Tip! Het is noodzakelijk om een ​​trimmer te kiezen op basis van de grootte van de locatie en de aanwezige vegetatie. Door een krachtiger apparaat aan te schaffen, kunt u extra problemen krijgen in de vorm van een hoog geluidsniveau en een grote gereedschapsmassa.

Husqvarna trimmer-modellen

Gezien de verschillende behoeften van klanten, produceert het bedrijf verschillende modellen trimmers. De allereerste en beroemdste daarvan is

Husqvarna 128 R

Dit model wordt geleverd met verschillende soorten vislijnen, waarvan de dikste 2 mm is. De trimmer wordt beschouwd als een huishoudhulpmiddel, de kracht ervan is genoeg om het gazon te maaien, onkruid van het perceel te verwijderen en kleine struiken te trimmen.

Husqvarna 122 LD

Het heeft veel spuitkoppen waarmee u verschillende processen kunt uitvoeren: van takken snijden tot het maaien van het gazon. De trimmer heeft een compacter formaat, is goedkoper dan het basismodel. Nozzles kunnen worden gewijzigd dankzij de split-bar.

Husqvarna 323 R

Het wordt beschouwd als een professioneel model, heeft een kleiner formaat en hogere prestaties. De trimmer is uitgerust met een softstartsysteem en een krachtige tweetaktmotor. De massa van een dergelijk gereedschap is niet groter dan 4,5 kg, het is handig om ermee te werken, dankzij schouderbanden en een ergonomische handgreep.

Extra functies

Met Husvarna-gereedschappen kunt u niet alleen de standaardbewerking uitvoeren, maar ook het gras maaien. Met behulp van speciale spuitmonden kan een trimmer eenvoudig worden omgezet in een multifunctioneel apparaat dat veel landbouwkundige werken kan uitvoeren.

Enkele van de meest gebruikelijke hulpmiddelen voor Husqvarna-tools:

  • Kop met vislijn - standaard bevestiging, die op alle modellen van trimmers staat. Het is de lijn die het zachte gras gras snijdt. Hoe groter de dikte van de werklijn, hoe strenger het gras het gereedschap kan doorsnijden.
  • Het metalen 4-hlopy mes kan kleine struiken verwijderen, onkruid snijden, de haag inkorten.
  • Hoogsnijder helpt bij het bedwingen van de kroon van struiken en kleine bomen, trim takken met een diameter tot 15 mm.
  • Schaarbevestiging is exclusief ontworpen voor heggenschuren.
  • Rand afgesneden graskanten, snij het gras in de buurt van de muren van het huis, in de buurt van hekken en op andere moeilijke plaatsen. Hetzelfde gereedschap kan onkruid verwijderen dat over de grond kruipt.
  • De cultivator kan een stuk land ploegen dat bestemd is voor het zaaien van gras of bloemen.
  • Blower is nodig voor de laatste fase van het reinigen - een krachtige luchtstroom verwijdert het gebladerte en maait gras van de rails.

Bij het kiezen van een trimmermodel moet rekening worden gehouden met de parameters van de site, de verwachte frequentie van het gereedschap, het type vegetatie.

Husqvarna-trimmers onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid: door deze tool te kopen, kunt u vertrouwen op de prestaties en de soepele werking ervan.

Het is vrij eenvoudig om met het apparaat te werken - het gereedschap heeft comfortabele riemen om de trimmer achter de rug te bevestigen en een handvat in de vorm van een fietsstuur.

Bekijk de video: Best String Trimmer Recommendation - Husqvarna 525ls (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send