Tuinieren

De beste tomaten van de Siberische selectie voor open grond

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaten van Siberische selectie voor open grond hebben hun eigen onderscheidende kenmerken. De meeste van deze factoren houden verband met de eigenaardigheden van het klimaat in het noorden van Rusland, omdat er een zeer korte en koele zomer is - niet elke cultuur kan in dergelijke omstandigheden vruchten afwerpen.

Hoe een variëteit te kiezen die geschikt is voor Siberië, en welke van de tomaten in dit gebied beter zijn - in dit artikel.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een zaadje

Als je voor de zaden van tomaten gaat, moet je iets weten over enkele kenmerken van deze hitteminnende cultuur. Bijvoorbeeld de timing van rijping of vereisten voor zorg.

Daarnaast hebben we tomaten nodig, bestemd voor teelt in het open veld, en deze variëteiten hebben ook hun eigen kenmerken.

Over het algemeen zien de vereisten voor tomatenrassen voor Siberische bedden er als volgt uit:

  1. Snelle rijpingstijd - het groeiseizoen moet van 70 tot 100 dagen zijn. Alleen op deze manier heeft de tomaat de tijd om te rijpen voor het begin van de koude augustus, de verspreiding van Phytophthora en de dreiging van rotting van bladeren, stengels en vruchten in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid.
  2. Sterke stengels en een minimum aan laterale scheuten met een hoge groei van de struik. Voor de Siberische zomer wordt gekenmerkt door overvloed aan neerslag, de prevalentie van bewolkt weer, als gevolg van te dikke aanplant zal slecht worden geventileerd, die zal leiden tot verval en infectie met andere ziekten.
  3. De mogelijkheid om onbepaalde tomaten te binden. Als gekochte tomaten tot grote variëteiten behoren, moet u van tevoren denken over hoe u ze kunt binden (dit kan een latwerk, pinnen, steunen zijn).
  4. Weerstand tegen lage temperaturen - een onmisbare kwaliteit voor het noorden. Hier worden de meeste tomaten pas begin juni geplant, omdat nachtvorst tot die tijd mogelijk is. En dan, tijdens de zomer, is het waarschijnlijk dat de dagelijkse temperatuur zal dalen, soms gedurende een lange periode. Gewone variëteiten van tomaten in dergelijke omstandigheden verliezen bladeren en vruchten, en verharde "noorderlingen" verliezen hun opbrengst niet.
  5. Weerstand tegen ziekten.
  6. Pretentieloosheid voor de samenstelling van de bodem. In de regel zijn de gronden op de zomerhuisjes van Siberië niet erg vruchtbaar - de tomaten moeten die soorten kiezen die in dergelijke omstandigheden kunnen groeien.
  7. Universeel doel. Als je op de middelste rijstrook of in het zuiden rassen met verschillende rijpingsvoorwaarden kunt kweken, moet je in het noorden je beperken tot alleen rijpende tomaten. Daarom moeten hun vruchten geschikt zijn voor verse consumptie en voor conservering en verwerking.
Tip! Voor het eerst tomaten planten, is het beter om verschillende variëteiten tegelijk te kiezen. Dit verhoogt de kans op een "gunstig resultaat" van het evenement.

En volgend jaar zal de tuinman alleen de meest succesvolle variëteiten kunnen planten.

"Dubok"

Tomaat is een bepalende factor, de hoogte van de struiken met sterke zijscheuten bereikt 40-60 cm. De plant is bedoeld voor teelt in de open grond. Vroege rijpingstijden maken dit ras geschikt voor de teelt in Siberië. De vruchten worden gezaaid op de 85ste dag nadat de zaden zijn gezaaid voor zaailingen.

Het oppervlak van de tomaten is glad, de vorm is afgerond. De massa van elke tomaat kan variëren van 50 tot 110 gram. De tomaat is zoet en zuur, het vlees is dicht en aromatisch. Deze tomaten verdragen transport en langdurige opslag.

Fruit van de variëteit "Eik" rijpt zeer vriendelijk en snel, hierdoor kunt u oogsten voor het begin van koud weer en de ontwikkeling van de gevaarlijkste ziekte voor tomaten - Phytophthora.

De plant is bestand tegen kou, vereist geen staking, dus het kweken van tomaten is vrij eenvoudig.

Middelgrote tomaten zijn geweldig voor hele inmaak, het maken van sappen en sauzen.

"Countryman"

Bepalende tomaat, groeiend tot maximaal 75 cm, noch bindend noch pasynkovanie is deze tomaat niet vereist. De vruchten rijpen in trossen, elk ongeveer 15 tomaten. De snelheid van rijpen is hoog - van 95 tot 100 dagen.

Fruit wordt samen gekruid. Het grootste voordeel van de variëteit is de hoge opbrengst, met elke vierkante meter kunt u maximaal 18 kg verzamelen, wat veel is voor tomaten in het open veld.

Deze variëteit mag niet alleen zaailingen, maar ook zaden laten groeien, die direct in de tuin worden gezaaid. Bij de laatste teeltmethode worden zaden na de 5e mei in de grond gezaaid.

Tomaat "Countryman" werd oorspronkelijk geselecteerd voor de regio's van West-Siberië, dus de cultuur reageert normaal op lage temperaturen, is tegengesteld aan de meeste ziekten, geeft hoge opbrengsten en vereist geen complexe zorg.

Kleine vruchten kunnen voor elk doel worden gebruikt. Ze zijn ook geweldig voor transport en opslag. Tomaten kunnen worden geplukt om te rijpen, ze rijpen goed in dozen.

"Konigsberg"

Een in de Siberische kweekstations geacclimatiseerde variëteit kan zowel in kassen als open bedden worden geplant. Plant van onbepaalde soort, bereiken een hoogte van meer dan 160 cm.

Een onderscheidend kenmerk van de struiken "Koenigsberg" - verhoogde opbrengst. De struiken zijn als bedekt met rood fruit - met goede zorg kun je 2-3 emmers fruit krijgen van elke krachtige struik.

De tomaten zelf zijn groot en wegen ongeveer 300 gram. De vorm van de vrucht is ongewoon, aubergine, langwerpig. Deze tomaten zijn lekker vers, ze kunnen worden bewaard, worden gebruikt om salades en andere gerechten te maken.

Bij het kweken van een variëteit, is het zeer belangrijk om het plantpatroon te observeren - er zouden niet meer dan drie planten per vierkante meter moeten zijn.

"Honing gered"

Bepalende plant (hoogte 70-140 cm), waarop de vruchten rijpen in trossen. Een opvallend kenmerk van het ras is de ongebruikelijke kleur van het fruit, de rijpe tomaten worden oranje-oranje (zowel binnen als buiten).

Het is mogelijk om tomaten zowel op een bed als in de kas te verbouwen. Variabiliteit in veel opzichten is afhankelijk van de groeiomstandigheden. Meestal bevinden zich op de struiken 7 tot 9 borstels, waarin vruchten van dezelfde grootte en vorm rijpen.

De massa van elke tomaat is ongeveer 300 gram, hun vorm is rond, de smaak is erg zoet. Deze tomaten bevatten een kleine hoeveelheid zuren, dus worden ze vaak gebruikt om dieetgerechten, aardappelpuree en sappen voor babyvoeding te bereiden.

"Olya F1"

De hoogte van de struiken van deze variëteit is ongeveer 1,5 meter. Ongeveer 15 borstels worden tegelijkertijd op elke plant gevormd en ze worden in één keer in drie stukken gevormd, gelijktijdig gegoten en ingezaaid.

De variëteit wordt als hoogproductief beschouwd. Het is beter om tomaat "Olya F1" te kweken in een kas, dit zal de opbrengst verhogen tot 25 kg per vierkante meter. Maar in West-Siberië is het mogelijk om een ​​tomaat in de tuin te planten.

De variëteit wordt als ultrasnel beschouwd, dus de vruchten hebben de tijd om te rijpen voordat de nacht begint. Vegetatieperiode - van 95 tot 100 dagen.

Tomaten hebben de vorm van een afgeplatte bol, hun oppervlak is zelfs of enigszins geribbeld. Gemiddeld gewicht - ongeveer 120 gram. Tomaten smaken zoetzuur, aromatisch.

Planten staan ​​stevig tegen de meeste ziekten, rot en schimmels. Heesters worden goed getolereerd als een scherpe koeling en sterke hitte.

De vruchten rijpen tegelijkertijd en heel vroeg en geven de oogst samen en in grote hoeveelheden. Deze tomaten worden het vaakst gebruikt voor het maken van verse salades, ze zijn geweldig om teelt te verkopen.

Pretentieloosheid in de zorg, goede aanpassing aan de klimatologische kenmerken van de regio maakt het cijfer "Olya F1" een van de meest geschikte voor onervaren tuiniers of zomers van de "vrije dag".

"Eagle's Beak"

Sredneroslye planten zijn geschikt voor teelt in open grond en in kassen. Onderscheidende variëteit interessant fruit - vrij grote tomaten langwerpig licht gebogen vorm.

Het gemiddelde gewicht van tomaten is 800 gram. Hun kleur is rijk karmozijnrood. De smaak is hoog genoeg, het vlees is elastisch en suikerachtig. Tomaten verdragen transport, zijn uitstekend voor langdurige opslag.

Struiken van 120 centimeter moeten vastbinden en matig stiefkind zijn. De zaden in de vrucht een beetje, ze zijn vrij klein.

"Petrusha tuinier"

Deze variëteit behoort tot de Altai-selectiegroep en is relatief nieuw. Struiken groeien laag (tot 60 cm), met krachtige stengels en scheuten. Elke plant is versierd met roze, ovale vruchten, waarvan het gewicht ongeveer 200 gram is.

Tomatenrassen "Petrusha gardener" zijn erg lekker in welke vorm dan ook, ze hebben een smakelijk, suikerachtig vlees en een rijke "tomatensmaak".

De variëteit wordt als medium vroeg beschouwd, de planten dragen tegelijkertijd vrucht, wat goed is voor de klimaatkenmerken van de Siberische regio.

"Rode raket"

Een van de meest bekende en meest geliefde soorten tuiniers. Heesters zijn klein, bepalend, niet erg vertakt, enigszins smal. De hoofdsteel "versiert" 3-4 bloeiwijzen, die elk uit 4-8 tomaten bestaan.

Het is noodzakelijk om tomaten te planten volgens een verdikt patroon - er zouden ongeveer 11 planten per vierkante meter moeten zijn. Het cijfer is bedoeld voor de teelt in een open veld, vanaf elke meter is het mogelijk om meer dan 6 kg tomaten te verzamelen.

Rijsttomaat ongeveer 115e dag na de eerste scheuten. Vruchten zijn rood, met een glanzend oppervlak, langwerpig, aan het einde een karakteristieke "neus". De massa van elke tomaat kan van 30 tot 60 gram zijn. Tomaten zijn verplaatsbaar, smakelijk, dicht, bestand tegen beschadiging en rijping.

De korte gestalte en bescheidenheid van de variëteit maken het geschikt voor het kweken in buitenwijken van het land. Kleine vruchten zijn geschikt voor het inblikken en voor vers gebruik.

"Siberische vroege"

Determinante struiken in open grond moeten worden gevormd in drie stelen. Aldus zal de opbrengst van de variëteit ongeveer 1,2 kg van elke struik zijn. Struiken zijn compact, sterk bladverliezend, geven de oogst minnelijk.

De vrucht is rood geverfd, heeft de vorm van een afgevlakte bal, een glad oppervlak. Binnen de tomaat is verdeeld in verschillende kamers, heeft een groot percentage droge stoffen in de samenstelling. Dit zorgt voor tomaten met een goede houdbaarheid en transport.

Tomaten behandelen de kou goed, maar ze 'vrezen' nog steeds bepaalde ziekten.

Deze variëteit is een van de meest geliefde en meest gewilde in Siberië. Vanwege het feit dat het gewas snel rijpt en de planten zelf bestand zijn tegen koud weer, kunnen tomaten worden gekweekt in het barre klimaat van Siberië, zelfs in open bedden.

"Snegiri"

Deterministisch type super-vroege tomaat, verwijst naar nieuwe variëteiten. De vruchten rijpen op de 95e dag na het planten. Struiken zijn gewoontjes, ondermaats - tot 40 cm hoog, zonder staken en vormen.

Tomaten zijn glad, rond, rood. De massa van elk - ongeveer 150 gram. Tomaten hebben een goede smaak en dichte pulp. Geschikt voor conservering en verwerking.

Het ras is bedoeld voor planten in het midden of noorden van Rusland, verdraagt ​​lage temperaturen goed, heeft geen last van Phytophthora.

Opgegroeid in Siberië kunnen tomaat "Goudvinken" al worden verzameld op 20 juli.

"Rode truffel"

De plant is onbepaald, lang, mild. In elk van de clusters worden tegelijkertijd tot 20 vruchten gezaaid. Tegelijkertijd zijn de tomaten vrij groot, hun gewicht is van 110 tot 150 gram.

De vorm van tomaten is peervormig, op hun oppervlak zijn lengteribben te zien. De kleur van de vrucht is rood, de smaak is uitstekend.

De variëteit is erg populair, zelfs de struiken zelf zijn van een bepaalde waarde - ze zijn behoorlijk spectaculair, ze kunnen een sieraad worden voor elke site of tuin. Het belangrijkste voordeel van de tomaat "Red Truffle" is dat deze helemaal niet wordt aangetast door bacterievuur en ook bestand is tegen temperaturen zo laag als 2 graden zonder verlies van opbrengst.

Je kunt deze tomaten laten groeien tot de eerste nachtvorst, de vruchten die geen tijd hadden om te rijpen, die je kunt verzamelen en laten rijpen. Tomaten kunnen vers worden opgeslagen tot het nieuwe jaar vakantie. Meestal worden de vruchten van deze variëteit gebruikt voor verse conserven.

"Ultra vroeg"

Het cijfer is bedoeld voor uitstappen in een open terrein of tijdelijke filmopvang. Struiken groeien slechts tot 40 cm, dus vereisen geen koppelverkoop. Ze hoeven deze tomaten ook niet te sturen, de plant wordt onafhankelijk van elkaar gevormd.

De rijpheid van de tomaat komt al op de 70-75e dag nadat de zaailingen gezaaid zijn. Deze rijpingssnelheid levert hoge opbrengsten van vroege groenten op, waardoor de tomaten een ontmoeting met Phytophthora, die zich na de oogst verspreidt, kunnen vermijden.

De vrucht is in felle rode kleur geschilderd, heeft een ronde vorm, een glad oppervlak, een gewicht van ongeveer 100 gram. Tomaten worden gebruikt voor het maken van salades en vers.

Tip! De grond voor het planten van tomaten moet in de herfst worden voorbereid. Bij het kiezen van een perceel voor tomaten, is het beter om de voorkeur te geven aan waar de peulvruchten, kool, wortelen, uien of komkommers groeide in het huidige seizoen.

"Shuttle"

Standaard struik, zwakvertakkend, ongeveer 45 cm hoog.De variëteit is bedoeld voor open grond, het kan groeien in Siberië. Tomaten hebben geen stading en koppelingen nodig, wat de verzorging ervan aanzienlijk vereenvoudigt.

Tomaten worden heel snel gesprenkeld - na 84 dagen is rijp fruit te vinden op de struiken. Tomaten zijn klein (ongeveer 50 gram), glad, pruimvormig, rood. Ze hebben een goede smaak, het vermogen om te transporteren, langdurige opslag.

De vruchtperiode is uitgerekt, waardoor u zich kunt tegoed doen aan verse groenten tot het rijpen van laatrijpe variëteiten. Planten verdragen lage temperaturen, hebben geen complexe verzorging nodig, dus ze zijn zelfs geschikt voor beginnende tuinders.

Kleine tomaten zien er geweldig uit in kleine potten.

Wat is de kracht van tomaten

Zoals je weet, zijn tomaten een opslagplaats van vitamines en nuttige micro-elementen. En dit is vooral belangrijk voor de Siberische regio's, waar ver van alle groenten en fruit kan groeien.

Een tomaat uit zijn bed eten, kan een persoon er zeker van zijn dat zijn lichaam de nodige dosis vitamines van groep A, caroteen, aminozuren, vitamine C, verschillende sporenelementen zal ontvangen.

Al deze "hulpprogramma's" kunnen voor een lange tijd worden bewaard. Om dit te doen, tomaten blik als geheel, gemarineerd, toegevoegd aan ingeblikte salades, verwerkt tot sappen, aardappelpuree, sauzen. Dit alles is niet alleen nuttig, maar ook ongelooflijk smakelijk!

De juiste keuze van tomatensoorten zal het hele gezin voorzien van essentiële vitamines. Voor Siberië moet je alleen speciale variëteiten tomaten kiezen die bestand zijn tegen het harde lokale klimaat.

Bekijk de video: Max en de tomaat (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send