Tuinieren

Groeiende tomatenzaailingen in een plastic fles

Dit is een volledig unieke technologie voor het kweken van biologische groenten thuis, een echte innovatie van de eenentwintigste eeuw. Homeland nieuwe zaailingen groeimethode - Japan. Er is niets verrassends in dit. Ten eerste zijn de Japanners gewoon geobsedeerd door het idee van milieuvriendelijke producten en ten tweede kunnen ze zich geen grote stukken grond veroorloven. Land in Japan is een handelsartikel dat even duur is als schaars. Student T. Hasegawa ontwierp het apparaat op basis van een plastic container waarin luxe fruit groeide. Al snel werd de methode om tomatenzaailingen in flessen van vijf liter te kweken, in de post-Sovjetlanden overgenomen. In feite is de tuin op het balkon - wat is slecht? Het blijkt dat plastic eierkleppen even goed geschikt zijn voor het plukken van jonge planten en voor het verkrijgen van tomatenstruiken.

Korte beschrijving van de methode

Dit is een effectieve en economische manier om hoogwaardig materiaal te verkrijgen voor het planten van tomaten. Tegelijkertijd wordt kieming van zaden niet uitgevoerd in de grond, maar in gewoon toiletpapier. Pure scheuten die niet vervuild zijn met aarde, het is gemakkelijker om te duiken. Evenzo kunnen jonge zaailingen gemakkelijker eindelijk in de grond worden geplant. Als u zaailingen in een stadsappartement plant, is deze aanpak handig en, vanuit een hygiënisch oogpunt. De grond zal niet worden verspreid, er zal geen vuil in de kamer zijn. Je kunt deze methode gebruiken bij het kweken van bloemzaailingen (goudsbloemen, petunia's) en groenten (aubergines, komkommers).

Voorbereidende fase

De eerste fase is het kalibreren van zaden en deze in een sterke oplossing van kaliumpermanganaat (15 minuten) te houden voor desinfectie. Nu kun je een soort aarde voorbereiden voor het zaaien van zaden. We hebben nodig:

 • Plastic zakken (geschikt voor afvalzakken).
 • Wc-papier.
 • Plastic fles in 1,5 liter met een bijgesneden nek.

De procedure is als volgt:

 1. Snijd de verpakkingen in de vorm van stroken van 100 mm breed en toiletpapierstroken, die elk gelijk zijn aan de lengte van het pakket.
 2. Leg het papier op de top van de zakken, bestrooi met water.
 3. Verspreid de zaadjes met intervallen van 40 mm over het papier.
 4. Vouw de resulterende strip in een strakke rol zodat de diameter overeenkomt met de diameter van de plastic container.
 5. Giet 3 cm water in de fles, doe de rol erin.
 6. De resulterende container moet op een goed verlichte plaats worden geplaatst. Scheuten verschijnen over een paar dagen.

Je kunt tomatenzaden laten ontkiemen op een andere, zogenaamde horizontale manier.

 1. Snijd de doorzichtige plastic fles in de lengte.
 2. Lijn de helften uit met verschillende lagen toiletpapier.
 3. Plaats de tomatenpitten tussen de lagen.
 4. Bestrooi met water.
 5. Wikkel plasticfolie over de helften van de fles en leg deze op een goed verlichte plaats. Extra water geven is niet nodig vanwege het broeikaseffect.

We gaan door met het experiment

Wanneer twee kleine bladeren verschijnen op spruiten, moet de jonge plant duiken - overplanten in afzonderlijke potten. In de regel worden twee spruiten van tomaten in één pot geplant. Dit geldt vooral voor lange variëteiten. Als je van plan bent dwergvariëteiten te kweken in plastic bakjes, maak je voor elke spruit een aparte pot klaar.

Deskundigen adviseren om turfpotten te gebruiken, omdat je er een plant mee in de grond kunt planten. Dit vereist echter extra materiaalkosten. Daarom kunt u, om geld te besparen, ½ liter plastic bekers gebruiken. Een andere manier om geld te besparen is om plastic flessen met gesneden halzen te gebruiken voor het planten van geplante spruiten.

Teelt van tomaten in flessen

Het planten van tomaten in groeiende flessen op het balkon gebeurt wanneer de zaailingen de leeftijd van 50-60 dagen bereiken. Verharden, ondanks het nut ervan, kan worden verwaarloosd, omdat de plant zich in de kamer zal ontwikkelen. Bereid de container nu voor op aanplant. Snijd de bodem van een plastic litercontainer af (ongeveer een derde). Je hebt alleen dat deel van de fles nodig, dat bij de nek zit. Haal de volwassen struik met zaailingen uit de beker en plaats deze in de bijgesneden fles, zodat de wortels in de bak zitten en de bovenkant eruit komt. Vul nu de tank met bevruchte grond van goede kwaliteit en geef de plant overvloedig water. Het is handig om een ​​ontwerp als een bloempot op te hangen.

Het is belangrijk! Overdrijf het niet met water geven, want tomaten worden binnenshuis gekweekt en een natte omgeving is gunstig voor de reproductie van microben die het hele gewas kunnen ontkennen.

Je kunt gedecimeerde planten in containers van vijf liter landen. Daar zal de plant zich ontwikkelen vóór het oogsten.

Populaire variëteiten voor het kweken op het balkon

 1. Balkonwonder - een populaire ondermaatse variëteit. Fruit met een uitstekende smaak. De plant is bestand tegen Phytophthora, tot bewolkt weer. Geen behoefte aan pasynkovane.
 2. Room verrassing. Compacte (niet meer dan 500 mm) plant. Verschilt in goede kieming en productiviteit.
 3. Mystery. Laagblijvende variëteit (niet meer dan 400 mm). De rijpingsperiode is 85 dagen. Vruchten zijn smakelijk, met een gewicht tot 100 g. Het ras is bestand tegen bewolkt weer en ziektes.
 4. Bonsai balkon heeft een hoogte van niet meer dan 300 mm. De vruchten zijn klein, rond van vorm, met een uitstekende smaak. De plant is productief, het ziet er erg aantrekkelijk uit.

Zoals u kunt zien, is er niets bijzonders aan de hand om uw eigen tuin op het balkon te maken. U zult uw gezin kunnen voorzien van smakelijke en gezonde tomatenschotels zonder speciale kosten.

Bekijk de video: Groeiproces tomaten (Februari 2020).

Загрузка...