Tuinieren

Het voeden van zaailingen peper folk remedies

Peper heeft lang zijn plaats gevonden in de tuin van bijna elke landelijke tuin. De houding tegenover hem blijft frivool. Onder het motto: "dat is gegroeid, het is gegroeid", maken ze zich er niet echt zorgen over. Het resultaat - de kwantiteit en kwaliteit van het gewas lijdt. Vruchten rijpen niet, krijgen niet de gewenste zoetheid en aroma. Hoewel de verzorging van dit gewas niet moeilijker is om tomaten te kweken. U hoeft alleen de functies en voorkeuren van paprika's te kennen. De belangrijkste voorwaarde voor de groei van alle levende organismen is voeding. Daarom zal de belangrijkste gebeurtenis de studie van informatie over het onderwerp zijn: hoe peper zaailingen te voeden.

De eerste voedingsbodem

De initiële voedingskracht geeft de plant het land waarin het zaad wordt gelegd. Geef voor elke tuingrootte de voorkeur aan de bodemsamenstelling. De meeste van onze groenten zijn buitenlanders. Dit betekent dat hun voorouders onder andere omstandigheden en op andere gronden groeiden. Daarom zal het gebruikelijke land uit de tuin niet zo nuttig zijn voor hen als een speciale grond.

Gespecialiseerde grond voor zaailingen van peper kan worden gekocht, maar u kunt bereiden, gericht op de gewenste samenstelling. Bovendien voldoet de grond op de schappen van de winkel niet altijd aan de eisen. Er zijn verschillende varianten van de voorbereiding van de grond voor zaailingen van peper:

 1. Veen-, humus- en groenteland van hetzelfde volume. Plus een halve liter pot op een emmer as van brandend hout. Superfosfaat in de hoeveelheid van 2 luciferdoosjes.
 2. Rivierzand, humus, groentegrond, turf in gelijke verhouding.
 3. De aarde in combinatie met zand en turf gelijk, gegoten voedingssamenstelling van opgelost in een emmer water, superfosfaat, kaliumsulfaat (30 g) en ureum (10 g).
 4. Tuinland, graszoden, rivierzand en compost met de toevoeging van as, de verhouding - een glas op een mengselemmer.
 5. Op een deel van het zand en compost in twee delen van graszoden.
 6. Neem gelijke delen van bladhumus, tuingrond, verdund met een kleine hoeveelheid zand en vermiculiet.
 7. Neem drie stukken zaagsel en rivierzand in drie delen van het gewone land.
 8. Meng turf en humus van dezelfde hoeveelheid, bemest met superfosfaat en kaliumsulfaat.
 9. Meng aarde, zand en humus in gelijke delen, bemest met een kleine hoeveelheid as.

Het belangrijkste aspect van de bereiding van voedingsbodem voor zaailingen van paprika's is het bereiken van een lichte poreuze structuur en een gebalanceerde minerale samenstelling.

De eerste voedende zaailingenpeper

Er is een mening dat het voeden van peperzaailingen pas na een duik mag worden gestart. Anderen voeren de eerste dressing uit voordat ze worden geplukt. De zaden zijn al geplant in een zorgvuldig voorbereide voedzame grond en de eerste bladeren zijn verschenen. Dus, het is tijd om de zaailingen als eerste te voeden. Geef een impuls aan de daaropvolgende groei. Om dit te doen, moet een liter water worden verdund met de volgende sporenelementen:

 • Elke kalimeststof 1 deel;
 • Ammoniumnitraat ½ deel;
 • Superfosfaat 3 delen.

Alle bestanddelen van de ingrediënten moeten zorgvuldig worden opgelost in warm water, met een temperatuur van ten minste 20 graden. Zo'n samenstelling maakt lichte besproeiing onder de struiken zaailingen van paprika's. Voor het voederen in een paar uur is het noodzakelijk om de spruiten te sproeien met schoon water. Met deze techniek kan de meststof gelijkmatig in de grond worden verdeeld en niet de delicate wortels van de plant verbranden.

Er zijn analogen onder natuurlijke meststoffen. Een goede eerste voeding voor de groei van zaailingen van peper kan een mengsel zijn van brandnetelinfusie met as. Het probleem kruipt echter binnen: op middelbare breedten tijdens de eerste groei van zaailingen, brandnetel bestaat nog niet. Er is een uitweg - om kunstmest te maken van droog gras:

 • Om dit te doen, lag 100 g droge brandnetel in een pot van drie liter water bij kamertemperatuur;
 • De vloeistof mag alleen de schouders van het blik bereiken;
 • Plaats de container met een oplossing op een warme plaats;
 • Zodra het gistingsproces begint en een onaangename geur gaat, bedek het blik dan met plasticfolie en bevestig het met een rubberen band op de hals van het blikje;
 • Deze infusie moet gedurende 2 weken worden toegediend. Twee keer per dag wordt hij wakker geschud;
 • De afgewerkte oplossing heeft de geur van verse mest.

Kant-en-klare meststoffen voor zaailingen van paprika's moeten worden verdund met water, een verhouding van 1 tot 2 en 2 eetlepels toevoegen. l. as. Water zoals gewoonlijk.

Het proces van het bereiden van een dergelijke natuurlijke meststof is erg lang, maar de resulterende samenstelling werkt op de zaailingen van peper, als een groeibevorderaar.

De voltooide compositie kan het hele seizoen worden opgeslagen in een ondoorzichtige pot op een koele plaats.

Het is belangrijk! Brandnetelstartzaailingen voor paprika moeten noodzakelijkerwijs de toegestane tijd hebben, anders kan het de plant beschadigen.

Tweede voeding

De tweede voeding van zaailingen van peper wordt uitgevoerd 2 weken na de eerste. Het verschil van het tweede voedingsstofmengsel van het eerste is dat fosfor en andere macro- en spoorelementen aan de stikstof-kaliumsamenstelling worden toegevoegd. Een breed scala van dergelijke meststoffen is te vinden in de schappen van gespecialiseerde winkels:

 • Kemira Lux. Voor 10 liter water heb je 20 gram kunstmest nodig;
 • Kristalon. In dezelfde verhoudingen;
 • Mengmeststof van superfosfaat (70 g) en potaszout (30 g).

Aangekochte kunstmest voor peper zaailingen kan worden vervangen door een oplossing van as, die fosfor, kalium en andere elementen bevat. Ash kan zijn van brandend hout, toppen en plantenresten, onkruid. De beste samenstelling met een hoog fosforgehalte in de as van het verbranden van hardhout.

Het is belangrijk! In het vuur voor kunstmest kan niet gooien vuilnis, krantenpapier, polyethyleen en plastic.

Stoffen afkomstig van hun verbranding vervuilen de grond, hebben een negatief effect op planten, zijn kankerverwekkend.

Volgens professionals, overdrijf het niet met stikstofmeststoffen. Anders kun je een krachtige groene struik krijgen met een slechte oogst. Daarom, als de grond voor de peperzaailingen correct is bereid, is er humus in zijn samenstelling, dan is stikstof uit de tweede voeding overbodig.

De volgende aanvullende voeding is alleen nodig nadat de paprika in de grond is overgeplant.

De methode van voorbereiding en toepassing van de as-oplossing

100 gram as valt in slaap in een emmer water met een inhoud van 10 liter, meng en blijf een dagje staan. De as lost niet op in water, maar verzadigt deze met bruikbare micro-elementen. Wees daarom niet boos als je alle as in het sediment ziet. Voor gebruik kunt u de peperzaailingen opnieuw mengen en water geven.

Help zwakke planten

Verzwakte zaailingen helpen een speciale vloeistof water geven. Bereid het voor van gebruikt theebier. Alleen bladthee is geschikt. Een glas thee giet 3 liter heet water. Geïnfundeerd 5 dagen. Gebruikt voor water geven.

Volksmethoden voor het voeden van zaailingenpeper

Alle hieronder beschreven methoden, hoewel ze populair zijn, omdat ze van mond tot mond worden doorgegeven, hebben nog steeds een wetenschappelijke redenering. Ze bevatten de stoffen die nodig zijn voor voeding, daarom zijn ze geschikt voor het voeden van zaailingen van paprika's.

Gistgroeistimulator

Gist bevat in zijn samenstelling fosfor en andere nuttige elementen, naast dat het een bron van stikstof is. Gistverband voedt niet alleen de plant, maar ook micro-organismen die de grond bewonen. Deze organismen zijn nuttige bodemmicroflora. Het nadeel van een dergelijke meststof is dat het kalium opeet, dus na gebruik is het nuttig om kaliummeststoffen of gewoon as te gebruiken. Het is eenvoudig om een ​​dergelijke meststof voor het zaaien van peperzaailingen te maken:

 1. Droge gist - een eetlepel, geperst - 50 g om op te lossen in 3 liter warm water (niet hoger dan 38 graden), voeg 2-3 eetlepels suiker toe.
 2. De gekookte samenstelling dringt de hele dag aan.
 3. Verdun 1 liter gefermenteerde vloeistof verkregen in een emmer water van 10 liter.
 4. Maak dressing door water te geven.

Deze voeding is een stimulator van de groei van de plant zelf, niet van de vrucht, dus het wordt uitgevoerd vóór het begin van de bloei.

Tip! Het is goed om een ​​evenement te benoemen voor de tweede week na het verplanten op de grond.

Groen bier

De basis van deze meststof wordt vaak brandnetel, maar paardebloem, alsem, duizendblad, tomatentoppen doen het wel. Het is beter om zo'n infusie ergens opzij te bereiden, want het heeft een vreselijk onaangename geur.

Voorbereidingsmethode:

 1. Type gras zonder zaden en leg op de bodem van de tank. De hoeveelheid gras moet zodanig zijn dat het vat op 1/6 van het volume wordt gevuld.
 2. Vul de container met warm water en bereik bijna de bovenkant.
 3. Om het fermentatieproces te versnellen, kunt u een Humat-oplossing toevoegen. Bij 50 liter moet je 5 theelepels nemen.
 4. Sta er 5-7 dagen op aan op een warme plaats.
 5. De gerede vloeistof wordt verdund om te worden bewaterd met water. Een emmer van 10 liter heeft een liter groen brouwsel nodig.

Dit is de beste zaailingen van paprika's die thuis worden gevoerd, dus ze gebruiken het elke 2 weken het hele seizoen.

Ui geluk

Uit droge uischil blijkt het een uitstekende meststof voor peperzaailingen met elementen van bescherming tegen schadelijke micro-organismen. Noodzaak van 10 g schillen giet 3 liter warm water en aandringen 3-5 dagen. U kunt deze oplossing vervangen door water voor het besproeien van zaailingen. Uienschil bevat veel sporenelementen.

Bananenschil

Kaliummeststoffen zijn, belangrijker, dan je nodig hebt om de zaailingen van peper te bemesten tijdens de groei van het fruit. Kalium is altijd nodig, hij is het die de vrucht zijn vlezigheid en zoetheid geeft. De schil van een banaan, zoals de vrucht zelf, bevat een grote hoeveelheid van dit element. Het wordt gedroogd, geplet en toegevoegd aan water voor irrigatie. Sta verse schil in water aan. Verbrand het tot as. Snijd ze in kleine stukjes en leg ze in de grond. Dit is een goede analoog van kalimeststof.

Krachttechnici

Energiebemesting omvat aardappelbouillon. Zetmeel, dat wordt gevonden in aardappelen, geeft peper zaailingen energie voor groei en andere processen. Evenzo, gedraagt ​​zoet water: 2 theel. in een glas water.

Mest en vogeluitwerpselen

Peperzaailingen reageren extreem negatief op stikstofsupplementen in de vorm van mestinfusies. Zo'n dieet kan leiden tot bedorven ziekten. Als het gebruik van deze infusies de enige manier is om stikstof te bemesten, zal het gebruik van vogelpoep beter zijn dan de mest. Bereiding van meststoffen voor zaailingen van paprika's uit vogelpoep:

 • 2 delen vogeluitwerpselen worden verdund met een deel water;
 • Sta drie dagen lang in een afgesloten container;
 • Voor dressing verdund met water, 1 deel tot 10 delen water.

De rol van sporenelementen in verbanden

De belangrijkste deelnemers aan verschillende meststoffen zijn kalium, fosfor en stikstof. Er zijn veel stoffen die deelnemen aan de levensprocessen van peperzaailingen, maar het is dit trio dat de hoofdrol speelt.

kalium

De belangrijkste verdienste van dit element is schoonheid, zoete smaak, vlezigheid, gezondheid en grootte van fruit. Daarom is het noodzakelijk om te rusten op kaliummeststoffen tijdens vruchtvorming. Maar het is noodzakelijk, te beginnen met het leggen van de grond voor zaailingen van peper. De beste bron naast kunstmest is houtas.

fosfor

Fosfor is een actieve deelnemer in alle uitwisselings- en bouwprocessen van peperzaailingen. Hij is zelf een deel van de groene. Daarom is het van vitaal belang voor de gezondheid en weerstand tegen ongunstige omstandigheden. Wederom is het, behalve kunstmatig superfosfaat, in grote hoeveelheden in de as aanwezig.

stikstof

Stikstof uit verschillende verbindingen heeft zaailingen van paprika's nodig als groeivitamine. De aanwezigheid van stikstof helpt om de groene massa van planten te laten groeien, verhoogt de opbrengst. Stikstof wordt snel uitgewassen en verwerkt door micro-organismen, zo vaak is het niet genoeg. Overtollig kan het fruit gevaarlijk maken, vanwege het hoge gehalte aan nitraten. Deze meststoffen zijn om de 2 weken in kleine hoeveelheden nodig. De bronnen zijn groene brouwsel, gistinfusie, vogeluitwerpmeststof.

Bemesting op een vaste plaats

Bij het planten van peper zaailingen in de putten meststof. Ik moet zeggen dat meststoffen voor zaailingen van paprika's even nuttig zijn voor aubergine-zaailingen.

Kunstmest tab opties:

 1. 1 eetl. humus kan worden gemengd met aarde en een handvol houtas.
 2. Geef de putten water met een oplossing van teerstokje of vogelpoep.
 3. Roer met de grond 30 gr. superfosfaat plus 15 gr. kaliumchloride.

Zo geplant dat de planten geen voeding nodig hebben, minimaal 2 weken.

conclusie

Voor de gehele periode van groei van zaailingen van peper genoeg om 2 dressings te houden. Het eerste overwegend stikstofgehalte. Voor of na het plukken hangt af van uw wensen. Het enige dat 2-3 dagen vóór het plukken na het voeden moet zijn. Goed voorbereide grond vereist geen frequente en overvloedige bemesting. Het mesten van planten, wanneer er een overvloed aan groene massa van de supermassa is, suggereert dat het tijd is om op een dieet met zuiver water te gaan.

De keuze van de meststof voor zaailingen van paprika's uit de voorgestelde winkels of thuismixen is volledig afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van de teler.

Bekijk de video: Calcium toevoegen aan peper tomaten planten! (Februari 2020).

Загрузка...