Bloemen

Dahlia Crazy Love

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is moeilijk om je eigen variëteit te kiezen uit alle pracht van dahlia's. Om niet teleurgesteld te worden, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de variëteitkenmerken van deze luxueuze bloemen.

beschrijving

Variatie "Kreyzi Lov" is perfect voor groei in Rusland. Ondanks het feit dat de knoldahlia-variëteiten "Crazy Love" beschutting nodig hebben tijdens de koude periode, tolereert het ras perfect temperatuurschommelingen, koude wind en de lange afwezigheid van fel zonlicht.

Belangrijkste voordelen van de variëteit:

  • Lange bloei;
  • Weerstand tegen temperatuurveranderingen;
  • Hoge decorativiteit van de struik;
  • Weerstand tegen schimmelziektes;
  • Veelzijdigheid van gebruik.

Dahlia-variëteiten "Crazy lov" bloeit van midden in de zomer tot de eerste nachtvorst. Blossom is zeer overvloedig, helder.

Dahlia-struiken van deze variëteit hebben geen kousenband nodig, de stelen en bloemen zijn sterk genoeg om zware regen te verdragen.

kenmerken

Variatie "Kreyzov Lov" geproduceerd in Nederland. Verwijst naar decoratieve dahlia's.

Terry bloem, tot 15 cm. Bloemblaadjes breed, plat, met een spitse punt. Ze hebben een sneeuwwitte kleur, met een dunne roze rand.

Struik krachtig, uitgestrekt, tot 90 cm hoog Bestand tegen ongunstige weersfactoren. Vereist geen kousenband, het is wenselijk om vast te houden.

De variëteit is geschikt om als lintworm te groeien, in een meerbloemig bloembed, border. Het is ook mogelijk om snijbloemen te laten groeien.

zorg

Dahlia's vereisen een zonnige locatie. In de gearceerde gebieden worden de bloemstelen uitgetrokken, de bloeiwijzen zijn klein, vaak vervormd.

Het is raadzaam om de aarde van tevoren klaar te maken voor het planten van Dahlia's. In de herfst graven ze de grond op, voegen kunstmestcomplex, humus en zand toe.

Om de grootte van de bloemen te verkrijgen, overeenkomend met de aangegeven variëteit, is het noodzakelijk om het knijpen uit te voeren. Dahlia stengels breken af ​​op ongeveer 15 cm boven de grond. Na het knijpen van de dahlia struiken zijn meer verspreid, het aantal bloeiende stengels verhoogt.

Het is belangrijk! Als je geen overtollige scheuten verwijdert, is dahlia-struik krachtiger, maar de groei van groene massa gaat ten koste van bloemen. De bloeiwijzen worden kleiner, de kleur wordt bleker.

Zuigende insecten, zoals bladluizen en verschillende soorten zuigende teken, kunnen grote schade toebrengen aan dahlia's. Behandeling met insecticiden is noodzakelijk tijdens intensieve groei en bloei.

Het is belangrijk! Als de dahlia-bloemen van de variëteit "Kreisylov" worden gekweekt om te worden gesneden, is het noodzakelijk om insecticiden met lage toxiciteit te kiezen.

Tijdens de groei en bloeiende Dahlia's van de variëteit "Crazy lov" is een verhoogde hoeveelheid minerale stoffen nodig. Onder de omstandigheden van voedingsdeficiëntie, worden bloemen klein, komen vaak niet overeen met de beschrijving van de variëteiten.

In de winter worden de knollen uitgegraven en naar een ruimte gestuurd waar de temperatuur niet onder nul komt en niet boven de 10 graden Celsius uitkomt. Als de temperatuur hoger wordt, zullen de knollen ontwaken en beginnen te groeien, als ze naar beneden vallen, kunnen de knollen bevriezen.

Tip! Tijdens de teelt van dahlia's kun je niet veel stikstofhoudende meststoffen maken.

Overladen met stikstof, knollen verliezen hun vermogen om schimmelinfecties te weerstaan ​​en worden slecht opgeslagen.

reproduktie

Gekke visvariëteit Dahlia's reproduceren uitsluitend vegetatief. Zaden zijn onvruchtbaar of vertonen geen kenmerken van variëteiten.

Reproductie van een variëteit is mogelijk door een knol te verdelen of te enten. De verdeling van knollen geproduceerd in het vroege voorjaar, wanneer de knollen net beginnen te ontwaken. Knollen worden gesneden met een schoon, scherp mes. Voor elke delenka is het wenselijk om minstens 3 knoppen te laten, zodat de plant een krachtige struik kan laten groeien.

Het is belangrijk! Je kunt knollen die door rot zijn aangetast niet verdelen. Gezonde nakomelingen zijn onmogelijk om van hen te krijgen.

Voor het enten van kwaliteiten, worden de spruiten gekiemd in turf of gecalcineerd zand. Om een ​​gezond plantmateriaal te krijgen, is het wenselijk om tubachines te dosachivat. Het aantal lichturen moet minimaal 14 zijn.

Knipselknipsels van het Krazylov-ras zijn gekiemd in turf of een ander geschikt substraat, het is noodzakelijk om de grond te behandelen met fungiciden om infectie met schimmel- en bacteriële infecties te voorkomen.

Het is belangrijk! Tijdens het enten, is het noodzakelijk om een ​​deel van de knol te vangen, enting alleen de stengel is zinloos, het is niet in staat om wortels te vormen.

Beplant jonge planten in de grond moet voorzichtig zijn, dahlia's moeten wennen aan de verandering van temperatuur en fel zonlicht.

De teelt van dahlia is in staat om echt plezier te leveren door een ras te kiezen dat geschikt is om op uw eigen perceel te telen, de meeste tuinders blijven het vele jaren laten groeien.

Bekijk de video: Hmoob DAHLIA Crazy love (December 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send