Bloemen

Georgina Martha

Dahlia's worden al eeuwenlang actief gekweekt en hun populariteit, die in de jaren negentig enigszins werd verminderd, neemt opnieuw toe met ongekende kracht. En het is moeilijk om je voor te stellen dat bloemen die zo verschillend zijn qua vorm, kleur en grootte vergeten zouden worden. Er zijn veel classificaties van dahlia's: door de grootte van de bloeiwijze, en door de hoogte en door de kleuren, maar de meest gebruikelijke is de classificatie door de vorm van de bloeiwijze. Alleen volgens deze classificatie zijn er ongeveer 16 groepen dahlia's, die van elkaar verschillen in de vorm en de grootte van de bloeiwijzen. Onder hen, de meest bekende zijn omzoomd, pompon, cactussen, anemonen, kraag, decoratieve en vele anderen.

Martha's dahlia, die in dit artikel wordt besproken, behoort volgens de bovengenoemde classificatie tot de semi-aktus-groep.

Semi-Aktus Dahlia's

Deze groep dahlia's is een soort overgang van cactus naar decoratieve dahlia's. Hun bloeiwijzen vormen ook grote kappen van op elkaar liggende lagen, zodat ze terry kunnen worden genoemd.

Het midden van de bloeiwijze doet meer denken aan het midden van een siergroep, wanneer kleine en talrijke buisvormige bloemen stevig tegen elkaar worden gedrukt en bijna onmerkbaar zijn.

De rietbloesems rondom hen, in het dagelijks leven bloemblaadjes genoemd, zijn ovaal van vorm van de basis naar het midden. Maar van het midden tot het uiteinde zijn ze ook als die van cactus-dahlia's, opgerold in dichte buizen die in alle richtingen uiteenlopen vanuit het midden van de bloeiwijze.

Een groot aantal dahlia's behoort tot deze groep.

Waarschuwing! De indeling in groepen is niet strikt. Het komt vaak voor dat dezelfde variëteit tegelijkertijd tot verschillende groepen dahlia's behoort.

De diameter van de bloeiwijze is anders, van 10 cm tot 20 cm en zelfs meer. De hoogte van de struiken van planten van deze groep varieert ook sterk, van 50 cm tot twee meter.

Dahlia Martha - beschrijving

Dahlia Martha werd in 1994 in de VS verkregen.

Als je deze bloemen van een afstand bekijkt, lijkt het alsof de vurige rode stralen branden tegen de achtergrond van felgele flitsen. Als we dichterbij kijken, kan worden begrepen dat de bloembladen van de bloeiwijzen tweekleurig zijn - een oranjerode tint heerst, die aan de basis van de bloembladen heldergeel wordt. Bovendien is deze overgang niet geleidelijk, zoals in andere kleuren, maar is deze versierd met sappige langwerpige slagen. Dit creëert zo'n uniek effect. Bloemblaadjes lopen taps toe naar de uiteinden in buisjes, net als de stralen, en op de uiteinden zijn ze geverfd in witachtige kleur.

De diameter van bloemen is gemiddeld ongeveer 22 cm, maar de grootte van individuele bloeiwijzen kan oplopen tot 25 cm. Bloei kan blijven van eind juli tot aan het begin van de vorst.

De hoogte van de struik zelf is vrij gemiddeld, ongeveer 90-100 cm.

Zorgfuncties

Aangezien de dahlia de thuisbasis is van de tropische landen van het Zuid-Amerikaanse continent, is het een zeer thermofiele plant. Hiermee moet zowel tijdens het planten als het verzorgen rekening worden gehouden. De plaats is wenselijk om de warmste en zonnigste te kiezen. Bescherm het tegen sterke wind door de muur van het huis of hoge landingen.

Dahlia's zijn niet erg kieskeurig voor de grond, maar voor een goede groei en overvloedige bloei hebben ze veel voeding nodig. Daarom moeten zandige bodems goed worden bemest voordat ze dahlia's planten. Loames zijn ideaal voor het maken van bloembedden van Dahlia's.

Voor overvloedige bloei, moet je aan de volgende voorwaarden voor planten voldoen:

  • Dahlia-knol moet worden gestart om te ontkiemen in kameromstandigheden rond half maart. Anders zal de dahlia, een plant met een lang groeiseizoen, heel laat bloeien, in augustus of zelfs in september.
  • Een dahlia die op een bloembed is opgegroeid, wordt ergens begin juni op de middelste baan geplant als alle nachtvorstjes tot het verleden behoren. Tegen die tijd zouden er al verschillende scheuten op de knol moeten zijn, van 10 tot 25 cm lang.
  • In het gat van de grond vóór het planten, is een put gevuld met een ondersteuning voor de kousenband van toekomstige bloemen.
  • Na het planten van een knol met een klomp aarde, wordt het goed afgeworpen met water.
  • Het is ook raadzaam om de grond rond de dahlia voorzichtig te mulchen met stro of zaagsel.
  • De hals moet, wanneer goed geplaatst, enkele centimeters onder het maaiveld worden begraven. Naarmate de scheuten groeien, zijn ze gebonden aan een steun.

Het belangrijkste in dahlia-verzorging is regelmatig water geven en bemesten. Voor de laatste is het beter om organische meststoffen te gebruiken.

Omdat de bloemstelen van Martha's Dahlia's vrij lang en sterk zijn, kunnen ze worden gebruikt om te snijden.

Dahlia Martha is een uitstekende vertegenwoordiger van deze enorme familie knolbloemen en zal u vele aangename momenten geven tijdens het bloeien.

Bekijk de video: Georgina Downs - 2 original songs and 1 cover at the Acoustic Revolution John Bull in July 1999 (Februari 2020).

Загрузка...