Bloemen

Meststoffen voor gladiolen

Elke plant geeft de voorkeur aan "zijn" bodem. In het zomerhuisje wil je echter verschillende bloemen laten groeien. Daarom is het voor het goed kunnen groeien en bloeien prachtig noodzakelijk om aan de basisvereisten van de landbouwtechniek te voldoen. Bij het kweken van gladiolen is een van de belangrijke punten om deze luxe bloemen te voeren.

De vegetatieperiode in gladiolen is lang. Op dit moment consumeren ze constant de noodzakelijke voedingsstoffen uit de bodem en omgevingslucht. Voor gladiolen waren bepaalde componenten niet nodig, kwekers voeren regelmatig voer uit.

Tip! Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat het nodig is om gladiolen met verschillende meststoffen te voeren en op een bepaald moment.

Voor groei en langetermijnbloei hebben gladiolen het volgende nodig:

  • Stikstof. Het is gemaakt in de beginfase van de ontwikkeling van bloemen. De dosis moet echter worden gecontroleerd. Een elementgebrek leidt tot een slechte bladontwikkeling met een bleke kleur. Overdosering is ook ongewenst. Het is mogelijk de ontwikkeling van schimmelziekten, vertraagde bloei.
  • Fosfor. Meer nodig bloemen dan bladeren. Daarom is de optimale tijd voor fosfaatverband het uiterlijk van het 5e blad en het begin van ontluiken.
  • Kalium. Vereist om koude weerstand en ziekteresistentie te verhogen. Goed beïnvloedt een metabolisme, het wordt gebracht op het moment van ontluikende en bloeiende planten.

Wat te gladiolen voeden om hen te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Je kunt voeden met organische en minerale meststoffen, die bloemen van alle nuttige componenten zullen voorzien.

Soorten minerale meststoffen voor gladiolenvoeding

Het is het beste om formuleringen in speciale winkels te kopen, waar u antwoorden op al uw vragen kunt krijgen. Minerale meststoffen voor gladiolen zijn onderverdeeld in:

  • Eéncomponent, die een voedingsstof voor gladiolen bevat. Deze omvatten stikstof (in de lijst - ureum, natriumnitraat, ammoniumsulfaat), fosfaat (waarvan - eenvoudig en dubbel superfosfaat, beendermeel), kalium (de beste - sulfaat, chloride en kaliumcarbonaat) meststoffen.
  • Complex. Ze bevatten twee componenten. Kaliumnitraat en kaliumoxide zijn goed geschikt voor gladiolen.
  • Compleet, met drie elementen - nitrophoska, nitroammofoska.

In verbanden wordt het aanbevolen om vloeibare complexe verbindingen te gebruiken.

Het is belangrijk! Bereid de topdressingsamenstelling voor met een concentratie van maximaal 2 g per emmer water.

Organische meststof voor bloemen

De meest voorkomende en toegankelijke voor bloemenkwekers zijn:

  • Compost. Opgelegd door de bewoners van de zomer alleen. Voed de grond uitstekend en verrijk hem.
  • Dode mest Het voeren van gladiolen verse mest is ten strengste verboden. Het bevat pathogene bacteriën en schimmelinfecties, die zullen leiden tot bloemziekten.
  • Kippenbakvulling. Naast mest wordt alleen de infusie van het strooisel gebruikt en in verdunde vorm. Het is raadzaam om geen andere soorten zwerfvuil te gebruiken.

Organische meststoffen (mest, mest) moeten worden verdund met water (1: 1) en moeten minimaal 10 dagen worden bewaard. En dan wordt de infusie opnieuw verdund met water tot een verhouding van 1:20, als kippenuitwerpselen worden genomen en 1:10 in het geval van teeuwsvloeistof.

Geschat plan voor het bemesten van gladiolen op de site

Aan het begin van de plantengroei, is het noodzakelijk om de eerste voeding te maken - stikstofhoudend. Het is nuttig in de fase wanneer er 3 echte bladeren op de planten zijn. Sterkere stikstofbemesting van gladioli-natrium of kaliumnitraat. Voor een vierkante meter van het gebied worden 25 g stikstofkunstmest, 15 g kalimeststof, 35 g superfosfaat toegevoegd. Voor gebieden met een bodem die rijk is aan organische stoffen, wordt de snelheid van stikstof gehalveerd.

Met succes worden minerale meststoffen vervangen door een infusie van kippenmest of toorts. Om de oplossing te bereiden, worden kaliumpermanganaat (1 g) en superfosfaat (30 g) aan de infusie-emmer toegevoegd.

Een andere optie is een infusie van gemaaid gras + 50 g houtas in een emmer water.

Voor de tweede keer (5-6 bladeren) worden gladiolen gevoed met een complexe samenstelling van kant-en-klare mengsels uit tuinopslagplaatsen of infusies van organische meststoffen.

De derde keer wordt uitgevoerd dressing op het moment van vorming van steeltjes. Nu zijn kalium en fosfor nodig voor een goede bloei en de vorming van hoogwaardige bollen. De samenstelling van 35 g superfosfaat en 15 g kaliumchloride per vierkante meter werkt goed.

Alle minerale componenten worden in vloeibare vorm aangebracht om gemakkelijke toegang van de wortels tot het dieet te garanderen. Om de efficiëntie van het voeren te vergroten, kunt u de dosis in twee delen verdelen. Maak ze twee keer nodig met een interval van 7 dagen.

Het is belangrijk! Na het vloeibare verband worden de planten water gegeven.

Gladiolus reageert heel goed op bladvoeding. Dus noemen ze de methode om voedingsstoffen te maken door de bladeren te sproeien. Gebruik voor bladbemesting kaliumpermanganaat, boorzuur. Frequentie - 3 keer in de zomer.

Vóór de ontluikende fase, besproeid met de samenstelling - 0,2 g boorzuur, 0,15 g kopersulfaat, 0,2 g kobaltnitraat, 0,1 g zwavelzuur. Alle componenten worden verdund in 1 liter water en geven bladvoeding.

Afzonderlijk kunt u een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat sproeien.

Om top-dressing met hoge kwaliteit uit te voeren, worden sproeiers met sproeiers gebruikt. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de oplossing aan beide zijden van het vel komt. Het is goed om lijmen aan de oplossing toe te voegen, die je in tuinwinkels kunt kopen.

conclusie

Gladiolen vereisen constante aandacht. Maar als u het voeren van planten correct uitvoert, zullen de luxueuze bloeiwijzen het hele seizoen plezier hebben.

Bekijk de video: Orchidee verzorgen en water geven - (Februari 2020).

Загрузка...