Constructie

Polycarbonaat serre met open dak

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je in je tuin wil groeien, moeten vroege groenten of groenten voor de tijdelijke bescherming van planten tegen de nachtkoelte zorgen. Een eenvoudige oplossing is om een ​​kas te bouwen. Er zijn veel verschillende soorten schuilplaatsen, maar de broeikas van polycarbonaat met een opening bovenaan moet vaak worden geliefd bij groentetelers. Onder zo'n mini-kas is het niet nodig om veel ruimte toe te wijzen, en het gebouw zal een aantal keer goedkoper zijn.

Waarom in de kas opengaande sjerp maken

De kas is bedoeld voor de teelt van vroeg groen, zaailingen en lage planten. Eenmalige beschutting is meestal gemaakt van film of niet-geweven doek, maar de hoofdstructuur is omhuld met polycarbonaat. De zonnestralen gaan door de transparante wanden en warmen de grond en planten op. Maar terug van het asiel komt de hitte heel langzaam uit. Het hoopt zich op in de grond en verwarmt de planten van 's avonds tot' s morgens, wanneer de zon zich achter de horizon verbergt.

Meestal opent een broeikas of broeikas van polycarbonaat aan de bovenkant. En waarom is dit nodig, omdat de schuilplaats is ontworpen om warmte te besparen? Het feit is dat de opgehoopte warmte niet altijd ten goede komt aan de planten. Bij sterke hitte stijgt de temperatuur in de kas tot een kritisch punt. Van de bladeren en stengels van planten laat vocht. Door uitdroging wordt de cultuur geel en verdwijnt deze vervolgens. Om planten te redden bij warm weer, open de bladeren op het dak van de kas of kas. Luchting helpt om de optimale luchttemperatuur te normaliseren.

Het tweede doel van het openen van sjerpen is de vrije toegang tot planten.

Waarschuwing! De grootte van de kas is meerdere keren kleiner dan de kas. Dit geldt met name voor de hoogte. Breng in de kas avtopoliv en verwarming niet aan. Lage beschutting is ontworpen voor het kweken van zaailingen en kleine planten. Grote landbouwgewassen worden geplant in kassen.

Meestal bij de productie van broeikas polycarbonaat houden aan deze maten:

 • bouwlengte - 1,5-4 m;
 • productbreedte met één openingssegment - 1-1,5 m, met twee openingsflappen - 2-3 m;
 • hoogte - van 1 tot 1,5 m.

Stel je nu voor dat er een 1m hoge broeikas is. Polycarbonaat is geen film. Het kan niet eenvoudig worden verhoogd tot water of de planten voeden. Al deze problemen met het verzorgen van planten worden opgelost wanneer het bovenste blad wordt geopend. Een persoon krijgt gemakkelijke toegang tot planten. De opening bovenaan maakt het mogelijk om zelfs brede kassen van polycarbonaat te maken. Om toegang te krijgen tot de planten in dergelijke schuilplaatsen plaatst u meerdere kleppen aan beide zijden.

Typen schuilplaatsen in polycarbonaat met opening bovenaan

De vorm van het dak van de serre en kassen met opening bovenaan zijn verdeeld in de volgende types:

 • Voor het afdekken van de kas met een gebogen dak, is polycarbonaat het beste, zou men kunnen zeggen, het enige materiaal. Transparante vellen zijn elastisch. Ze zijn gemakkelijk om een ​​halfronde boog te vormen. Door het lage gewicht van het laken kan één persoon met polycarbonaat werken. De hoge sterkte van het materiaal is bestand tegen sneeuwbelastingen, maar door de halfronde vorm accumuleert de neerslag op het dak niet. Het voordeel van de gebogen structuur bestaat uit het laten wegvloeien van condens langs de wanden en valt niet op de groeiende tribunes. Minus het halfronde dak in de onmogelijkheid om hoge planten te laten groeien. Dit komt door het onvermogen om ventilatieramen aan de lange zijden van de kas te installeren.
 • Een broeikas gemaakt van polycarbonaat met een dak, genaamd "druppel", is een ondersoort van de gebogen structuur. Het frame heeft een gestroomlijnde vorm. Elk segment onder de helling convergeert naar de top, waar de rand wordt gevormd. De vorm van het dak is erg handig in termen van kleine opeenhoping van neerslag.
 • De serre met een zadeldak is bestand tegen zware belastingen. Het ontwerp stelt u in staat om een ​​comfortabele opening in de vorm van een rechthoekige vleugel te maken. Polycarbonaat zadeldaken worden zelfs op stationaire kassen geïnstalleerd. In dergelijke schuilplaatsen kunnen gewassen groeien van elke hoogte. Het enige nadeel is de hoge bouwkosten. Dit komt door de complexiteit van het dak van de productiehal.
 • Een serre met een mager dak lijkt op een kist of kist, waarvan het deksel naar boven toe opent. Polycarbonaatconstructie wordt afzonderlijk in de tuin of naast het huis gemaakt. Van de voordelen van de shelter, kunt u alleen het gemak van productie selecteren. De zonnestralen dringen slecht door, de planten krijgen weinig licht en ontwikkelen zich slecht. Bij elke helling verzamelt een dak met enkele spoed veel neerslag, waardoor de druk op polycarbonaat toeneemt. In de winter moet een schuurtje constant sneeuwophopingen verwijderen, anders is het polycarbonaat niet bestand tegen veel gewicht en faalt het.
 • De koepelvorm van een kas of serre bestaat uit driehoekige segmenten. Elk element omhuld door polycarbonaat creëert een breking van lichtstralen, wat zorgt voor de verspreiding ervan in de kas. Sjerp kan zo worden gemaakt dat het dak volledig, indien nodig, open of gedeeltelijk op een kier staat.

Overkapping met elke vorm van het dak kan onafhankelijk worden gemaakt en ommanteld met polycarbonaat. Openende kleppen scharnierend of koop fabrieksmatig mechanisme. Indien gewenst kan een afgewerkte kas met polycarbonaat met open dak worden gekocht in de winkel. Het frame wordt snel geassembleerd volgens het bijgevoegde schema en omhuld met polycarbonaat.

De volgende modellen van fabrieksproductie zijn het meest populair bij groentetelers:

 • De naam "graanschuur" -sera verworven vanwege zijn vorm. Het gebogen ontwerp is gemaakt met één schuifluik omhoog. Sommige modellen zijn soms uitgerust met twee openslaande deuren. De vorm en het principe van het openen van de vleugel zijn gemaakt als een broodmand.
 • Shelter-model genaamd "vlinder" -vorm lijkt op "graanschuur". Dezelfde gebogen polycarbonaatconstructie, alleen de deuren bewegen niet, maar openen naar de zijkanten. In de verhoogde positie lijkt het dak op de vleugels van een vlinder. De video toont de installatie-instructies voor de vlinder-vlindertuin:
 • Een broeikas van polycarbonaat in de vorm van een openingkist wordt "Belgisch" genoemd. In gesloten toestand is de structuur een rechthoekige structuur met een hellend dak. Indien nodig gaat de bundel gewoon open.

Meestal is het frame van de fabriekskassen gemaakt van aluminiumelementen. Het afgewerkte ontwerp is mobiel en kan indien nodig worden gedemonteerd voor opslag.

Voordelen van polycarbonaatkassen met openslaande deuren

Het kopen of zelf produceren van een polycarbonaatkas kost iets meer dan alleen het plaatsen van de bogen in de tuin en het trekken aan de film. Dit heeft echter zijn voordelen:

 • Dankzij de compactheid en mobiliteit van het product kunt u het overal naar toe verplaatsen. De materialen die worden gebruikt voor de productie hebben een laag gewicht, waardoor het ontwerp door twee personen kan worden herschikt. Vanwege de kleine omvang van de kas passen op het kleinste gedeelte in een buitenwijk waar het onmogelijk is om een ​​kas te installeren.
 • Polycarbonaat en aluminium zijn goedkope, duurzame en duurzame materialen. Als gevolg daarvan krijgt de groenteteler een goedkope schuilplaats die hem vele jaren van dienst zal zijn.
 • Met een kas met openslaande deuren kunt u het hele nuttige gebied van de bedden gebruiken. Bovendien krijgt de kweker gemakkelijk toegang tot de planten, wat de verzorging van de planten vergemakkelijkt.

Als de redenen voor het nut van schuilplaatsen in polycarbonaat overtuigend zijn, is het tijd om de optimale installatieplaats te kiezen.

Waar kun je beter een kas plaatsen?

Kleine polycarbonaatschuilplaatsen zijn het vaakst gevraagd in kleine suburbane gebieden. Op grote werven is het rendabeler om een ​​kas te plaatsen. Terugkomend op de kleine gebieden, is het vermeldenswaard dat het meestal niet nodig is om te kiezen volgens de regels van een broeikas. De eigenaar is tevreden met de minimale vrije ruimte.

Wanneer in een groot buitenstedelijk gebied geen wens is om een ​​stationaire kas te plaatsen, dan past de keuze van de plaats onder de kas op de juiste manier:

 • De optimale plaats om een ​​serre te installeren - de zuidelijke of oostelijke kant van de site. Hier krijgen de planten veel zon en warmte. Aan de noord- of westkant van de binnenplaats is het beter om geen afdekking van polycarbonaat te plaatsen. De arbeid zal tevergeefs zijn en de groenteteler ziet geen goede oogst.
 • Maximale verlichting is een belangrijke factor bij het kiezen van een locatie. Het is onwenselijk om een ​​polycarbonaatschuilplaats onder bomen of in de buurt van hoge structuren te plaatsen, van waaruit een schaduw zal vallen.
 • Om de kas langer warm te houden, wordt hij geplaatst op een plaats beschermd tegen koude wind. Het is wenselijk dat vanaf de noordzijde een hek of een andere constructie zo dicht mogelijk bij de grond komt.

Na het kiezen van de optimale plaats op uw site, is het klaar om een ​​afdekking van polycarbonaat te installeren.

Site voorbereiding

Bij het voorbereiden van de site is het meteen belangrijk om aandacht te besteden aan het terrein. Optimaal als het duidelijk is. Anders moeten de heuvels worden schoongemaakt en de putten worden gevuld. Als het niet mogelijk is om een ​​perceel op een heuvel te kiezen of als de hoge locatie van het grondwater interfereert, moet drainage georganiseerd worden. Hij zal het overtollige water uit de tuin afvoeren.

De site is vrij van vegetatie, stenen en verschillende brokstukken. We moeten onmiddellijk bepalen of het een vaste installatie of een tijdelijke installatie betreft. Als de kas permanent op één plek is geïnstalleerd, is het redelijk om er een kleine basis voor te bouwen.

Stichting fabricage procedure

De afdekking van polycarbonaat is zeer licht en vereist geen krachtige fundering. Bij het uitvoeren van een stationaire installatie van een constructie, is het mogelijk om een ​​eenvoudige basis van een staaf of rode baksteen te maken.

Waarschuwing! De basis van een polycarbonaatkas is niet langer nodig voor ondersteuning, maar als bedisolatie. De basis voorkomt dat koude de grond binnendringt in de tuin en laat de warmte niet vrijkomen door afbreekbare organische stoffen.

De eenvoudigste basis is gemaakt volgens deze technologie:

 • met behulp van palen en constructiekoord op het perceel markup aangebracht;
 • tot de diepte en breedte van de bajonet graven ze een geul langs de markering;
 • een derde van de diepte van de greppel is bedekt met zand;
 • rode baksteen lay-out met bandage, je kunt zelfs zonder een oplossing;
 • als de fundering is gemaakt van hout, wordt de doos voorbehandeld door impregnering, wordt het dakbedekkingsmateriaal vanaf de bodem en zijkanten bevestigd en vervolgens in een greppel geplaatst;
 • De opening tussen de baksteen- of houten fundering en de wanden van de greppel is bedekt met grind.

De geïnstalleerde polycarbonaatkas wordt samen met de fundering bevestigd aan stukken wapening met een lengte van 70 cm, die in de grond worden gedreven. Dit voorkomt dat lichte constructies kantelen bij harde wind.

De volgorde van montage van de polycarbonaatkas hangt af van het gekozen model. Samen met het product komt instructie en schema. Gewoonlijk zijn alle elementen verbonden door hardware. Zelfgemaakte lijsten meestal gelast van een buis, hoek of profiel. Polycarbonaatfragmenten gesneden uit een grote plaat worden op het frame bevestigd met speciale hardware met een afdichtingspakking. De verzamelde broeikas wordt alleen aan de fundering bevestigd en u kunt de bedden uitrusten.

Ter referentie, deze video toont de slimme kas met een opening bovenaan:

Bekijk de video: Ittalum: Schuifdak, elektrisch polycarbonaat (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send