Tuinieren

Raspberry Hercules: landen en verzorgen

Pin
Send
Share
Send
Send


Het besseizoen is erg vergankelijk, twee of drie weken - en je moet nog een jaar wachten op een nieuw gewas. Om het seizoen te verlengen, brachten de kwekers remontante variëteiten frambozen naar voren, die verschillende keren vrucht dragen, de eerste keer op de shoots van vorig jaar, de tweede op de scheuten die dit seizoen groeiden. Een van deze variëteiten - raspberry "Hercules".

beschrijving

De raspberry variëteit "Hercules" werd gefokt door fokkers. Aanbevolen voor teelt in de centrale regio, maar met succes gekweekt in meer zuidelijke en noordelijke regio's. Gebruikt voor de teelt in particuliere huishoudens en voor industriële productie.

De belangrijkste voordelen van deze variëteit:

  • Hoge opbrengst;
  • Geweldige smaak;
  • Vorstbestendigheid;
  • Weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden;
  • Weerstand tegen het laten vallen van bessen;
  • Vruchtlichamen op nieuwe scheuten.

De frambozenbessen van de variëteit Hercules zijn erg groot, met een gewicht van maximaal 12 gram, hebben een dichte huid en kleine botten. Vanwege de dichtheid van de huid, tolereren ze gemakkelijk transport op lange termijn zonder de presentatie te verliezen.

Hercules-frambozenstruiken zijn gemiddeld, tot 2 meter hoog. De takken zijn dicht, sterk, buigen niet onder het gewicht van de bessen. Groene takken zijn vrij goed bestand tegen windstoten, verstijfde scheuten van vorig jaar kunnen afbreken. Heb geen kousenband nodig. De takken zijn dicht bedekt met kleine stekels. Tot 6 scheuten worden jaarlijks gevormd. Het vruchtgebied neemt een derde deel van de shoot in beslag.

Het is belangrijk! Frambozenstruiken die in halfschaduw groeien, kunnen zich uitstrekken, de takken in dit geval zijn dunner en zwakker. Dergelijke struiken hebben noodzakelijkerwijs ondersteuning nodig.

Vruchtbaar vriendelijk, overvloedig. De eerste golf van vruchtvorming is aan het einde van juni, de bessen worden gevormd op de shoots van vorig jaar. De tweede golf van vruchtvorming vindt plaats aan het einde van augustus of begin september, kan worden voortgezet tot de eerste nachtvorst. Het totale aantal bessen bereikt 1,5 kg. Met een hoog niveau van landbouwtechnologie, kan framboos "Hercules" tot 2 kg bessen van een struik produceren.

landing

Voor het planten van struiken framboos "Hercules" is wenselijk om te kiezen voor een goed verlichte, beschut tegen de noordelijke wind plaats. Deze framboos kan heel goed vruchten afwerpen in schaduwrijke gebieden, alleen 's morgens verlicht door direct zonlicht.

Frambozenstruiken worden geplant in het voorjaar, vóór de vorming van groene knoppen of in de herfst, wanneer frambozenstruiken al rusten.

Voor de teelt van frambozen is "Hercules" belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van de grond. Frambozenstruiken kunnen zich met succes ontwikkelen op alle gronden, behalve wanneer ze uitgeput zijn en een hoge zuurgraad hebben. Voordat frambozenstruiken worden geplant, moet de uitgeputte grond worden bemest en moet kalk worden toegevoegd aan zure grond om de zuurgraad te verminderen.

Voor het planten van frambozenstruiken wordt de grond bevrijd van overblijvend onkruid, opgegraven en bemest. Omdat frambozen zonder transplantatie een lange tijd op één plaats groeien, kunt u langdurige meststoffen toevoegen. De dosering wordt bepaald volgens de instructies.

Het is belangrijk! Raspberry "Hercules" is de agressor, met een tijd die aanzienlijk in breedte wordt uitgespreid.

Om de bedden met frambozenstruiken te bedienen, kunt u een hek rondom de omtrek van de bedden graven tot een diepte van 40 - 50 cm. Het materiaal van de omheining moet voldoende zijn om de wortels van de framboos vast te houden. Oude leisteen kan worden gebruikt.

De afstand tussen de plantgaten moet minimaal 65 cm zijn. U kunt frambozenstruiken in een enkele lijn of twee lijnen planten. Tussen rijen moet je een afstand achterlaten zodat je gemakkelijk voor de struiken kunt zorgen. In de regel is 80 tot 90 cm voldoende.

Het wortelsysteem van de framboos is ondiep, dus de diepte van de plantkuil kan niet meer zijn dan 50 cm. Organische meststoffen, een glas houtas en 2 tot 3 liter humus worden naar de bodem van de plantkuil gebracht.

Geplante frambozenstruiken zijn bedekt met grond en overvloedig gevuld met water. Na 2-3 dagen is drenken wenselijk om te herhalen.

Tip! Heesters groeien veel beter als ze na het planten onmiddellijk beginnen te mulchen.

Voor deze doeleinden is het erg handig om oude kartonnen dozen te gebruiken. Karton bedekt met grond rond geplante frambozenstruiken, bovenop een laag aarde gestrooid.

zorg

De beschrijving van een framboos van een graad van "Hercules" beweert dat het niet veeleisend is, maar om groot te krijgen, zoals op een foto van bes, is het nodig om een ​​beetje moeite te doen. Zorg voor de raspberry variëteit "Hercules" is drenken, bemesten, onkruid verwijderen, de struiken beschermen tegen ongedierte, tijdig oogsten.

Watergieten wordt uitgevoerd als nodig, overvloedig gieten struiken. Als de grond rond de struiken is bedekt met mulchmateriaal, kan het aantal gietbeurten worden verminderd.

Het is belangrijk! Een dichte laag mulchmateriaal moet in de lente van de struiken worden geveegd.

Het kan voorkomen dat jonge scheuten uit de grond komen.

Bemesten is noodzakelijk op voedselarme gronden, de ontwikkeling van frambozen is moeilijk. De bessen krimpen, de struiken ontwikkelen zich slecht, hebben in de winter vaak last van ziektes en bevriezing.

De eerste bemesting wordt uitgevoerd in de lente, voordat de eerste bladeren op de struiken verschijnen. Gedurende deze periode hebben de frambozen "Hercules" vooral stikstof en fosfor nodig om groene massa en scheuten te vormen. Voedingsstoffen worden volgens de instructie in de cirkel gebracht, ze worden een beetje ingegraven en de struiken worden overvloedig bewaterd.

Het is belangrijk! Tuiniers in de beoordelingen van de framboos "Hercules" raden af ​​grote hoeveelheden meststoffen te maken die stikstof bevatten.

Overvette frambozenstruiken dragen slecht, vruchtlichamen begint veel later.

Het opmerken van de raspberry variëteit "Hercules" kan worden gebruikt om een ​​groter gewas tegelijk te krijgen. Te dien einde, in de herfst, worden de kiemen scheuten gesneden aan de wortel. De oogst van het volgende jaar zal worden gevormd op nieuwe scheuten, de bessen zullen groter zijn, hun totale gewicht zal hoger zijn. Fruiting frambozen in dit geval zal beginnen in begin of eind augustus, afhankelijk van de regio.

Deze methode wordt ook aanbevolen voor de noordelijke regio's, waar de frambozenstruiken "Hercules" in de winter kunnen bevriezen en breken. Bovendien hebben de bessen van de tweede golf van vruchtvorming mogelijk geen tijd om te rijpen tot rijp.

Het planten van struiken raspberry rassen "Hercules" en de zorg voor hen hebben niet veel moeite, om een ​​rijke oogst van geurende bessen te verzamelen, het is genoeg om haar een beetje aandacht en liefde te geven.

beoordelingen

Svetlana, 37 jaar, Voronezh, ik heb al een aantal jaar Hercules-frambozen gekweekt, ik vind ze leuk. De eerste oogst is niet erg gelukkig, de bes is vaak vrij klein, in de winter worden veel takken afgebroken door de wind, waardoor de vrucht minder is. Maar de tweede - mooie aanblik, zoals op de foto in het tijdschrift. De bessen zijn groot, hangen aan de takken met borstels. Tot 15 bessen rijpen tegelijk op één tak, we verzamelen om de andere dag. Kinderen eten deze framboos alleen met suiker, ze houden niet van een beetje zuurheid. En voor mij, integendeel, dat is wat ik leuk vind aan haar. Deze framboos moet zuur zijn Viktoriya, 49 jaar oud, Maikop Hij plantte vorig jaar frambozenrassen "Hercules", dit jaar bracht de eerste oogst. De smaak is natuurlijk gemiddeld. Maar vruchtbare, sappige, kleine botten. Ik zal de struiken niet schoonmaken, laat het liggen voor jam en compotes. Voor voedsel zal ik iets zoeter en geuriger planten Vladimir, 56, Saratov We hebben de Hercules-framboos al enkele jaren laten groeien. De eerste oogst van frambozen wordt in juni, de tweede - in september naar de markt geëxporteerd. Ze demonteren het snel, dus ik kan niet zeggen hoe lang het duurt. Maar we vervoeren normaal gesproken, verfrommelde bessen nogal wat. Als je onmiddellijk in kleine containers te koop komt, niet verschuift, blijven alle bessen intact. De struiken verzorgen is eenvoudig, we snijden ze niet en binden ze niet. Water, indien nodig, driemaal bemesten - in de lente, voordat de knoppen bloeien, tijdens de eerste en tweede bloei. Wij behandelen insecten meerdere keren per seizoen. Schimmels zijn nog nooit geweest. De opbrengst van de struik gemeten niet, maar duidelijk meer dan normaal. Ik hou van deze variëteit en zal niet veranderen.

Bekijk de video: Making Raspberry Candy Canes (April 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send